Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תוקף רתמות מרוץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
איזו סיבה יש להשתמש ברתמות פג תוקף בכלל ...?
אסביר כמובן:

אני מנסה לחסוך בבטיחות, לא איכפת לי לא מעצמי ולא מאף אחד אחר, אני ישראלי טיפוסי שמזגזג בין נתיבים וגונב מגבות מבתי מלון.

בכל זאת אשמח לתשובה. תודה.

מחפש סאבפריים קדמי למיני (שנת 76 ומעלה, בורג אחד בכל צד).

פורסם

קיבלת את התשובה, חמש שנים.

רוב הרתמות בשוק עשויות משזירת ניילון ואחרי תקופה מסויימת החומר מתייבש ואז הוא נוטה להקרע ביתר קלות תחת עומס.

האם הניילון מתייבש אחרי חמש שנים או תשע? אני לא יודע בבטחה.

מוטי

פורסם
קיבלת את התשובה, חמש שנים.
כן רק שלא שאלתי בשום שלב שאלה שמתאימה לתשובה הזו.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=85957

מומלץ לכולם לשוב ולקרוא את זה .

קראתי לא פעם ולא פעמיים, מומלץ.

תקנה 5583/98 של ה-FIA קובעת שרתמות צריכות לעמוד במיליון סטנדרטים, ושהן טובות ל-5 שנים. הסטנדרטים האלה לא מתאימים למרוצי NASCAR למשל, שם יש חוקים מחמירים יותר, רתמות חזקות יותר, שמחזיקות רק שנתיים. לפיכך הסקתי שתקנה 5583/98 מחמירה מדי לרתמות ברכבי כביש, מכיוון שהיא נועדה במקור לרכבי מרוץ. הבעיה היא, כמו שמוטי אמר, שכנראה אי אפשר לדעת אם זה 5 או 9 או 12 שנים, ולכן אני נאלץ לקנות חדשות במקום להשתמש בישנות (שהן בעצם גם די "חדשות") שיש לי.

בנוגע למושבים -

מושבים (ממתכת) וחגורות בטיחות (מניילון) במכוניות סטנדרטיות עושים את העבודה עשרות שנים. שוב - אני מדבר רק על מכוניות כביש, לא על מכוניות מרוץ. יכול להיות שהתישנות המושב בתקנת ה-FIA מתיחסת לבד שמקיף אותו, לחסינות שלו מפני אש או דברים כאלה ולא לחוזק שלדת המושב?

תודה.

מחפש סאבפריים קדמי למיני (שנת 76 ומעלה, בורג אחד בכל צד).

פורסם

צודק.

נושא תוקף הרתמות בין נאסקאר ל-FIA לא קשור לחוזק הרתמות.

למעשה, רוב סדרות המירוצים הבכירות בעולם משתמשות באותם הדגמים של אותן הרתמות מאותם היצרנים פשוט עם הבדלים קלים שנועדו להתאים אותן לתנוחת הישיבה ברכבים השונים.

F1, Nascar, DTM, WRC, Super GT, IRL, LMP1/2 ועוד.

FIA מתיר את השימוש ברתמות למשך 5 שנים וכמה מהתאחדויות המירוצים האמריקאיות (לא רק נאסקאר) מחמירות הרבה יותר ודורשות החלפה כל שנתיים.

למה? ככה.

כיום יש נטיה בין חלק מאותן ההתאחדויות בארצו של הדוד סם להתיר את השימוש לתקופה של 5 שנים בהתאם לסטנדרט האירופאי.

נכון, במכוניות כביש חגורות בטיחות מניילון משמשות עשרות שנים בלי לדרוש החלפה ע"פ חוק, יש באמת מקום להצבה של סימן שאלה מעל תקינות השימוש בחגורה בת 50 ברכב אספנות במידה ומדובר בחגורה המקורית, וגם המושבים אינם יוצאים מן הכלל.

