Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7049 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני תלמיד עתודה בכיתה י"ג ולומד לתואר טכנאי, את האמת המשכתי כי רציתי להחמק קצת מהצבא ולהנות מזמן פנוי, וגם כי כל החברים שלי המשיכו ודי הצליח לנו בלימודים! אז למה לא?

כעת זימנו את כולנו לחתום על עתודה בלשכת הגיוס תל השומר, היום הגעתי לשם הסבירו לי שחוץ מ-3 שנים שאני יעסוק במכונאות/חשמלאות בסדיר בצבא אני צריך לחתום קבע של 9 חודש, ת'אמת אני לא מתלהב מהעניין כי אני בקושי רוצה לשרת בצבא, ופתאום מפילים עליי קבע, כולל הקבע אני ישתחרר בסביבות הגיל 24 שזה ממש מבאס, שאלתי את המפקד האחרי על העתודה, מה יקרה עם אני לא יחתום? הוא ענה לי שאני מחר מסיים באמצע השנה את לימודי י"ג ומתגייס, עדיין בקבע!

השאלה העיקרית שלי היא: האם יש איזשהו יתרון ב-9 חודשים של הקבע? משכורת? פלאפון? רכב?:oops:

או שללכת לקצין מיון ולבקש להיות ש"ג?

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

אני נגד הרעיון של התחייבות לתפקיד שעוד לא חווית.

בשירות הצבאי שלי, כל העתודאים (חשמל ואלקטרוניקה) חתמו ר' (קבע), ולמזלם את רובם לא הכריחו לשרת. המשכורת באזרחות גבוהה הרבה יותר, והתנאים יותר טובים.

לגבי התפקיד שלך - כמו בכל מקום, תלוי איפה תיפול. אם זה יהיה תפקיד עם אחריות (אחראי סדנת רכב, "קצין רכב" וכו), הסיכויים להיות מקומבן מאוד גבוהים.

פלאפון - כל איש קבע מקבל היום מירס.

משכורת - אם המשכורת בסיסית, ללא תוספות למיניהן (גמוחי השתלמות, רמת סיכון) אז היא די נמוכה.

רכב - תלוי בתפקיד/רמת הקימבון.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

אני יכול להגיד שהצבא היום לא מחזיק אותך בכוח אם אתה לא רוצה לעשות את הקבע.

יש לי חבר שחתם קבע לפני הצבא, הוא יודע שאם הוא רוצה להשתחרר בסיום תקופת החובה הוא יכול.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

אם יש לך תואר הנדסאי מלא (מדופלם) מדובר בשכר של החל מכ-6000 ש"ח בקבע.

יש סיכוי טוב שישחררו אותך גם בלי שתעשה את חודשי הקבע, תלוי איפה תיפול ומה יהיה הילך הרוח בצבא כשתצטרך להשתחרר משירות החובה.

מדובר בשירות בחיל חימוש. יש כאלה שאוהבים את זה (כמוני), אבל הרוב שונאים את זה.

פורסם

עשיתי מסלול דומה, כטכנאי אלקטרוניקה. אנחנו חתמנו שנה של קבע על מסלול טכנאי ולא 9 חודשים.

מאיפה נתחיל? מההתחלה.

למה לא ביררת את זה קודם? איך הגעת למצב קצת לפני סוף השנה של היג' (נגמר במאי, לא?) אתה מגלה שלימודי עתודה חייבים קבע? זה מסוג ההפתעות שלא משאירים לרגע האחרון. זה לא סוד או משהו כזה, כל מי שעושה עתודה מכיר, יודע ומסכים.

לגבי החתימה עצמה.

אתה חותם חודשי ר', כלומר התחייבות מוקדמת לקבע. ההתחייבות תקפה רק אם עסקת במקצוע שלך במהלך השירות הצבאי ורק אם חודשי הקבע יהיו במקצוע. כלומר, אם תרצה להתנדב ליחידה מובחרת וקרבית - הלך הקבע באותו הרגע. אותו כנ"ל אם מישהו יחליט להעביר את חודשי הקבע שלך למוצב הבופור או משהו.

