טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,233 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 32 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
אוי, עם איזו הרגשה טובה יצאתי היום הביתה. פניתי שמאלה עם זריקת זנב קטנה, האצתי בשני, העברתי לשלישי, העברתי לרביעי ו... כלום. הידית פשוט הטלטלה לה מצד לצד, כאילו היא מגדירה מחדש את המושג "חופש בגיר". רק הילוך שלישי קיים. ניסיתי להעביר לרביעי, נראה לי שהצלחתי, לא בטוח. ראשון שני לא קיימים. הרכב מתחיל נסיעה בשלישי. הביתה הגעתי, אבל יותר מזה כנראה שלא... מה שמדהים אותי בכל העניין הוא שממש לא השתוללתי עם הגיר. סתם העברתי הילוכים... סיום עצוב ליום שמח רוני, עם גרוטאה לא מתפקדת
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
דפיקות מראש מנוע
מאת שי-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 3 אלף צפיות
ראיתי היום לנצ'יה תמא שמוצעת למכירה, נראית די טוב ועברה 110K ק"מ (בדוקים) ב-8 שנים שהיא על הכביש. כאשר התנעתי אותה, ממנוע קר לגמרי, נשמעו דפיקות מאזור ראש המנוע בסל"ד שבין 1500-3000, בעיקר, אך גם מעט מעל ומתחת לטווח. כאשר האוטו התחמם מעט, הרעש נחלש אך עדיין קיים. שמן מנוע לא חסר, השמן נראה די בסדר ומריח כמו שצריך. מה יכולה להיות הבעיה? מה סדרי הגודל (מאות, אלפים, עשרות אלפים...) לעלות התיקון? בתודה, שי
הודעה אחרונה מאת שי, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
טוב הלכתי לראות אוטו ונקלתי בנושא חדש: "נזקי אקלים" טוב אני ייקצר ויגיד שהוחלפו כל החלקים שניזוקו באוטו והאוטו עבר צביעה מחדש ולא נשאר זכר אבל עדין יש דבר שנקרא "נזקי אקלים" הבחור טוען שיש ירידת ערך של 10 אחוז.. טוב איך אפשר לדעת כמה בדיוק אחוזים יורדים בדבר הזה? האחוזים גדלים כתוצאה מהחלפות יותר גדולות? איך אפשר לדעת מה הולך פה??
הודעה אחרונה מאת ron_mazda323-f, -
-
- 20 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
זה התחיל במפגש ביום שישי בשיחת חולין על מצערות ומחשבי ניהול מנוע ביני לבין גל גל אומר כבדרך אגב "אתה יודע שיש הגבלה במצערת של הראלי שלנו" ? מיד עברתי לסטטוס של חוקר וגל הנחקר, מה מו מי איך למה וכמה מסתבר שבני קומבני גילה שישנה איזשהי פיסת אלומינים שיושבת על חלקו התחתון של פרפר המצערת באמצעות 2 ברגים ומהווה למעשה הגבלה בזרימת האוויר למצערת. גל דיווח על שיפור משמעותי בתגובת הדוושה בתאוצה ונכונות של המנוע להגיע למנתק. אחרי שינה טרופה בלילה יום שישי קמתי מוקדם בבוקר וזאת במטרה להסיר את המגבלה ולהספיק להגיע לג'ימיקאנה מה שגל לא סיפר לי זה שבני קומבני נאלץ להסיר את הברגים באמצעות מסור חשמלי ! וזאת בגלל סיבות בטיחותיות, מדובר בברגי פליז רכים מאד שסגורים ומהודקי…
הודעה אחרונה מאת RedR, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם , ביום שישי ... ה - 22/11 נפטר הסטרטר של הראלי שלי ... הסטרטר מסתובב אך ללא קשר למנוע - צריך לשלוח לשיפוץ ... הייתי אצל המוסכניק שלי ( מוסכניק פרטי , אם מישהו צריך מוסכניק פג'ו מקצועי שיפנה אלי בפרטי ) והנזקים הם : 150 - הרכבה ופירוק - סיבוך רציני בראלי ... מערכת ההזרקה בדיוק יושבת מעל זה 400-500 - שיפוץ כולל חצי שנה אחריות ... כואב כואב כואב נ,ב : בקשר לבעית החימום ... 150 ש"ח והבעיה נפטרה באופן מפתיע מאאאאררדדדד...
