Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מד לחץ אויר טוב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3950 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בכל חנות לאבזרי רכב ובדרך כלל גם בחנויות לכלי עבודה (למשל שזר) ואפילו חנויות נוחות של תחנות דלק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מה המחירים בערך?וזה באמת ממלא אוויר?יחסוך ללכת לתחנות דלק\פנצ'ריה מבחינת מילוי אוויר?

אתה עם אופניים? איך זה יחסוך ממך ללכת לתחנת דלק, את זה לא הבנתי.

לצערנו יצא לכולנו ללכת לתחנת דלק, ולא רק כדי למלא אוויר.

אני לא רואה לזה סיבה.

יש לזה סיבה ברכבי שטח שאתה מוריד אוויר בשטח ומנפח אוויר שאתה עולה לכביש והתחנה רחוקה.

והאמת שבשטח אני גם מסתדר בלי זה.

ובכל מקרה 150-200 זה לא מספיק כדי לקבל מוצר איכותי, כוון יותר לאזור ה 500-800 ש"ח

פורסם

אתה יכול לרכוש צעצוע קטן כזה בסביבות ה10-15 דולר מאיביי

http://www.ebay.com/itm/12V-Car-Auto-Electric-Portable-Pump-Air-Compressor-Tire-Inflator-Tool-300-PSI-/120807193709?_trksid=p2047675.m1985&_trkparms=aid%3D444000%26algo%3DSOI.CURRENT%26ao%3D1%26asc%3D13%26meid%3D4638708749400006235%26pid%3D100012%26prg%3D1014%26rk%3D1%26sd%3D300784280156%26

יש לי אחד כזה, הוא אמנם נראה ומרגיש זול, אבל הוא בקושי תופס מקום ברכב, ממלא בצורה די יעילה את הצמיגים ואפילו די מדוייק (אני מצליב בדיקות עם שני מדידים ידניים - מכני ודיגיטלי). הוא לא בנוי אמנם לנפח מ0, אבל בשביל הבדיקה פעם בשבוע הוא יותר ממספיק. אישית אני לא מאמין שהוא מאריך חיים במיוחד, אבל בנתיים עושה את העבודה.

פורסם

תודה על התגובות, נראה שעדיף שאני ארד מזה, אולי המד אוויר נשמע טוב.

יש לי שאלה נוספת שלא יודע אם כל כך קשורה אבל ננצל את השרשור:

יש למישהו מושג מאיפה ניתן לרכוש שואב אבק שנדלק בכפתור(משמע, לא צריך כבל) כדי לנקות את הרכב? במקום ללכת ולשלם 50 שקל על שטיפה פנימית רק כי חיצונית הרכב נקי זה לא משתלם בכלל.

פורסם

כל פעם שנגמר לך טנק דלק, על הדרך תבדוק אוויר, וכמובן לפני נסיעות ארוכות תבדוק אוויר שמן מים.

או שאם לוקח לך חודש לסיים טנק דלק, אז פעם בשבוע תעבור בתחנת דלק על הדרך תמלא.

לא צריך את כל השטויות האלה, ניפוח בבית, מד לחץ אוויר, אתה לא נהג פורמולה 1 שכל PSI יכול לגמור לך את החיים.

לגבי שואב אבק, תקנה משהו חזק לבית, ותשתמש איתו גם לרכב.

אני משתמש עם קירבי (עלה בזמנו כמה אלפים טובים!), אני משתדל שלא לשחוט אותו יותר מידי, והוא שואב חזק וטוב!

שואבים ניידים חלשים מאוד, לא שווים שקל.

פעם אחת רציתי לפנק את עצמי ואת הרכב, היה בוא מלא שערות של הכלב שלי, פשוט הלכתי למכון שטיפה של ערבים, צחצחו את הרכב, באתי הוא היה חדש!

ובסכום של 50 שקל כולל טיפ, או קצת יותר.

פורסם

הבעיה שאני לא יודע למלא, שולחים את האוטו לפנצ'רייה וממלאים לנו. (כן, יש פנצ'רייה שסומכים עליה, זה הזוי.)

לגבי שואב אבק, כל הקטע הוא שאני יכול רק שואב אבק בלי כבל חשמלי כי אם לא אין לאן לחבר ואז אי אפשר להפעיל על האוטו, רק בבית.

פורסם

יש הדרכה ליד כל משאבת אויר. הסברים בתמונות, לא צריך לדעת לקרוא.

לגבי שואב אבק - במצבך אין ברירה אלא ללכת לתחנת דלק. יש מקומות שבהם תקבל 5 דקות שאיבה תמורת 5 ש"ח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הבעיה שאני לא יודע למלא, שולחים את האוטו לפנצ'רייה וממלאים לנו. (כן, יש פנצ'רייה שסומכים עליה, זה הזוי.)

