Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7106 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום תורה של BMW להציג את המכונית שלה לעונת 2007 בפורמולה-1 ומדובר ב-F1.07 .

ד"ר מריו טיסן , מנהל הספורט המוטורי של הענק הגרמני ציין שזו המכונית הטובה ביותר שהם יצרו עד היום ועכשיו רק נותר לראות באם תשיג את התוצאות שכולם מצפים ממנה .

המכונית החדשה , שהוצגה היום בולנסיה , שופרה מבחינת המבנה האוירודינמי שלה והמכניקה שלה.

הקבוצה עבדה בעיקר מבחינת התאמת השילדה לצמיגי הברידג'סטון החדשים שכולם ישתמשו בהם השנה ונחשבים לקשים יותר מקודמיהם , דבר שגורם למהנדסים להפעיל את המוח עוד יותר במטרה למצוא את התכנון האופטימלי שיתאים.

טיסן אמר שהוא מחכה כבר למבחני המסלול יחד עם קבוצות אחרות וזאת במטרה כמובן להשוות את הביצועים של ה-BMW מול היריבים.

בהשוואה למכונית מהעונה שעברה , ה-F1.07 בעלת כנף קדמית חדשה לחלוטין , חרטוו המכונית קצר יותר והשלדה הורמה מעט בכדי לאפשר זרימת אויר טובה יותר להשגת יעילות אוירודינמית.

גם מערכת הקירור עברה שינוי לעומת קודמתה .

החלק האחורי של המכונית הוצר עוד יותר וכדברי טיסן אי אפשר לעשות את זה צר יותר..

הגיר ש-BMW ישתמשו בו השנה הוא מתוצרת עצמית seamless shift gearbox .

התמונות המצורפות הן מההצגה הרשמית ומאוחר יותר המכונית יוצאת לנסיעת מבחן רשמית ראשונה , על המסלול בולנסיה.

נהגי הקבוצה נשארו ניק היידפלד ורוברט קוביצה .

דובי

m_1.jpg

m_2.jpg

m_3.jpg

m_4.jpg

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם
השלדה הורמה מעט בכדי לאפשר זרימת אויר טובה יותר להשגת יעילות אוירודינמית.

דובי, אפשר לקבל הסבר לגבי המשפט המצוטט?

עד כמה שזכור לי מכוניות F1 לא יכולות להשתמש בונטורי ומלבד הדיפיוזר הן שטוחות מלמטה.

איך זה מייעל את האווירודינאמיות כשמרימים את האוטו?

מוטי

פורסם

הקבוצה עבדה בעיקר מבחינת התאמת השילדה לצמיגי הברידג'סטון החדשים שכולם ישתמשו בהם השנה ונחשבים לקשים יותר מקודמיהם , דבר שגורם למהנדסים להפעיל את המוח עוד יותר במטרה למצוא את התכנון האופטימלי שיתאים.

דובי

עכשיו הכל ברור.

הסדרה 3 החדשה נעולת צמיגי האל תקר היא למעשה הכנה לבריג'סטון החדשים. מעין ניסוי ותהייה. :-)

חי

סאן רוף פתוח וכסאות מחוממים.

פורסם
דובי, אפשר לקבל הסבר לגבי המשפט המצוטט?

עד כמה שזכור לי מכוניות F1 לא יכולות להשתמש בונטורי ומלבד הדיפיוזר הן שטוחות מלמטה.

איך זה מייעל את האווירודינאמיות כשמרימים את האוטו?

מוטי

מוטי

בשנה שעברה BMW השתמשו בשילדה שעבדה נמוך יותר בחלק הקדמי שלה בגלל מבנה שונה של המתלה הקדמי .

השנה החלק הקדמי של השילדה הוגבה מעט והושם דגש על מתלה קדמי חדש ונמוך יותר .

עד כמה שאני הבנתי הכוונה שלהם היא למצוא את המצב האופטימלי מבחינת כוון השילדה והמתלים לטובת יעילות אוירודינמית ולטובת ניצול טוב של הצמיגים החדשים של ברדיג'סטון .

מכוניות הפורמולה-1 אכן שטוחות לחלוטין מלמטה וסגורות על ידי משטח עץ דק.

ההגבהה היא לא של כל הרכב באופן יחסי למסלול , שם הגובה נשאר כשהיה כמובן אלא ההגבהה במבנה השילדה .

דובי

m_5.jpg

m_6.jpg

m_7.jpg

m_8.jpg

פורסם

לאחר ההצגה הרשמית של המכונית החדשה יצא עימה ניק היידפלד למסלול בולנסיה בכדי לעשות מספר הקפות הרצה .

ההתרשמות שלו , על פי דבריו היא כי BMW עשו קפיצה מרשימה עם המכונית קדימה אבל הרגיש מאד שונה מהמכונית הישנה .

ההקפות היו אך ורק לצורכי הרצה ומצלמות והניסויים האמיתיים ימשיכו בימים הקרובים.

דובי

m_9.jpg

m_10.jpg

m_11.jpg

m_12.jpg

פורסם
מוטי

בשנה שעברה BMW השתמשו בשילדה שעבדה נמוך יותר בחלק הקדמי שלה בגלל מבנה שונה של המתלה הקדמי .

השנה החלק הקדמי של השילדה הוגבה מעט והושם דגש על מתלה קדמי חדש ונמוך יותר .

