Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7466 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני נוהג בפוקוס 2001 עם 4 רמקולים מקוריים, שמחוברים לרדיו-דיסק של פיוניר DEH-P3600MPB.

אני לא מרוצה מאיכות הסאונד, ובמיוחד מתגובת הבס שאני מקבל מהמערכת, מה שכנראה אומר להחליף רמקולים קדמיים ואולי גם להוסיף סאב.

מעולם לא התעסקתי בתחום של מערכות סאונד לרכב, אבל אני מוסיקאי וטכנאי אולפן חובב כך שאני בקיא במינוחים הרלוונטיים לעולם האודיו הביתי והאולפני, אבל לא לעולם האודיו המוטורי (קרי, קומפוננטים, מידות רמקולים וכו').

אני לא שומע מוסיקה ברכב בעוצמות מטורפות, ואני לא מעוניין להוציא סכומים אסטרונומיים על הסיפור הזה. הייתי מעדיף גם להתקין מערכת שלא תמשוך תשומת לב של גנב שיעבור ברחוב (כלומר, ללא פלטות אחוריות מסיביות שצועקות "גנוב אותי").

המפרט של הרדיו דיסק שלי מציין שהוא מוציא 4 ערוצים של 50 וואט RMS. מה הייתם ממליצים לי להתקין?

פורסם

מתחילים... קודם כל ה רדיו דיסק לא מוציא 50 וואט רמס אלה 50 וואט MAX זה בערך חצי עוצמה משהו בין 18 ל 25 וואט תלוי במכשיר!

מה בערך התקציב שאתה יכול להקריב בשביל סיפור הזה?

מערכת בשווי 4000 אלף בערך איך זה? מגבר חמוד של GTO 75.4 JBL שנימכר בארץ ב 1400 שקל, קומפוננט של מורל דוטק למשל שעולה 1000 שקל, סאב של CERVIN VEGA V MAX אתמול שמעתי אותם פשוט סאב מוצלח מאוד ב מחיר לא בשמיים 1000 שקל לחדש אם תימצא אותו. ו התקנה מקסימום 500 שקל יגענו ל 3900 זה בסדר?

אתה תהנה מזה!

פורסם

הרדיו דיסק שלך לא מוציא 50RMS *4 זה דבר ראשון.

הוא מוציא 50וואט שזה אומר בסביבות ה18RMS *4 .

דבר שני-ציינת שאתה לא מרוצה מהבאס באוטו כשאתה שומע מוסיקה, ולכן אני מסיק שאתה תרצה לשים סאב באוטו, לכן תצטרך מגבר.

בנוסף לכך בדלתות הקידמיות מומלץ מאוד שתשים סט קומפוננט.

לגבי המינוח סט קומפוננט זה פשוט מאוד- יש לך 2 רמקולים אם אני לא טועה בפורד פוקוס זה בגודל של 6וחצי אינץ' הם יושבים בדלתות, יש לך עוד 2 טוויטרים שהם יושבים לרוב אם לא עושים בניות מיוחדות

בקצוות הדש בורד ויש לך קרוס אובר שהוא נחבא איפשהו באוטו-אליו מתחבר הטוויטר, הרמקול והמגבר.

תפקידו של הקרוס הוא לנתב בעצם את הצלילים כך שהנמוכים יגיעו למיד והגבוהים לטוויטר.

ככה נוצרת לך חלוקה נכונה של צלילים באוטו.

עכשיו הכל תלוי בתקציב שלך כמובן-אתה יכול בנות מערכת כזאת ב2000 שקל ואתה גם יכול ב10000 שקל.

אם תגיד מה התקציב שלך אני מאמין שנוכל כאן יותר לעזור לך...

פורסם

הממ, נכון.

22 וואט RMS, כפי שזה נראה מהמפרטים הטכניים שקראתי.

4000 נראה לי קצת מוגזם.

2000 נשמע יותר סביר.

הכל תלוי במה שאני מקבל בתמורה לכסף, אני מניח.

השאלה היא האם אוכל לקבל תגובת בס סבירה גם מסט קומפוננט, ואם לא אזדקק למגבר בשביל סט כזה...

פורסם

אין לי מה לעשות עם מה?

השאלה היא - נניח שאני קונה רק זוג קומפננטים ומחבר אותם ישירות ל-HU הקיים.

האם אני אקבל שיפור בסאונד? האם זה בכלל אפשרי מבחינה טכנית?

אם כן, אני יכול לעשות את זה ואם ארגיש שעדיין חסר משהו, להוסיף מגבר וסאב בשלב הזה, לא?

פורסם

דוטק זה דגם של רמקולים כתבתי אותם ב תגובה הרשואנה שלי.

בקשר למה שאמרתה אפשרי לחבר למכשיר שלך קומפוננט אבל המגר של המכשיר חלש מידי לא נירא לי שיהיה שיפור משמאותי אבל יהיה בטוח! תנסה את מה שאמרתה, אם יהיה חסר אז תיקנה מגבר ו סאב.

פורסם
אין לי מה לעשות עם מה?

השאלה היא - נניח שאני קונה רק זוג קומפננטים ומחבר אותם ישירות ל-HU הקיים.

האם אני אקבל שיפור בסאונד? האם זה בכלל אפשרי מבחינה טכנית?

אם כן, אני יכול לעשות את זה ואם ארגיש שעדיין חסר משהו, להוסיף מגבר וסאב בשלב הזה, לא?

