Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפוץ אוטובוסים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6468 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצאתי אוטובוס של מפעל שאני מכיר שאני אולי יכול לקבל אותו בחינם.

קיצר הוא מלא חלודה לא במצב קריסה או משהו רק צריכים להשים טלאי או משהו.

אבא שלי טוען שזה של אגד, מה אתם אומרים כדאי לשפץ?אפשר להנות מזה??אני לא מדבר על אם זה משתלם כספית.

נמרוד...

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

אם יש לך מקום, ואתה נהנה לשפץ דברים- אני חושב, שזה יכול להיות מאד מהנה, לקחת כזה "פרוייקט". להחזיר אותו לכביש לא בעיה עכשיו, כל עוד יש לו ניירות- הרי, עכשיו מותר לרשום אוטובוס כ"אספנות", ומכאן- תהליך "רגיל" לרכב אספנות, ללא כאב ראש מיוחד. באופן כללי- הדברים האלה בד"כ גם שורדים יחסית יפה מכנית- טיפול פשוט, וזה יניע...

ומצטרף לקודמיי: תמונות!!! מעניין, מה זה!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

וואי וואי כדאי?שאלת השאלות הכל תלוי רק בך, מה אתה חושב שאם משהו יתן לך תשובה בטח כדאי אז זה אומר שזה מתאים לך,''החינם'' הזה יעלה לך הרבה מאד כסף בהערכה גסה מבלי לראות את האוטובוס 50K (צבע עם מברשת) וצפונה אבל הרבה צפונה.

ביי אבי

בברכה אבי.

אסקורט MK1 בתהליך שיפוץ כאן

כל מידע על חלק למכירה\נטוש לאסקורט יתקבל בברכה.

פורסם

תראה, 50K בלי לראות- זו הגזמה, לפחות לשלב ההתחלתי. כמובן, שאם לא נשאר כלום לא מחלקו הפנימי, ולא מהמנוע- אז כן. אבל, אם, נניח, מכנית הוא יחסית בסדר- אז, לפחות בשלב הראשון, ניתן יהיה להשמיש אותו שיוכל לזוז, ואז לעבוד לאט לאט על ה"קוסמטיקה". הכל תלוי, לאן רוצים להגיע, ותוך כמה זמן. ושוב, חלק ניכר, במיוחד בשיפוץ של כלי גדול, ולא דורש לרוב דיוק יתר- זה מה אתה יכול לעשות בעצמך, והאם יש לך מקום/זמן/ציוד מתאים לעשות את זה? -אני יכול להעיד, בתור מי, שמשפץ כרגע משאית, שלו היו לי אמצעים (מכניים) וידע לעשות את רוב העבודות "הכבדות" בעצמי- זה היה מוזיל דרסטית את העלויות השיפוץ. למשל, לו היה לי בהישג יד קבוע ציוד מסגריה ונגריה- הייתי בונה מחדש את הארגז לבד. ככה- אני כנראה אאלץ לעשות את זה אצל בעלי מקצוע- למרות, שתכננתי לעשות את זה, אבל, הגעתי למסקנה, שזה "גדול עליי" כרגע...

ושוב- התמורה מהדבר הזה- אך ורק תענוג לקחת ערימת זבל, ולגרום לה לחזור להיות דבר יפה וחי. שום תמורה אחרת במיקרה הזה לא תהיה, רק הוצאות. אבל זה שווה הכל, לדעתי בכל אופן.

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

הבחור כתב לשפץ לא להשמיש ואני חושב שיש הבדל גדול מאד בין שני הדברים ,מה גם שאוטובוס זה לא משאית.

בברכה אבי.

פורסם

היום הלכתי עם אבא שלי לעבודה שלו ראיתי את האוטובוסים הללו. הם לא מתכוונים למכור בגלל שהם משתמשים בהם.

יש להם שני אוטובוסים אחד בסדר והשני מלא חלודה. לשניהם אין מנוע אז השיפוץ הוא רק קוסמטי וקצת מכני {מערכת הגלגלים והפיכת האוטובוס לנגרר}. אם תרצו אני יבקש מאבא שלי תמונות מבפנים ומחוץ לאוטובוס. וגם מלמטה.

תזכרו הם לא מוכרים וחבל כי דווקא רציתי לשפץ.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם

בשביל זה אמרתי- בשלב התחלתי. ברור, שכדי להגיע לשלמות, יידרש אפילו יותר מזה, ואם רוצים להגיע לשלמות של ממש- אז, לדעתי זה גם יידרש כמעט בכל רכב, שמשפצים. לא דיברתי על "להשמיש"- התכוונתי, שאם עושים עבודה לאט ובשלבים- עלות תהיה הרבה יותר נמוכה.

