Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה למבינים במחשבים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7392 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ארז אצלך זה היה עושה ריסטים?

אצלי בגלל לוח אם דפוק המחשב היה נדלק מעצמו!!!

בחנות שמכרו לי לא האמינו וצחקו שיש לי רוחות בבית עד שהם החליפו חצי מחשב (בדרך נשרפו המון חלקים) והגיעו למסקנה שהלוח אם דפוק ואחרי שהוא הוחלף הכל היה תקין

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

תבדוק את הקבלים על הלוח, שלא התנפחו או התפוצצו - דבר זה מצביע בדר"כ על לוח אם שעומד לשבוק חיים.

כמו כן, כמו שאמרו - לבדוק את הזיכרון עם התוכנה, ואת הHD גם עם תוכנה מתאימה (שאין לי את שמה - מצטער, אולי מישהו פה מכיר את השם).

תבדוק את הטמפ' של כל הרכיבים במידה וקיימת אפשרות להגיע ל-WINDOWS ע"י תוכנת ניטור, דוגמאת EVEREST או SANDRA.

כמובן, אם המחשב לא באחריות, נסה להחליף חלקים מחברים או משהו בסגנון, אם הוא באחריות - סע אליהם שישברו את הראש :p .

בהצלחה.

***ד"א - מישהו יכול להסביר איך מתקינים את MEMTEST? ***

פורסם

בחנות שמכרו לי לא האמינו וצחקו שיש לי רוחות בבית עד שהם החליפו חצי מחשב (בדרך נשרפו המון חלקים) והגיעו למסקנה שהלוח אם דפוק ואחרי שהוא הוחלף הכל היה תקין

בטח שצחקו... מה עוד נישאר להם לעשות ;)

הם צוחקים כי אין להם פיתרון, ולרוב הם מנסים את שיטת המכונאי המנחש, מחליפים את החלקים עד שזה מתחיל לעלות כמו שצריך... ומחייבים אותך על הכל במיקרה הכי גרוע, או שסתם אתה ניתקע ללא מחשב איזה חודש... (כי המחשב במעבדה, והם לא ממש יודעים מה הבעיה)

כשאתה בא ואומר "ניסיתי את זה, וגם את זה, והמסקנה שלי היא שכהה וככה", אתה ניראה יותר טוב, ולרוב לא צוחקים עליך...

ניסיון עגום עם מספר חנויות מחשבים...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
זיכרון, מעבד שמתחמם, לוח אם, כונן קשיח דפוק.

תתחיל לחפש :???:

איזה מסך כחול קיבלת?

Begining dump of phisycal memory?

ההודעה הזאת יחד עם מסך כחול מופיעה לי די פעם,מה זה אומר?

פורסם

גילי זה היה מחשב חדש שרק קיבלתי ויום אחרי זה כבר עשה לי בעיות, אכן חודש ויותר הוא היה במעבדה אבל בסוף תוקן.

להגיד שניסיתי ככה וככה על מחשב באחריות? היו אומרים עוד שאני עשיתי את הנזק!

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
ההודעה הזאת יחד עם מסך כחול מופיעה לי די פעם,מה זה אומר?

שכדאי שתתחיל להכין כסף לחומרה חדשה :lol:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לחבר שלי גם היה את אותה הבעיה, ניסיתי לפרמט לו את המחשב, לעשות לו FDISK, להתקין איזה 4 גרסאות שונות של ווינדוס... וכלום...

בסוף גם אצלו זה היה לוח אם....

אז אני הייתי הולך על זה כדבר ראשון לבדיקה.

בברכה!

יונתן.

פורסם

חבר'ה, פירמוט לא קשור לחלוטין לתקלות חומרה.

מסך כחול נוסע בדרך כלל מתקלות חומרה, למרות מקרים שונים ומשונים שבהם הוא נובע מבעיות אישיות של ביל גייטס, כך שאין קשר בין זה לבין פירמוטים, בלי קשר! פירמוט הוא דבר מיותר לחלוטין, הוא לא פותר שום בעיה, כל בעיה נתנת לפתרון על ידי תוכנות מתאימות שמנקות ומסדרות את המחשב, אם אין לכם את התוכנות האלה, פירמוט בסך הכל יעזור לכם לנקות את המחשב לתקופה של שבוע. אחרי שבוע הכל יחזור להיות אותו דבר...

פורסם
לחבר שלי גם היה את אותה הבעיה, ניסיתי לפרמט לו את המחשב, לעשות לו FDISK, להתקין איזה 4 גרסאות שונות של ווינדוס... וכלום...

בסוף גם אצלו זה היה לוח אם....

אז אני הייתי הולך על זה כדבר ראשון לבדיקה.

זה כמו להגיד קודם נחליף את המנוע אח"כ את כל השאר.

