Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כנראה אתה נוהג בצורה חשודה כשאתה רואה ניידת, יש לא מעט נהגים שחושבים שכשרואים ניידת צריך לרדת ל60 קמ"ש כדי לרצות את השוטר, זה לא ממש מעניין את השוטר הוא בדרך לאוכל. זוהי מטרתו, ושמישהו ינסה לעצור אותו.

ובנוסף אין מה לפחד לעקוף ניידת משולטת, מהסיבה הפשוטה, אין הוכחה שנסעתם במהירות, בשביל דו"ח צריך להיות במארב או ניידת סמויה עם ואסקר וחבריו. בקיצור, צריך לירות עליכם עם ממל"ז בשביל דו"ח.

WTF?! נראה לך? שאני אשנה את הדרך שבה אני מיתנהג ביגלל שגולם שסיים תיכון בגיל 20? ועוד כשאני נוהג על פי החוק?! נראה לך?!

אני ממש לא יכול להבין את אותם אנשים שמאיטים או מתחילים לעשות תנועות חשודות למינהן...

לא אני, לא תודה...

אני יכול לספר סיפורי "אף לילה ולילה" על שוטרים שפונים פרסה ברמזור אדום כשאסור פרסה (ואל תגידו לי שהוא מיהר לקריאה, אישתו, או אחותו ישבה לידו עם שקיות של קניות מלאות בירקות!!!)

2 ניידות "עושות רייסים" באזור התעשיה בפ"ת.... (מי שמכיר את הכביש מביניניי גילת, עוד בתקופה שהוא היה סגור לתנועה... (וכמעט העיפו אותי מהאופניים!)

ניידת בשוהם שעצרה באמצע אי תנועה לדבר עם חברים... אחרי איזה 30 שניות של "צחוקיה" עם החבר מהצד השני (החבר מדבר איתו על הכביש מהצד של הנוסע, והנהג, ככל הנראה ללא חגורה מיתמתח כדי לדבר איתו), ציפצפתי, הוא יצא כמעט חצי פלג גוף עליון ונופף לי עם היד בתנועה ה"עממית" הידועה "למה מה קרה?!"....

עוד? לא חסר...

יש פשוט אנשים שהשתן עלה להם לראש (ורן, אתה לא אחד מהם!!!)

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה ללא ספק יוריד מהירות של נהגים, השאלה אם זה חוקי והכתבה לא נתנה לכך תשובה חד משמעית. בנוסף צריך לשאול האם הורדת המהירות בכבישים מהירים תוריד את מספר התאונות. לפי הסטטיסטיקות של המשטרה עצמה - זה לא יקרה משום שהמהירות אינה הגורם העיקרי לתאונות (אפילו לא בין ה 5 הראשונים). להערכתי צעד כזה אם ייושם בצורה משמעותית ייפגע ישירות בגוף שמקבל את כל הכסף המגיע מגביית הקנסות. אלו סכומים שמגיעים למאות מיליוני ש"ח בשנה - זוהי סיבה מספקת שמישהו שמחליט שם יחזור בו מתוכנית זו (כסף כסף)

פורסם

תגידו, לא יותר פשוט למשטרת התנועה להעלות את המהירות המותרת בכבישים בעלי 2 נתיבי נסיעה לכל כיוון, ל- 130 קמ"ש?!

במכוניות החדשות, שאתה נוסע על 130 קמ"ש אתה בכלל לא מרגיש את המהירות! אם האונו שלי מגיעה ל 130 קמ"ש ללא בעיות בכלל אז בטח ובטח המכוניות החדשות יוכלו לעמוד במהירות ללא סכנה בטיחותית.

פורסם
תגידו, לא יותר פשוט למשטרת התנועה להעלות את המהירות המותרת בכבישים בעלי 2 נתיבי נסיעה לכל כיוון, ל- 130 קמ"ש?!לשם כך צריך כבישים באיכות עליונה כולל ניקיון, לא נראה לי בזמן הקרוב אצלינו.

במכוניות החדשות, שאתה נוסע על 130 קמ"ש אתה בכלל לא מרגיש את המהירות!אבל בעת עצירת חרום , אין הבדל גדול!!! אם האונו שלי מגיעה ל 130 קמ"ש ללא בעיות בכלל אז בטח ובטח המכוניות החדשות יוכלו לעמוד במהירות ללא סכנה בטיחותית.

הסוגיה של השרשור לעומת נושא המהירות הכללית הם שונים לחלוטין. את העובדה כי לצערינו אכיפת חוקי התנועה בארץ נעשית בצורה ע"פ רוב אווילית, אינה משנה את הבעייה עם המהירויות המותרות.