אני מניח שההבדל המהותי בין רתמות מירוץ לחגורות בטיחות נורמליות של רכב הוא שחגורות הבטיחות אמורות לאפשר תנועה חלקית ולכן לא סופגות את עוצמת החבטה במכה אחת לעומת רתמת מירוץ שלא אמורה לאפשר שום תנועה שהיא ולכן העומס עליה ברגע הפגיעה עלול להיות גבוה יותר.

זה סתם ניחוש שלי, נא לא לקחת את הדברים כמדע מדויק :lol:!

אני מניח שההבדל הכי גדול הוא שפשוט אין דרך לחייב את כלל הציבור להחליף את חגורות הבטיחות ומושבי הרכבים שלהם באופן תקופתי, זה יקר בטירוף, לא פרקטי וברוב הרכבים המודרניים מדובר בסיפור מהתחת לביצוע.

אין לי ספק שמושב בן 22 שנים אינו בטוח מבחינת חוזק חומרים כמו מושב בן שנתיים.

יש מקומות שאתה לא יכול לראות שאם נוצרת בהם חלודה היא בפירוש עלולה לפגוע בחוזק החומר.

לבסוף, האם בטוח או לא בטוח להשתמש ברתמה שפג תוקפה ברכב כביש?

רק אלוהים יודע.

מוטי

פורסם

עוד דבר שאולי הייתי מוסיף -

מושבי מירוץ אכן זקוקים להחלפה במכוניות מירוץ כל 5 שנים ולמרות זאת אם הייתי משתמש בהם למכונית כביש לא הייתי מרגיש צורך להחליף אותם כל 5 שנים, בעיקר לא אם אופי השימוש ו/או אחסנה היה ידידותי עד לאותו הרגע.

דעתי בלבד.

איש הישר בעיניו יעשה.

מוטי

פורסם
צודק.

נושא תוקף הרתמות בין נאסקאר ל-FIA לא קשור לחוזק הרתמות.

....

FIA מתיר את השימוש ברתמות למשך 5 שנים וכמה מהתאחדויות המירוצים האמריקאיות (לא רק נאסקאר) מחמירות הרבה יותר ודורשות החלפה כל שנתיים.

למה? ככה.

...

מוטי

לא סתם ככה .

החוק שונה בעקבות התאונה בה נהרג דייל ארנהרדט ב-NASCAR והטענה שהועלתה שם על ידי שופטי ה-NASCAR היא שהחגורות , מתוצרת סימפסון אם זה חשוב , פשוט נקרעו בגלל שהיו ישנות ולא עמדו בעוצמת התאונה .

סימפסון אגב טענן שארנהדרט נהג עם חגורות לא רכוסות כראוי ורמזו כי היו משוחררות מדי .

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

ייסלחו לי מעריצי דייל ארנדהרט אם יש כאלו פה, אבל הוא נהרג בגלל העקשנות המטופשת שלו ולא יותר מזה.

כשהאברד ודאונינג באו להנהלת נאסקאר בפעם הראשונה עם ההמצאה שלהם - ה-HANS device, ארנדהרט היה ראש למתנגדים, זכורים לי ציטוטים "חכמים" שלו שאמרו דברים בנוסח "אני כבר נכנסתי בקיר הזה מיליון פעמים, לא קורה לך כלום..."

האברד ודאונינג הסבירו ואמרו שזה יציל חיים של אנשים שמעוצמת המכה שוברים את בסיס הגולגולת מאחורה... הנהלת נאסקאר הייתה חלשה מכדי להתנגד לקבוצת הנהגים שארנדהרט הוביל והחליטה שלא לחייב את השימוש ב-HANS.

וכמו שאומרים באנגלית, Sure enough, כשהגיע היום של התאונה של ארנדהרט, הוא מת כתוצאה משבר בבסיס הגולגולת.

שימוש במתקן HANS היה משאיר אותו בחיים, פשוט ככה.

כמובן שההתנגדות ל-HANS פחתה באופן דראסטי בין שאר הנהגים והנהלת נאסקאר מיד חייבה את כל הנהגים בשימוש.

מוטי

• תוכן חדש...