Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ELATE מול DOTECH

JMG
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7494 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז כמו שכתוב בכותרת:

לפי מה שאני רואה כאן - להרבה מאוד מחברי הפורום יש את סדרת הדוטק של מורל... לעומת זאת, אני לא חושב שעד עכשיו נתקלתי במישהו פה, שיש לו את האלייט.

לי כרגע יש קומפוננט - מורל מילניום (הסדרה הישנה לפני פולס), ואני חושב להחליף אותם מתישהו בתקופה הקרובה...

הבנתי שהדוטק עולה כ1000 שקל, לעומת 3500 בשביל האלייט...

ואם אני לא טועה, שני הסטים כוללים 8 חלקים (טוויטר, מיד, וופר, קרוס X2)

אז אני מתעניין בהבדלים בין שתי הסדרות (דוטק ואלייט):

האם מורגש הבדל כ--ל כ--ך חזק שמצדיק מחיר פי 3.5 יותר גדול בשביל האלייט??

או שאולי כבר עדיף לקנות דוטק, ומגבר איכותי באותו כסף?

תודה!

בברכה!

יונתן.

פורסם

א. לדוטק אין מידים (כולל רק וופר, קרוס וטויטר הכל פעמיים כמובן...) לאלייט כן יש מיד והוא אכן

סט של 8 חלקים מול הדוטק שהוא 6 חלקים.

ב. תשמע אני שמעתי אצל זה שהתקין לי את המערכת את האלייט ואת הדוטק לפני שבחרתי מה להתקין.

ברור שאלייט נשמע יותר טוב (כן ממש מרגישים...) אבל לטעמי זה לא היה שווה את ה 2500 ש"ח האלה.

הדוטק נשמעו לי מספיק טובים ולכן העדפתי להשקיע את הכסף הזה במשהו אחר.

אבל כל אחד עושה לעצמו את החשבון , אם אין לך כל כך בעיה של תקציב אז בכיף תביא את האלייט שהוא

בלי כל ספק יותר איכותי , אבל אתה קצת מוגבל בתקציב שלך אתה תהיה מרוצה גם מהדוטק..

פורסם

ההשוואה שאתה עושה לא מדויקת.

הסט של האלייט שאתה מדבר עליו שעולה 3.5 הוא סט 3 חלקים - וופר מיד וטוויטר.

הדוטק הוא סט 2 חלקים - וופר וטוויטר.

הם לא מתחרים זה מול זה.

אם אתה רוצה להשוות משהו , אז אתה יכול לחשוב על דוטק מול הייבריד או על אלייט 2 חלקים.

הבדלים קימים בין הדוטק וההיבריד. עד כמה הם מהותיים קשה להגיד.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

כמו שעופר אמר לפני, אין פה בכלל מקום להשוואה בין השניים.

האלייט המדובר הוא סט 3 חלקים ובאשר לדוטק זה סט של 2 חלקים.

דבר שני אם יש מקום להשוואה בין 2 סטים אז זה בין הדוטק VS ההייבריד, וגם פה אין כלל מקום להשוואה מכמה סיבות שהם כן מהותיות:

1.טוויטרים שונים לגמרי, הMT11 הוא מוצהר 80 וואט אל מול הMT22 שמוצהר 160 וואט, הMT22 הרבה יותר מפורט מהMT11 והוא מנגן צלילים שהMT11 פשוט לא מנגן אותם

הרבה יותר חד הרבה יותר מדוייק והרבה יותר נאמן למקור.

2.המיד של הדוטק הוא 140 וואט, לעומת ההייבריד שהוא 160 וואט, והמיד של הדוטק מתעוות הרבה לפני זה ופשוט פחות מורגש, פרט לכך ההייבריד הרבה יותר מדייק ממנו ומגיע לתדרים יותר נמוכים ממנו ובתדרים הנמוכים הוא הרבה יותר מודגש מהדוטק, כמוכן המעברים פחות מהירים ומדוייקים בדוטק לעומת ההיבריד, וכנ"ל גם ספקטרום תדרים יותר רחב לטובת ההייבריד.

וכמובן נאמנות למקור שונה לחלוטין.

3.הקרוס של הדוטק הוא קרוס מאוד פשוט, לא מסוגל לקבל יותר מה140 וואט הוא קרוס פסיבי פשוט עם רכיבים בינוניים, באשר הקרוס של ההייבריד הוא אחד הקרוסים הפאסיביים הטובים שנתקלתי בהם, עשוי מחומרים הרבה יותר איכותיים, ויש לו אפשרות גם לשליטה על חלוקת הסלופים מבחינת חיתוכים גם לוופר וגם לטוויטר, וכמוכן ניתו לחבר לו בי-וואירינג ובי-אמפינג שזו אופציה טובה יותר מאשר חיבור פסיבי לחלוטין.

וכמובן שליטה על הטוויטר מבחינת הגברה\הנחתה של הDB.

להשוואת בין שניהם זה כמו להשוואת (אם אני מסתכל בהיבט של מחיר ותמורה) זה כמו להשוואת בין AUDI A3 1600 למקבילה לה עם 1.8 טורבו...

ההייבריד עולה באיזור ה2000 ש"ח ואילו הדוטק כמחצית מזה, על ההבדלים האלו אתה משלם.

אבל הדבר הכי חשוב הוא התקנה נכונה, תיאום זוויות וכיוון פאזות, זה לא משנה אם תקח דוטק או הייבריד אם תתקין את שניהם גרוע לא תגיע לניצול של הסט ולא תקבל את התמורה שאליה שילמת .

הסוד הוא רק בהתקנה ובכיוון.

