Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חור בבלוק 206 שנת 2000 :\

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6995 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• ספונסר פורום
פורסם

אני בדעתו של בני,כנראה המכונאי שחיזק את הרגים לא ניקז מים\שמן מההברגות מה שגרם לסדק בבלוק,או לחילפין חיזק יתר על המידה.

אורן

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יסלחו לי חברי PSA, אבל כבעל 306 לשעבר גם לי היה סדק בבלוק שעשה 100K.

זה נראה לי ממש לא הגיוני שהמנועים הללו כל כך רגישים ואתם ממשיכים לקנות אותם.

ולבעל הרכב, אני הלכתי למוסך והם סיפרו לי (תוך כדי מבט מלא רחמים) שהלך על הבלוק וצריך מנוע חדש/מיבוא.

עקב כך שהמנוע נסע טוב מאוד ולא ממש רציתי להפרד מ 5000-7000 ש"ח הלכתי וקניתי חומר שאינני זוכר את שמו (תשאל בחנות) ששמים במנוע והוא מתיימר ל"הלחים" סדקים במנוע, כן גם אני הייתי סקפטי אבל אמרתי "תמורת 40 ש"ח שווה לנסות".

שמתי את החומר במנוע (יש צורך להוציא את הטרמוסטט) נסעתי כך שבוע ואחרכך יש צורת להחזיר את הטרמוסטט ולהחליף את הנוזל קירור, וראה איזה פלא - אין יותר נזילה - הזדרזתי להפטר מהרכב ולמרות זאת אני עדיין רואה אותו מדי פעם פה ושם (דיברתי גם עם הבעלים החדש) והוא לא הזכיר שהיתה איזו בעיה עם הרכב מאז שנקנה ממני (כבר עברה שנה מאז).

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם
שלום.

קראתי את כול ההסברים נו מה לעשות כול אחד והדעה שלו.

לבעל הפזו'! שם לב לתמונה האם הסדק הוא מה שסימנתי באדום?

בברכה בני ל.

קבל שאפו על הזיהוי אני לא הצלחתי לזהות אבל בדקתי שוב באוטו ואכן זה הנבל..

מה דעתך על העניין עכשיו?

פורסם

רבותיי , ברכבי (פג'ו 206 1.4 99' ) שנקנה עם 98000 ק"מ הייתה נזילה באותו המקום בדיוק אנסה לשלוח תמונה של המיקום . כנראה שאכן מדובר בפגם סדרתי

לבני היקר , לי היה חור בין שתי הצלעות (ממש בשקע) דהיינו הצלע שחרוט עליה מספר המנוע לצלע השמאלית

פורסם

ל ESI TURBO הטענה שלך לא הכי מדויקת

מכוון שקצה הברגים של הראש מנוע נכנסים לחלל הבלוק(דוך)

ואין סיבה לחשש כי נוזל או כל דבר אחר לא יגרום לסדק בבלוק

או ללחץ שניסית להגדיר כלפי הבלוק

בברכה ניצן

http://www.shaft.co.il

פורסם

שלום.

קודם כול קצת סדר בבלאגן.

לאותו בחור "שהדביק את החור" חבל לך על הזמן זה לא יחזיק מעמד!!! זה רק זמני כי הבדלי הטמפרטורה שהמנוע עובד תמיד יגרום לחור להפתח.

לגבי הסדק שים לב בעל הרכב הסדק נוצר עקב עבודה רשלנית במוסך !

יש כמה אפשרויות להוצרות סדק כזה. האחד חיזקו את ברגי הראש שלא לפי כללי הטכס כלומר הוראות יצרן והסיבה לחיזק ראש ברכב שלך יש שיטה מיוחדת של מתיחת ברגי הראש ,ומתוך נסיון המכונאים בחברה מחפפים בעבודה וזו התוצעה.

אני בעבר היתי רב בוחן צבאי במוסכי חוץ והמילואים שלי היו בתור בוחן במוסכים [לבנים] אזרחיים שמטפלים ברכבים של צהל.

ראיתי הכול לי אי אפשר לספר סיפורים!!!

האפשרות השניה ליכלוך ונוזל בתוך ההברגות עלול לגרום לסדק בבלוק המנוע בזמן סגירת הברגים אבל אני פוסל את האפשרות הזו במקרא שלך ,כי סדק שנוצר מליכלוך או נוזל בתוך ההברגה ניראה אחרת והוא גם לא אופיני לפזו'.

לסיכום לדעתי יש לך עילה לתביעה נגד המוסך ולדעתי מגיע לך מנוע קומפלט על חשבון המוסך.

מה עושים?

דבר ראשון מוצעים מיכתב רשום למוסך ומסברים לבעל המוסך שלאחר שעשיתה ברור מעמיקה מיסתבר שהמנוע ניסדק עקב רשלנות מוסך [אגב מוסך מסודר יש לו ביטוח על רשלנות מיקצועית].

כמו כן אתה תובע מהמוסך החלפת מנוע על חשבונם. אם הוא ינסה להתנער אתה יכול להפעיל שמאי רכב מוסמך ולפתוח בהליך מישפטי תוך כדאי תיקון הרכב במוסך אחר.

ניתן לגשת גם למשרד התחבורה [לא לאיגוד המוסכים כי האגוד מיצג את האינטרס של המוסך ולא שלך] ולהתלונן ואז הם יפנו אותך לבוחן מטעמם ויטפלו בך בדיוק כמו שצריך.