לגבי שואב אבק, כל הקטע הוא שאני יכול רק שואב אבק בלי כבל חשמלי כי אם לא אין לאן לחבר ואז אי אפשר להפעיל על האוטו, רק בבית.

סרטון הדרכה מטעם משרד התחבורה:

http://www.gov.il/FirstGov/TopNav/Situations/SPopulationsGuides/SDrivingCar/SDCarMaintenance/SDCAirPressure/

סרטון נוסף

http://homeaid.xnet.co.il/הדרכה-62-מילוי-אוויר-בגלגלים.aspx

זה הדבר הכי בסיסי.

בתדלוק הבא בקש עזרה מהמתדלק (אם הסרטון לא היה ברור מספיק) ולמד לבצע את הפעולה הזו.

ביום שישי בלילה הפאנצ'ריה שלך תהיה סגורה ומה תעשה?

פורסם

:roll:

ולהחליף גלגל אתה יודע?

אם לא, תתחיל ללמוד, שלא יקרה מצב לא נעים.

פעם ראשונה שאני שומע דבר כזה.

יש הדרכה ליד כל משאבת אויר. הסברים בתמונות, לא צריך לדעת לקרוא.

לגבי שואב אבק - במצבך אין ברירה אלא ללכת לתחנת דלק. יש מקומות שבהם תקבל 5 דקות שאיבה תמורת 5 ש"ח.

הרבה כסף!

לי בבית לוקח איזה חצי שעה לשאוב את הרכב.

ואני עוד די ממהר, אני יכול גם שעה.

פורסם

אושריקו, למלא אוויר זו פעולה מאד פשוטה, סך הכל אתה צריך לעשות 3 דברים:

1 - להגיע לתחנת דלק

2 - לבדוק מה לחץ האוויר שעלייך למלא

3 - לכוון בצג של המשאבה ולמלא

לגבי סעיף 2: אתה בטח שואל כמה למלא? אז ככה, זה תלוי ברכב שלך, יש 3 מקומות שבהם נוהגים לרשום את זה:

א. ספר הרכב, חפש בתוכן העניינים.

ב. עמוד מול דלת הנהג, פתח אותה, תסתכל על הקורה שלה מצד ימין אמורה להיות מדבקה.

ג. אם זה לא בקורת דלת הנהג, בדוק על צידו הפנימי של מכסה מיכל הדלק.

במדבקה תהיה טבלה, שמחולקת בדרך כלל לצמיגים קדמיים ואחוריים, ועומס מלא או עומס חלקי (אם אתה נוהג לנסוע ברכב מלא, או שהרכב נוסע עם מקס' נהג ונוסע רב הזמן).

בחר את המספרים שמתאימים לך, שים לב להבדל בין קדמי לאחורי (לעיתים יהיו זהים), בנוסף אם היחידות הן מספר נמוך כמו 2.3,2.5 וכו שים לב ללחוץ במשאבה על כפתור PSI/BAR כי לחץ אוויר נמדד בשתי יחידות שונות (כמו סנטימטרים ואינצ'ים) אם המספר בסביבות ה30 כוון במשאבה את המידה הרצוייה. אם אתה אחרי נסיעה ארוכה והצמיגים חמים הוסף 10% (במקום 30, 33 נניח).

בסעיף 3 כל מה שעלייך לעשות זה לפתוח את פקק הונטיל, לחבר את המשאבה ולחכות שהמשאבה תצפצף לך להפסיק, אל תשכח לסגור את הונטיל.

מנהלים, אם אני מוסיף תמונות זה הולך לשרשור מדריכים בטכני?:-D

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
כל פעם שנגמר לך טנק דלק, על הדרך תבדוק אוויר, וכמובן לפני נסיעות ארוכות תבדוק אוויר שמן מים. או שאם לוקח לך חודש לסיים טנק דלק, אז פעם בשבוע תעבור בתחנת דלק על הדרך תמלא. לא צריך את כל השטויות האלה, ניפוח בבית, מד לחץ אוויר, אתה לא נהג פורמולה 1 שכל PSI יכול לגמור לך את החיים.

אני אמנם מסכים שלא צריך להתחרפן על כל PSI, אבל בכל זאת - לחץ אויר לא בודקים בכל פעם שגומרים מכל, אלא בכל שבוע, מקסימום שבועיים. ברכב כבד, אופנוע או מכונית עם נסועה יומית גבוהה, מומלץ לבדוק בתדירות כפולה. אותם קבועי זמן טובים גם לבדיקת נוזל הקירור ושמן המנוע, כמו גם לנקיון של השמשות והאורות ברכב. בדיקה של שאר הנוזלים ברכב כמו נוזל הממסרה, מים במצבר, נוזל מתזים, בדיקת לחץ בצמיג הרזרבי וכן הלאה - אפשר לעשות בכל בדיקה שניה (היינו, פעם בשבועיים עד חודש).

