Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7448 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי שתי תופעות בהתנעת הקליאו שאני לא יודע את מידת חשיבותן או השפעתן:

1. האוטו לא שקט בהתנעה. ניתן לשמוע נקישות שסתומים עדינות (או לפחות ככה זה נשמע), רעשי מתכתיים הנשמעים מאזור מערכת הפליטה וכולי. אחרי חמש דקות של נסיעה רגועה כבר לא שומעים דבר והכל מתייצב ונעשה שקט.

2. אך ורק לאחר לילה או הרבה שעות שהרכב היה מדומם, ואך ורק בהתנעה ותזוזה ראשונית, קורה הדבר הבא: הרכב כאילו מתקשה טיפה להתנתק מהמקום, פיזית, וכשאני נותן טיפה יותר גז נשמע קול נקישה חזק מאזור הגלגלים האחוריים. אז הרכב מתחיל בתנועה והכל כרגיל. קשה לי לתאר את זה אבל זה מרגיש כאילו לאחר הרבה שעות מנוחה הרכב "התיישב" על המתלים האחוריים בצורה שמקשה עליו לזוז את הסנטימטר הראשון. זה קורה רק לפעמים ולא חוזר במהלך הנסיעה.

למישהו יש השערה?

תודה

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

נקישות שסתומים למירב ידיעתי יש בכל רכב כשהמנוע עדיין קר והשמן לא הגיע לכל החלקים ככה שזה דווקא נראה סביר , רעשים מתכתיים מאיזור מערכת הפליטה נשמע כמו התרחבות של חלקים בהתחממות שלהם לאחר ההנעה ככה שגם זה נראה לי סביר ותקין . כמו גם כשמכבים את האוטו נשמעים קליקים ותיקתוקים ממערכת הפליטה וזאת עקב התכווצות חלקי המתכת בקירורם לאחר כיבוי המנוע .

הקטע אם זה שהרכב מתקשה לזוז לאחר זמן מנוחה ממושך ... אולי משהו שקשור לבלם יד משהו כמו היתפסות של הברקסים אבל פה זו באמת השערה :idea:

תנסה להחנות פעם ללא בלם יד (תדאג לקבע את הרכב עם בלוקים או משהו) ולשלול את הנקודה הזאת .

ים long time no

פורסם

נודניק :-) , אתה רוצה שאני יגלה את כל הסודות בפרהסיה...

*הנקישה שאתה שומע היא "טבעית, ואינה צריכה לעורר דאגה - הבוכנות שבאוכף(קליפר) לא חוזרות למצבן ה"רגיל" , לאחר שהורם בלם היד בחנייה ועל אף שהורד לפני נסיעה, אינו משתחרר בקלות (סרבן).

אפשר לשפר מצב זה ע"י התזת ספריי חלודה על כבל בלם היד כשהרכב מורם על ליפט.

* הנקישות שאתה שומע (לא מתחייב- לא בדקתי לך את יכולת השמיעה שלך):| , הם בגלל הקרבה של דודי הפליטה למרכב - גם מצב זה ניתן לשיפור:

1. יש לבדוק עם התושבת עגינת הדוד האחורי לא נסדקה.

2. יש להרחיק את מגן החום מאלומיניום -מותקן בין המרכב למערכת הפליטה.

חשבון ...:wave:

מריוס

פורסם

זהו, שאני לא מתניע עם רגל על הברקס. גם כשאני מוריד את בלם היד והרכב עדיין לא זז הצליל לא נשמע. נשמע לי מוזר שהברקסים נתפסים ורק תחילת התנועה משחררת אותם...

עריכה - מריוס, כרגיל, תשובותיך בנושא הקליאו מקצועיות ושימושיות. תודה על העזרה!

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני,

ייתכן ורעש הנקישה מהגלגלים האחוריים נובע כתוצאה מ"היצמדות" רפידות הבלם לצלחת הבלימה.

לדעתי, התופעה עלולה להיגרם מהסיבות הבאות:

1. מנגנון בלם יד, שאינו משתחרר כראוי.

2. רפידות בלם בטמפ' גבוהה מאד בסיום נסיעה -> הידוק בלם היד -> היצמדות קלה של רפידות הבלם, לאחר שהתקררו.

3. התופעה שציינת מתרחשת בעיקר לאחר שטיפת רכב / רכב שעמד בגשם / ממטרות: מים המגיעים לאיזור רפידות וצלחת הבלימה ומתייבשים גורמים להיצמדות רפידות הבלם לצלחת הבלימה (לעיתים ניתן גם לראות סימני חלודה על הצלחת), ולשמיעה של "בום" + קושי ראשוני בנסיון התנועה הראשון.

בנסיון לבודד את הסיבה האפשרית הראשונה, נסה להחנות את הרכב זמן ממושך, ללא שימוש בבלם יד, אך קבע אותו בצורה בטוחה (הילוך, או כל אמצעי אחר), כפי שציין קודמי.

נשמח אם תעדכן בתוצאות.

אפי.

תנו חיוך, הכל לטובה.

• תוכן חדש...