Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7198 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שעושים מבחני ריסוק לרכבים אז ממש מרסקים מכוניות שלמות עם כל הדברים בפנים והכל נהרס לא חבל ..? אולי הם עושים את המבחנים האלו שהמכוניות לא מאובזרות..?

פורסם

האם אתה יודע מהי הסיבה לקיום מבחני הריסוק ?

מה היה קורה אם היו משמשים ברכב לא מאובזר, ולאחר תאונה במציאות מגלים שבזמן פגיעה בדלת הדיפונים התפזרו לרסיסים שהרגו נוסע שלא נפגע בתאונה ? או שבזמן תאונה חזיתית המושב האחורי מתנתק ופוגע בנהג ? או שהמאפרות עפות בחזרה לחלל הרכב בזמן תאונה ?

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

גם לי יש שאלה..

בתאונה רגילה לא מפרקים את כל הדיפונים והאיבזורים קודם לכן??

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

במבחני הריסוק של ה- ENCAP יש פרוטוקולים ארוכים מאוד עם פירוט מדוייק ביותר של איך צריך להכין את הרכב לקראת הריסוק.

הדברים שבלטו הם שמותר לשים מחשבים ברכב שמודדים כל מיני פרמטרים של ההתנגשות ושל הבובות. מותר להחליף את הנוזלים ברכב למים, מכיוון שמנוע הרכב לא עובד בזמן ההתנגשות אלא רק המפתח במצב ON.

לגבי איבזור הרכב - זה צריך להיות בדיוק כמו שהרכב נמכר באותו דגם שנבדק ובפרט מבחינת איבזור הבטיחות.

נ.ב.: מסכנים המנקים של ה- ENCAP....

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

אהם אז מה עושים לימבורגיני ,פרארי ,בנטלי...?

גלגלים, בין אם הם מגנזיום ובין אם הם אלומניום, ברזל או פלדה ברמת העיקרון לא ישפיעו על תוצאות הריסוק!

דברים כמו שטיחים לרכב לא שמים במבחני הריסוק, קשה לי להאמין שמישהו ימות משטיח בעת תאונה.

וכל מיני דברים כאלה.

החיסכון לפי חישוב שלי מגיד לכ 1000 עד 5000 דולר לרכב אם מוצאים את האיבזרים הלא משמעותים, תלוי ביוקרה שלו! כמובן שאין לרחם על היצרניות(הן מרוויחות טוב מאוד מאוד) כך שיכול להיות שלא יכאב להם לבזבז את ה דולרים הנ"ל

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם

למבורגיני פרארי ובנטלי לא ניגשות למבחני ריסוק בכלל.

מבחני ריסוק עושים לרכבים המוניים בעיקר ולא חוסכים על שום דבר.

דמיין כזה דבר, שטיח הגומי ברכב שלך שוקל קילו וחצי (נגיד), אם תיכנס בקיר יופעלו עלייך כוחות בעוצמה של, נגיד 5 G - עכשיו השטיח שלך שוקל 7.5 קילו, אני לא הייתי רוצה ש7.5 קילו יכנסו לי ברגל בזמן תאונה.

אין כזה דבר פרט שולי, דמיין אותם מוציאים את הפיקוד של המזגן וכעבור חודשיים מישהו חוטף את זה בתוך העין בזמן תאונה.

אני מפחד לנחש את מספר המגאנים שרנו ריסקו בעצמם לפני שהם החליטו שהרכב בטוח מספיק.

אתה חושב שליצרן שמתכנן למכור 50,000 מכוניות בשנה (וזה לא הרבה באופן יחסי) איכפת לתת לNCAP 5 מכוניות למבחן?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

יצרן משקיע מליונים במחקר ופיתוח לייצור רכב בטיחותי.

הוא לא ייקח סיכון שחס וחלילה בתאונה אנשים יפגעו משטיח מעופף שעולה לו 2 סנט שהוא חסך במבחן הריסוק.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אני חושב שאין ברכב שטיחים מסיבה טכנית ניסויית:

אחרי מבחן הריסוק מתעדים את מצב הרכב מכל הכיוונים ובמיוחד לרגלי הנהג והנוסע, מאחורי הדוושות ואת התזוזה של הדוושות ביחס למיקום המקורי שלהן. מתעדים גם את מצב הבובות. לכן, אם היו שטיחי גומי מקדימה הם היו מפריעים לתיעוד ואיסוף הנתונים.

