Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול החלפתי במוסך מורשה שמן גיר.

אחרי שהחזרתי מנסיעה היום, גיליתי נזילה בצד ימין של הרכב (טיפות שנוזלות מאיזור הגיר, ויצרו רטיבות מתחת לרכב).

ליתר בטחון, העברתי את היד באיזור וזה אכן שמן גיר.

בדקתי שמן גיר, ושמתי לב שהוא מילא פי 2 מהכמות שצריך!!!

סביר להניח שנפרץ אטם כלשהו.

אשמח לקבל את חוות דעתכם בנושא נזילות מהגיר.

אילו תסריטים עולים בראשכם וכמה עולה התיקון? באם נפרץ אטם, זה נובע מטעות שלהם בשל מילוי כמות יתר של שמן גיר, זה אומר שאני צריך לדרוש מהם תיקון על חשבונם?

תודה מראש,

ערן.

נ.ב.

הגיר עובד חלק אחרי החלפת השמן גיר.

חוזר לדו"ג... :wave2:

פורסם
למה אני לא מופתע...

תדרוש תיקון באחריות!!

אתה לא מופתע שיש נזילה אחרי החלפת שמן גיר?

או מזה שמילאו הרבה שמן?

לא הבנתי אותך ג'ק ידידי.

אני בכל מקרה חוזר למוסך ביום ראשון, אני רק רוצה לשמוע אילו אופציות עומדות בפני ומה הנזק האפשרי לכיס.

פורסם

אני לא מופתע שהלכת למוסך עם בעיה אחת ויצאת עם בעיה אחרת.

בגלל זה, תדרוש תיקון באחריות.

אם תתאמץ, אתה יכול לראות בדיוק, מאיפה הנזילה, ולדעת, איזה אטם נפרץ (אם כן).

פורסם

אני יודע שבחלק מהרכבים קיים מנגנון שפולט עודפים בשמן הגיר ולכן יש לך טיפטוף. נתקלתי במקרה דומה.

רצוי לחזור למוסך לנקז את העודפים ולבדוק את מקור הנזילה

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

מכוון שלא ציינת איזה גיר מדובר אני יעריך כי זה גיר אוטומט.

עודף שמן גיר עלול לגרום לבעיות תיפקוד של התיבה, התחממותה ואף לנזק, כך שכדאי מאוד שתגיע למוסך לבדיקה מיקצועית למפלס נוזל ואיתור הנזילה, אם קיימת.

יתכן ובאמת והנוזל נפלט מנשם, או שאריות נוזל נשפכו על התיבה בזמן המילוי.

פורסם

דניאל, ציינתי בכותרת שהרכב הוא סוזוקי סוויפט, 91' אוטומט.

אני מאוד מקווה שזה הנשם, איך אני יכול לאתר את הנזילה?

לשטוף את האיזור? להרים על ג'ק צד?

בכל מקרה, אני אחזור ביום ראשון למוסך, שינקז מהשמן העודף.

איפה ממוקם הנשם הזה?

הנזילה היא בחלק הימני של הגיר.

פורסם

מי אמר שיש לך פי 2 כמות שמן גיר?! אני מתערב איתך שאין.

איך אתה בודק?

האם יש לך הזעה או נזילה? יש טיפות על הכביש אחרי לילה שהרכב עומד,או שתחתית האגן שמן רטובה מעט?

שים לב, אמרתי לך מלכתחילה , הבורג שם עדין וקטן, סביר להניח שההברגה הלכה ושיש נזילה מהבורג.

צריך לעשות הברזה חדשה ובורג יותר גדול,אל תילחץ, 50-100 שקל כמעט בכל סיכה(תחנת דלק עם שירותי שמנים) יעשו לך את זה.

אם מדובר בהזעה קלה = עזוב את זה.

פורסם
מי אמר שיש לך פי 2 כמות שמן גיר?! אני מתערב איתך שאין.

איך אתה בודק?

האם יש לך הזעה או נזילה? יש טיפות על הכביש אחרי לילה שהרכב עומד,או שתחתית האגן שמן רטובה מעט?

שים לב, אמרתי לך מלכתחילה , הבורג שם עדין וקטן, סביר להניח שההברגה הלכה ושיש נזילה מהבורג.

צריך לעשות הברזה חדשה ובורג יותר גדול,אל תילחץ, 50-100 שקל כמעט בכל סיכה(תחנת דלק עם שירותי שמנים) יעשו לך את זה.

אם מדובר בהזעה קלה = עזוב את זה.

זאת לא הזעה קלה, נוצר ממש כתם מתחת לרכב אחרי הנסיעה. ולא הייתה שום נזילה לפני ההחלפה של השמן.

אני בדקתי במדיד, כשהמנוע קר, השמן מגיע עד מעל לכיתוב HOT שזה פי 2 מהשמן שצריך.

