Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

WTCC מונזה !!!

4Runner
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7395 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי אם רוצים למגר את הנגיחות במירוצי הטורינג, צריך לצמצם את מספר המכוניות על המסלול. לחלק את כל הקבוצות למספר בתים, ובכל סוף שבוע של מירוצים, כל בית ייצא למירוץ. נגיד יהיו בתים של 8 או 9 קבוצות, זה בהחלט מספר סביל של מכוניות שיסעו אחת אחרי/לצד השניה ללא מגע. אפשר להשוות את הרעיון שלי למה שנעשה ב-NBA, כמה קבוצות אשר נמצאות באותו אזור נכנסות לבית אחד, מתחרות ביניהן על ראשות הבית, ובסוף העונה ה-3 קבוצות הראשונות עולות לפלייאוף.

דורש הרבה תיכנון וגימוש, אבל לדעתי בר ביצוע.

כמו כן, זה יעלה את מספר השעות של מירוצי הטורינג, ויהיה יותר כיף לצפות.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

לצמצם את כמות המכוניות ...ממש לא .

הרי הכמות משחקת פה תפקיד והיא חלק מהצבע במירוצים הללו .

גריד של עד 20 מכוניות , כמו שהיה בעונה הראשונה של הסדרה הזו , הוא ממש עלוב .

גם מבחינה תקציבית לארגן מירוצים בסופי שבוע שונים וכל מה שכרוך בזה , לא יצליח .

מה שכן אפשר לעשות זה לחלק את המכוניות לגמר א' וגמר ב' ...עדיין לדעתי הכמות היא חלק מהעניין .

הפתרון הראשון הוא כמו שהצעתי - זינוק בנסיעה ואז לפנייה הראשונה יגיעו מכוניות ביותר מרווחים , מה שימנע חלק מהמגע .

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

לצערי, הספקתי לראות רק את המירוץ השני אתמול ולפני שאתייחס לדבריכם, רק אציין, שלדעתי,

ראינו מירוץ יפה שהראה לנו מה מכוניות מירוץ עם מבנה אירודינמי נכון יכולות לעשות במסלול מהיר כמו מונזה- ראינו הרבה קרבות סליפ-סטרים לאורך כל הישורות...

מתי יבינו שזה מה שבאמת מושך צופים ויישמו את זה גם ב-F1?

בנוגע לדבריכם:

אני מסכים עם דבריו של דובי-באנו לראות מירוץ מכוניות ולא קרבות WWF ורייטינג לא קשור לזה.

יש מקום למגע פיזי בין המכוניות במירוצי סלון אבל לא לנגיעות שבהם נהגים בולמים ב"עזרת" נהגים אחרים לתוך הפניות...

אז...מה הפתרון?

ראשית, חוקה כתובה כנראה לא תעזור לנו פה. אי אפשר לכתוב ולקבוע מהו מגע חוקי, בגבולות המותר, ומהו מגע אסור.יש צורך, אולי, לכתוב באופן כללי. לדעתי, כל מקרה צריך להיות מצולם ומתועד-במקרה וקיים ספק לגביי חוקיותו, צריך להביאו,בזמן המירוץ, בפניי ועדת השיפוט. היא תקבע האם הנהג יספוג עונש תוך-כדי המירוץ (אם בכלל) או שמה המקרה ידון מאוחר יותר וינתן הגזר-דין המתאים (שוב, אם בכלל).

שנית, יש מקום לשקול הגבלה של מספר המשתתפים-34 מכוניות זה יותר מידיי. כמו שברני אמר פעם: "אנחנו בעסקי האיכות, לא בעסקי הכמות"-באנגלית זה נשמע הרבה יותר טוב...

(ואני לא מתכוון לגריד עני של 20 מכוניות, בכלל לא...)

דבר נוסף: אני לא אוהב את ה-ROLLING START בשום סדרת מירוצים ואני לא רוצה לראות ש'מאמצים' אותה גם במירוצים האירופאיים (חוץ מזינוק מחודש, כמובן).