עוד מרכיב חשוב זה ההגברה, הדוטק נשמע טוב גם עם הגברה בינונית של 50-75 וואט RMS, להייבריד זה כמעט ולא מזיז, הייבריד על 50 וואט RMS אתה תשמע את הטוויטר הרבה יותר דומיננטי ולא יהיה איזון .

מנסיון רב יש הרבה הבדל בין 2 הסטים האלו, השאלה היא ההגברה,התקנה וכיוון נכון עם חוסר של אחד מהמרכיבים האלו לא תגיע לתוצאה טובה.

אם אתה מתכוון לשים את רוב כספך על ההייבריד ללא התקנה טובה(בנייה מותאמת לזוויות ,וכיוון פאזות) וללא הגברה מתאימה(2 ערוצים של 100-120 וואט RMS לערוץ, או 4 ערוצים של 80 וואט RMS לערוץ, בחיבור של בי-אמפינג), עדיף שתלך על הדוטק כי פשוט חבל שתשים כ2000 ש"ח על סט שכמעט ולא תנצל אותו ויתרה מזאת עם יש לך מגבר של כ75 וואט לערוץ הדוטק גם ישמע יותר טוב...

לא הכנסתי כאן להשוואה את האלייט 2 חלקים כי זה סרט אחר לגמרי.

ואם 2 חלקים של האלייט זה סרט אחר, אז ה3 חלקים זאת פרימיירה שונה לחלוטין.

under construction..

פורסם

תודה רבה לכולכם על הייעוץ!

Green Monster (אשמח לדעת את שמך האמיתי) - תודה רבה על ההסבר המפורט, ומאוד חשוב שציינת את עניין ההגברה, כי גם זה כרגע נמצא בתכנון, ואני חושב איזה מגבר כדאי לי לקנות...

כמו כן - אם אתה מדבר מנסיון, אשמח אם תגיד לי אם ההבדל (נגיד) בין ההיבריד לדוטק הוא אכן כל כך משמעותי שיצדיק מחיר כפול? (מנקודת ראות סובייקטיבית שלך... לא יותר מזה)

והאם המחיר המשולש של אלייט (3 חלקים) - אכן מצדיק את מחירו העצום ביחס לדוטק?? (כלומר מהו היחס בין איכות למחיר?)

ואם כבר אנחנו מדברים על השוואות - במידה ואני הולך הכי גדול - על אלייט 3 חלקים: איזה מגברים (ספציפיים), כדאי לי לחפש?? (כרגע בלי הגבלה של מחיר... פשוט בשביל לתפוס מושגים של "מה לחפש")

רצוי צירוף של לינקים במידה ואתם ממליצים על מגבר...

שוב תודה רבה לכולם!

בברכה!

יונתן.

פורסם

גריני יקירנו שמו בישראל-ניר.

בכל אופן, מה שאתה צריך להבין זה שככול המחיר והאיכות עולה יחס העלות תועלת יורד (משמעותית).

נראה לך שרמקולים של פוקאל שעולים 20K טובים פי 20 מהדוטק? אז לא.

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

פורסם

אם אתה מתכוון לשים את רוב כספך על ההייבריד ללא התקנה טובה(בנייה מותאמת לזוויות ,וכיוון פאזות) וללא הגברה מתאימה(2 ערוצים של 100-120 וואט RMS לערוץ, או 4 ערוצים של 80 וואט RMS לערוץ, בחיבור של בי-אמפינג), עדיף שתלך על הדוטק כי פשוט חבל שתשים כ2000 ש"ח על סט שכמעט ולא תנצל אותו ויתרה מזאת עם יש לך מגבר של כ75 וואט לערוץ הדוטק גם ישמע יותר טוב...

לא הכנסתי כאן להשוואה את האלייט 2 חלקים כי זה סרט אחר לגמרי.

ואם 2 חלקים של האלייט זה סרט אחר, אז ה3 חלקים זאת פרימיירה שונה לחלוטין.

אתה יכול לפרט?
פורסם

לי יש גם את ההייבריד וגם את האלייט

והאלייט יותר טוב מההייבריד את זה אני יכול להגיד לך מאחד ששמע את שתיהם באוטו שלו

ולא רק שהוא טוב יותר ממנו הוא פשוט עולם שונה לגמרי, כששמעתי את הסט הזה באוטו שלי וזה בלי איטום ובלי בניות מיוחדות הבנתי שקיבלתי חלום...

פורסם

אוקיי... לפי מה שאני שומע כאן - האלייט אכן נבדל באופן "אמיתי" מהדוטק או ההיבריד... וזה בדיוק מה שניסיתי לברר.

רועי - באיזה הגברה אתה משתמש? כמה היא עלתה לך, והאם זה נראה לך מספיק בשביל האלייט??

אם אני לא טועה - ההספק הנומינלי שלהם עומד על 200 RMS - אז כמה מוציא המגבר שלך???

בברכה!

יונתן.

פורסם
אתה יכול לפרט?

כן, בנייה מותאמת בזויות נכונות זה אומר פשוט כמשמעו, התאמת זוויות האלמנטים, אני לא יכנס לזה עכשיו כי זה קצת קשור לבניית במות בסאונד,עומק,רוחב,נפח,גובה,מרכוז וכו'.

תריץ חיפוש על "בניית במה" "סטייגין" וכו' זה יתן לך מענה טוב יותר מאשר שאני עכשיו יכנס ויפרט על כך.

יש גם מידע אם אני לא טועה בFAQ וגם באתר של אוטוסאונד.

כמוכן תחפש גם "כיוון פאזות" ועוד, סה"כ מדובר על פאזות אקוסטיות מול פאזות חשמליות, גם עוד נושא שכבר דובר בעבר ואפשר לדון בו שעות .

אם אחרי החיפוש יצוצו לך שאלות אני אשמח לענות לך עליהם.

G.Mr

under construction..

• תוכן חדש...