הודעה אחרונה מאת Boxer, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם... אני במילואים כבר שבועיים וחצי, ונשארו עוד שבועיים. אז אולי אני לא יענה אבל חשוב לי לדעת האם ניתן להחליף ממנוע אטמוספרי למנוע טורבו מבחינת רישוי ורישום כחוק. אנא, רק תגובות רציניות מיודעי דבר...
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן חברה.. כמו שאתם יודעים יש לי בפג'ו צבע כהה.. (ירוק מטאלי כהה).. ועכשיו לבעיות: - שמסתכלים על האוטו בזווית מסויימת (שיש שמש) אז רואים שריטות עגולות כאלו.. אני משער שהם מהמכוני שטיפה.. (לא, זה מהבעלים הקודמים לא ממני). - יש כתמים פה ושם.. איך מורידים אותם? - שריטות.. יש דרך להעלים אותם? או שרק פחחות? - ווקס.. ווקס יוריד את הכתמים והלכלוכים שדבוקים לפח ? - שמפו לרכב.. עד היום השתמשתי בנוזל כלים.. טעות? לקנות חומר ייעודי? אם כן, איזה? עוד משהו.. מה אני צריך לעשות כדי לשמור על הצבע של האוטו שלי כמו שהוא צריך להיות בלי שהוא ידהה לי בקרוב.. רוב הזמן האוטו עומד בשמש בלי כיסוי.. ווקס עוד לא עשיתי אף פעם, להתחיל? תודה !!! איציק
הודעה אחרונה מאת שי, -
-
שאלה חשובה לכול בעלי ה-106 1 2 3
מאת Guest TALOR- 30 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
כמה PSI אתם שמים בקידמיים וכמה באחוריים? אני שם 29 בכולם ונראה כי הצמיג ריק מאוויר, לאחר מכן המליצו לי לשים 30PSI אבל הנסיעה מאוד לא נוחה כאשר הזנב יוצא. מה אני אמור לעשות? להישאר על 29 או...................? אולי לנסות 29 מאחורה ו30 מיקדימה?
-
מישהו מכיר מוסך פיאט אמין באזור המרכז, כזה שמעבר לשרות טוב אמין וידידותי גם מאפשר לך לשאות שאלות ולראות מה עושים ברכב (לא באובססיביות, רק כדי לדעת מה בדיוק נעשה שם) רצוי לא המרכזי (אני פשוט לא אוהב את הסחבת והיחס שלהם) תודה מראש גיא
הודעה אחרונה מאת Adabbbbbb, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
נתחיל מהקל: 1.הציעו לי פנס לאלפא (חזיתי צד ימין) ב- 300 ש"ח. עסקה שווה? האם מישהו מכיר חנות עם שלל של פנסים??? (שוקל להחליף לפנס של TI, אבל קודם נתחיל בקטן ונמצא זוג לפנס החזיתי שלי..) 2.מתלים, כנראה הבולם האחורי מצד שמאל הלך (כנראה האלפא רוצה שאני ארגיש בקארט..) כמה צריך לעלות להחליף זוג אחוריים סטנדרטים? אהא וכמה יעלה לשדרג אותם למשהו ספורטיבי יותר? 3. קרבורטורים, הכל טוב ויפה, אני מתניע ופתאום שומע בק-פיירים עצבניים ביותר.. בהתחלה חשבתי שזה מהספריי קרב' אבל הם לא הפסיקו.. פתחתי ונדהמתי לגלות ש"נעלם" תריס (של הצ'וק) בקרב' השמאלי.. מישהו מכיר מקום שאנהי אמצא בוא תריס כזה?. אתם חושבים שאני יכול לפרק את הקרב' ופשוט לבוא איתם למכון ולתת להם שם לנקות ולסדר את…
הודעה אחרונה מאת חיים_k, -
כמה שאלות.
מאת HeadSpiN-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
איך ניתן לאשר כלוב התהפכות ברכב? (יש פורשה ועוד כמה מכוניות עם כאלה כלובים ) איך אפשר לקבל אישור על מנוע טורבו במקום מנוע רגיל? איך אפשר לקבל אישור על צמיגים בחתך נמוך ואיפה אפשר לבדוק שהם עובדים יותר טוב מחתך המקורי?(כזה אישור שמאושר בכל מכון או משהו כזה) לאיזה מערכות פליטה FREE-FLOW יש אישור תקינה בישראל? אני יודע על אחת SUPERSPRINT עם אישור ממשרד התחבורה. תודה.
