Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8331 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום. יש לי אודי ידני שנת 86, ולאחרונה גיליתי שאחרי שאני לוחץ ומגיע לטורים גבוהים, גם כשאני עוזב את הגז - לא משנה ההילוך (גם ניוטרל), למשך דקה בערך, הטורים בניוטרל נהיים יותר גבוהים (לא ברמה שלחצתי אבל הרבה יותר מכרגיל)..

מה הבעיה פה? או אולי זה אמור להיות ככה?

-- מורטיזציה? מורטיזציה! -- הגלריה

פורסם

לא, חבל לי סתם לנסות דברים שיכולים סתם להזיק (גם אם הפעולה עצמה לא מזיקה רק לפתוח אוטו כזה בשביל להגיע לאיזשהוא מקום יכול לגרום נזק מיותר)

פורסם
לא, חבל לי סתם לנסות דברים שיכולים סתם להזיק (גם אם הפעולה עצמה לא מזיקה רק לפתוח אוטו כזה בשביל להגיע לאיזשהוא מקום יכול לגרום נזק מיותר)

אם ככה רק תפילה תעזור... :?

פורסם
אני לא בטוח...

בכל מקרה, הכוונה שאם אני לא בטוח מה זה אז אני לא אעשה סתם דברים

שמע , אף אחד בכל הפורום לא יכול להגיד לך בודאות מה הבעיה באוטו שלך ....

מובן שבלי אבחנה ובדיקה ממשית של האוטו אף אחד לא יכול לנבא מה קורה לך עם האוטו ..

בוקסר שאל אם גרזת את כבל הגז .... ! דבר יכול להועיל ואף לפתור את הבעיה .. וזה לא יכול להזיק לרכב...

אם אתה לא רוצה לעשות שום דבר בנידון ולנסות לתקן בעצמך .. או לשמוע דעות ...

אז תקצר את הדרך ושלח את הרכב למוסך שיבדוק את זה ויתקן !!! :evil:

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

אני לא מצפה שתנבאו, סתם לשמוע מה שזה עשוי להיות (גם לידע כללי)... וד"א מוטו טוב פה בארץ: "אם זה לא שבור אל תתקן אותו". כל עוד זה לא מפריע לי יותר מידי אני לא אתקן את זה במוסך גם בחינם כי מספיק שאוטו מריח מוסך כבר נגרם לו עוד נזק.

חוצמזה זה נותן תחושה מוזרה של אוטו עם כח... (לידיעתכם לאוטו יש 3 הילוכים + הילוך חסכוני והוא ולמי שמכיר 1300 סמ"ק זה לא הרבה לאודי 80)

פורסם
אני לא מצפה שתנבאו, סתם לשמוע מה שזה עשוי להיות (גם לידע כללי)... וד"א מוטו טוב פה בארץ: "אם זה לא שבור אל תתקן אותו". כל עוד זה לא מפריע לי יותר מידי אני לא אתקן את זה במוסך גם בחינם כי מספיק שאוטו מריח מוסך כבר נגרם לו עוד נזק.

חוצמזה זה נותן תחושה מוזרה של אוטו עם כח... (לידיעתכם לאוטו יש 3 הילוכים + הילוך חסכוני והוא ולמי שמכיר 1300 סמ"ק זה לא הרבה לאודי 80)

לדעתי אתה צריך לשנות את ה-NICK שלך לסופוקלס או אריסטו... :?

פורסם

תגידו אתם רצינים ??

למעשה אין לך אפשרות לקבל דיאגנוזה עצמאית אלא במוסך.

לפי דעתי מנוע הצעדים שלך עושה בעיות.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
תגידו אתם רצינים ??

למעשה אין לך אפשרות לקבל דיאגנוזה עצמאית אלא במוסך.

לפי דעתי מנוע הצעדים שלך עושה בעיות.

שמוליק

לא הגיוני בכלל...

איזה מנוע צעדים???

instead of bieng pussy whiped...WHIP THAT PUSSY!

פורסם

מה אתם מסתבכים אני לא מבין??

הבן אדם פוחד לפתוח מכסה מנוע לבדוק את מהות הבעיה.

מילקי ידידי

גש למוסך יעשו לך דיאגנוזה יפתחו לך כרטיס ותצא עם 300 ש"ח.

פורסם

שום כוונה לפתוח את מכסה המנוע ולבדוק את זה....( :shock::shock::shock: )

-מכאן - שאתה שואל לשם העשרת ידע כנראה... :idea:

-אם כך הסיבות להשארות של טורים מעל לסרק יכולות להיות רבות, אני אמנה ברשותך כמה - תחליט מה יש לך לפי מה שנראה לך - או שתחליט אחרת בכלל :*) (כי כנראה שאני לא אכסה את כולן)

1.כבל גז - לפי דעתי האפשרות הפחות סבירה - קורה בעיקר כאשר יש לכלוך \ חוסם כלשהו - משהו שמפריע לכבל הגז שמחובר מצד אחד למצערת ומצד שני לדוושת התאוצה לנוע בחופשיות - ואז אחרי לחיצה על הדוושה הקפיץ שאמור למשוך חזרה את הכבל מתקשה בעבודתו והכבל לא חוזר למקומו הטבעי, זה גורם לקרב' להמשיך "להתיחס" למצב הכבל כאילו אתה נותן גז - וזה עושה טורים יותר גבוהים - כמובן שעם הרעידות והנסיעה התנועה של הכבל ממשיכה והוא אכן חוזר למקומו המקורי - מה שמחזיר אותנו אחרי כמה זמן לסל"ד סרק.

