Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7171 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לקבל חוו"ד לגבי מיקום טוויטרים שאנו עושים.

ניקח לדוגמא שני טוויטרים מאד מוקרים, הTN52 של פוקל והMT22 של מורל (את שניהם יש לי ואני מכיר אותם טוב אני מקווה).

ON AXIS הינו מיקום הדרייבר על הציר כלפי המאזין (תקנו אותי אם אני טועה).

לכאורה עפ"י גרף ההיענות המיקום לשני הדרייברים הנ"ל מומלץ על הציר.

אז למה אני ממקמים אותם לרוב האחד כלפי השני, כלפי השמשה ועוד?

אני מבין שאין פה חוק יבש וכי הכל מותאם לדרישות המאזין, אבל מה לגבי החשיבה מאחורי תיכנון הדרייבר?

mt22.jpg

tn52.jpg

פורסם

לכיוון השמשה - אתה יכול לסבול מעיוות שנקרא "comb filtering".

בד"כ לדרייברים "כיפתיים" יש תגובת of-axis טובה יותר מדרייברים "קוניים".

תכלס, צריך לחבר חיווט ארוך לטוויטרים ולשחק איתם כמה ימים עד שמוצאים את הנקודה. כל רכב הוא שונה ויש לו משתחים סופגים ומחזירים שממוקמים במקומות שונין וכן לכל מאזין העדפות שונות.

תתחיל משלוש נקודות הפתיחה הללו ותמשיך לשחק איתם הלאה.

1. באיזור הקיק כאשר הטוויטר בצד הנהג מכוון לראש הנוסע ולהיפך.

2. באיזור המראות/פינות הדאש כאשר הטוויטר בצד הנהג מכוון לנוסע ולהיפך.

3. בקורות.

מכאן ניתן לשחק במיקומים, פאזות ותדרי חיתוך כדי למצוא את הנקודה המועדפת עליך.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

אני מבין את זה

הדיון שפתחתי הוא לא בגלל נושא שאני מתלבט בו אלה בשביל הנקודה שאני רוצה להעביר בנושא התקנה.

לדעתי התקנת הטוויטר צריכה לכלול שני מרכיבים עיקריים. האחד, המרחק מהמאזין, לכן הטויטר יכוון כלפי המאזין היותר רחוק. והשני, מיקום על הציר כלפי המאזין היותר רחוק מהטויטר.

אשמח לשמוע תגובות

פורסם

אני גם חושב כך, וגם נוהג כך.

האמת, יש כאלו (יאריק, וכנראה גם oogee) שממש מבחינים בשינויי איכות ברגע שהפכת פאזה

לטוויטר או מיקמת אותו ON AXIS אבל בהטייה קטנה אל חלל הרכב.

לי אין את זה, ולפי ההיכרות השטחית שלי עימך - גם לך אין את זה.

אבל כמו שהוא ציין - מה שטוב לך, זה מה שיקבע.

פורסם

גל, אתה יודע בשבת האחרונה הקדשתי די הרבה זמן לכיווני פאזות. ולהגיד את האמת, במידים ובוופרים בהחלט הרגשתי שינוי בפאזות. אבל בטוויטרים לא משנה איך שיניתי את הפאזות, לא הרגשתי שום שינוי! אבל במיקום שלהם בהחלט כן הרגשתי שינוי ביציאה מציר השמע.

• תוכן חדש...