Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פנסי ABGEL EYE לבורה, חוקי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7408 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

Kompy - איפה ניתן למצוא את תקנות משרד התחבורה? אני מחפש את מפרט מלא של כל התקנות עליהן מכוני הטסטים מסתמכים.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמדומני ניתן לרכוש את ה"אוגדן לבחינת רכב"(ספר הבוחן) בחנות של הוצאת משרד הבטחון בקריה.

העלות היא כמה מאות ש"חים(בפעם האחרונה שביררתי כ-400 ש"ח, לפני כשנתיים).

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

באמת? זה ממש מעצבן! במדינה מתוקנת החוקים הללו צריכים להיות שקופים לאזרח. אזרח שומר חוק וחובב מוטוריקה קונה במיטב כספו (כולל מע"מ) באקטים ופנסים מושחרים לדוגמא, וכשהוא מגיע לטסט הוא נכשל על סעיף "שינוי מרכב" (או איך שזה נקרא...). מה המדינה מצפה ממנו - שיקנה אוגדן בכמה מאות שקלים על מנת שיוכל להיחשף לתקנות התעבורה?

:?

פורסם

Makeover, ומה אתה מצפה? לקבל ספר של כמה מאות (אלפי?) עמודים בחינם?

גם להפיק את הספר הזה עולה כסף.. :roll:

בכל מקרה,

יש עכשיו תוכנית ממשלתית של "ממשל זמין" שאמור להעביר את כל המידע הזה לפורמט דיגיטלי ולשים אותו זמין לציבור באתרי הממשלה..

השאלה היא רק כמה שנים זה יקח עד שהכל באמת יהיה ככה :roll:

בנוסף, אם אני לא טועה, יש אפשרות לקרוא את הספרים האלה בספריית הכנסת או משהו כזה..

(ואולי אפילו בבית-אריאלה בת"א :p)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אז רגע, החלפת פנסים לסוג שאני רוצה היא חוקית?, יש פה דעות מנוגדות לגמרי ואני לא יודע מי מהם היא באמת הנכונה.

העלו פה טענה על התקנים, מה התקן שצריך להיות?

בכל אופן, תודה לכלכם.

mercdes-benz E350,jaguar xj, audi a3 sortback, seat leon 1.8tsi. gmc sonoma 92- my sweets

פורסם
Makeover, ומה אתה מצפה? לקבל ספר של כמה מאות (אלפי?) עמודים בחינם?

גם להפיק את הספר הזה עולה כסף.. :roll:

בכל מקרה,

יש עכשיו תוכנית ממשלתית של "ממשל זמין" שאמור להעביר את כל המידע הזה לפורמט דיגיטלי ולשים אותו זמין לציבור באתרי הממשלה..

השאלה היא רק כמה שנים זה יקח עד שהכל באמת יהיה ככה :roll:

בנוסף, אם אני לא טועה, יש אפשרות לקרוא את הספרים האלה בספריית הכנסת או משהו כזה..

(ואולי אפילו בבית-אריאלה בת"א :razz:)

ענית לעצמך - אני לא מצפה שינפיקו ספר חוקים לכל בעל רכב בארץ, אבל אני אתפשר בפרסום התקנות באתר שער לממשלה. חיפשתי שם; לא מצאתי. נחכה בסבלנות :?.

שמוליק, תקרא שוב את הודעה של kompy.

פורסם
אז רגע, החלפת פנסים לסוג שאני רוצה היא חוקית?, יש פה דעות מנוגדות לגמרי ואני לא יודע מי מהם היא באמת הנכונה.

העלו פה טענה על התקנים, מה התקן שצריך להיות?

בכל אופן, תודה לכלכם.

מחר אני אתן לך תשובה מדוייקת עם תקנה מחוברת נוסחי האישום...

פורסם

בכל מקרה,

עם כל הכבוד לממשלה, תנו את כל הספר הזה, לי ולעוד 3 חברים, שלמו לנו 4 שקל לעמוד, ונעשה את זה בשמינית מהזמן מהעלות.

אור.

פורסם

אבל אור, אתה לא חברה פרטית שמשלמים לה לפי הזמן עבודה שלה, והיא מחוייבת לבעלים שלה להרוויח כמה שיותר :roll:

פורסם
אבל אור, אתה לא חברה פרטית שמשלמים לה לפי הזמן עבודה שלה, והיא מחוייבת לבעלים שלה להרוויח כמה שיותר :roll:

או יותר נכון - אתה לא בעל קשרים במקומות גבוהים כדיי שיבחרו בך במכרז שייצא על כך, עוד בערך... הממ.. הא! 8 שנים.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

פנסי חזית-תקנה 334

(א) ברכב מנועי שאינו רכב איטי, אשר רוחבו הכולל עולה על מטר אחד, למעט אופנוע, יותקנו שני פנסי חזית שכל אחד מהם יאיר באור דרך(האור הגדול) ובאור מעבר(האור הקטן), או יותקנו ארבעה פנסי חזית אשר לפחות אחד מכל צד יאיר באור מעבר.