לדעתי מתוך נסיון כדאי בסופו של דבר להגיעה לפשרה אם המוסך ולקבל סכום מסוים של כסף וללכת למוסך אחר לתקן את הרכב.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

תודה רבה לכולם

מול המחלקה הטכנית של לובינסקי נאמר לי להמתין עד יום חמישי ואז תנתן לי החלטתם (של המוסך והיבואן) בהתאם לתשובה אמשיך לפעול.

שוב תודה לכולם. ביום חמישי אעדכן פה מה נסגר..

פורסם

מחזק את הדברים שנאמרו פה , אני בעברי סגרתי ראש לא כמו שצריך וגם נוצר סדק באותו מקום , שלא כמו שהיה לי 2-3 בלוקים סדוקים ממי ברזל , בדרך כלל המים פורצים מכיוון אחד בלבד , מאחורי הקלאץ' , שם יש בורג ריקון , ממש לידו תמיד יש סדק או חור ,

בהצלחה בתביעה ,

נ.ב אשמח לקנות את המנוע הישן לחלקים אם תוכל להביא אותו מהמוסך

דבר איתי בפרטי

• ספונסר פורום
פורסם
ל ESI TURBO הטענה שלך לא הכי מדויקת

מכוון שקצה הברגים של הראש מנוע נכנסים לחלל הבלוק(דוך)

ואין סיבה לחשש כי נוזל או כל דבר אחר לא יגרום לסדק בבלוק

או ללחץ שניסית להגדיר כלפי הבלוק

בברכה ניצן

www.shaft.co.il

שלום ניצן,לא הבנתי מה הכוונה בדברייך, אתה מתכוון שבדגם הספציפי הזה ישנו קדח בסוף ההברגה??

או שבכלל המנועים אין אפשרות להלחץ שנגרם על ידי נוזל?

אשמח אם תסביר,בברכה,אורן בן סימון

פורסם

הכוונה היא שבבלוק אלומיניום שלא כמו בברזל בפגו , החור של הברגי ראש יורידים עד לשמן ,

בבלוק ברזל זה לא ככה ...אבל אנחנו לא מדברים עליו

פורסם

עדכון אחרון בנושא

טוב החברה מלובינסקי נראים כנותני שירות מעולים להפתעתי,הם דאגו שיגיע גרר שיקח את הרכב למוסך,אני הגעתי לשם ביחד עם נציג שירות של לובינסקי ובשיחה ביחד עם מנהל המוסך הוחלט להחליף את המנוע בתוספת של כ1500 ש"ח מצדי.אני יודע שיכלתי להוציא את זה מהם בפחות אם לא בחינם אך העניין דחוף לי זה רכב של סטודנט שצריך ליסוע כל יום ללימודים.

בכל מקרה היחס שקיבלתי מצד השירות לקוחות של לובינסקי היה מעל ומעבר,בנוסף יש לי אחריות לשנה שלמה על המנוע שהורכב ועל כל מה שקשור בנושא של הבעיה. מחר האוטו חוזר מהמוסך סוף סוף נקווה שזה סוף הסיפור:]

פורסם
עדכון אחרון בנושא

טוב החברה מלובינסקי נראים כנותני שירות מעולים להפתעתי,הם דאגו שיגיע גרר שיקח את הרכב למוסך,אני הגעתי לשם ביחד עם נציג שירות של לובינסקי ובשיחה ביחד עם מנהל המוסך הוחלט להחליף את המנוע בתוספת של כ1500 ש"ח מצדי.אני יודע שיכלתי להוציא את זה מהם בפחות אם לא בחינם אך העניין דחוף לי זה רכב של סטודנט שצריך ליסוע כל יום ללימודים.

בכל מקרה היחס שקיבלתי מצד השירות לקוחות של לובינסקי היה מעל ומעבר,בנוסף יש לי אחריות לשנה שלמה על המנוע שהורכב ועל כל מה שקשור בנושא של הבעיה. מחר האוטו חוזר מהמוסך סוף סוף נקווה שזה סוף הסיפור:]

שלום.

איפה הויסקי? או קפה? או במבה? אולי ניתפשר על מסטיק בזוקה ?:lol: ???

אל תטעה לרגע הם לא נשמות טובות הם חרות!!!

אם לא היתה לומד את הבעיה ומכין שיעורי בית אצל מורה טוב בפורום :lol: .

היתה מקבל מהם את כול היד בתחחחחח------ .

מיכיון שהם ראו שיש להם עסק אם אחד לא פריר שיודע מה הוא מדבר הם עשו חשבון מהיר מה כדאי להם.

כמו שציינתי כדאי להתפשר מאשר להתחיל באלגנים ובתי מישפט. טוב עישתה שהתפשרתה וניפתרה הבעיה.

שיהיה לך בסבבה.

אגב האם צינתה שאתה יודע למה ניסדק המנוע ואם כן מה היתה התגובה שלהם.

בברכה בני ל

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

ההתנהלות שלי כולה הייתה מול השירות לקוחות של לובינסקי הם לא ביקשו יותר מדי הסברים ובלאגנים הסברתי להם את המקרה הבהרתי שלא סביר שמוסך מורשה לא יאבחן את התקלה נכון ומשם הם דאגו לכל העניינים מול המוסך אני רק הגעתי לתת את ההסכמה שלי.

תודה רבה לכולם וסופ"ש נעים.

אגב..

בני אם תהיה באיזור קפה עלי

• תוכן חדש...