Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7284 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשהרכב מונע, אני יכול ללחוץ חזק על הבלמים ולאט לאט דוושת הבלם מגיעה לסוף המהלך שלה. אני שומע צליל "פססס" חלש של אוויר. האם זה מצב נורמאלי?

לא חסר נוזל בלמים ולא מורגשת ירידה באיכות הבלימה.

הרכב הוא יונדאי לנטרה 1996 1.6 ידנית

דימה

lantra.jpg

פורסם

בעבר נתקלתי בבעיה דומה - משאבת בלמים "הלכה" אין אפשרות לשפץ, תצטרך לפנות למוסך להחליף נוזל בלמים ולנקז אויר, לי זה עלה 500 כולל עבודה

אל תמשיך לסוע ככה כי הבוכנה ממש שחוקה וזה רק ענין של זמן ומזל עד שהיא תקרע סופית..

יש 3 סוגי אנשים אלה שיודעים חשבון ואלה שלא

פורסם
כשהרכב מונע, אני יכול ללחוץ חזק על הבלמים ולאט לאט דוושת הבלם מגיעה לסוף

לא חסר נוזל בלמים ולא מורגשת ירידה באיכות הבלימה.

דימה

כיצד דוושת בלם מגיעה לסוף ולא מורגשת ירידה באיכות בלימה ??? :shock:

פורסם

זה גם אני לא הבנתי... תבדוק דבר ראשון בוסטר, נוזל בלמים, משאבת בלם...

שאני אומר תבדוק אני מתכוון למוסך מוסמך!!!

אל תשכח על מה מדובר פה כן?

לא בא לי למות מחר בדרך לבסיס

פורסם

הבוסטר עוזר ללחיצה על הבלם, וחוסר תפקוד שלו יגרום לדוושה להיות גבוהה וקשה, לא נמוכה (מגיעה לריצפה) ולא רכה אלא להיפך.

המשאבה הראשית, או אחד הצילינדרים בגלגלים לא תקינים, או שיש חיבור כלשהו בצנרת ההידראולית שנוזל. האפשרות של אוויר במערכת קיימת, אבל הסיכויים לזה קלושים יותר, שכן באופן נורמלי אוויר מגיע למע' רק לאחר טיפול במע' הבלמים.

פורסם
כשהרכב מונע, אני יכול ללחוץ חזק על הבלמים ולאט לאט דוושת הבלם מגיעה לסוף המהלך שלה. אני שומע צליל "פססס" חלש של אוויר. האם זה מצב נורמאלי? (בוודאי שלא)

דימה

צליל של "פססס" מעיד על בריחת וואקום לתוך הבוסטר עקב תקלה חור בדיאפרגמה, במקרה כזה המנוע יזייף והסלד ירד במקום לגרום לעלייה פתאומית, ותורגש ירידה בסלד, מכיוון שציינת שדוושת הבלם יורדת עד לסוף מהלכה, אני מניח שמשאבת הבלם המרכזית לא שומרת לחץ, ויש להחליפה בדחיפות במוסך,כן יש לבדוק

את הסיבות לרעש בריחת הוואקום הנשמעת, למרות שאין לה קשר ישיר לירידת הדוושה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלום.

הבעיה היא תקלה במערכת הבלמים.

התקלה יכולה להיות ממיספר סיבות כגון! משאבת בלמים מרכזית מאבדת לחץ, צינור בלם גמיש מיתנפח

[עכבר בשפה המיקצועית] ועוד סיבות אחרות.

לגבי השריקה בזמן לחיצה עד הסוף יש שתי אפשרויות או שהבוסטר נידפק או שלא ניגרם עדיין נזק לבוסטר.

לגבי המשאבה מרכזית אני לא מבין למה מישהוא ציין שלא ניתן לשפץ. אין שום בעיה לשפץ את המשאבה במידת הצורך.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

תודה לכל העוזרים :)

מפלס נוזל הקירור במצב תקין. לגבי איכות הנוזל אני לא יודע, כי הרכב במשפחה כשנה וחצי ובזמן הזה לא הוחלף הנוזל.

אני באמת לא מרגיש ירידה באיכות הבלימה. כשאני מאט או עוצר, הדוושה לא מגיעה לסוף המהלך כי לא נדרש כל כך הרבה כח. אני מרגיש שאני יכול ללחוץ את הדוושה לסוף המהלך כשאני עומד ברמזור ומשחק חזק עם דוושת הבלם. כשאני לוחץ ומרפה יש "פסס" של אוויר. לא הרגשתי בשינוי הסל"ד.

מחר בבוקר אני אבדוק חיצונית שכל הצינוריות ששיכות לבוסטר תקינות ונמצאות במקום ובהקדם אקפוץ למוסך.

דימה

• ספונסר פורום
פורסם
תודה לכל העוזרים :)

מפלס נוזל הקירור במצב תקין. לגבי איכות הנוזל אני לא יודע, כי הרכב במשפחה כשנה וחצי ובזמן הזה לא הוחלף הנוזל.

אני באמת לא מרגיש ירידה באיכות הבלימה. כשאני מאט או עוצר, הדוושה לא מגיעה לסוף המהלך כי לא נדרש כל כך הרבה כח. אני מרגיש שאני יכול ללחוץ את הדוושה לסוף המהלך כשאני עומד ברמזור ומשחק חזק עם דוושת הבלם. כשאני לוחץ ומרפה יש "פסס" של אוויר. לא הרגשתי בשינוי הסל"ד.

מחר בבוקר אני אבדוק חיצונית שכל הצינוריות ששיכות לבוסטר תקינות ונמצאות במקום ובהקדם אקפוץ למוסך.

דימה

לא הבנת כלום ממה שאמרו לך פה.

ראשית, המצב הוא חמור ומסוכן, הבעיה נובעת ממשאבת בלם מרכזית שאינה שומרת לחץ, או מצינור מתנפח(כל זאת בתנאי שמפלס נוזל הבלמים תקין,אני מקווה שלא בדקת נוזל קירור באמת וזו טעות הקלדה)שני התקלות הנ"ל הן מסוכנות ויכולות לגרום לאיבוד בלמים בבלימת חרום(צינור נקרע או משאבה כושלת)

כשאתה לוחץ ומרפה במהירות ישנו רעש של אוויר לרגע,זהו הרעש שמשמיע שסתום האוויר,ישנם רכבים שהרעש נשמע גם כשהבוסטר תקין, אם הרעש ממשיך גם ללא לחיצה על הדוושה או בהחזקה במצב סטטי אז הבוסטר(מגבר בלם) אינו תקין.

מיד למוסך ולא בהקדם!!!

אורן בן סימון

• תוכן חדש...