Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7350 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שלחתי לך תבדוק במייל

הנה התמונה ש-mortom שלח לי במייל...

caohy3cd5ik.th.jpg

עידן.

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

BMW ///M235i M Performence 2014 - sold

פורסם
יש לי בעיה קטנה בגיר בהילוך 3 האחרון כאשר אני עוזב גז בנסיעה ההילוך קופץ לניוטראל צריך לפתוח גיר יש מישהו בארץ שיודע?

מזל טוב על המכונית שרכשת היא יפה.

לפי מה שידוע לי ישראל קלר הוא מהנדס קרקע ולא רופא.

ולשאלותיך;

במכוניות אמריאיות רבות הסיבה לקפיצה מהילוך שלישי לניוטראל היא חופש בין הגיר , הקלצ', והמנוע. חופש כזה יכול להיות כתוצאה מהשתחררות של ברגים או מתומך גיר או תומך מנוע קרוע.

בדודג' גם היתה מערכת חצי אוטומטית

(FLUID DRIVE?? ?) מערכת זו היתה מאפשרת "חסכון" בהחלפת ההילוכים בין ראשון לשני וההחלפה היתה , למיטב זכרוני ע"י לחיצה על הקלצ' בלבד.

לא הייתי מציע לך לפרק את הגיר לפני שיש לך מקור לחלקים. ולפני שבדקת היטב סיבות אחרות כמו חופש במוטות החיבור (שטנגות) שבין הידית והגיר.

אם לא עלה דבר בבדיקה רצוי לא להרבות בנסיעה ברכב כי סביר שיש בלאי בתוך הגיר כמו קפיצים חלשים או שבורים מזלגות משופשפים או גלגלי שיניים שבורים, חופש וכד'. כל מה שנשחק נפל לתוך השמן ומגדיל את הבלאי.

ביחס לשאלתך על שיפוץ.

1. רצוי במידת האפשר להשיג את ספר הנתונים של הרכב יש גם ספרי הוראות של היצרן ביחס להרכבה ותיקוני שסי ובודי.

אם אין ספרים כאלה אז לפחות ספר טכני של אותה תקופה.

לקרוא את הספרים בבחינת "והגיתה בו יומם ולילה"

2. אני מציע לך לערוך תוכנית שיפוץ מפורטת בכתב ולפרט בה את השלבים ההליך שאתה רוצה לבצעה שלב אחר שלב.

3.בכל הליך של פירוק חלקים רצוי לצלם ולצלם. יותר טוב 100 תמונות ביום מאשר חוסר בתמונה אחת; ובנוסף לסמן את החלקים באופן ברור. (אני רשמתי על קרטון את שם החלק , צד (ימין שמאל) את הקרטון קשרתי לחלק והכל הוכנס לשקית נילון ולקרטונים עליהם היתה רשימת חלקים שעודכנה כל פעם שהוסף או נגרע ממנה.

זיהוי כזה יחסוך זמן רב בהרכבה.

בשלב זה צריך כבר להתחיל לחפש את החלקים החסרים או הפגומים על מנת להשלים את המלאי.

4. באופן כללי הנכון הוא קודם כל לבצע תיקונים המכניים כמו: מנוע, גיר, מתלים, מעצורים, הגה וכו' .

5. לזכור להגן טוב טוב על החלקים הפנימיים כמו לוח שעונים ניקלים ריפודים וחלקים עדינים לפרק עד כמה שניתן על מנת שלא יפגעו במהלך השיפוץ ולא יצבעו בתהליך הצביעה.

לא לשכוח לשמור על הצמיגים שלא יצבעו ויפגעו במהלך הצביעה זה כמובן במקרה שהצמיגים טובים. (שלא יאמרו לך שצמיג אפשר לנקות אחרי צבע זה גם הורס את הגומי וגם לא יוצא נקי).

את ההגנה על החלקים יש לבצע כשלב ראשון בשיפוץ.

6. לפרק את הרכב לפי הצורך והמצב ולעשות פחחות והכנה לצבע. זהירות יתכן וברכב הזה חלקים יושבים על מסגרות עץ.

7. לפני הצבע להרכיב ולראות שהכל יושב נכון וטוב דהיינו אין אי התאמות, אם יש לפרק לתקן להרכיב ולבדוק שוב.

8. אחרי הצבע להרכיב ולראות שהכל מתאים ופועל. (להרכיב לוקח פי אין סוף זמן מלפרק).

9. להרכיב מערכות חשמל.

10. להרכיב שמשות וריפודים.

11 לזכור לגרז את בתפוחים ויתר נקודות הגירוז ברכב

11. לסיכום : צריך בערך 1000 טון של סבלנות, כל קיצור דרך מאריך אותה, ורק 100% דיוק והקפדה יתנו תוצאה מושלמת.

עד כאן חלק קטן מהתורה על רגל אחת

בהצלחה

שלמה דן גדרון

• תוכן חדש...