Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7240 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחשבונית של המוסך מופיע לי 3 בקבוקים של נוזל DOT4, אני יודע שברכב שלי הקיבולת היא חצי ליטר.

האם זה הגיוני ?

בנוסף רציתי לשאול מה זה בדיוק "בדיקת משקל סגולי של נוזל הקירור" והאם זה עולה 108 ש"ח ללא מע"מ.

תודה.

פורסם

ממש לא הגיוני.

בקבוקון עולה סביבות ה 20 שקלים, תעשה חישוב פשוט,אם החליפו לך את כל נוזל הבלמים וניקזו מ 4 גלגלים, בהגזמה הלכו 2 בקבוקונים כאלה, כלומר מקסימום 40 -45 שקל, מאיפה צצו להם 108שקלים....ועוד ללא מע"מ.

במילים עדינות , קיבלת את ה"אלמנט" כמו שאומרים.

אבל לא נורא, תוכל להתנחם בזה ש 90% מהאנשים מקבלים את ה"אלמנט" הזה בכל ביקור במוסך, מה שמפליא זה שכולם שותקים וממשיכים לשלם!

אם לא אכפת לך, אשמח אם תעלה צילום של החשבונית הזאת.

פורסם

הבקבוק של נוזל הבלמים מכיל 0.6 ליטר, או 0.4.

משקל סגולי של נוזל הקירור? אולי ניסו למדוד את אחוז המהילה של הנוזל עם מים.

בכל מקרה, ב 108 ש"ח היו יכולים לקנות אחלה נוזל ולהחליף את הקיים.

ביקשת בדיקה כזאת?

אם לא אז אתה יכול לנסות לדרוש את כספך בחזרה, או לפחות לקבל הסברים .

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

כנראה שלא הסברתי את עצמי כראוי,

על כל בקבוק הם לקחו 31.29 ללא מע"מ, והשאלה היא האם הגיוני שנכנסו 3 בקבוקים.

החלק השני של ההודעה הוא שאלה נפרדת, והמחיר (108 ש"ח) מיוחס לבדיקה הזו בלבד.

פורסם

יש בקבוקי 300 מ"ל, אם מדובר בהם, אז הגיוני - 2 בקבוקים זה הקיבול, והשלישי - מה שיש בצינורות והבזבוזים של הניקוז.

אם זה 3 בקבוקי 500 מ"ל - אז עושה רושם שמישהו שם לא יודע לנקז מערכת, או "הרוויח" עליך בקבוק.

לגבי השאלה השניה - לא שמעתי בחיים על חיה כזאת. או שמרוקנים את כל המערכת ומודדים, כמה אנטיפריז היה בה (אלא אם כן יש חשד לדליפות או בועות אויר במערכת, אני לא רואה סיבה לעשות כזה דבר), ואז זה צריך להיקרא "בדיקת נפח נוזל הקירור", או שבודקים את כל המפלסים (רדיאטור, מיכל עיבוי וברגי ניקוז, אם יש), ואז זה "בדיקת כמות נוזל קירור". "משקל סגולי" = לקחת ליטר של נוזל קירור ולשקול אותו, לא נותן כלום.

בכל מקרה, אלא אם כן רוקנו לך את המערכת ומילו מחדש, זה לא צריך לעלות 108 ש"ח, ואם אין סיבה מיוחדת, גם לא צריך לעשות את זה.

פורסם
אני חושב שיש דבר כזה, מארק ציין באחד השירשורים שיש מכשיר מיוחד שבודקים איתו את ריכוז הנוזל קירור

אם בודקים ריכוז ב-108 ש"ח, יותר זול לרוקן את המערכת ולמלא נוזל חדש.

אבל מה ההגיון למדוד ריכוז? הוא לא משתנה, אם לא מוהלים את הנוזל.

פורסם

בקבוק נוזל בלמים מכיל בין 300 מ"ל ל 500 מ"ל.

במידה והמערכת היתה מלאה בוץ, יש סיכוי ששטפו אותה עם 3 בקבוקים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אם בודקים ריכוז ב-108 ש"ח, יותר זול לרוקן את המערכת ולמלא נוזל חדש.

אבל מה ההגיון למדוד ריכוז? הוא לא משתנה, אם לא מוהלים את הנוזל.