החודשים האלו הם התחייבות שלך לצבא, לא של הצבא אליך. כלומר, אם סיימת את השירות הסדיר שלך והצבא לא מעוניין שתמשיך, אתה משתחרר כמו גדול. אם ירצו אותך - תישאר.

ופה נמצא הפתח שלך. אם לא תרצה, תגרום להם להבין שלא כדאי להם לרצות אותך והופ, אתה בחוץ.

אני אספר לך סיפור אישי.

חתמתי שנת ר', כמו שכבר כתבתי. קצת לפני השחרור המפקד שלי לקח אותי לשיחה שזה, פחות או יותר, היה התמליל שלה:

מפקד: "אני רוצה שתעשה קבע. מצאתי לך תקן. כמה קבע חשבת לעשות?"

אנוכי: "האמת, אני מתלבט בין שעה ליומיים. אבל אני בכיוון של שעה."

חודשיים אחר כך הכל התהפך. ההתחייבות בוטלה, ואני חתמתי על עוד שישה חודשי קבע מרצוני החופשי לחלוטין. למה ואיך השתחררתי מההתחייבות? כשתגדל, תבין שלהשתחרר מהתחייבות זה ממש לא הבעיה, להשתחרר מדברים אחרים זאת בעיה אחרת לגמרי.

מה עוד שאלת שם? שכר..

אני כבר רואה את כל החכמים שקופצים ומספרים לך שבחוץ מרוויחים יותר, ומצד שני את כל הדודים והסבים מעודדים אותך להישאר שם עד הפנסיה. היום אני יודע שהאמת איפשהו באמצע.

נגד "פשוט", בוגר יב' וללא תעודות אכן מקבל גרושים. אתה תחזיק דיפלומה של טכנאי, מה שמעניק לך את הזכות לקבל גמולי השתלמות (גמו"ש או גמו"ל, תלוי אם אתה ירוק או כחול). יודע מה, עם גמו"ש ב', החזרי נסיעות, החזר שכר דירה ואולי אפילו רמת פעילות ב' אתה מגיע לסכום לא רע בכלל.

יש חסרונות, לא מעט. אבל אם אתה מאלו שמתסכלים על "השורה התחתונה" בתלוש - אפשר להגיע לשכר מאוד מאוד יפה בקבע. תוסיף לזה את העובדה שאתה לא מוציא כסף על ארוחות, על ביגוד לעבודה (כוס אמק, מאז שהתחלתי לעבוד עם בחורות השקעתי אלפי שקלים בביגוד), על נסיעות ועל עוד אלף ואחד דברים.

עכשיו תעשה לעצמך את החישובים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
עשיתי מסלול דומה, כטכנאי אלקטרוניקה. אנחנו חתמנו שנה של קבע על מסלול טכנאי ולא 9 חודשים.

מאיפה נתחיל? מההתחלה.

למה לא ביררת את זה קודם? איך הגעת למצב קצת לפני סוף השנה של היג' (נגמר במאי, לא?) אתה מגלה שלימודי עתודה חייבים קבע? זה מסוג ההפתעות שלא משאירים לרגע האחרון. זה לא סוד או משהו כזה, כל מי שעושה עתודה מכיר, יודע ומסכים.

לגבי החתימה עצמה.

אתה חותם חודשי ר', כלומר התחייבות מוקדמת לקבע. ההתחייבות תקפה רק אם עסקת במקצוע שלך במהלך השירות הצבאי ורק אם חודשי הקבע יהיו במקצוע. כלומר, אם תרצה להתנדב ליחידה מובחרת וקרבית - הלך הקבע באותו הרגע. אותו כנ"ל אם מישהו יחליט להעביר את חודשי הקבע שלך למוצב הבופור או משהו.