לכן שאלה: את/ה נוסע/ת בלילה בהיר על כביש מס.1 אבל בגלל תנועה מנגד או מכוניות לפנים, אינך יכול/ה להפעיל אורות גבוהים. מה מהירות הנסיעה המותרת במצב זה? כוכבית לעונה נכון. כולל שוטרים.

נוסע רגוע, חסכוני וגם בטוח:wave2:

פורסם
תגידו, לא יותר פשוט למשטרת התנועה להעלות את המהירות המותרת בכבישים בעלי 2 נתיבי נסיעה לכל כיוון, ל- 130 קמ"ש?!

במכוניות החדשות, שאתה נוסע על 130 קמ"ש אתה בכלל לא מרגיש את המהירות! אם האונו שלי מגיעה ל 130 קמ"ש ללא בעיות בכלל אז בטח ובטח המכוניות החדשות יוכלו לעמוד במהירות ללא סכנה בטיחותית.

אתה צודק - אבל אתה חייב להסתכל גם על צידו השני של המטבע ולהיות יותר ריאלי.

ראשית, מצבן התחזוקתי של חלק לא מבוטל מהמכוניות לא מזהיר. אני מדבר על דברים בסיסיים כמו מצב צמיגים, לחץ אויר, מצב מערכות בטיחותיות וכד'. מפחיד לחשוב שאי שם בחוץ מסתובבות מכוניות שמצבן התחזוקתי עלול להזיק לכל אחד מאיתנו על הכביש במהירויות של 130 קמ"ש. לאנשים פשוט אין מודעות לנושאים הללו ו/או שהקמצנות פשוט "אוכלת" אותם .

שנית, מצבם של הנהגים על הכביש הוא בכי-רע. בישראל אין תרבות נהיגה. במדינה שבה אנשים עושים כל דבר אחר פרט לנהיגה כשהם "נוהגים" ברכב - פשוט אין לי מילים לתאר עד כמה המצב עגום... אנשים פשוט ישנים בנהיגה ! לא שמים לב, לא צופים מצבים, נוהגים כמו "תוכים" כפי שהנהג לפניהם עושה, לא "מגדילים ראש", אומדן המרחק שלהם לקוי, נכנסים לפאניקה מהר והכי גרוע; לא מתחשבים בזולת - לא בזה שלפניהם ולא בזה שמאחוריהם, על הזין שלהם ההההכל.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אשמח אם תוכל להסביר לי למה התכוונת...

אם אתה נוסע ב130 קמ"ש ועושה תאונה חס וחלילה, הפגיעה תהיה הרבה יותר חמורה מאותה תאונה ב90 קמ"ש. המכונית צברה פי 2 יותר אנרגיה, וזו צריכה לעבור לאנשהו... ובמקרה הזה זה לעיקום עמוד החשמל, המכונית שלפניך, המכונית שלך, ואת כל העצמות בגוף שלך.

אני לא חושב שהגבלת המהירות בארץ חוקקה כי יש מכוניות שלא יכולות לנסוע במהירויות גבוהות יותר בצורה בטיחותית... זה פשוט שמהירות גבוהה מחמירה את התאונה (ולאו דווקא גורמת לה)...

פורסם
לכן שאלה: את/ה נוסע/ת בלילה בהיר על כביש מס.1 אבל בגלל תנועה מנגד או מכוניות לפנים, אינך יכול/ה להפעיל אורות גבוהים. מה מהירות הנסיעה המותרת במצב זה? כוכבית לעונה נכון. כולל שוטרים.

במצב כזה מהירות הנסיעה המומלצת היא 80-90 קמ"ש, ברכב בעל גיר ידני מומלץ לנסוע על הילוך רביעי, במהירויות כאלו האלו אני נוהג בחושך, בגשם ובערפל.

אני מדבר למשל אם אתה נוסע בכביש החוף, ביום שבת בבוקר, אין לחץ, אור יום, ראות מצויינת, מזג האוויר נאה. במצה כזה, אתה מסכים איתי שאף אחד לא ייסע שם 90 קמ"ש, אלא 110 קמ"ש ומעלה.

לכן, במקום להציב ניידות תנועה מסוג סובארו B4 בשוליים עם בובות מקרטון, או לבצע מארבי לייזר ע"י ממל"ז, או מצלמות מהירות, שמישהו ירים שם את הכפפה ובמקום לסכן את חיי הנהגים, לעצבן אותם ולגרום לפקקי ענק ע"י חסימת הכביש שיעלו את המהירות.

פורסם

המכונית אכן מישתנה. המכוניות יותר מהירות, יציבות, שקטות ומפנקות... במשך ה100 שנים האחרונות של פיתוח הרכב בעולם היתה תמורה רבה בהיתפתחות שלו, וב 20 שנים האחרונות בפרט.

