Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7334 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול שמתי לב - עם הדלקת המערכת באוטו, גם מבלי להתניע את האוטו, יש, מלבד המוסיקה, גם צליל בתדר גבוה, מעין בייייפפפפפפ שנשמע ברקע.

הוא מתגבר ונחלש כתלות בווליום שהHU מוציא.

מבחינת סט-אפ:

זוג מגברים מאחור, קרוס, קומפ' מאחור וקומפ' מקדימה.

HU של סוני, CDX 7050ES וותיק וישן

שמחובר לקרוס בעזרת 4 יציאות ולא בעזרת כל ה-6 שיש לו.

בנוסף, יש רעשי אלטרנטור כשהאוטו מונע.

קווי הLINE והמתח רצים בצדדים שונים של האוטו עם כבלים מאוד מכובדים ומבודדים.

איפה שווה להתחיל לבדוק את זה?

אין לי כוח לפרק והחשד העיקרי שלי הוא בHU, שהינו ישן ואולי עייף [קבלים? הלחמות שהגיעו לפרקן?]

יש איזה טראבל-שוטינג שאפשר לעשות עם DVM במדידה פשוטה?

אשמח לתשובות

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

ככל הנראה ההתקנה לא מקצועית וזה חבל זה דופק את ההנה מהמערכת

לטעמי חבל שחוסכים בזה ואחרי זה לא נהנים מהמערכת

הדבר השני הוא שרדיו דיסקים של סוני הם בו נגיד בעדינות לא משהו

לחבר שלי היה רדיו דיסק של סוני ואיתו היו לו רכיבים ממש טובים היו לו שתי קומפוננטים

של JBL מהסדרה הגבוה 1000 שקל לקומפוננט היה לו מגבר JBL GTO 4000

שהמגבר גם כן נחשב לאיכותי והרכב שלו היה בורה רכב אקוסטי מעולה

הסאונד נישמע על הפנים ממש גרועה ואז שחיברנו לו רדיו דיסק נורמאלי פיונר

שמעו פשוט מדהים

המסקנה כאן ברורה לא?

LIFE IS GOOD IF YOU HAVE VW

למכירה סאב http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=139659

פורסם

לא חייב, הדגמים היישנים של סוני הם נוראה איכותיים הם רק סבלו מבעיה של קפיצות, אני מדבר על ה CD לא MP3.

ןאני חושב שההתקנה שלו רצינית ולא חובבנית, יכול לביות שזו בעיה ברדיו דיסק תנסה להחליף עם רדיו אחר ותראה אם הבעיה נמשכת

PIONEER 880PRS>JL 500.5>Morel H.ovation 6'+MT 22 Active cross>JL 8W7

Seat Ibiza>00'>1.6L>75HP>55KW>ALM>Manual G.B

פורסם
כנראה יללת אלטרנטור..
הוא ציין שהיללה נשמעת גם כשהרכב לא מונע.

רכב לא מונע = אלטרנטור לא פעיל.

אלי.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

1. ההתקנה היא הכל חוץ מחובבנית, כולל מפצלי מתח, הגנות, מינוסים כמו שצריך ועובי כבלים מכובד.

2. ה-HU, סדרת ה-ES של סוני. אין לי כוח להתחיל שוב לפרט לגביה, אבל חיפוש קצר בגוגל יביא לאפקט הרצוי.

3. יש שתי בעיות, בעיית הצליל-בתדר-גבוה, לא קשור למנוע \ אלטרנטור, ויש את רעש האלטרנטור.

אגב, נראה לי חשוב לציין, המערכת מוזנת ישירות מהמצבר ברכב, גם הHU וגם המגברים והקרוס. כבל אחד שיוצא מנעל ה+ של המצבר ובעזרת מפצלים מגיע לHU וגם למגברים ולקונסטרוקציה מאחור.

רון.

oo==00==00

פורסם

נשמע לי כמו בעיית הארקה של הרדיו דיסק

תנסה להוציא מינוס חדש מהרדיו דיסק לחלק חדש ברכב

הרעש התלווה עוד מסיום ההתקנה?

או שזה רעש חדש?

איזה מגבר אתה משתמש?

יכול להיות שרעש שאתה שומע הוא יללת מאוורר של המגבר?

הרבה מגברים נוטים להשמיע רעשים מוזרים

.

הדעה שלי היא שזו בעיה בחיבורי המינוס ברכב

רדיו דיסק?

מגבר?