דווקא ההמלצה השגורה לבדוק לפני נסיעה ארוכה היא ההמלצה התמוהה כאן, אם כי גם אני נותן אותה, רק כתירוץ נוסף לבדוק מחדש את הלחץ. כמו כן, מומלץ בכל יום או לפני כל פעם שנכנסים לרכב - לבדוק בעין את ארבעת הצמיגים בזריזות כדי לוודא שאין בריחת לחץ משמעותית או פגם כלשהו בצמיג.

אגב, במירוץ אמתי, לא רק PSI יחיד עושה את ההבדל, גם חמישית PSI עושה את ההבדל!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
:roll:

הרבה כסף!

לי בבית לוקח איזה חצי שעה לשאוב את הרכב.

ואני עוד די ממהר, אני יכול גם שעה.

לך בבית יש שואב תעשייתי?

אם היה לך היית מבין ש5 דק' מספיק. למחמירים 10 דק'.

פורסם

בניגוד למשאווה, מד לחץ אוויר נראה לי דבר שכדאי להחזיק בבית.

תמיד יש בקרבתך את האנשים שאכפת לך מהם, אבל להם לא אכפת מעצמם.

הם לא מודעים לחשיבות של בדיקת האוויר בצמיג וכמה שתסביר להם הם לא יבינו.

אמא שלי, היא אחת כזאת. לי אין ביטוח על הרכב שלה ולכן אני לא יכול לקחת אותו למלא אוויר, והיא לא ממש עושה את זה.

אם אני אבוא ואגיד לה "אמא, הלחץ בצמיג הוא 7, צריך להיות 30, מחר על הבוקר תסעי למלא" היא תסע.

אם אני אגיד לה "אמא, נראה לי שאין מספיק אוויר, תלכי בבוקר למלא" היא כנראה תמשיך הלאה.

מתעלק- אם למישהו יש קישור באיביי למד לחץ אוויר זול ופשוט, אשמח לקבל קישור.

פורסם
אני אמנם מסכים שלא צריך להתחרפן על כל PSI, אבל בכל זאת - לחץ אויר לא בודקים בכל פעם שגומרים מכל, אלא בכל שבוע, מקסימום שבועיים. ברכב כבד, אופנוע או מכונית עם נסועה יומית גבוהה, מומלץ לבדוק בתדירות כפולה. אותם קבועי זמן טובים גם לבדיקת נוזל הקירור ושמן המנוע, כמו גם לנקיון של השמשות והאורות ברכב. בדיקה של שאר הנוזלים ברכב כמו נוזל הממסרה, מים במצבר, נוזל מתזים, בדיקת לחץ בצמיג הרזרבי וכן הלאה - אפשר לעשות בכל בדיקה שניה (היינו, פעם בשבועיים עד חודש).

דווקא ההמלצה השגורה לבדוק לפני נסיעה ארוכה היא ההמלצה התמוהה כאן, אם כי גם אני נותן אותה, רק כתירוץ נוסף לבדוק מחדש את הלחץ. כמו כן, מומלץ בכל יום או לפני כל פעם שנכנסים לרכב - לבדוק בעין את ארבעת הצמיגים בזריזות כדי לוודא שאין בריחת לחץ משמעותית או פגם כלשהו בצמיג.

אגב, במירוץ אמתי, לא רק PSI יחיד עושה את ההבדל, גם חמישית PSI עושה את ההבדל!

בוא נגיד ככה, אם כולם היו בודקים לחץ כל מיכל דלק, המצב היה מעולה.

אני רגיל כל שבוע ללכת לשים פול טנק ועל הדרך למלא אוויר, באופן כללי, ברכב, כל דבר קטן שלא אמור ליהיות, מציק לי, וזה תכונה מעולה. (מספיק סיבוב אחד הרכב לא מגיב כרגיל, כבר אני יודע שיש בעיה, ולרוב זה לחץ אוויר, מידי פעם שמן).

בזמן האחרון, הצמיגים שלי כבר בני חודש וחצי בערך, עובר שבוע שלם וכמו שצריך, הלחץ נשמר, לא זז ולו PSI אחד.

לך בבית יש שואב תעשייתי?

אם היה לך היית מבין ש5 דק' מספיק. למחמירים 10 דק'.

גם נכון, בכל זאת יש לי קירבי, מי שמכיר יודע שהוא חזק מאוד!, וגם אני עובר עם כמה ראשים (חובט-ספות, ראש דק, ראש רחב, בלי ראש, ולשטיחים שאיבה רגילה).

כל אופן, עד שהרכב לא נראה חדש מהחנות, אני לא מסיים. (ובוא נדבר תאכלס, הלוואי שהחדר שלי יראה כמו הפנים של הרכב שלי):wink:

• תוכן חדש...