Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7497 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל הרכב המדובר הור רנו קליאו 92 1400 קארבורטור.

ויש בעיות של סחיבה בטורים גבוהים.... ההרגשה היא של חוסר זמינות כח מנוע... אני יודע שהיו כאלו שיגידו שהמנוע קטן, אבל הוא היה עובד יותר טוב. הרכב אצלי מאפריל שנה שעברה וחוץ מהחלפת חלק שניזוק בתאונה, ושיפוץ קארב' לא היה במוסך. כזכור היו לה בעיות התחממות, אבל הן נפתרו ע"י הסרת הטרמוסטט, שבוע אחרי שהתחילו. חוטי ההצתה מקוריים ועשו 70 אלף. היה חשד לפלאגים, הם הוחלפו, אך ללא שינויי ניכר.

אני מודה מראש למי שיתן כיוון.

בברכה,

דימה.

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם

ראשית, התופעה שאתה מתאר יכולה לנבוע ממספר לא מועט של גורמים.

החל מפילטר אוויר סתום ועד בריחת קומפרסיה.

לגבי הסרת הטרמוסטט, לא ברור לי מדוע אתה נוסע ללא הרכיב.

אני מניח שהדבר נובע ממחשבה ש"אם זה גורם לבעיה, אז נסיר אותו".

ומה יהיה מחר? כשייסתם מסנן הדלק? תסיר גם אותו ותבצע חיבור ישיר של הזנת דלק?

מצויין.

כנראה שרנו ושאר יצרני הרכב בעולם הרהרו לעצמם בעת תכנון מערכת הקירור: "בואו ונתקין טרמוסטט שידפוק יום אחד את המנוע".

עליך להבין את חשיבותו הרבה של הטרמוסטט:

תפקידו לווסת אתכמות זרימת מי הקירור במערכת הקירור של המנוע, במטרה לשמור על טמפרטורת עבודה נכונה.

בנוסף ,הטרמוסטט דואג להישאר סגור כדי לאפשר למנוע להתחמם בהתנעות קרות בתורה המהירה ביותר.

הפעולה שנקטת גורמת:

1. לצריכת דלק גבוהה, בעיקר בתחילתן של נסיעות עם התנעות קרות.

2. כתוצאה מסעיף אחד - המשנק עובד זמן רב יותר, מה שמוביל להצטברות של פיח בראש המנוע ועל הפלגים.

3. בלאי מנוע מואץ, כתוצאה מחימום מנוע איטי יותר.

אני ממליץ בחום (תרתי משמע) לסור למוסך הקרוב ולהתקין בעלות שולית יחסית טמרוסטט חדש.

אפי.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

תודה על ההרצאה על תפקידיו של הטרמוסטט,אבל אני כבר מכיר אותם והסיבה (או התרוץ) שעד עכשיו לא שמתי טרמוסטט היא כי אין לי זמן כרגע לטפל בזה, וכאשר פירקתי את הצנרת בשביל להסיר אותו, לא היה לי אחד חדש. אבל זה יטופל בקרוב מאוד.

פילטר דלק לאומת זאת אני מקפיד להחליף כל 5000 JUST IN CASE...

שכחתי לציין כי הפילטר אוויר זה היה הדבר הראשון שהוחלף.

תודה,

דימה.

פורסם

בתוספת לדבריו הנכונים והמדוייקים של אפי, היתי מבקש לקבל הבהרות מפותח השרשור, ממתי התחלו בעיית הסחיבה בטורים גבוהים, מתי שופץ הקרבורטור, ומדןוע הוא שופץ, והאם חל שיפור ,

בתאוצת הרכב לאחר הטיפול בקרבורטור או להיפך, והאם דימה הרכב הוא אוטומטי או רגיל?

יש לבדוק בנוסף חשד לוד עמם סתום!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אם יש בעיה בטורים גבוהים אכן יש לבדוק את הפליטה,

וגם פילטר אויר שלא סתום, מצתים תקינים ומתאימים לרכב. וכמובן הטופ שבטופ היחיד ולא אחר הקרבורטור.

איזה גיר?

