Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7434 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר,

גולף שנת 2000 מנוע 1.6L דגם AKL גיר ידני.

היום בבוקר החלפתי נורית (12V/1.2W) של פנל מזגן/חימום לאחר שהנורית היתה שרופה,בטעות הוצאתי פיוז מספר 11 (5A) של תאורת חיווים בלוח השעונים לאחר ההתנעה של הרכב נורת אזהרה של כריות אוויר מהבהבת למספר שניות נכבית ונדלקת שוב לתמיד

הבדיקות שביצעתי הם:

1.בדיקת חיווט של הכריות במושבים.

2.בדיקת כול הפיוזים.

3.ניתקתי את המצבר למשך חצי שעה.

התקלה לא נעלמה.

אשמח לקבל הצעות לפיתרון (מחר יום שבת יש זמן).

תודה

איזה כייף לי :)

פורסם

אם המחשב של כריות אויר קרא תקלה אז הנורה תהבהב או תדלק קבוע ללא קשר לפתרון של הבעיה. כדי לכבות את הנורה עליך לאפס את מחשב כריות האויר ע''י התחברות למחשב של הרכב. באותה הזדמנות תקבל מושג על מהות התקלה (ERROR). אם באמת לא "חיבלת" בשום חיווי או כל דבר אחר וזה היה רק "להוציא-להכניס" פיוז אז גש לאפס את המחשב וזהו. :wink:

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

אתה לא חייב לבצע איפוס במוסך מרכזי..

היה לי את אותו הדבר, במוסך מרכזי יונדאי רצו 185 ש"ח על בדיקה עם סקאנר ואיפוס.

התקשרתי למס' מוסכים עד שמצאתי את הכי זול.. עלה לי 120 לא כולל מע"מ.. זה עדיין יקר בשביל איפוס של 2 דקות אבל עדיין יותר זול. ואמרו לי שאם זה חוזר יש אחריות לאיפוס חוזר (במידה ובאמת אין תקלה רצינית יותר)..

http://musach.co.il/results.asp?action=AdvSearch&area_id=&model_id=51&services_id=11&image.x=38&image.y=10

הבלוג שלי - רעיונות עשה זאת בעצמך שמשתף בנייה וחידוש של רהיטים, בניית צעצועים, וטיפים נוספים.

הפרוייקטים שלי בפורום : בניית משענת יד :idea:צביעת טאסות

פורסם

גם לי יש דלוקה נורית של שמן בלמים(הוספתי שמן כבר) והיא ממשיכה לדלוק לי

מישהו יודע כמה צריך לעלות חיבור למחשב ואיפוסו במוסכי צ'מפיון?

פורסם

איזה רכב ?

ובצימפיון איפה שאני עובד לא עולה כסף להיפוס של דבר קזה ובכללי!!

פורסם
כבר כתבתי כמה פעמים שאפילו פעולה פשוטה, ברכב המודרני, מחייבת מקצוען כי החובבן גורם לפעמים נזק נלווה ולא חסרות דוגמאות כולל זאת.

בברכה - רפי לין :-)

רפי ידידי,

התבטאות אומללה !!

כנראה שבחיים לא ראית פנל פיוזים בגולף דור 4.

1.גישה לא נוחה.

2.סידור/מיספור הפיוזים "מפגר".

טועים לפעמים.

תודה לשאר המשיבים

פורסם

האמן לי שבשנו עבודתי במוסך ראיתי המון תקלות שנוצרו ע"י חובבנים, הן בעלי רכב והן בעלי מקצוע בלתי מיומנים, כגון:

1. נתוק לוח שעונים ממחבריו והפעלת מתג הצתה להנעת הרכב ואז נרשמה תקלת כרית אויר כי נורת בקרת הכרית בלוח השעונים אינה מחוברת, דבר המצריך מחיקת התקלה ע"י מחשב אבחון (בתשלום) במוסך מורשה יבואן.

2. נתוק מצבר לצורכי החלפתו ומחיקת זכרונות מחשבים והצורך "ללמדם" מחדש את נתוני הרכב.

3. החלפת מצבר עצמית עם חיבור קוטבים הפוך דבר שגרם לפיצוץ המצבר החדשושריפת האלטרנטור עם צמת חוטי האלטרנטור.

4. החלפת אלטרנטור שהגלגלת שלו הייתה בקו לא ישר (במעט) עם יתר הגלגלות דבר שגרם לקריעת רצועת אביזרים תכופה.

5. החלפה של מנגנון ידית אורות/אתות/מגבים וקריעת סךיך שעון לכרית האויר בהגה (יקר).