2.אופציה אחרת היא מנוע צעדים - אלא שלצערי אין לך הזרקת דלק באודי 86', ולכן אין מנוע צעדים שיתקלקל...

3.אופציה נוספת היא תערובת עשירה מידי - דבר זה מביא ליצירת תערובת ו"שאריות" תערובת במעברי הדלק בקרב' - מה שגורם לסל"ד לא לחזור מייד לסל"ד סרק אלא לעשות מעין "פייד" איטי לעבר סל"ד הסרק הנרמלי (עד אשר כל הדלק מתנקז מכל המעברים ומתייבש מדפנות הקרב'...)

4.עוד אפשרות היא סתימות דלק \ אוויר שונות בקרב' (או סתימות דלק במערכת הדלק) - מה שיותר עודף לחץ ו\או עודף דלק שמצטבר - ומתנקז ברגע שאתה עוזב את הגז - מה שמביא שוב לדעיכה איטית יחסית של הסל"ד עד לסל"ד הסרק.

5.עוד אופציה יכולה בכלל לבוא מכיוון הקלאצ' - או יותר נכון הקלאצ' וגלגל התנופה - בקלאצ' שלא מפריד טוב יש מעין "חיכוך" תמידי של המנוע וגלגל התנופה עם הגיר.... מה שאומר שככל שתיסע מהר יותר ותעלה לסל"ד גבוה יותר המנוע \ גיר \ גלגלים (בכל שילוב שהוא) יסתובבו מהר יותר, מה שקורה הוא שברגע שתעביר לניוטרל והאוטו עדיין זז - המנוע לא יחזור מייד לסל"ד סרק אלא (שוב) ידעך אליו באופן איטי - מהסיבה הפשוטה - שאתה כאילו עדיין "בהילוך" - למרות ששום הילוך לא משולב... כך שהגלגלים וגלגל התנופה מאיצים את המנוע...

6.עוד אופציה שקשורה לגלגל התנופה היא המשקל העצמי שלו והמנוע בשלבי חייו השונים - כעקרון, ככל השמנוע שחוק יותר \ ישן יותר - נוצר בו מעין "חופש" מסוים - אתה לא תרגיש בו, אבל זה יתבטא בעיקר בקושי של המנוע להתמודד עם שינויים מינוריים (יחסית) בסל"ד הסרק - מה זה אומר? שאם גלגל התנופה מסתובב מהר, ואתה פתאום עוזב את הגז - הגלגל תנופה עצמו ימשיך ושימור על סל"ד המנוע - אבל מכיון שאספקת הדלק למנוע ירדה המנוע ישאף להגיע לסל"ד סרק - אבל גלגל התנופה ישאף להתמיד באותה מהירות בה הוא מסתובב - מה ששוב - יביא לדעיכה איטית יותר של המנוע לכיוון סל"ד הסרק.

7. עוד אופציה היא שסתומים שאינן מכוונים היטב ו\או פיח על השסתומים - מה שמביא לעושר-עודף של התערובת בתאי בשריפה - מה שגורם למנוע אל להגיע ישר לסל"ד סרק אלא לדעוך לכיוונו... (המשקעים סופגים אליהם אדי דלק ובוערים "בעצמם" באופן מסויים).

עכשיו - כנראה שיש עוד סיבות שיכולות להביא להתנהגות כזו של המנוע - רק שכרגע אני לא מצליח להזכר בהן.

מקווה שעניתי - פחות או יותר - על שאלתך.

לה לה לה

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

לי זה נשמע כמו בעיה באחד מצינורות הואקום.

בדרך כלל בעיות בסל"ד סרק שמופיעות והולכות בגלל תנאי נהיגה שונים נובעות מאיזו שהיא בריחה של ואקום מאחד הצינורות המחוברים לקרבורטור.

אני הייתי קודם כל בודק בחניה איך מגיב הסרק אחרי משיכה לסל"ד גבוה, כשכל פעם אני חוסם צינור אחר בצביטה. לדעתי זה היה מזהה את מקור הבעיה די מהר.

אבל אם לא מדובר פה באמת בנסיון לפתור עצמאית (או בכלל) את הבעיה, אז פשוט קח אותה למוסך וספר איך היה...

פורסם

היתה בעיה זהה, שהתגלתה כבעית כבל גז וקפיץ מחזיר (של הכבל) . שימון טוב פתר את העניין. אני לא רואה איך אפשר לגרום נזק כשעושים את זה, אבל אם זה מעבר ליכולתך - יאללה למוסך.

אבי

פורסם

אני לא מבין למה אנשים שואלים שאלות אם לא מעניינות אותם התשובות

ובנימה זאת

למה יש לי בעיה בהילוך שני שהוא לא נכנס, רגע, בעצם עזבו, כשאני אתקע אם האוטו אני כבר אשלח אותו לפירוקיה

• תוכן חדש...