החודשים האלו הם התחייבות שלך לצבא, לא של הצבא אליך. כלומר, אם סיימת את השירות הסדיר שלך והצבא לא מעוניין שתמשיך, אתה משתחרר כמו גדול. אם ירצו אותך - תישאר.

ופה נמצא הפתח שלך. אם לא תרצה, תגרום להם להבין שלא כדאי להם לרצות אותך והופ, אתה בחוץ.

אני אספר לך סיפור אישי.

חתמתי שנת ר', כמו שכבר כתבתי. קצת לפני השחרור המפקד שלי לקח אותי לשיחה שזה, פחות או יותר, היה התמליל שלה:

מפקד: "אני רוצה שתעשה קבע. מצאתי לך תקן. כמה קבע חשבת לעשות?"

אנוכי: "האמת, אני מתלבט בין שעה ליומיים. אבל אני בכיוון של שעה."

חודשיים אחר כך הכל התהפך. ההתחייבות בוטלה, ואני חתמתי על עוד שישה חודשי קבע מרצוני החופשי לחלוטין. למה ואיך השתחררתי מההתחייבות? כשתגדל, תבין שלהשתחרר מהתחייבות זה ממש לא הבעיה, להשתחרר מדברים אחרים זאת בעיה אחרת לגמרי.

מה עוד שאלת שם? שכר..

אני כבר רואה את כל החכמים שקופצים ומספרים לך שבחוץ מרוויחים יותר, ומצד שני את כל הדודים והסבים מעודדים אותך להישאר שם עד הפנסיה. היום אני יודע שהאמת איפשהו באמצע.

נגד "פשוט", בוגר יב' וללא תעודות אכן מקבל גרושים. אתה תחזיק דיפלומה של טכנאי, מה שמעניק לך את הזכות לקבל גמולי השתלמות (גמו"ש או גמו"ל, תלוי אם אתה ירוק או כחול). יודע מה, עם גמו"ש ב', החזרי נסיעות, החזר שכר דירה ואולי אפילו רמת פעילות ב' אתה מגיע לסכום לא רע בכלל.

יש חסרונות, לא מעט. אבל אם אתה מאלו שמתסכלים על "השורה התחתונה" בתלוש - אפשר להגיע לשכר מאוד מאוד יפה בקבע. תוסיף לזה את העובדה שאתה לא מוציא כסף על ארוחות, על ביגוד לעבודה (כוס אמק, מאז שהתחלתי לעבוד עם בחורות השקעתי אלפי שקלים בביגוד), על נסיעות ועל עוד אלף ואחד דברים.

עכשיו תעשה לעצמך את החישובים.

אתה גם מיפה לא מעט דברים.

כשאתה נגד נוהגים להתייחס אליך בחיל החימוש כאילו אתה אידיוט. זאת הנקודת הנחה הבסיסית והרושם הראשוני מנגד.

להגיד לך שזה נכון ? בד"כ לא, לעיתים כן. הכרתי אינספור נגדים חכמים ואל מול אינספור נגדים אידיוטים אבל בד"כ כחייל אתה יוצא מהנקודה הנחה הבסיסית שהנגד הוא אידיוט (שזה חבל).

אתה מקבל כסף טוב לא משלם על מחייה כמעט אבל גם שוללים ממך כמו כל חייל את החופש. אם אתה בבסיס סגור אתה לא יכול לקום מחר בבוקר להגיד שאתה חולה וללכת לקניות בת"א. אתה לא יכול להסתלבט קצת בבית או סתם לעשות מה שבא לך כאזרח. אתה כפוף עדיין לצבא. אם אתה בבסיס פתוח ואלוף הפיקוד הוציא הוראה שכל הצבא נשאר בבסיס הלילה בגלל שיש שמועה על איזה מחבל שמסתובב לו בכדור הארץ ואתה תכננת משהו באותו הערב אתה נשאר בבסיס - חתכת הביתה (כביכול אם אתה זורק) אתה תשב בכלא כמו כל חייל סדיר.

