Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7507 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש ברשותי מנוע דיזל 1.9 של פולסוואגן והוא גמר את חייו מוקדם בגלל נזילות שמן.

לקחתי אותו לשיפוץ המוסך בחיפה, ועשו שם חריטה, עכשיו הבעיה היא שחרטו יותר מדי(יש 3 דרגות), ועכשיו צריך להלביש שרבול, האם מישהו מבין בזה ויוכל להסביר לי בדיוק מה עשו ולמה, משום שזה ניראה לי עבודה כפולה...

האם מישהו יוכל בכלל לתרום לי קצת ידע בנושא אני ישמח מאוד.

תודה רבה.

פורסם

קוטר החריטה של הצילינדרים קובע את גודל הבוכנות שיוכנסו.

לכל רכב יש מספר גדלים סטנדרטיים ע"מ שיהיה אשפר לשפץ מנוע מס' פעמים, ולתת מענה לרמות שונות של שחיקה.

אצלך חרטו את המנוע למידה גדולה מידי, ולכן צריכים להכניס שרוול=גליל לתוך הצילינדרים כדי להקטין את הקוטר שלו ולאפשר הכנסת בוכנות בגודל סטנדרטי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אז האם עשו כאן טעות או שזה נורמלי ורגיל?

לא הבנתי,

האם השרוול הזה יכול לגרום לבעיות במשך הזמן וכמה זמן המנוע עבור להחזיק אחרי שיפוץ מהסוג הזה?

האם הוא צריך הרצה וכמה זמן?

פורסם
נשמע לי מוזר

יש 3 דרגות, ישר הלכו על הדרגה הכי גדולה?

במנועים האלה אין סליבים (שרוול) זה בלוק יציקה עמיד מאוד.

כן mozman קוראים לדבר הזה חובבנות... welcome to israel!!!

מה שכן, כ"כ התעצבנתי עליו שהוא לא עונה אז שאלתי אותו אם הוא רוצה למצו# לי אז הוא ענה שהוא נעלב והוא לא מדבר איתי יותר, הזכיר לי את אישתי :lol:
פורסם

תדרוש בלוק אחר תקין לא יותר מדרגה שניה של חריטה

מי שחרט בטעות למידה גדולה שישלם על הטעות

ז"א שאם השיפוץ לא יצליח ויהיה צורך לחרוט שוב.... לא יהיה ניתן כי חרטו מעבר לגודל המותר המקסימלי!

כמו כן מי יודע מאיזה חומר עשויים הסליבים שרוצים לשים לך והאם הוא מתאים לטבעות הבוכנה

פורסם

חברים יקרים תירגעו!

נא לא לסבך את הבחור עם החרט,וזאת מתוך אי ידיעה.

לא רוצה לספר על עצמי,אבל מסרתי לחריטה בחיי, מעל 100 מנועים.

ובכן כך,כשהחריץ בצילינדר עבר את המידה השלישית,(הכוונה לחריץ

שנגרם כתוצאה מרינג שבור,או בוכנה שפוכה.)החרט חורט מס"

פעמים כדי להגיע לצילינדר חלק.אם בתום החריטה האחרונה,הצילינדר

עדיין חרוץ,חייבים לחרוט עוד פעם,כדי להכניס שרוול(סליב)ואז חוזרים למידה

הסטנדרטית.זאת מפני שלא מייצרים בוכנות בקוטר גדול יותר,(מהחריטה השלישית.)

בצילינדר רטוב אין בעיה,כשלא ניתן לחרוט יותר,מחליפים את הצילינדר ללא

חריטת הבלוק.

בברכה

דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

הבחור לא אמר שיש חריץ לכל אורך הצילינדר.

העצות שלנו מסתמכות על מה שהשואל שואל...

אם היה אומר "נשבר רינג בבוכנה וחרץ את השרוול לכל אורכו ולא היה ניתן להגיע לשרוול חלק במסגרת הגבולות בחריטה"

זה היה משהו אחר לגמרי,

אני הבנתי וכך גם האחרים שנמסר בלוק לחריטה וחרטו לגודל המירבי.

פורסם

הבחור גם לא נשמע הכי הכי מבין וסביר להניח שהוא פשוט הכניס את הרכב למוסך ומשם הכל התגלגל

בכל מקרה סליבים זה לא הדבר הכי מומלץ לא תמים האטימה שלהם בראש מושלמת, ולהשיג בלוק כזה, זה לא כלכך קל...(תלוי בדגם הרכב)

פורסם

אני לא יודע עם באמת נשבר רינג או בוכנה ונותר חריץ, אני יודע רק שחרטו למידה גדולה וכעת מלבישים שרוולים.

תודה רבה לכם על העזרה כעת אני מתמצא יותר בנושא.

אם מישהו יכול להמליץ על חומר מסוים שממנו צריך להיות השרוול והאם בסה"כ זה יכול לגרום לבעיות בעתיד, אני אשמח לדעת?