(ב) אור הדרך יהיה אור לבן או אור צהוב בהיר(להלן צהוב) ויאיר את הדרך לפני הרכב בלילה ובמזג אויר נאה למרחק של לא פחות מ-100 מטר.

(ג) אור מעבר יהיה אור אור לבן או אור צהוב בהיר ויאיר את הדרך לפני הרכב בלילה ובמזג אויר נאה למאחק של לא פחות מ-30 מטר ועצמתו לא תעלה על לוקס אחד בשעה שהיא נמדדת ע"ג משטח המוצב על פני הדרך במרחק 25 מטר מן הפנס האמור - מגובה מרכז הפנס ולמעלה ממנו.

התקנת פנסי חזית-תקנה 335

פנסי החזית יותקנו בחזית הרכב, פנס אחד או שניים בכל צד של הרכב מותקנים באופן סימטרי לגבי הציר המרכזי של הרכב, ובלבד שהמרחק מפני הקרקע לקצה התחתון של השטח המאיר בזכוכית הפנס יהיה לפחות 40 ס"מ והמרחק מפני הקרקע לקצה העליון לא יעלה על 120 ס"מ. האור בפנסי החזית האמורים יאיר בצבע אחד. הפנסים המאירים באור מעבר יאירו בעצמה שווה. הותקנו ברכב ארבעה פנסי חזית, יהיו שני הפנסים הקיצוניים לצד הרכב פנסים המאירים באור מעבר.

מצב הפנסים-תקנה 351

(א) הפנסים והאורות המותקנים ברכב לפי הוראות פרק זה יהיו תמיד במצב תקין ונקי וניתנים לפעלה מהירה ונוחה מתא הנהג.

(ב) הפנסים והמנורות המותקנים ברכב יהיו מסוג כאמור בחלק ג' בתוספת השניה(פנסים א-סימטריים).

(ג) הפנסים והאורות המותקנים ברכב לפי הוראות פרק זה לא יוסתרו על ידי חלק מחלקי הרכב או המעטן שעליו או בכל דרך אחרת.

עממור-תקנה 337

ברכב מנועי יותקן לפני מושב הנהג עממור המאפשר לנהג להחליף בפנסי החזית את אור הדרך באור המעבר ולהיפך.

נורית אזהרה לאור הדרך-תקנה 338

(א) ברכב מנועי תותקן לפני מושב הנהג, במקום הנראה לעיניו, נורה בעלת עוצמת אור קטנה אשר תאיר בצבע אדום, כחול או ירוק בשעה שמאיר אור הדרך.

הבדיקה לגבי זהות הפנסים

(א) בדוק אם הרכב מצוייד בפנסית חזית כחוק ומסומנים באות E וכן: בדוק באם הפנסים המאירים באור מעבר הם פנסים מסוג כאמור בחלק ג' בתוספת השניה של תקנות התעבורה(מקרא: E=אירופאי).

(ב) ברכב מנועי פרטי משנת ייצור 1992 ואיך מתוצרת ארה"ב אשר אושרו ליבוא, יש לבדוק באם פנס החזית הינו מסוג ותוצר שאושרו ע"פ הנחיות והוראות הנוהל של אגף הרכב.

(ג) בדוק אם הפנסים האמורים מסומנים כלהלן: מתוצרת GUIDE וסימונם HB3-HB4(תוספת שלי-ב-2005 אושרו גם HB5 למליבו).

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

על פי מה שקראתי בהודעה של kompy אין איסור על שינוי סוג הפנסים רק שהם צריכים לעמוד בתקנים.

רק לא הבנתי מה זה פנס א-סימטרי ואיך בודקים זאת.

mercdes-benz E350,jaguar xj, audi a3 sortback, seat leon 1.8tsi. gmc sonoma 92- my sweets

פורסם

פס א-סימטרי, הכוונה שהפנסים לא מאירים בצורה שווה..

אם אני לא טועה, הפנס השמאלי, מכוון טיפה ימינה ולא ישר כדי לא לסנוור את מי שבא מולך בסיבובים..

פורסם

אז איך שקומפי כתב, יש לי להוסיף כי דיברתי עם בוחן תנועה ומסתבר שטעיתי (מצטער), ניתן להתקין כל סוג של נורה כל עוד היא עומדת בתקן ישראלי ו\או אירופאי (E,A...), כמו כן הבוחן הוסיף כי תמיד יהיה ניתן לדפוק את הנהג:

תקנה: 6056.

"הנגת ברכב הנ"ל והרכב נבדק ע"י שוטר או בוחן תנועה ונמצא כי הרכב אינו תקין בכך ש..."

ולגביי בקליות מושחרות:

תקנה: 6398.

"אור הפנס האחורי אינו נראה ממרחק של 150 מטר"

זה שוב, להוכיח ובלאגן...

כל עוד ה-ANGLE EYE עומדות בתקן אין בעייה, כמובן כשאין שינוי חיצוני אלא רק פנימי.

יום טוב.

• תוכן חדש...