Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7113 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באחד השרשורים, YOSI 05 כתב:

"ברכב מקובל לספק שמן בלחץ באמצעות משאבת גלגלי שיניים (סוג של משאבת מדחק חיובי). השמן מוזן דרך נקב לתוך קסוות המיסב, עובר דרך גל הארכובה למיסבי עקב הטלטל ויש שהוא ממשיך דרך הטלטל למיסב פין הבוכנה. סידור כזה דרוש בגלל התאוצות על כל המערכת (קפיצות, האצות ובלימות, סיבובים) וכן בגלל שינויי המהירות העצומים במהירויות הציר - גל הארכובה תוך פרק זמן קצרצר. חוץ מזה סחרור כה אינטנסיבי של השמן מסייע לקרר את המנוע ומסלק ביעילות שמן חם מהמיסבים."

השאלה שלי היא, איך מגיע שמן לפין הבוכנה ?

האם יש "קדח" לאורך הטלטל, ודרכו עובר השמן,עד

למיסב פין הבוכנה ?

פורסם

השאלה שלי היא, איך מגיע שמן לפין הבוכנה ?

האם יש "קדח" לאורך הטלטל, ודרכו עובר השמן,עד

למיסב פין הבוכנה ?

ככל הנראה שכן.

במקרה יש ברשותי בוכנה משומשת (כמדומני היא שייכת לפיאט אונו), ואכן בטלטל ישנו חריר.

נדמה לי שהשערתך נכונה והקדח מיועד לתיעול השמן ממיסב הטלטל למיסב פין הבוכנה.

אז תודה לך וכמובן ליוסי על ההעשרה.

יוסי, אני ממתין לאשרור ההנחה.

חג שמח,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

אני מאשר את דברי שחף, הידוע כבעל ידע עצום למרות גילו הצעיר.( לא אפרט בפומבי את גילו)

שאכן יש קדח בטלטל ובפין הבוכנה אשר גם צף בתוף השמן, בגלל סירקולצית משאבת השמן.

בברכת חג אורים שמח

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

לא ולא, יהרג ואל יעבור.

ישנם שני סוגים של פין הבוכנה,האחד שניתפס בכוח ע"י הטלטל,התנועה שלו מתבצעת על הבוכנה,הוא מוכנס לחור של הטלטל ע"י חימום.

השני מוכנס לטלטל וננעל ע"י שני קפיצי רינג,משני צידי הבוכנה,בעוד התנועה מתבצעת בין הפין לטלטל.

בשני המקרים אין קשר בין השימון של הקרנק או מ. השמן לפין הבוכנה.

השימון מתבצע ע"י סיבוב הקרנק והתזה של שמן לכיוון הבוכנה.

שימו לב לתמונה המצורפת של הטלטל,עם החור לשימון בראש הטלטל

ולא לכיוון הקרנק.זה מוכיח שהטלטל בתמונה שייך לסוג של "תנועה מתבצעת על פין הבוכנה". יש לכם מזל שהיום חג,לכן לא תקבלו על הראש. :-P

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

• ספונסר פורום
פורסם

נראה לי דוד שלא הבנת את השאלה של הבחור.

ישנם שני שיטות שימון (וקרור) לפין הבוכנה וראש הטלטל ,

שימון אקטיבי ,בשיטה זאת מוזרם השמן מפין הבוכנה שאליו מחובר הטלטל בעקבו (חלקו התחתון)דרך חור במיסב ההחלקה שמיועד לכך אל קדח שעובר לכל אורכו דרך גזע הטלטל אל ראש הטלטל ואל נקודת חיבור פין הבוכנה ,השמן בנקודה זאת נחוץ לשימון הפין ,קרור ראש הטלטל והדפנות הפנימיים של הבוכנה.

בשיטה זאת נהוג להשתמש במנועים בעלי מהלך בוכנה (סטרוק)ארוך או בעלי טלטלים ארוכים במיוחד ,אשר בשני המיקרים מרחק הפין מגל הארכובה ואגן השמן רב פוטנציאל החום גבוה ושיטת שימון בהתזה אינה יעילה.

שימון פסיבי בהתזה. השמן מותז אל ראש הטלטל עיי פעולת הסיבוב של גל הארכובה ,שיטה זולה ומקובלת במנועים בעלי מהלך בוכנה קצר או טלטלים קצרים שבהם השיטה אפקטיבית.

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

וחוץ מזה, אם זיכרוני לא מטעה אותי, קיימים מנועים 'אקזוטיים' בעלי יחס דחיסה משתנה באופן אוטומטי בהם לחץ השמן לראש הטלטל משנה את המרחק בין שני חלקי הבוכנה (בוכנה טלסקופית), לקונטיננטל האמריקנית היה מנוע דיזל כזה שיועד לשימוש בטנקים, של 1500 כ"ס דומני.

יוסי

פורסם

דוד זמר ידידי שלום רב וחג חנוכה שמח!