כרגע חשוך אז אני אבדוק את העניין מחר בבוקר.

אם אפשר הסבר קצר, איפה ממוקם הבורג ריקון? צד ימין של הגיר? (קרוב לדלת של הנהג כביכול) או בצד שמאל?

איפה ממוקמת צינורית הנשם שפולטת עודפים?

פורסם

תתכופף מתחת לרכב ותבדוק.

לא הגיוני ששמו כמות כפולה, את שמן הגיר האוטומטי בודקים כשהרכב מונע.

תבדוק מחר בבוקר אם הנזילה היא מהבורג כמו שאני טוען.

פורסם
תתכופף מתחת לרכב ותבדוק.

לא הגיוני ששמו כמות כפולה, את שמן הגיר האוטומטי בודקים כשהרכב מונע.

תבדוק מחר בבוקר אם הנזילה היא מהבורג כמו שאני טוען.

כשהרכב מונע? :oops:

אופס. :)

כמה זמן הוא צריך להיות מונע? באיזור ה-5 דקות ואז לבדוק?

אם בודקים את השמן כשהרכב מונע, למה רשום על המדיד COLD ו-HOT?

האם יכול להווצר נזק מנסיעה עם נזילה כזאת? (נסיעה רגועה של 20 ק"מ.)

פורסם

אתה צריך להניע, 5 דקות לערך שיגיע לטמפרטורת העבודה, לשחק עם בורר ההילוכים ואז לבדוק, עכשיו ברגע שאתה מוציא את המדיד הוא כולו נוגע בשמן ואז אתה תחשוב שיש שם כמות כפולה שלמעשה אין,וסביר מאוד להניח שאף מוסך שפוי לא יעשה כן.

לכן כשאתה מוציא את המדיד, תוציא אותו ותהפוך לצד השני שלו ואז תראה בדיוק את הקו של השמן, זה מין טריק כזה , צד אחד תמיד יראה לך מעל המקסימום,אז הופכים אותו קלות לצד השני , ואז רואים את הקריאה הנכונה.

תבדוק את זה מחר ביום.

פורסם
אתה צריך להניע, 5 דקות לערך שיגיע לטמפרטורת העבודה, לשחק עם בורר ההילוכים ואז לבדוק, עכשיו ברגע שאתה מוציא את המדיד הוא כולו נוגע בשמן ואז אתה תחשוב שיש שם כמות כפולה שלמעשה אין,וסביר מאוד להניח שאף מוסך שפוי לא יעשה כן.

לכן כשאתה מוציא את המדיד, תוציא אותו ותהפוך לצד השני שלו ואז תראה בדיוק את הקו של השמן, זה מין טריק כזה , צד אחד תמיד יראה לך מעל המקסימום,אז הופכים אותו קלות לצד השני , ואז רואים את הקריאה הנכונה.

תבדוק את זה מחר ביום.

אוקיי, תודה רבה איש יקר, עזרת לי מאוד.

בקשר לנזילה עצמה, אתה יכול לגלות לי באיזה צד הנשם (שממנו נפלט שמן עודף מהגיר)?

עריכה:

נזכרתי במשהו.

צינור נשם מנוע, הודבק בעזרת דבר מיוחד במקום להחליף אותו (רעיון של המכונאי).

למיטב הבנתי, צינור נשם סתום יכול להיות סיבה לנזילה מהגיר, האם אני צודק?

פורסם

בהמשך לאתמול,

הרמתי את הרכב על ג'ק, ראיתי שהנזילה היא מאיזור הגיר מצד ימין (מהצד שנמצא המצבר), יש מין חלק עגול משמאל לבורג ריקון שמשם הנזילה. מישהו יודע איך נקרא החלק הזה בדיוק?

בכל מקרה, ניגבתי את החלק, ואני בודק אם זה ממשיך לנזול ובאיזו כמות.

שאלתי בקשר למיקום צינור נשם שפולט עודפים של שמן גיר, לא נענתה. אשמח אם מישהו יסביר לי איפה הוא ממוקם.

מעבר לזה, בשורות משמחות בפי.

לפני מספר שבועות פתחתי שרשור על זה שיוצא לרכב עשן לבן מהאגזוז.

לאחר החלפת הרדיאטור, נפסדקה יציאה של עשן לבן מהאגזוז.

הפעם היחידה שיוצא עשן לבן בכמות מינורית היא כשאני מניע את הרכב כשהוא קר, בזמן שעובד הצ'וק האוטומטי. אחרי שהוא מפסיק, גם העשן מפסיק. גם בזמן לחיצה על דוושת הגז לא יוצא עשן לבן.

אני מסיק מזה מסקנה שהמנוע במצב תקין מהבחינה הזאת, והוא גם לא אוכל שמן (בדקתי אחרי 500 ק"מ).

תודה לכל מי שסייע בנושא ההוא ומסייע בנושא העכשווי.

• תוכן חדש...