מישהו פה שכח להגיד את מילת הכיף של הצבא - "תורניות !" כן כן גם נגדים עושים תורניות. אז אם אתה בבסיס פתוח אתה תמשיך לעשות את מה שתשנא לעשות בסדיר - תורניות. רק הפעם במקום לשבת בש"ג ולעשות צחוקים עם כוסיות הפעם אתה תחלק תה ב-4 לפנות בוקר לעמדות של חיילים.

קיצור יש הרבה חרא בצבא, יש אנשים שזה מתאים להם ויש אנשים שלא.

אחרי שאתה עושה שלוש שנים בצבא אתה פחות או יותר קולט אם בא לך להמשיך עם צורת החיים הזאת או לא.

לרוב אנשים נוטים לחתוך כמו גדולים בלי לחשוב פעמיים.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

אני לא מיפה שום דבר. אמרתי - יש חסרונות.

תרצה או לא, הייתי בשתי המקומות ואני מכיר היטב את היתרונות והחסרונות של כל אחד מהם.

לא הייתי בחיל החימוש אבל אני בטוח שאם לא תיהיה אידיוט לא יתחסו אליך כמו אידיוט. אגב, גם באזרחות המגניבה מתיחסים אליך כמו אל אידיוט. נסה לעבוד פעם במקום עבודה שכפוף לנהלי ISO 9000. אני חתמתי על הצהרה שקראתי נוהל שמסביר איך לענות לטלפון.

שוללים ממך את החופש? נכון, קצת באסה. כשאתה בבסיס סגור אתה עובד 24 שעות ביממה ולא מקבל שעות נוספות. זה, התורניות ואיום הכלא היו בסופו של דבר הקש ששבר את גב הגמל מבחינתי, ושלוש הסיבות המרכזיות שעזבתי את הקבע שלי.

א-ב-ל, גם באזרחות, הבוס שלך יכול להחליט שצריך להישאר הערב שעות נוספות או להגיע בשישי בבוקר לסגור פינות לקראת סיום הפרויקט וכו' וכו'. תן לי לחדש לך - אתה תגיע, כי אתה לא רוצה לאבד את העבודה שלך.

תורניות אנשי קבע עושים. הכי באסה לקפוץ לאיזה שבוע להגנת ישובים בבקעה או בפטרולים רכובים סביב הבסיס שלך. אבל מדובר בכמה שבועות בודדים בשנה, רוב התורניות שכונה וגם באזרחות עושים תורניות (פשוט שם קוראים לזה מילואים).

וכמו שאמרת - יש הרבה חרא בצבא. יש כאלה שזה מתאים להם ויש כאלו שלא.

בכל מקרה, להחליט עכשיו לפני שהבחור הצעיר יודע אם זה מתאים לו או לא - זה שטות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תראה מניסיון, אני וקבוצה גדולה מאוד של חברים שלי, שכולנו סימנו הנדסאים בשנת 2004, וחתמנו קבע לעוד שנה וחצי, משתחררים אמצע חודש הבא, ויושבים כרגע בבית בחפש"ש, לא רק שהצבא לא מכריח אותך להישאר בקבע,אם המצב שלו היום הוא גם מבטל לך אותו בלי לשאול אותך...

יותר מזה, חברה מנסים בכוח להישאר ופשוט אין תקנים...

ככה שאין לך מה לדאוג, אף אחד לא ישאיר אותך בכוח... אין להם צורך באנשים שלא מעוניינים להישאר... וגם אם בסוף תבחר להתחיל את הקבע, בהנחה שהצבא ימצא לך תקן, ותתחרט אחרי תקופה מסוימת, פשוט תשבור איתם חוזה... ראיתי מספיק חילים אצלנו ששברו חוזה באמצע ולא נכנסו ולא שום דבר...

אז תהיה רגוע...

• תוכן חדש...