אגב, שמתם לב כמה קרוב "יושבות" הבובות להגה ? שמים אותן באיזה חצי מהדרך בין הנקודה הכי קרובה לבין הנקודה הכי רחוקה שהכיסא מגיע אליו.

נ.ב.: איזו עבודה מגניבה - לרסק ברשות מכוניות חדשות דנדשות ועוד לקבל על זה כסף.

לכל מי שקוטל את ה- ENCAP - תסתכלו איך היו נראים רכבים שרוסקו לפני סך הכל 5-7 שנים (וככה גם נראים עדיין היום חלק מהרכבים מהמזרח). תסתכלו בתמונות של תאונות דרכים - באופן כללי רכבים עם 4 או 5 כוכבים שורדים ומגנים יותר טוב בתאונות מאשר רכבים עם פחות כוכבים.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

מישהו באמת בטוח שאין שטיחים במכוניות שנבדקות?

ובכל מקרה, לפי מה שידוע לי ENCAP אמורים להיות ארגון בלתי תלוי, ולפיכך הם לא מקבלים את המכוניות מהיצרנית, אלה פשוט הולכים לסוכנות מסויימת, קונים את הרכב ומרסקים אותו,

ורק אח"כ מפרסמים את התוצאה - בלי שיצרנית הרכב יודעת בכלל שהרכב נמכר לריסוק.

הכסף שבו הENCAP קונה את המכוניות מגיע מהאיחוד האירופי, מיצרניות הרכב ותורמים שונים.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

רק מבחן העמוד מממומן ע"י היצרנית

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

היצרנים דווקא כן מעורבים במבחן.

המבחן עצמו ממומן על ידי ה- ENCAP אבל יצרן יכול לממן את המבחן אך כל המבחן נערך על ידי ה- ENCAP כמו כל מבחן אחר. למרות זאת, מבחן העמוד בלבד ממומן תמיד על ידי היצרן. למעשה הייתה שנה שעברה מכונית שלמרות שהיו לה 6 כריות אוויר היצרן סירב לממן את מבחן העמוד.

מתוך אתר ה- ENCAP:

Are manufacturers involved in the tests? Yes. Each manufacturer is told of the choice of car, variant and options. Preferably vehicles for the tests are acquired anonymously, but if this is not possible they are randomly selected. Manufacturers are asked to provide test set up information, to recommend child seats and to make any general comments. They are invited to witness the tests and to say whether they are satisfied with the way the test is run. After the test, they are given the test results and invited to comment on any anomalies when compared with their own data.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

רשום בפירוש, שלרוב הרכבים נרכשים בצורה אנונימית, בדיוק כמו שציינתי.. אני לא מבין מה הבעיה :roll:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
רשום בפירוש, שלרוב הרכבים נרכשים בצורה אנונימית, בדיוק כמו שציינתי.. אני לא מבין מה הבעיה :roll:

צודק לגבי ההערה שלך - לא הבנתי אותך! אני רק מנסה להדגיש שאמנם הקנייה אנונימית לרוב אבל היצרן לאחר מכן מעורב במבחן בעיקר בתור צופה ויועץ חיצוני.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

מה נראה לכם מחיר הרכב זה מה שיקר בעסקי הריסוקים?

תחשבו כמה הכנות עושים לפני כל ריסוק, כמה מהנדסים וטכנאים, כמה ציוד, כמה זמן לכייל ולהתקין ולבדוק ולוודא ולנתח ולפרסם, ולסדר את הבובות לקראת הבדיקה הבאה וכו'...

כל השעות עבודה האלה (בטח איזה 50 יורו לשעה לאדם) והציוד, ודאי עולים הרבה יותר מהרכב עצמו.

וברור שציוד הבדיקה ועצם השימוש בבובות ולא אנשים, משנים במשהו את תוצאות הריסוק יחסית לתאונה אמיתית, לפחות כמו הוצאת השטיח... אבל אין מה לעשות זה הרע במיעוטו והתוצאות מספיק מדויקות.

יש מצב גם שהם לא משלמים מס קניה ומכס על הרכבים ואז עלות הרכב בכלל קטנה.

בכל מקרה, מבחינתי מבחן הוגן הוא כזה שבאופן אקראי בוחר איפה לקנות את הרכב, קונה את הגרסה הכי פחות בטוחה כדי לעודד יצרנים לא להציע כזאת, ומזמין את היצרן לבדיקה כדי שלא יוכל לטעון אח"כ שאנשי NCAP לא חגרו או מיקמו נכון את הבובות, או כל טענה דומה.

• תוכן חדש...