עד כמה שאני הבנתי הכוונה שלהם היא למצוא את המצב האופטימלי מבחינת כוון השילדה והמתלים לטובת יעילות אוירודינמית ולטובת ניצול טוב של הצמיגים החדשים של ברדיג'סטון .

מכוניות הפורמולה-1 אכן שטוחות לחלוטין מלמטה וסגורות על ידי משטח עץ דק.

ההגבהה היא לא של כל הרכב באופן יחסי למסלול , שם הגובה נשאר כשהיה כמובן אלא ההגבהה במבנה השילדה .

דובי

מצטער דובי, אני מקשה כי אני באמת מאבד פה את ההגיון במה שאתה כותב.

אמנם לא יצא לי מעולם לפרק מכונית F1 מודרנית אבל יצא לי לפרק מכונית אינדי מודרנית שזה קרוב מספיק לצורך העניין - במכוניות האלו אין שלדה עם תת שלדה מקדימה שאליה מתחברות זרועות המתלה, הכל בנוי כאמבטיה אחת גדולה מסיבי פחם, ככה שכשאתה כותב ש "החלק הקדמי של השלדה הוגבה והושם דגש על מתלה נמוך" אתה די סותר את עצמך.

אגב, אתה סגור על הקטע עם המשטח התחתון שהוא עשוי מעץ?

עץ בד"כ לא מוציא ניצוצות כשהוא פוגע בקרקע, סיבי פחם כן.

במכוניות אינדי המגש התחתון הוא מסיבי פחם, חתיכה אחת עם הדיפיוזר.

מוטי

פורסם

מוטי

בצילומים שצרפתי בהודעה למעלה מראים את החלק הקדמי.

בעיצוב של החלק הזה נעשה שינוי בכך שהוא הורם מעט למעלה .

המתלה עוצב בצורה שונה ממה שהיה בשנה שעברה כי הוא היה צריך "לפצות" על השינוי .

לגבי הסגירה מלמטה זה לוח עץ ומה שעושה את הניצוצות בדרך כלל שזה הדיפיוזר בחלק האחורי ממש כאשר הוא נוגע במסלול .

אנסה לחפש שרטוטים שממחישים את החלק הקדמי ואת המתלה .

אגב , עד כמה שאני יודע מכונית פורמולה-1 בנויה שונה ממכונית אינדי .

פורסם
אמנם לא יצא לי מעולם לפרק מכונית F1 מודרנית אבל יצא לי לפרק מכונית אינדי מודרנית שזה קרוב מספיק לצורך העניין - במכוניות האלו אין שלדה עם תת שלדה מקדימה שאליה מתחברות זרועות המתלה, הכל בנוי כאמבטיה אחת גדולה מסיבי פחם, ככה שכשאתה כותב ש "החלק הקדמי של השלדה הוגבה והושם דגש על מתלה נמוך" אתה די סותר את עצמך.

אגב, אתה סגור על הקטע עם המשטח התחתון שהוא עשוי מעץ?

עץ בד"כ לא מוציא ניצוצות כשהוא פוגע בקרקע, סיבי פחם כן.

במכוניות אינדי המגש התחתון הוא מסיבי פחם, חתיכה אחת עם הדיפיוזר.

מוטי

החלק התחתון של שילדת F1 שונה לחלוטין מזה של מכונית אינדי. באינדי מותר אפקט קרקעי, חצאיות וכיוצא בזה, ב F1 זה שטוח.

כבר שנים שאין ניצוצות ב F1, בגלל שיש wooden plank.

פורסם

דובי, עכשיו הבנתי אותך, למעשה נקודות החיבור זה הזרוע התחתונה במתלה הקדמי חוברה לשלדה ממש בנקודה הכי רחוקה שניתן כלפי מטה.

ניר, ידוע לי שמכוניות F1 שטוחות מלמטה (מלבד הדיפיוזר), שים לב להודעתי הראשונה בשרשור זה.

נראה שאתה ודובי חלוקים בעניין הניצוצות, אני נוטה לצודד בדעתו של דובי בנושא וזה כי אני בספק גדול מאוד אם ניתן בכלל לייצר דיפיוזר מעץ שיעמוד בעומס האדיר שמופעל עליו בלי לקרוס.

לדעתי הדיפיוזר עצמו אכן בנוי מסיבי פחם והוא זה שתורם לניצוצות.

מוטי

פורסם

ברור שהדיפיוזר לא מעץ, זה לא מה שאמרתי.

בתחתית של המכונית תקוע לו לוח שעשוי מעץ ( למעשה לא עץ טהור אלא אישזהיא תערובת של עץ עם resin, אני לא נכנס כאן לפרטים - אפשר לחפש באינטרנט).

אני ממש לא זוכר ניצוצות יוצאים ממכוניות F1 החל מהרגע שבו הכניסו את הלוחות האלה.

צריך לזכור שפחות או יותר בדיוק אז הכניסו את התידלוקים כך שהמכוניות לא כבדות בתחילת המרוץ כמו שהיו פעם.

פורסם

לגבי הניצוצות אני לא ממש בטוח אבל חושב שבמסלול הברזילאי באינטרלגוס , בישורת , בגלל הסליליה שלו אני זוכר משהו .

לא כך כך הצלחתי למצוא תמונה של ניצוצות , זה הכי קרוב שמצאתי...:wink:

m_07.jpg

• תוכן חדש...