ויש להחזיר תרמוסטט במיוחד עכשיו עם בוא החורף

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

צביקה,

אתה צודק, שכחתי לציין שזה גיר ידני, ואני לא זוכר מתי התחילו בעיות הסחיבה אבל בטוח שזה היה בארבע החודשים האחרונים. הקארב שופץ לאחרונה במאי, בגלל שהתערובת הייתה עשירה מדי, והפליטה גבוהה מדי. הוא שופץ אצל יהודה מה "מאייד" בר"ג ואתה בעצמך

אמרת לי שהם בסדר. חל שיפור רק בפילטה ובעבודה יותר עגולה של המנוע. הוא התחיל לעבוד יותר חלק, ולא נחנק בטורים גבוהים, ובהתנעות בוקר.

לא הבנתי, מה בדיוק לבדוק שהוא סתום?

יונתן,

כתבתי כבר שהחלפתי את הפילטר אוויר, הפלאגים מתאימים לאוטו לפי היצרן, ודבר ראשון שאני עושה על הבוקר ביום ראשון זה לרוץ לקנות טרמוסטט.

תודה,

דימה.

פורסם

דימה שלום רב!

ראשית אינני זוכר שהמלצתי לך על יהודה"מהמאייד" ר"ג, מסיבה אחת פשוטה, אני פשוט לא מכיר

אותו ולא שמעתי עליו מעולם, לכן אני מנוע מלהמליץ לחברי הפורום על בעלי מקצוע שאני לא מכיר!!

למרות זאת אתה מציין שחל שיפור אחרי הטיפול בקרבורטור, אך לאחרונה שוב חזרה הבעייה של סחיבה

לקוייה בטורים גבוהים!

לכן אני ממליץ לבדוק דוד פליטה סתום, וזאת על ידי מגע קל על דוד הפליטה, כשהמנוע חם, אם דוד הפליטה האמצעי או אחורי קר עד פושר הדוד סתום, ויש להחליפו, יש לבדוק אפשרות נוספת

של מצמד ( קלאץ )מחליק!

ולא לפסול אפשרות שהקרבורטור זקוק לניקוי ושיפוץ שוב!

בברכה

צביקה

פורסם

אתה צריך לעבוד בשיטת האלימינציה:

א.כבלי הצתה לא הוחלפו 70K ?(כמה שנים...?) שים 100+(-) ש"ח ותחליף.

ב.תבדוק תזמון הצתה,משפיע מאד מאד

אם הפעולות הנ"ל לא עוזרות-בצע שוב טיפול קרבורטור והפעם אצל מישהו מוכר(כגון צביקה למשל,או ינקו בחולון-לא תתאכזב)

מה עם פילטר האויר?-מתי הוחלף?אם מזמן לא(10K) אז תחליף

כפעולה אחרונה ובהסתייגות,אני ממליץ לך לבצעפלאשינג למנוע ולאחר מכן להחליף שמן חצי סינטטי איכותי או סינטטי+פילטר=עושה פלאים למנוע(הסתייגות=פעולה בסיכון שעלולה להזיק אם לא מבצעים ע"פ ההוראות או לגרום להזעות ונזילות במנועים ישנים-ישנם מספר שירשורים שבהם התייחסתי לנושא).

ניצן

פורסם

חוטי ההצתה נבדקו והם בסדר, ואין שינויי משמעותי אם חוטים חדשים.

תזמון הצתה, איך אני בודק אותו?

פילטר אוויר הוחלף ביום שישי שעבר

שמן, אני משתמש רק ב LM חצי סינטטי 10W40 ואולי באמת כבר צריך להחליף אותו, הוא הוחלף לאחרונה לפני 7000 ק"מ ואני תמיד עושה פלאשינג עם החלפת השמן.

בתודה,

דימה.

פורסם

אם נצא מתוך ההנחה שהטיימינג בסדר , אז סבירות גבוההשבעייתך קשורה לקרבורטור,

וזאת לא לפני שבדקת חשד לדוד פליטה סתום!

בברכה

צביקה

פורסם

לעניות דעתי זה דווקא קשור להצתה, כי בלחיצה על דוושת המצערת בנסיעה בטורים נמוכים, נשמע מהמנוע מין צליל עמום כמו של ברד הפוגע בתריסים, אבל הוא יותר עמום ומתכתי.

צביקה, אני יכול לבדוק לבד את הקארב'?

בתודה,

דימה.

• תוכן חדש...