מבחינה טכנית לא קיימת כל בעיה לחבר קומפוננטים ישירות ל - HU. אני מסופק אם תקבל שיפור בסאונד במצב הזה, יותר נכון לומר שאני כמעט בטוח בוודאות שתירצה להוסיף מגבר וסאב.

שלו

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

אוקיי

אז בשלב הראשון, אני מניח שאני מדבר על מגבר + קומפוננטים קדמיים, ואולי סאב בהמשך.

אני מבין שהדוטק של מורל נחשבים למוצר מומלץ?

לפי מה שאני קורא אני לא יכול להתקין את הדגם של 6.5" מפאת גודל לא סטנדרטי של בתי הרמקולים בדלתות הקדמיות של הפוקוס, אז אאלץ ללכת על הדגם היותר קטן. האם אני טועה?

באיזה מגבר הייתם ממליצים להשתמש במערכת כזו?

ושאלה אחרונה - האם יש לכם חנות / מתקין מומלץ באזור ת"א שלא יעשוק אותי/ישמיד לי את הרכב?

פורסם

אוקיי

אז בשלב הראשון, אני מניח שאני מדבר על מגבר + קומפוננטים קדמיים, ואולי סאב בהמשך.

אני מבין שהדוטק של מורל נחשבים למוצר מומלץ?

לפי מה שאני קורא אני לא יכול להתקין את הדגם של 6.5" מפאת גודל לא סטנדרטי של בתי הרמקולים בדלתות הקדמיות של הפוקוס, אז אאלץ ללכת על הדגם היותר קטן. האם אני טועה?

באיזה מגבר הייתם ממליצים להשתמש במערכת כזו?

ושאלה אחרונה - האם יש לכם חנות / מתקין מומלץ באזור ת"א שלא יעשוק אותי/ישמיד לי את הרכב?

אם אתה הולך על קומפוננטים בגודל של 5.25 לא תהיה לך ברירה אלא להוסיף סאב. לרמקול בגודל כזה אין באסים. לגבי מגבר מומלץ ללכת על מגבר שהוא בעל 4 ערוצים כאשר 2 ערוצים ממנו יתחברו לקומפוננטים ושני הערוצים הנוספים יתחברו בינהם בגישור לסאב. המגבר שמומלץ הוא של חברת JBL דגם GTO75.4 אחלה מגבר ואחלה תמורה לכסף.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם
אם אתה הולך על קומפוננטים בגודל של 5.25 לא תהיה לך ברירה אלא להוסיף סאב

בוא לא נגזים ההבדל לא כל כך גדול. גם 6.5 לא נותן מי יודע מה באס.

לדעתי JBL+דוטק =באזור 2000 ש"ח. בעתיד תוסיף סאב. חשוב לבנות את המערכת עם בסיס טוב על מנת שלא תצטרך להחליף כל הזמן.

ודוטק + JBL זה בסיס טוב להתחלה.

פורסם

לדעתי,

תשאיר את הרדיו-דיסק המקורי, תקנה קומפוננט פולס של מוראל או ב700 עד 800 ש"ח תקנה סט קומפוננט נחמד של JBL או אינפיניטי מקדימה (הפולס של מוראל עולים סביבות ה500) מגבר תקנה 4 ערוצים ב800 ש"ח B52 (יש לי את ה2 ערוצים - עושה עבודה מצויינת והוא 125 אר אמ אס לערוץ)

אנחנו כאן עומדים על 1300 עד ה1600 ש"ח מה שמשאיר לך 400 עד 700 ש"ח לסאב

700 ש"ח אתה יכול להביא סאב של קיקר 12 אינטש או סרווין ישן, אבל! הייתי ממליץ לך לרדת לקטגוריה של 10 אינטש שם כבר תוכל למצוא דברים יותר מעניינים וגם 10 אינטש לרוב נוטה יותר לכוון הSQ משום שהקוטר שלו קטן יותר ולכן גם לרוב מדוייק יותר.

אתה לא חייב ללכת על הדוטק - זה סט יקר עם הרבה כיוונים, אני חושב שאתה מחפש לשפר את המערכת שלך לרמה כזאת שתקל ספקטרום קצת יותר עבה, בוא נאמר את זה ככה... ומה שרשמתי לדעתי יספיק לך בהחלט - לא כללתי כאן התקנה אמנם אבל זה שווה לך לחרוג קצת לכוון ה2500 במחיר הכולל. (זה המינימום שאני יכול לחשוב עליו בכדי שתהיה מרוצה) רמקולים אחוריים - מאוד לא ממליץ, ואם כן - אז 4 אינטש פשוטים שיהיו מושתקים כמה שיותר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
בוא לא נגזים ההבדל לא כל כך גדול. גם 6.5 לא נותן מי יודע מה באס.

לדעתי JBL+דוטק =באזור 2000 ש"ח. בעתיד תוסיף סאב. חשוב לבנות את המערכת עם בסיס טוב על מנת שלא תצטרך להחליף כל הזמן.

ודוטק + JBL זה בסיס טוב להתחלה.

GRIBER הגזמתה קצת כדי להביא את הJBL והדוטק ב 2000 צריך לחפש הרבה זמן ו גם לא חדש ו לא כולל חיווט ו\או התקנה. אני חושב שבמחירים נורמליים אפשר להגיעה ל 2800 בקלות כולל התקנה ו מוצרים חדשים.
  • תוכן חדש...