אני מבין שאין היגיון במחיר, רק אמרתי שקיים(כנראה) מכשיר שמודד ריכוז. וגם אז זה לא נקרא משקל סגולי, אבל זה נישמע הכי קרוב לזה או שזאת קומבינה עם מילים חכמות.

מעניין יהיה לבוא למוסך ולבקש "בדיקת משקל סגולי נוזל קירור" מעניין מה תהיה התגובה ומה יעשו.

היה פה מישהו שפעם סיפר שחבר שלו נסע תמיד מאז שרכש את הרכב לאותו מוסך ותמיד בכל טיפול הוסיפו לו "אלמנט" שלא ידע מה זה, עד שיום אחד הוא הבין שעבדו אליו במוסך במשך כל הזמן הזה, ואז ניסגר העניין בתשלום מצד המוסך

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

היי,

אכן קיים מכשיר לבדיקת ריכוז נוזל הקירור ביחס למים.

במידה והריכוז נמצא נמוך מהוראות היצרן מוספים נוזל קירור על-מנת לתקן את היחס בין המים/נוזל קירור.

המכשיר נקרא Refractometer.

נוזל קירור איכותי לדוגמא עבור רכבי קונצרן VW עולה בסביבות 40 שקל עבור בקבוק של 1.5 ליטר, בדרך כלל צריך 2 בקבוקים + עבודה ניקוז /מילוי אז המחיר הסופי יכול להגיע ל-300 שקל כולל עבודה.

איזה כייף לי :)

• ספונסר פורום
פורסם

למה אתם סתם קופצים ומיד וקובעים שהשחילו את הבנאדם

כמה ממכם החליפו נוזל בלמים לאחרונה -אבל אני מתכוון החליפו כלומר נתנו לכל הגיפה לצאת

וגם הוציאו אויר וגם מילאו את המערכת עד הסוף ,זה מה שזה פעמיים נפח המיכל קרי שלושה בקבוקים

נורמלי בהחלט -לפעמים הולך גם ארבע

בנוגע לבדיקה השניה אני לא יודע מה זה אז אני לא מיתייחס

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

לאחר חיפוש קצר באינטרנט מצאתי מכשיר כזה בדיוק כפי שציינתי בהודעה הקודמת.

מוסכים מורשים של היבואן חייבים להחזיק מכשיר כזה בכדי לבדוק ריכוז נוזל הקירור לפני מסירת רכב חדש לקונה המאושר.

קישור:

http://en.wikipedia.org/wiki/Traditional_handheld_refractometer

• ספונסר פורום
פורסם

מרק לא מצאתי שם כמה עולה מכשיר כזה-יש לך מושג

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

מכשיר מקורי של VW שהמק"ט שלו T10007 ניתן למצוא בקישור:

https://erwin.volkswagen.de/workshop/englisch/index.htm?/workshop/englisch/pinfo/t10007.htm

מכשיר דומה:

המחיר: 60 דולר ללא משלוח

http://www.toolss.com/wbstore/main.asp?action=PROD&PROD=WT-75240&CTMP=1

פורסם
כמה ממכם החליפו נוזל בלמים לאחרונה -אבל אני מתכוון החליפו כלומר נתנו לכל הגיפה לצאת וגם הוציאו אויר וגם מילאו את המערכת עד הסוף ,זה מה שזה פעמיים נפח המיכל קרי שלושה בקבוקים נורמלי בהחלט -לפעמים הולך גם ארבע

החלפתי, אמנם באופנוע, אבל הרבה פעמים. אם יש הרבה ג'יפה ובוץ במערכת - מרוקנים אותה ושוטפים אותה עם כהל או חומר ניקוי מיוחד, נותנים לו להתנדף (אפשר לעזור לו עם לחץ אויר), ואז ממלאים חדש, או נותנים לו להתנקז בעצמו מכח הכובד, או שואבים מהפיות. גם אם הניקוז לא הולך טוב, ויש עודפים - כל עוד המערכת נקיה, אין שום בעיה למחזר את העודפים האלה.

אם עושים כמו שצריך, והמערכת בסדר - אין סיבה לבזבז הרבה יותר נוזל ממה שמכילה המערכת.

אבל מצד שני, זה מעלה שאלה לפותח השרשור - "קיבול נוזל בלם", אתה מתכוון לקיבול המיכל, או לקיבול כל המערכת כולל צינורות? אם רק המיכל מכיל חצי ליטר, הצינורות יכולים להכיל גם הם כמות לא קטנה.

• תוכן חדש...