אין שום טעם במקצי דירוג במידה ויש ROLLING START (כולנו ראינו את המרווחים השונים בין המכוניות במירוץ ה-F1, לפני כל הזנקה מחדש). לי, בתור אוהד וצופה, חשוב לראות מהירות תגובה של נהג\מכונית ממצב עמידה-יש לנו את מירוץ שלם כדי לראות את זמני התגובה שלהם במהירויות ביניים. הייתי שמח במידה והזינוק מעמידה היה 'מואמץ' גם ע"י ה-IRL\CHAMPCARS\NASCAR.

דובי, שיטת ה"רולינג סטארט" הנהוגה שם לא ממש מביאה לתוצאה הרצויה-פחות תאונות בזינוק...

דבר אחרון: הפתרון שהוצע ע"י "הצייד88"- לעשות "חצאי גמר כמו ב-NBA", הוא ממש לא אידיאלי.

כדי לראות דברים בשיטת ה-NBA-אני פשוט אצפה ב-NBA (ממה שתיארת, מזכיר קצת את "כוכב נולד"). בספורט מוטורי אני רוצה לראות את כולם, על המסלול, בעת-ועונה-אחת.

אשמח לתגובות,

יגאל.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם

יגאל

ROLLING START גם מבטל את היתרון הכמעט מוחלט שיש להנעה אחורית בזינוקים מעמידה .

ב.מ.וו נהנים מזה בסדרה הזו , ובגלל שהמכוניות עומדות צפוף יחסית , הן פשוט מנצלות את המצב , וכל מי שעבד קשה במקצי הדרוג מאבד כמעט הכל בזינוק כזה .

זינוק בנסיעה מקזז את זה , נותן למכוניות טיפה פיזור , עד לפנייה הראשונה , מה שבאופן מובן , גורם גם לפחות בלאגן בפנייה ופחות תאונות .

מהירות תגובה בזינוק...ממש לא מעניין אותי אישית , כי אם כן , אז הייתי נהנה כנראה ממירוצי דראג ...

דובי

פורסם
מהירות תגובה בזינוק...ממש לא מעניין אותי אישית , כי אם כן , אז הייתי נהנה כנראה ממירוצי דראג ...

דובי

אוקיי דובי, בחירת מילים לא טובה מצידי אבל אני חושב שהבנת למה התכוונתי, נכון?

מלבד זאת, בנוגע ליתרון ה"לא הוגן" של ההנעה האחורית ב-BMW, אתה האחרון בפורום הזה שצריך

להסביר לו שלכל קבוצה\מכונית יש את היתרון של. ככה זה במירוצים-זה מה שאנחנו אוהבים לראות-

קבוצה\נהג\מכונית אחת מבטלת את היתרון של השנייה, בזכות יתרונותיה (העדיפים) שלה.

במקרה של זינוק-מנסיעה, אין את המרווח הקבוע (וההוגן) בין הנהגים, אותו אנו מקבלים אחרי מקצה דירוג (מרווח של 8 מטרים בין מכונית-למכונית, במקרה של ה-F1). נהג שדורג 5, לדוגמא, יכול 'לקדם

את עצמו' למקום ה-3, במהלך הנסיעה מאחורי המכונית הקוצבת- ואכן, לעיתים קרובות אנחנו עדים

ל'זינוקים פסולים' ב-CHAMPCARS, בדיוק מסיבה זאת, ואז השיירה עוברת להקפת חימום נוספת וחוזר חלילה, עד לזינוק מוצלח וחוקי... בזינוק מהמקום ישנה חלוקה 'מדעית', מדויקת והגונה בין המכוניות.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם

אז איך בכל זאת נמנע את המגע הבלתי נמנע בפנייה הראשונה או בכלל ב-WTCC ?

הרי תקנון זה טוב ויפה אבל במידה והשופטים לא אוכפים אותו ...אז שום דבר לא שווה .

או שאנחנו באים ואומרים שזה בעצם מה שאנחנו רוצים לראות....

• תוכן חדש...