6. החלפת מצתים (פלאגים) לארוכים מדי שפגעו בבוכנות מנוע או לכאלו שהאלקטרודה נשרה אל תא השריפה ופגעה במנוע.

7. החלפת מסנן (פילטר) דלק ע"י נהג הרכב (פעולה פשוטה) ועקב נזילה מהחיבור אל המסנן לשריפת תא מנוע והשבתת הרכב לחלוטין.

8. החלפת נורות תאורת לוח שעונים בהספק יותר גבוה שגרם לשריפת לוח השעונים.

בטוחני שדני, דוד ועוד אנשי מוסך יכולים לספר ולכתוב עוד הרבה דוגמאות.

כמובן שזכותו של כל בעל רכב להחליט בעצמו אם לגשת למקצוען או לנסות ולתקן או להחליף חלק בעצמו.

רק הדגשתי שברכב מודרני, לפעמים, פעולה שהייתה פשוטה בעבר עלולה להיות או מסובכת או לגרום לתקלות אחרות אם לא בוצעה כראוי.

פורסם
האמן לי שבשנו עבודתי במוסך ראיתי המון תקלות שנוצרו ע"י חובבנים, הן בעלי רכב והן בעלי מקצוע בלתי מיומנים, כגון:

1. נתוק לוח שעונים ממחבריו והפעלת מתג הצתה להנעת הרכב ואז נרשמה תקלת כרית אויר כי נורת בקרת הכרית בלוח השעונים אינה מחוברת, דבר המצריך מחיקת התקלה ע"י מחשב אבחון (בתשלום) במוסך מורשה יבואן.

2. נתוק מצבר לצורכי החלפתו ומחיקת זכרונות מחשבים והצורך "ללמדם" מחדש את נתוני הרכב.

3. החלפת מצבר עצמית עם חיבור קוטבים הפוך דבר שגרם לפיצוץ המצבר החדשושריפת האלטרנטור עם צמת חוטי האלטרנטור.

4. החלפת אלטרנטור שהגלגלת שלו הייתה בקו לא ישר (במעט) עם יתר הגלגלות דבר שגרם לקריעת רצועת אביזרים תכופה.

5. החלפה של מנגנון ידית אורות/אתות/מגבים וקריעת סךיך שעון לכרית האויר בהגה (יקר).

6. החלפת מצתים (פלאגים) לארוכים מדי שפגעו בבוכנות מנוע או לכאלו שהאלקטרודה נשרה אל תא השריפה ופגעה במנוע.

7. החלפת מסנן (פילטר) דלק ע"י נהג הרכב (פעולה פשוטה) ועקב נזילה מהחיבור אל המסנן לשריפת תא מנוע והשבתת הרכב לחלוטין.

8. החלפת נורות תאורת לוח שעונים בהספק יותר גבוה שגרם לשריפת לוח השעונים.

בטוחני שדני, דוד ועוד אנשי מוסך יכולים לספר ולכתוב עוד הרבה דוגמאות.

כמובן שזכותו של כל בעל רכב להחליט בעצמו אם לגשת למקצוען או לנסות ולתקן או להחליף חלק בעצמו.

רק הדגשתי שברכב מודרני, לפעמים, פעולה שהייתה פשוטה בעבר עלולה להיות או מסובכת או לגרום לתקלות אחרות אם לא בוצעה כראוי.

צודק 100% יש אנשים שעושים שטויות ואחרי זה אומרי למה איך ומדוע !!

פורסם

רפי האמן לי שאני לא חובבן.

אני בטוח שבמהלך שנות העבודה שלך גם אתה עשית טעות אחת או שתיים.

פורסם

אולי רפידות בלמים נשחקו ?
פורסם

מרק, כתבתי באופן כללי וללא כל התיחסות אליך. גם אני כמקצוען איני מעז להתחבר אל חוט חשמלי כלשהוא ברכב עם מכשיר מדידה או נורת בקורת מבלי שאדע מהוא, מה הוא נושא ומאין ולאן הוא מוביל מתח ואיזה, זרם ועוצמתו, הארקה, או אות דיגטלי וכו'. יש חשיבות עליונה לידע ומידע מוקדמים לפני ביצוע פעולה כלשהיא ואפילו שהיא נראית פשוטה או שבעבר, במכוניות ישנות, היא היתה פשוטה.

כתבתי כל זאת למען יזהר היטב כל הרוצה לבצע משהוא לבד ותמיד רצוי לשאול קודם ולאסוף מידע

(גם פה בפורום).

פורסם

אנחנו כאן חברים, ומרק חבר שלנו.

אם היית בחיפה אז הייתי מאפס לך את המחשב.

מרק-- יש מצב שהאוטו מגיע לאיזור שלי? (חיפה)

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...