שוב תודה על התגובות.

פורסם

כתבתי לך כבר שסליבים נותנים עם הזמן (ולעיתים כבר בהפעלה ראשונית) לאבד קומפרסיה בגלל אטימה "חרא" עם הראש

פורסם

חריטה היא בעצם פעולה שנעשת בשביל להרחיב את הצילינדר כדי שהיה אפשר להכניס בוכנה גדולה יותר ?

בתודה

אלי.

פורסם

ערב טוב חברים!

אני פותח את בתגובה ב-לא להעלב.

11, בוא נודה על האמת,שהעצות שלך לא מתוך נסיון.אל תחשוב במקום "האחרים".

עתיד,כבר אמרו לך השבוע,שאת השמועות תשאיר,לרב סרן שמועתי.

"בכל מקרה סליבים זה לא הדבר הכי מומלץ לא תמים האטימה שלהם בראש מושלמת" לא נכון.

גוני,איך מצאת כאן חובבנות?

נתנאל,אף אחד לא יכול להמליץ לך, מאיזה חומר להרכיב סליבים.הסליבים באים מחו"ל

מברזל יציקה,ואין מחומרים שונים לפי בחירה.

( והורדתם את סבתי ביגון שאולה):roll: :roll:

בברכה

דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

נתנאל שלום,

לא ניתן להגיע למצב של "לחרוט יותר מדי" משום שלא לוקחים הבלוק ויאללה, אודרופ - חורטים; מבצעים מדידות ואז חורטים! מצד שני, הרי במיקרה של איבוד שמן עסקינן, כך שיכול להיות שהמצב הוא לא כמו שאתה מתאר אלא שהחרט עבר מידה אחר מידה בכדי "לתפוס" את המידה שבה החריטה יוצאת "נקיה" ולאחר שראה שגם אחרי דרגה שלישית ואחרונה עדיין יש סימני תפיסת מנוע בדפנות, הוחלט על דחיסת שרוולים חדשים לבלוק וחריטה שוב ל- STD (כמו שהסביר דוד). עכשיו, אני לא מסכים עם מה שאמרו קודמי. מנוע משופץ יכול להחזיק מעמד בדיוק כמו מנוע חדש! הכול תלוי באיכות החלקים ואיכות העבודה (אלא מה?...). יש לקנות שרוולים (או לחרוט כאלה) מהחומר הנכון, יש לרכוש בוכנות איכותיות, צריך לתת הדעת על מיסבי הטלטלים והקראנק, משאבת השמן וכמובן איכות ודיוק ה- הונינג, מישרטת הדפנות. היא ספציפית לכול מנוע ומנוע (ורוב המכונאים לא יודעים זאת). אני חולק על "עתיד" וטוען שהאטימה היא פונקציה ישירה לנאמר לעיל ולידע של המכונאי. ו- Mozman, לכול מנוע ניתן לאחר ה Oversize הסופי לדחוס שרוול ולחרוט שוב למידה.

פורסם
ערב טוב חברים!

אני פותח את בתגובה ב-לא להעלב.

11, בוא נודה על האמת,שהעצות שלך לא מתוך נסיון.אל תחשוב במקום "האחרים".

עתיד,כבר אמרו לך השבוע,שאת השמועות תשאיר,לרב סרן שמועתי.

"בכל מקרה סליבים זה לא הדבר הכי מומלץ לא תמים האטימה שלהם בראש מושלמת" לא נכון.

גוני,איך מצאת כאן חובבנות?

נתנאל,אף אחד לא יכול להמליץ לך, מאיזה חומר להרכיב סליבים.הסליבים באים מחו"ל

מברזל יציקה,ואין מחומרים שונים לפי בחירה.

( והורדתם את סבתי ביגון שאולה):roll: :roll:

בברכה

דוד

באמת שאל תעלב....באמת, אבל אני אישית הרכבתי לא פעם ולא פעמיים מנועים אחרי אוברול ג'נרל שהורכבו סליבים ולמנועים אלו (לא כולם) היו בעיות קומפרסיה, אז מצטער מאוד אבל עם כל הכבוד לקביעה הנחרצת שלך שזה לא נכון ולסליבים אין בעיה, לצערי הרבה מניסיוני האישי יש ועוד איך בעיה, יתרה מכך ? אני הייתי מעדיף לארגן בלוק מפירוק (אם הוא יצליח, לארגן בלוק של SDI מאוד קשה...מאוד!) ואו להרכיבו (אם זה מנוע קומפלט) או עליו לעשות אוברול ג'נרל

ובקשר למה שאמרו לי או לא אמרו לי השבוע (לא זכור לי האמת) דבר אחד בטוח : לא ראיתי שום הודעה רישמית אשר מודיעה על מינויך למזכ"ל הפורום אז את הזכרונות הנעימים שלך תפנה בצינורות המקובלים או שתשמור אותם לעצמך,

• תוכן חדש...