Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7123 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתה לי בעיה בהד יוניט JVC Ar-370 עם האופציה לשליטה על הסאב וזה נפתר בצורת כבל RCA נוסף שחובר מההד יוניט למגבר והאופציה לשליטה על הסאב עובדת.

בעיה חדשה נוצרה או שהייתה ולא הייתי מודע לה. הטויטר השמאלי מוציא רעשי מנוע קטנים כאשר הווליום של ההד יוניט על 0 כלומר רק שהווליום על 0 שומעים את זה ורק מהטויטר השמאלי יש לציין שהכבלי RCA מצד אחד שני של האוטו והכבל מתח מהצד השני.

המתקין ניסה להוריד את ה-gain של המגבר ולא היו רעשים אך אחרי שהגברתי אמרתי ששומעים נמוך יותר ממה שהיה מקודם. חזרנו לאופציה שהייתה מקודם ושמעו נמוך מידי ואמר שככה היה ויצאתי לדרכי שאני מהרהר קצת.

אם אני אכוון לבד אני יכול להרוס משהו (דציבלים, GAIN ) ?

מדובר במגבר פשוט (cardinal) מכיוון שאין לי חניה פרטית ואיני יכול להבטיח את השקט במגברים יקרים.

דגם המגבר

פורסם

הבעיה יכולה לנבוע מכמה דברים והם:

1) מגבר באיכות ירודה

2) הפרשי מינוסים

3) כבלים של RCA פשוטים

4) בעיה בטוויטר עצמו

אז כדי לדעת מה הבעיה אלו הפתרונות

1) לחבר חור למינוס של הRCA ולגוף הרכב ולראות עם זה פותר את הבעיה אם אז עוברים ל...

2) תחליף את הRCA באחד מהכבלים הקיימים אצלך ברכב שמחוברים ליציאה שלא נובעת ממנה רעש ואם זה לא עוזר עוברים ל...

3) שולחים את הטוויטר ואת המגבר לבדיקה במעבדה

אני יכול להגיד לך שהיה לי שני רכבים בעיה זהה אחד בסובארו עם מגבר של JBL ובסוף כל הבעיה היא הפרשי מינוסים לכן חיברתי כבל נוסף מגוף הרכב לRCA שהיציאה שלוא עשתה רעש

וביונדאי שלי היום כאשר אחד הטוויטרים שהגיע מהקופסא היה פגום כנראה מבפנים והחלפתי אותו

פורסם

הבעיה התחילה כשאר הוספתי את הכבל RCA נוסף שתהיה שליטה על הסאב לפני זה לא היה שום רעש. הסאב היה מחובר ביחד עם הקומפוננט, ושהייתי רוצה לשמוע רק ברמקולים האחוריים הסאב לא היה מוציא כלום, לפיכך הוספתי כבל RCA נוסף. ומשם התחילה הבעיה.

פורסם

קומפוננט מורל פולס מקדימה.

רמקולים של קנווד מאחורה 6.5.

מגבר קארדינל 4 ערוצים (מאסתי בפריצות) 1500W - מגבר מדבקה תוצרת פלאטינום אדיו.

סאב - mbquart.

2 יציאות RCA מHU

הדגם של המגבר רשמתי למעלה יש קישור.

פורסם

אני לא יודע בידיוק אבל הוא העביר עוד כבל RCA ביחד עם עם ה-RCA הנוסף שיש לי ברכב בידיוק איפה שהכבל הרגיל של המגבר הוא העביר איתו ביחד כבל RCA נוסף שחובר גם הוא למגבר ונותן לי שליטה מלאה על הסאב.

ומשם התחילו הרעשים\זימזום בטויטר השמאלי בלבד.

פורסם

נשמע כמו בעיית השראות לRCA.

תקשיב,תעבור טוב טוב לאורך כל כבלי הRCA ותראה אם הם עוברים ליד מקורות מתח כמו,חוטי חשמל,מחשב רכב וכו..

אצלי היתה בעיה דומה,והפכתי את כל הרכב בשביל למצוא מאיפה בא הרעש,בסוף מצאתי שהRCA עובר ליד המחשב רכב,וכשהרחקתי אותו ,נעלמו הרעשים לחלוטין.

אז תבדוק את זה.

פורסם

לי יש את אותה בעיה בדיוק בטוויטר השמאלי.... של רשרושים כאלה מתי שהווליום על נמוך.

מוכר את הבניות! במחיר מוזל!

+ מתנה לקונים

פורסם

umardekar,

סביר להניח שהרעשים הם תוצאה של GROUND LOOP. ליפני שאתן לך פתרונות לבעיה, יש לי שאלה אליך. האם הסאב והקומפוננטים מחוברים על אותו המגבר? (כמובן שעל ערוצים נפרדים של המגבר) לאן מחוברים הרמקולים האחוריים?

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

לפי דעתי הרמקולים האחוריים לא מחוברים למגבר אלא מחוברים להד יוניט . (זאת רק דעתי)

אני מוסיף לך תמונה של החיבורים של המגבר. המגבר פלאטינום אודיו.

מהו תופעת גרואנד לופ ?

וכן הרמקולים והסאב מחוברים על אותו מגבר , כמו יש לציין שהרעש של הטויטר השמאלי לא היה עד שהרכבתי אתמול כבל RCA נוסף למגבר שאני אוכל לשלוט על הסאב.

אני כנראה אפנה לעופר רוטמן , או sounder כי בעירי (אשדוד) אני לא הולך לבקר בשום חנות\מתקין כי מקצעיות בתחום כמעט ואין.

פורסם

umardekar,

הגורם לתופעה הנ"ל הוא המגבר, שהוא מאיכות ירודה. יש לך 2 אפשרויות לפתור את הבעיה הנ"ל:

1. להרכיב משתיק רעשים על כבל ה - RCA, שמחובר למגבר בערוצים שעליו מחובר סט הקומפוננט הקדמי. המשתיק הנ"ל מוריד מאיכות השמע, בעיקר בתדרים הנמוכים, לכן עליך לחבר אותו על כבל ה - RCA שמעביר את הצליל של סט הקומפוננט.

2. ישנה דרך נוספת לפתור את בעיית הרעשים הנ"ל, ללא שתצטרך להשתמש במשתיק הנ"ל, אך היא דרך מעט בעייתית ולכן אני לא אפרסם אותה בפומבי כאן בפורום. אם אתה מעוניין בפתרון הזה אתה מוזמן לפנות אליי בפרטי ואני אספק לך את הפתרון לבעיה הנ"ל.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

אין סיכוי שזה המגבר כי יש לי את אותו בעיה ויש לי מגבר אינפיניטי 7541A אחרי ההתקנה זה קרה לי... המגבר מחובר לקומפננט ולסאב

מוכר את הבניות! במחיר מוזל!

+ מתנה לקונים

פורסם

חבר'ה תתעוררו כבר כל מי שרשם תשובה פה אמר לך דבר ראשון הפרשי מינוס או השראה על הכבל תפסיקו על כל נושא פשוט לפתח תרד של 3 דפים כאשר כל פעם נותנים לכם תשובה זהה

• תוכן חדש...