הדבר היחידי שלא ממש הישתנה הוא המוח האנושי. כמות המידע שהמוח יכול לקלוט ולטפל בה נישארה מוגבלת (פרט ליחידי סגולה שניקראים "נהגי מרוצים"). רוב בני האדם בעולם א ממש מיתמודדים טוב עם שטף המידע שמגיע אליהם במהירויות כאילו. ההחלטות, התגובות, ותיקון טעויות מיתבצע באותה מהירות תגובה ללא כל קשר לאיזו מהירות אתה נוסע.

תעשה ניסוי בבית. קח סרגל, שמשהו יחזיק לך אותו בין האצבעות (לא לגעת בסרגל), וברע מסוים הוא עוזב את הסרגל. לוקח לפעמים שניה ויותר עד שהמוח מעכל את זה ונותן לאצבעות סימן ליתפוס את הסרגל... וזה עוד כשאתה מוכן... תחשוב כמה זמן לוקח לך כשאתה לא מוכן!!!

בקיצור, המיגבלה היא לא המכוניות, היא מי שמפעיל אותן...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
לאנשים פשוט אין מודעות לנושאים הללו ו/או שהקמצנות פשוט "אוכלת" אותם .

איציק

אתה צודק במאה אחוז אבל מצד שני יש את אלה שלא יכולים ללכת בלי פלאפון שעולה 3000 שקל (:shock: :shock: ), כי הרי טלפון נייד נועד להכל חוץ מדיבור בארץ.

ואז לא נשאר כסף לתקן את האוטו כי בנוסף גם לא מצליחים להבחין בין דברים קריטיים לבין טפל, נניח, בן אדם מסויים חייב את האוטו מסיבות שונות, זה חלק מהעבודה שלו או לא משנה מה, משמע האוטו חייב להיות תקין לחלוטין, למען כל המשתמשים בכביש ולמענו, זאת אומרת, חייבים להשקיע לפחות 250 שקל כל חודש, אבל אין לו את אותם 250 שקל, למה? כי הטלוויזיה בכבלים לוקחת אותם (סתם דוגמא), אבל מה שהוא לא מבין, זה בעזרת 250 שקל הוא יכול או להציל חיים או לראות טלוויזיה, וזה לא מעניין אף אחד. אם רק יקנה מכשיר טלפון פשוט שמצליח לדבר בצורה טובה, הוא יחסוך כל כך הרבה... אבל אין לאנשים את המחשבון שהצעתי להם לקנות לא מעט פעמים, וחבל.

פורסם

לדעתי, בהנחה שאורות הדרך של מכוונים ומאירים למרחק של 100 מטר, מרחק העצירה שלך (זמן תגובה+זמן עצירה) צריך להיות קטן או שווה מ100 מטר, מה שאומר, אם אני זוכר את קורס הנהיגה ה"מתקדמת" שעברתי, משהו כמו 60 קמ"ש.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
לדעתי, בהנחה שאורות הדרך של מכוונים ומאירים למרחק של 100 מטר, מרחק העצירה שלך (זמן תגובה+זמן עצירה) צריך להיות קטן או שווה מ100 מטר, מה שאומר, אם אני זוכר את קורס הנהיגה ה"מתקדמת" שעברתי, משהו כמו 60 קמ"ש.
לא רע, חצי כוכבית,:-D קרא שוב את השאלה.

אגב , מאחר וחונכתי יותר לנהוג בחו"ל, שם כל עוד אין לך תאונה ,ולא עברת את המהירות ה"מותרת" , חלש הסיכוי כי יתנקלו לך, אך אם חס אתה מעורב בתאונה ויש מעורבות משטרה, יש סיכוי גדול להשמת החוק וגם חברות הביטוח מענישות.

נוסע רגוע, חסכוני וגם בטוח:wave2:

פורסם

אפשר לעשות נסיון מהסוג הזה (להעלות את מהירות הנסיעה), מכירים את השילוט המואר שנמצא בכבישי איילון ובו משנים את מהירות התנועה?

ניתן להציב שילוט כזה בכבישים מהירים בקטעים מסויימים ולציין שניתן לנהוג במהירות אותה יקבעו, וברגע שיוצאים מהקטע המהיר לרשום את המהירות המותרת מקטע זה ואיך.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

הנהגים אחרי הניידות, ינסו לזגזג עד מחר, זה יגרום ללא מעט תאונות קטנות.

התנועה תעצר, אנשים יאחרו לעבודה, כבישים יסתמו, אבל השוטרים מקדימה יוכלו להמשיך לנסוע עם הפלאפל בפה והפלאפון באוזן.

• תוכן חדש...