הודעה אחרונה מאת HeadSpiN, -
-
שאלה לאיציק
מאת גל סובארו-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני כבר שנה שובר את הראש ולא גיליתי עד עכשיו את התשובה, איזה גודל רמקולים ניתן לשים בדלתות הקידמיות של הליאונה? 6.5 אינץ' או 5.25 אינץ'? האם הרמקול אמור "לשבת" בתוך הכיסוי מבד שמתלבש על הפח של הדלת או שהוא אמור "לשבת" ממש על הפח של הדלת? דבר נוסף, ראיתי בתמונות של ההתקנה של נעילה מרכזית בליאונה, אז ראיתי שיש בדלתות מאחורה מקום לרמקולים, האם ידוע לך איזה גודל נכנס שם? ודבר אחרון, את הנעילה המרכזית, איפה אתה מחבר לחשמל? ואיפה אתה שם את "הראש" שאחראי על הנעילה?
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
היום נסעתי להנאתי כשפתאום נדלקה המנורה של "חוסר מים ברדיאטור". עצרתי בצד וראיתי שהמים מגיעים במיכל לקו המינימום. בנוסף היה גם ריח שרוף (לא חזק). לאחר פשפוש בתא המטען מצאתי מים לרדיאטור שקיבלתי פעם במבצע ב "אוטו דיפו". הוספתי את המים (מים אדומים). למיטב הבנתי מים אדומים הם "גירסה משופרת" למים ירוקים. בדקתי את כל הצינורות ואין נזילות בולטות לעין. מספר שאלות: (א) האם גרמתי נזק? (ב) האם הריח השרוף קשור? (ג) האם הסנסור של "חוסר מים" נמצא בבקבוק ("מיכל פיצוי" או ברדיאטור עצמו)? האוטו הוא פיג'ו 205 שנת 93.
הודעה אחרונה מאת אלי מרקו, -
-
יש לי תופעה חדשה בקליאו, הקלאצ' מרגיש כמו שני חתיכות גומי שמשתפשפים זה בזה (זה נקרא קלאצ' ספוגי?), מה זה יכול להיות?
הודעה אחרונה מאת Aדי, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אז אתמול עשיתי סיבובן באוטודיפו (קניית מצרכים לטיפול עצמי פילטרים וכל שאר הירקות..) הגעתי למדף של המים הירוקים.. (ד"א יש שם כמה מבצעים ) היו לי שם 2 אופציות רלוונתיות, "אמריקן איגל" או מים ירוקים של "דלק" בסוף קניתי את המים של "אמריקן איגל" (שד"א היו זולים יותר משל "דלק"). מה אתם אומרים, איזה מים ירוקים מבצע את העבודה הטובה ביותר? או איזה מים ירוקים אתם קונים?. האם זה נכון שהמים הירוקים של חברות הדלק הם עבודה בעיניים? עוד הוספה קטנה (OZA חוסך בשירשורים... ) אני צריך לבחור בין שתי דגמים ספציצים של צמיגים. "טויו" או "GT" איזה לבחור??????? (הם יתלבשו כמובן על האלפא..)
הודעה אחרונה מאת BoazG, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ב ZX שלי (1.4 קרבורטור) מצאתי צינורית גומי שנראית שהייתה מחוברת פעם למשהו. מדובר בצינורית גומי שחורה שמחוברת לצינור שמוביל למסנן האויר (צנור האויר מוביל אויר מקדמת הרכב לפני הרדיאטור), בערך במרכזו במעין פיצול שלו. צידה השני של הצינורית נמצא באויר, האם זה תקין ?
הודעה אחרונה מאת Rשף, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
ברשותי 205GTI, בעת קניית האוטו ציין בפני הבוחן שישנו ריח של דלק בתוך תא הנוסעים וצריך לבדוק את העניין. בתחילה לא ייחסתי לכך יותר מידי חשיבות(היתי באקסטזה מנהיגה בדבר הזה.. ) אבל עכשיו הדבר ממש מפריע, ישנו ריח חריף של בנזין בתוך תא הנוסעים, בכל סוג של נסיעה אך במיוחד בנסיעות עם רגל עד הרצפה.. ממה הבעיה נובעת? וכיצד ניתן לפתור אותה? ד.א האוטו לא צורך דלק במידה חריגה.