אם החלפתה את הזכרון:

1.בדוק את המהירות של הזכרונות. תכוון אותה ל1:1 מול המעבד, לפעמים זה עוזר.

2.בדוק טמפ' מעבד, טמפ' לוח אם.

3.הוצא את כל הכרטיסים פרט לכ.מסך נתק את כל הציוד ההקפי (כונן קטן, CD, צורב וכו').

3.החלף כרטיס מסך (זה מה שהיה אצלי)

4.החלף מעבד - לא צריך בדיוק אותו מעבד רק תואם ללוח

5. רק אח"כ

פירמוט מתקן בעיות תוכנה כמו שארז אמר מסכים כחולים בד"כ הם תקלות חומרה.

עדכן באיזה שלב נעלמו המסכים הכחולים.

פורסם

מה שנאמר פה נכון, אבל לא תמיד.

אתמול עזרתי לבן דוד, שאחרי שספק כוח כושל קיצר לו את הלוח, הכ. מסך, זיכרון וספק עצמו - חזק מתיקון במסגרת אחריות.

החליפו לו לוח לזהה, אבל עם צ'יפסט מתקדם יותר, ואמרו לי בחנות לבצע התקנה מחדש של WINDOWS.

ובאמת, כשהפעלתי את המחשב אחרי התיקון, לפני התקנה מחדש, הופיע מסך כחול עם ריסטרטים חוזרים.

אחרי פירמוט הכל הסתדר.

פורסם
גילי זה היה מחשב חדש שרק קיבלתי ויום אחרי זה כבר עשה לי בעיות, אכן חודש ויותר הוא היה במעבדה אבל בסוף תוקן.

להגיד שניסיתי ככה וככה על מחשב באחריות? היו אומרים עוד שאני עשיתי את הנזק!

כן!!! בוודאי!!! וגם עשיתי את זה...

קניתי פעם מחשב באקסל-נט (באחד הגילגולים שלה) ואחרי כמה ימים אני מתחיל לקבל הודעות שגיאה מוזרות, וקפיאה של המחשב... בהתחלה חשבתי שזה ביגלל כל מיני מישחקי קומפילציה וכו' ואז התחלתי לשחק עם זה עם עוד מערכת הפעלה... אפילו ווינדוס התקנתי עליו :wink:

כשבאתי לחנות ואמרתי להם "OK, יש ככל הניראה בעיה בלוח אם, כי א', ב' ג'" (היו כל מיני הודעות שהיתיחסו לבאס דפוק או משהו כזה)

הם די "ניבהלו", הביטו אחד בשני ונתנו לי לוח חדש... גם את המעבד והזיכרונות הם לקחו...

כשיצאתי איזה מישהו שאל אותי איך החליפו לי כל כך מהר ואם יש לי קשרים שם :smile:

וזה ידידי ההבדל בין מתכנת לאיש תשתיות :wink:

שאלה? כמה מתכנתים צריך כדי להחליף נורה?

אף אחד, זו תקלת חומרה!

די, צריך לישון... מאוחר...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

לדעתי זו בעיית חומרה.

כמו שאמרו קודם.

נסה לעלות במצב בטוח..

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
זה כמו להגיד קודם נחליף את המנוע אח"כ את כל השאר.

אני ממש לא מסכים איתך!

אתה רוצה להגיד לי שאם אין לך טעינת מצבר, החלפת מנוע תתקן את זה??? מה הקשר?? גם אם תשים מנוע של פרארי, אבל תשאיר את האלטרנטור המקורי - זה לא יעזור לך בשיט... רכב במקרה כזה זו דוגמא ממש לא מוצלחת, כי באוטו יש מלא מערכות שמתחברות ביניהן, אך לאו דווקא קשורות ישירות אחת לתפקוד של השניה.

לעומת זאת, במחשב - הכל מתנקז לתוך הלוח אם... ואם הלוח אם לא מסוגל לקשר בין המרכיבים השונים כמו שצריך, אז לא יעזור גם אם תשים מעבד 5GHZ, וזכרון פנימי של 2 ג'יגה....

אצלי פעם היה מחשב של פקרד-בל (המחשב הראשון = הטעות הראשונה), ורציתי לשים בו צורב...

וכשהתקנתי אותו... הוא פשוט סירב לעבוד... הלכתי לחנות איפה שקניתי את הצורב, והחלפתי אותו... ועדיין לא עבד.

הלכתי לחנות אחרת וביקשתי להתקין לי את הצורב... והם שברו את הראש כמה ימים, ובסוף התברר שהלוח אם היה דפוק... כשהחליפו לי את הלוח, הכל התחיל לעבוד מצויין. (וזה אנשים שאני מכיר, אז הם לא יעבדו עלי).

בברכה!

יונתן.

• תוכן חדש...