שווה לבדוק לבד [אם אתה יודע לחבר רדיודיסק]

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם
נשמע לי כמו בעיית הארקה של הרדיו דיסק

תנסה להוציא מינוס חדש מהרדיו דיסק לחלק חדש ברכב

הרעש התלווה עוד מסיום ההתקנה?

או שזה רעש חדש?

איזה מגבר אתה משתמש?

יכול להיות שרעש שאתה שומע הוא יללת מאוורר של המגבר?

הרבה מגברים נוטים להשמיע רעשים מוזרים

.

הדעה שלי היא שזו בעיה בחיבורי המינוס ברכב

רדיו דיסק?

מגבר?

שווה לבדוק לבד [אם אתה יודע לחבר רדיודיסק]

אני לא בטוח מתי הבעיה של השריקה התחילה, גם ברכב הקודם שלי הHU היה מותקן יחד עם משתיק [GROUND LOOP] של רוקפורד, אבל כשהעברתי את המערכת לאוטו הנוכחי העפתי את המשתיק כי הוא נזל לגמרי...

לגבי המגברים - שרווד 400*4 ובוש 50*50, השרווד לסאב ולקומפ' הקדמיים, הבוש מניע את האחוריים, והכל דרך קרוס של לאנזר.

אנסה לבדוק את ההארקה של הHU.

רון.

oo==00==00

פורסם

זה חלק ממאמר של RC ,

אם הרעש מגיע מהטוויטר תעזר בזה .

*בתנאי שאתה לא משתמש בקרוס פסיבי של הקומפוננט . (כלומר הקומפוננט הוא בבי-אמפ ואתה חותך אותו בעזרת קרוס אקטיבי )

Protecting Tweeters

If the tweeter is fed from a passive crossover, it will naturally be protected from this phenomenon. But, what if it’s attached directly to a monster amp? Since tweeters were not designed to move more than a few thousandths of an inch, what happens when they get popped by an amplifier? The answer is that they typically suffer from suspension fatigue and become permanently damaged. There’s no remedy for damaged tweeters, and they will produce constant distortion until they are replaced.

Simply plugging and unplugging an RCA lead from an active crossover or an amplifier driving a tweeter will often cause a potentially damaging pop. The pop in a tweeter may not always be audible, but the damage will occur electro-mechanically. (This is one of the reasons that a couple of Japanese amplifier designs included a feature that required a chassis ground connection to the RCA connector before the amplifier would engage.) There is no reason to put tweeters at such risk because the necessary safety precautions are both inexpensive and easy to install.

To protect a tweeter, a bi-polar crossover capacitor should be inserted in series with the + terminal. (It really doesn’t matter, but let’s be consistent.) This “safety” capacitor will block dangerous pops and spikes, yet, it will permit the audio to pass.

The exact value for the “safety” capacitor can be calculated by first dividing the tweeter’s crossover frequency in half. Then a first order crossover filter capacitor value can be calculated by using the equation in Figure 2.

C = 1/2 (Pi) fZ

C is the "safety" capacitor value in Farads (1 Farad = 1,000,000 mfd).

f = one-half the tweeter crossover frequency

Z = tweeter impedance at the crossover point

Figure 2

For example, let’s say we’re using a crossover point of 2000 Hz on a tweeter with an impedance of 4 ohms (at 2000 Hz). One-half of 2000 Hz yields an f of 1000 Hz. Solving for C, we arrive at 40 mfd (39.8 mfd if you’re a math buff) for our safety cap. Remember, electrolytic caps can be used as long as they’re bypassed properly. Again, polystyrene film capacitors should be used for bypassing. If this is done correctly, the safety cap will have no affect on sound as it’s too low to have any audible effect, but if any low frequencies slip by they will be removed before they can cause damage. A tweeter safety cap sort of acts like a “subsonic filter” does for a woofer, only it works at the frequencies that are troublesome to tweeters.

http://carsound.com/columns/clark/clrk0012.shtml

בקצרה :אם יש לך ,רעש הדלקה או כיבוי מהטוויטר תוכל לשים קבל ,בתדר הנמוך ב 1/2 מהתדר שקבעת לטוויטר, כדי להעלים מעבר של תדרים בלתי רצויים ,בהדלקה כיבוי ,או בנסיעה .

פורסם

האם המערכת מחוברת באיזה אופן לדיבורית ? MUTE וכדומה ?

אם כן, יכול להיות שזו גם הסיבה.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

• תוכן חדש...