Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7337 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

בלי לספר את כל הסיפור (שאותו ניתן למצוא כאן) רק אספר לכם שהיום הייתי אצל חשמלאי רכב שביצע שתי עבודות:

1. חיווט מחדש של כבל המינוס מהמצבר לשילדה (משהו בסדר גודל של 2 גייג', כבל מאוד עבה).

2. חיווט מחדש של המינוסים מהמגברים לשילדה (כל מגבר קיבל מינוס בקוטר בין 6 ל 4 גייג' במקום 8 ו 10 שהיו עד היום).

לא נגעתי בגיינים או בפאזות וכל הכיוונים בהד יוניט חזרו בדיוק לאיפה שהם היו.

מה אני אגיד לכם... זה נשמע אחרת! המידבאסים קיבלו הרבה יותר נוכחות והבאס הפך להיות חזק יותר באופן משמעותי.

אני לא יודע איזה חיבור מינוס השפיע יותר, אבל אני מאמין שהחיבור של המגברים לשלדה היה דק מדי ורופף. התחושה עכשיו היא שהמגבר שמגביר את הסאב והמידים "נושם" טוב יותר. אני מאמין שהוא גם יתחמם פחות ויפסיק להיכנס לפרוטקשנים (למרות שלדעתי זה עדיין בחזקה של ימים חמים. בלילות זה אף פעם לא קרה. ימים יגידו).

בקיצור - רע זה לא עשה, ואם הרווחתי עוד קצת כוח מכזה דבר פשוט - שווה לכולם לבדוק מה המצב שם עם המינוסים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כל הכבוד איתמר!

אני השתכנעתי..

יכול להיות שציפית שזה ישמע אחרת אז ככה אתה

מרגיש לאחר החיווט החדש?

I.Life 2.Short 3.Years 4.What :puzzled:

פורסם

איתמר,

תחשוב שלקחת צינור יותר גדול ועכשיו אתה מקבל אספקה יותר גדולה של מים... זה נכון שהמגבר צורך את אותו הזרם שהוא צרך קודם, אבל הפעם הוא עושה את זה בלי לגרום לעומס על מערכת החשמל, מבלי שיהיו לך חלקים שיתחממו בגלל שהצינורות שמעבירים את הזרם צרים מידי...

אצלי ברכב חוטי הכוח מהמצבר למגברים הם 4 גייג' ואז יש פיצול (מפצל מקצועי) לשניים של שמונה.

והמינוס אצלי מגיע מהשלדה בחוט 4 גייג' חצי מטר למפצל מקצועי נוסף וממנו שני חוטים של 8 גייג' כל אחד פחות מ25 ס"מ עד למגברים עצמם.

האלטרנטור שלי לא דורש שדרוג אבל אני כן מתכוון לגשת לחשמלאי רכב שישדרג לי את החוטים במנוע ויוסיף לי לכל כיוון עוד כבל 8 גייג'.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אם החיווט לה היה אידיאלי אז מה שאתה אומר הגיוני ביותר.

גם אני בזמנו ההארקה של המגברים שלי לא היתה אידיאלית וכשסידרתי

אותה הורגש הבדל משמעותי בדיוק כמו זה שאתה מתאר.

מתן

פורסם

המינוס עכשיו יותר עבה משמעותית מהפלוס.

ספיירקס, זה בדיוק הקטע. לא ציפיתי לשום הבדל, אבל כבר בשניות הראשונות היה הבדל מאוד מורגש בסאונד. בשניות הראשונות לא הבנתי מאיפה זה בא, ואז הבנתי שזה כנראה קשור לחיווט החדש.

אדי אתה צודק. זו בדיוק הסיבה שמומלץ לא להתפשר על עובי החיווט.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

המינוס לא חייב להיות עבה יותר - אבל צריך שהוא יהיה באותו העובי - זאת מערכת סגורה וברגע שצינור אחד יותר דק מהצינור השני - נוצר צוואר בקבוק ובאותו המקום יש עומס. אם הצינור הדק יותר מספיק עבה אז המצב תקין.

בהמון דברים - חשמל מאוד דומה למים

במציאות - אסור להפגיש בין השניים - זה נוטה לעשות "שמיייייח" כמו שאומרים...

אצלי המינוס הראשי והפלוס הראשי באותו העובי, החולייה החלשה אצלי היא בחיווט של האלטרנטור והמנוע למצבר - אבל מבדיקת עומס לא ניתן לראות שיש לי בעיית טעינה או בעיית אומדן בעומסים.

ואני בכל זאת מתכוון מתישהו לבצע את השדרוג הזה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

נכון, מינוס לא חייב להיות עבה יותר, אך הוא חייב להיות לפחות באותו עובי. צוואר בקבוק היא דוגמה מצויינת.

מינוס עבה יותר זה כמו מעבר מנסיעה בכביש בן נתיב אחד לאוטוסטרדה. רע זה לא עושה.

איתמר.

• תוכן חדש...