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מישהוא מכיר מוסך סיטרואן טוב ואמין באזור הצפון ?
הודעה אחרונה מאת volcane, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
לאחת מהקאדטים (קאדט 88 LS -1600 אוטומט) שלנו המנוע התעייף עכשיו השאלה היא כזאת מה יותר כדאי לעשות החלפת מנוע או אוברול ? מה הטווח מחירים ? ועוד שאלה בהנחה שהמנוע יוחלף האם אפשר להשתיל באוטו זה מנוע 1800 במקום ה1600 שקיים ומה המחיר של זה ביחד עם שאר הדברים שנחוץ לעשות בנוסף להשתלת המנוע ?
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם , דבר ראשון לכל בעלי הראלי ( כבר מישהו כתב את זה לי אבל אני יחזור על זה בגלל החשיבות ) ... "צמיג ישיר" בפתח תקווה מתקין פלקן 175/60/14 ב - 480 לזוג !!!!.... זה מחיר מדהים.. רוב המקומות לוקחים 650 - 750 לזוג על הצמיגים האלו . זה נמצא בקריית אריה ליד סלקום . עכשיו הדבר השני והיותר רציני .. לפני איזה חצי שנה בערך עשיתי ראש מנוע + החלפת רדיאטור לפג'ו שלי ... התגלה לי עכשיו שלא עשו לי חריטה אבל חייבו אותי על חריטה ... המוסך הזבל הזה חייב אותי על חריטה ולא עשה לי כי הראש היה בסדר . המוסך המדובר הוא "חוצה ישראל " בראש העין ... מוסך שרק מאכזב ומאכזב!!!! . הוא מחייב אותך על דברים שהוא לא עושה . ל - DAVID מהפורום הם החליפו את כל מערכת…
הודעה אחרונה מאת David, -
-
-
- אחראי פורום
- 40 תגובות
- 4 אלף צפיות
בגלל שאין לי עוד מוסךך לעוזה שלי (אלפא סוד) אני צריך להסתדר בעצמי... שלשום היא הניעה ונשמעה יופי!!! משלשום עבדתי על חלודה.. (משייף - ממיר - אוטם).. בנוסף היום החלפתי את כל המים ג'יפה שהיו.. ואולי השפרי לי קצת הרבה מים על כל הבפנוכו של המכסה מנוע.. לא, זה בעצם לא מצחיק! ד"א כן יש חשמל.. אז קיצר אחרי שהבאתי מצבר.. חיברתי הכל יופי טופי.. בה להתניעה את המתוקה.. וכל מה שאני שומע זה - טק - וזהו!!.... דוד שלי אמר לי שיכול להיות שהסטרטר נתקע.. בההההה.... תעזרו לי לשחרר אותו או שמישהו יעזור לי.. אני אוהב את כל מי שיעזור לי!!!! ביי
הודעה אחרונה מאת אליה, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש להורי פולקסווגן בורה 2002, יכול להיות שאתם זוכרים שסיפרתי על התקלה של המנורה של הנוזל קירור שההוא במוסך פתח את הנוזל קירור והכל השפריץ עליו ..... הקיצר, שבוע שעבר ביום ראשון בבוקר אמא שלי הניע את האוטו והיתה אותו בעיה (נדלקה נורה אדומה שאומרת שיש בעיה עם הנוזל קירור שזה אומר או שחסר או שחם מידי) אחרי פעמיים של כיבוי והתנעה חוזרת, נעלמה הנורה. היום ביום ראשון, שוב זה קרה ..... דרך-אגב, רק אני נוסע על האוטו ביום שישי-שבת(אני קשור לבעיה?) הקיצר אמא ביקשה שהיום אני אקח את האוטו למוסך, ולקחתי את האוטו למוסך. שוב בא אלי הדפוק ההוא שפחת לי פעם שעברה של המיכל והשפריץ עליו(הוא המנהל עבודה שם), אמר לי לפתוח מכסה מנוע בדיוק כמו בפעם הקודמת, שלח את היד לכיוון המיכל ש…
הודעה אחרונה מאת maxim, -
-
החלפת מצמד
מאת Dj_RoY-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
בשיבה טובה הלך הקלאץ' באוטו שלי(120K ק"מ לא קלים בכלל), מאתמול בלילה הרכב מושבת , השאלה שלי היא איפה מומלץ לבצע את ההחלפה? מקום מקצועי וזול למרות שאני יודע שבד"כ זה לא הולך בייחד(לפחות לא בארץ) וחוץ מזה כמה זה אמור לעלות? רועי.