למרות שהפעם האחרונה שראיתי טלטל ופין בוכנה היה ל פני למעלה מ30 שנה, ממה שהוא בזכרון

החלוד שלי הזכיר את מה שנראה , בתמונת הטלטל שצרפת באדיבותך הרבה, ושם נראה בברור(אומנם לאחר הגדלה של 500 אחוז) חריר בקדח שבו אשר מטרתו מעבר שמן לעבר הפין,

ולא משנה אם מדובר בטלטל ארוך או קצר אשר משומן בשמן בעזרת הקרנק לפי הסברו של מוסך רון,

סביר להניח שהפין מחורר לכל אורכו, מקביל לחריר בראש הטלטל.

ויתקן אותי מוסך רון.

בברכת חג שמח

והמעיטו בסופגניות

וזהירות בדרכים

אוהב אותכם

צביקה

• ספונסר פורום
פורסם

צביקה ,הקדח שאתה רואה בראש הטלטל לא מחייב שזהו טלטל עם קדח שימון לאורכו ,בטלטל ללא קדח שימון אקטיבי השמן שמותז אל ראש הבוכנה נכנס דרך הקדח הקטן שבחלקו העליון כדי לשמן את הפין.

ואורכו של הטלטל והמהלך כן משנה לצורך העיניין ,כי אפילו ששימון אקטיבי אל ראש הטלטל הוא דבר חיובי במנוע (בכל מנוע)משתמשים בו רק במקומות שחייבים מפאת מחירו ,כידוע בתיכנון המנוע כל דולר קובע ואם לא חייבים אז לא עושים.

פורסם

מוסך רון אתה טוען שהחריר הקיים, לא מחייב אז מה תפקידו?

בברכה

צביקה

פורסם
אני מאשר את דברי שחף, הידוע כבעל ידע עצום למרות גילו הצעיר.( לא אפרט בפומבי את גילו)

תודה רבה, צביקה!

אין זה סוד, אני חייל בן 19.5.

וחוץ מזה, אם זיכרוני לא מטעה אותי, קיימים מנועים 'אקזוטיים' בעלי יחס דחיסה משתנה באופן אוטומטי בהם לחץ השמן לראש הטלטל משנה את המרחק בין שני חלקי הבוכנה (בוכנה טלסקופית)

אכן נושא מרתק, הנה דוגמא של סאאב לפטנט (הספק מכובד ממנוע 1.6 ליטר - עם יחס דחיסה משתנה החל מ-8:1 ל-14:1).

נסו לחפש עוד בגוגל על Variable Compression Ratio.

תודה רבה לכל המשתתפים בדיון, לשואל ולמגיבים המלומדים.

החכמתי!

חג שמח,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם
תודה רבה, צביקה!

אין זה סוד, אני חייל בן 19.5.

"חייל? אבל כל כך רציתי חייל..."

לרוב שימון לפין בוכנה מגיע בהתזה , על-ידי מרסס שמן מיוחד שמתיז שמן לחלקו התחתון של הבוכנה ולפין שלה.

piston%20cooling%20jet.jpg

sprayjet.gif

או חרירון קטן על חלקו התחתון של הטלטל שמתיז שמן לכוון פין הבוכנה והבוכנה.

Connec3.jpg

פורסם

נראה לי רון שלא הבנת את התגובה שלי.

לכן הצגת את"אותה גברת בשינוי אדרת".בוא נעמיד דברים על דיוקם.

כתבתי:"השימון מתבצע ע"י סיבוב הקרנק והתזה של שמן לכיוון הבוכנה."

כתבת:"השמן מותז אל ראש הטלטל עיי פעולת הסיבוב של גל האכובה."

אפשר להתווכח איזה ניסוח יותר יפה(לדעתי שלך)אבל לגזור מכאן

"נראה לי דוד שלא הבנת", זוהי טעות שלעולם חוזרת.:-P

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

• ספונסר פורום
פורסם

דוד ,הנקודה שלך התיחסה לאופן חיבור הבוכנה לטלטל ,ואני חשבתי שהשאלה התיחסה לאופן השימון של הנקודה הנל ,

בכל מקרה לא התכוונתי לשום כלום אלה רק לגופו של עניין.

צביקה ,הכוונה היא שהמצאות הקדח בחלקו העליון של ראש הטלטל ,כפי שנראה בתמונה,לא מחייב שהוא קדוח לכל אורכו ,אלה קדח זה עומד בפני עצמו כקדח שימון פסיבי לפין הבוכנה.

פורסם

בתמונה אפשר לראות, שהשמן מותז מחריר A לחריר B

בנקודה B, השמן נקלט בשקע, ומשם מטפטף כלפי מטה,

ומשמן את פין הבוכנה.

צביקה

החור שאתה רואה בנקודה B, זה בעצם החלק העליון של החור

שראית בתמונה של דויד.

Connec3.jpg

• תוכן חדש...