וכן- באוטובוס יש יותר חלקים, בעיקר "קוסמטיים", שצריך לשפץ...:? אני אישית חולם לקחת מרצדס משנות ה-70- נידמה לי, 303 או משהו- כמו שהיו לאגד, הישנים, עם חלונות המעוגלים בגג, ומזגן מאחורה, ולא באמצע, כמו בדגמים החדשים יותר, לשפץ אותו, לצבוע אותו עם כל מיני תמונות וכאלה, לשים מערכת... אבל, לא נראה לי, שבכלל שרדו כאלה, מה עוד- אין לי כח לעשות רישיון גם לאוטובוס... לפחות בינתיים. אז, החלום נשאר רק חלום.:cry:

נמרוד, נו, מה עם התמונות- הצלחת לסקרן אותנו, אותי לפחות!

פורסם

הלכתי עם אבא שלי היום לעבודה ושאלתי אותו אם הם יוכלו לארגן קומבינה {עיסקה} ושאני יוכל לקבל את האוטובוס בחינם. אבל הם משתמשים באוטובוסים הנמצאים שם.

בעיקרון יש שני אוטובוס צריכים רק שיפוץ קוסמטי ושלד[ רק לחבר וו כדי שאני יוכל לחבר לאוטו].

וזהו.

Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם

303 זה האוטובוס שנכנס לשירות באגד ב1980?.

אבי.

בברכה אבי.

פורסם

מחר אני ישלח את אבי לצלם כמה תמונות.

נמרוד...

Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם

כזה אני רוצה:

ממה שהבנתי- זה היה 0303 המיוצר בגרמניה, להבדיל מ"רגילים" של אגד, שהיו מיוצרים בארץ. אני פשוט חולה על הדגם הספציפי הזה... וכן- הוא משנות ה-70, לא יודע אם מתחילתם או בסוף- אומנם, מחקתי מספרים, אבל המספר היה בן-6 ספרות.

ובנוסף- הייתי רוצה לאוסף שלי את זה:

74629989.jpg

2099.jpg

פורסם

יש מכונה כזאת שעדיין עובדת באזור שלי עם 6 ספרות מסיע ילדים.

וכן זאת אותה מכונה שנכנסה לאגד ב1980 רק עם גיר אוטומטי לחצנים.

אבי.

בברכה אבי.

פורסם
אני אישית חולם לקחת מרצדס משנות ה-70- נידמה לי, 303 או משהו- כמו שהיו לאגד, הישנים, עם חלונות המעוגלים בגג, ומזגן מאחורה, ולא באמצע, כמו בדגמים החדשים יותר, לשפץ אותו, לצבוע אותו עם כל מיני תמונות וכאלה, לשים מערכת... אבל, לא נראה לי, שבכלל שרדו כאלה, מה עוד- אין לי כח לעשות רישיון גם לאוטובוס... לפחות בינתיים. אז, החלום נשאר רק חלום.:cry:

הדגם עליו אתה מדבר איננו O-303 אלא O-302.

חדי העין אולי לא יבחינו בהבדלים בין השניים, אך בכל זאת, מספר הבדלים שכן ניתן לראות:

O-302

338775_b.jpg

O-303

4091980_b.jpg

1. שים לב למיקום הדלת האחורית
  2. עיצוב החזית
  3. ה-303 בעל גוף רחב יותר (אגב: הדגם בתמונה הוא הדגם התיירותי).
  4. תצורת המנוע של ה-303 היא V בעוד ב-302 הצילינדרים בטור.
  5. בדגמים המאוחרים יותר של ה-303 (משנת 83' ואילך) החזית שונתה מעט (הגריל השחור הוחלף באפור, הפנסים הקדמיים עברו עדכון קל) ונוספה מערכת ABS.

אלו היו 60 שניות על הבדלים בין מרצדס O-302 לבין מרצדס O-303 :D

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

שחכתי להגיד שזה לא מדובר באוטובוס רגיל של הסעות אלא של אוטובוס קראוון שאפשר לגור בו ויש בו מקלחת ושרותים.

עוד משהו אבי לא מוכן לצלם ואני לא יודע למה. אבל אם מישהו רוצה כיוון אני יתן לו את הכתובת.

נמרוד...

Ready To Rock
Ready To Rumble

• תוכן חדש...