הודעה אחרונה מאת Ranster, -
-
היום הלכתי לחנות חלפים וביררתי מחיר של צינורות לרכב. צינור מצופה (בבד כזה..) עולה 25 ש"ח למטר וצינור לא מצופה עולה 15 ש"ח למטר המחיר לא קצת מוגזם??
הודעה אחרונה מאת יובל, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
נתחיל בסיפור מהבעיה עצמה ... אצלי ברכב יש מעין רעש של גרגור מתכתי מעל 4 אלף סלד ... בכול הילוך ... עכשיו אני הייתי בטוח מדובר בחלק כלשהו בגיר.. היום דיברתי עם אחד ממביני עניין בפיזו.. נקרא לו ב" בשביל התרד שאמר לי אחרי סיבוב על האוטו שלי שכנראה הרעשים מקורם בצילצולים במנוע בגלל שאני ממלא אוקטן 95.. ואני בעצם צריך לשים 99 שמתאים לרכב שלי... עכשיו אני אוסיף ואגיד שבנוסף שאני ממלא את הדלק של פז (שנחשב לא אכותי! בבדיקות מעבדה) הצילצולים הללו גוברים .. שאני עובר לתחנה אחרת כמו לדוגמא סונול גלילות ( או כול סונול שיש בה תחלופת דלק מהירה ) הצלצולים יורדים במקצת.. לאחר השיחה הבנתי שמדוברה במושג "דטונציה " שהיא הצתה מוקדמת .. מכיוון שככול שהאוקטן נמוך יותר כך …
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני צריך מאנשים שמכירים... המלצה למוסך מורשה של UMI עוד להיום, עד הצהריים. איך המוסך המרכזי בראשל"צ עזרה לחבר עם איסוזו טרופר. מישהו מכיר מנסיון בתודה רבה מראש
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
לצבוע את הרפידות של הבלמים?
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לכל אלו שמכירים את הסיפור ולמען אלו שלא: http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=1387&postdays=0&postorder=asc&start=0 ושוב אני פונה אליכם (בעיקר לבעלי הידע הטכני) מאחר ולא נמצא פתרון, האם אין בארץ מקומות שבהם ניתן לקנות/להזמין/להשיג בכל דרך שהיא מצבר "6 וולט בעל 19 או 21 פלטות 190 אמפר/שעה, A950 אמפר" (זה מה שהיה כתוב על הנוכחי ששבק חיים) ? כל פיסת מידע תעזור, תודה.
הודעה אחרונה מאת kitt, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
מצאתי אחת למכירה, אבל המוכר טוען שהיא זקוקה לאוברול. היא עברה 180 אלף קילומטר בערך. לאיזה סכום בערך צריך לצפות כשעושים אוברול לכזה אוטו? האם אחרי אוברול המנוע, הממ...כמו חדש? בהעדר מילה יותר טובה..
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
-
תוספי שמן מנוע
מאת David-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שוכבים לי בבית שלוש פחיות של תוספים לשמן מנוע : 1. 2Xפחיות של תוסף של "STP OIL TREATMENT" 2. 1Xפחית של BG RF-7 בזמנו כשקניתי את הBG אמרו לי שלא כדאי לי לשים את זה כי זה סוג של "דבש" ויתרתי ומאז זה נישאר ... למישהו יש ניסיון אם התוסף הזה ויודע באיזה סיטואציה הוא יכול להועיל כנ"ל לגבי הSTP הוא לא ניקנה אלה קיבלתי אותו מתנה אבל הבעיה היא אותה הבעיה , אני לא יודע מה בדיוק השימושים שלה .... ולמה זה טוב בכלל תודה מראש ! דוד
הודעה אחרונה מאת David, -