Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נזילת מים בגולף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7559 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אשמח לקבל תגובות !!

ברשותי גולף שנת 2000 נפח מנוע 1600 גיר ידני 45.000 קילומטר.

כחלק מבדיקה וטיפול שגרתי שאני מבצע לרכב בעצמי הבחנתי לאחרונה בחוסר נוזל קירור ברכב כחצי ליטר בחודש .

בדקתי את הצנרת מכול הכיוונים ובכול החיבורים ולא מצאתי נזילה !!

השבוע הבחנתי בהצטברות של נוזל קירור שהתייבש בחיבור של צינור שמתחבר לקולר שאליו מתחבר מסנן השמן.(ככה הוא נקרא במוסך).

קפצתי למוסך המרכזי של צ'מפיון בבני ברק וביקשתי יפה שיבדקו את מערכת הקירור בלחץ.

שאלתי מדוע אין נזילה גם שאוטו חם/קר נאמר לי שבגלל החום הנוזל מתאדה ולא מבחינים בנזילה.

בוצעה בדיקה בלחץ וגם אז לא נמצאה שום נזילה,למרות זאת החליטו במוסך להחליף את הבנד (קליפס) של הצינור לבנד רגיל עם בורג.

שאלתי למה אתם חושבים שזה ימנע את הנזילה במידה והיא קיימת מהצינור של הקולר.

תשובה: בנד עם בורג ניתן לסגור חזק יותר והוא יוצר לחץ גבוה יותר על הצינור שממילא אחרי 5 שנים הצינור לא ממש חדש.

אני ממש לא אוהב את הבנדים האלו במוקדם או במאוחר הם פוגעים בצינור.מומנט הסגירה כלומר לחץ ההידוק של הבנד נקבע על-ידי מי שסוגר את הבנד (כמובן הם לא סוגרים את הבנד עם טורק-מטר) במבט נוסף שמתי לב שהרכיבו את הצינור בצורה מעט שונה כלומר משכו מעט את הצינור והלבישו אותו על המחבר בקולר עמוק יותר , עד הדופן של הקולר (בכול חיבורי צנרת המים ברכב אין הרכבה חובבנית כזו).

במקום קניתי בנדים אורגינלים ללא בורג 17 שקל ליחידה והחלטתי להחליף את מה שהרכיבו לי במוסך.

שאלתי היא כזו.

1.האם ההחלטה שלי נכונה ? האם כדי להחליף גם את הצינור ??

או בכלל להשאיר את המצב כמו שהוא ??

זו לא שאלה של כסף פשוט אני אוהב שעושים את המלאכה לפי הוראות היצרן או מה שנקבע על-ידיו.

באופן כללי האם פירוק בנד ללא בורג מצריך החלפתו לחדש או ניתן להשתמש איתו שוב פעם.

בספר של HAYNES ממליצים להחליף לבנד עם בורג אני לא ממש מסכים איתם.

תודה

מרק

איזה כייף לי :)

פורסם

אחי שמע ראיתה שאפילו בחברה שמים בנד עם בורג כלומר שלאצריך לשים את האורגינלי

למרות שאפשר..

בקשר לצינור אם הא נראה מתוח יותר מדיי או שדוק אי מציע לך להחליפו חוץ מזה שלא צריך לסגור את בנד בכל הכוח כי הלחץ במע' הקירור הינו 1 באר בקושי

פורסם

גם לי יש גולף שנת 2000 ואני החלפתי את האורגינל לבנדנ עם בורג, בגלל היצתברות של קורוזיה סביב הציניור שאתה מדבר.

לגבי העבודה שלא החזירו את הצינור למקום , פשוט תפרק ותחזיר למקום ותחזק.

יש לי עוד חברים אם גולף שהחליפו גם , אין לך מה לדאוג.

פורסם

שלום לכם

לזאהר

לחץ של 1 אטמוספירה הינו לחץ די גבוה,1 אטמ'=P.S.I 14.5 שזה חצי מלחץ הניפוח של הצמיגים ברוב המכוניות.

בכול זאת אני לא ממש מתכוון להשאיר את הבנד עם הבורג.

זה שבמוסך הם מרכיבים בנד עם בורג כי פשוט זה מתוך עצלנות בין היתר.

כאשר רציתי לרכוש את הבנד המקורי במחסן של VW התשובה שקיבלתי הבנד עם הבורג זה מה שאנחנו מקבלים ומרכיבים (מקבלים מגרמניה לפי מק"ט).

ביקשתי לעיין בספרות המקצועית של הרכב ותוך שתי דקות מצאתי את הצינור והבנד בשרטוט ההרכבה.

פלא ופלא יש גם במלאי.

אולי 'האילתור' נובע מכך שפשוט רוצים לחסוך הוצאה כספית מהלקוח ולא מחליפים את הצינור שנראה אחרי 5 שנים במצב טוב.

בכול זאת תודה על המאמץ שלכם.

מרק

פורסם

הנחייה שרוב ייצרני הרכב נותנים למוסכים מורשים היא להחליף חובקים (באנדים) קפיציים בכאלה הנסגרים ע"י בורג - זאת משתי סיבות:

1. למנוע שימוש חוזר בבאנד קפיצי, שהוא אמור להיות חד-פעמי (בכל פתיחה/סגירה הוא נמתח טיפה).

2. להקטין הוצאות על משלוח/הכסנה של חלקים שאין עליהם רווח של ממש.

שימוש ב חובקים קפיציים מוריד עלויות הייצור (הם זולים מ"חובקי בורג" - מורגש ברכישות של עשרות ומאות אלפי באנדים בחודש) ונוחים יותר לשימוש בהרכבה סידרתית של הרכבים.

מה שכן - בנד עם בורג חייב להיות איכותי, בעל פינות מעוגלות ובורג פליז - כך הוא לא יפגע בצינור, ומנגנון הסגירה לא יחליד, לא ישתחרר ולא יאפשר סגירת יתר.

P.

פורסם

היי

אני מסכים עם חלק מהדברים שנרשמו על ידך.

בייצור סידרתי הרכבת באנד ללא בורג עדיפה , לא צריך לסמוך על מומנט הסגירה של המכונאי.

אני לא ממש סומך על המכונאי שסגר את הבאנד אצלי ברכב.

הסתכלתי שוב פעם היום בצער על העבודה שבוצעה ברכבי ממש הצינור התנפח משתי צידי הבנד עקב סגירה "טובה".

זה די דומה לאישה שלובשת חזייה הקטנה במידה אחת מגודל החמוקיים שלה (הם פשוט נשפכים הצידה).

מחיר בנד עם בורג במוסך המרכזי =7 שקל.

מחיר בנד אורגינלי קפיצי במוסך המרכזי =17 שקל.

נשאלת השאלה האם זה הפיתרון לנזילת המים המוזרה שיש לי ??

פורסם

אתה שואל שאלות שאתה הרי יודע שאף אחד לא יוכל לענות לך עליהם שכן אנשים לא ראו מה הבעיה ברכב ומה עשו לך ברכב

אבל בכלליות... אם הייתה לך נזילה מהצינור בחיבור והחליפו בנד לא בטוח שהנזילה תפסק שכן יכול להיות סדק בצינור או שלא עשו את העבודה טוב ומפה התשובה שלי היא שאין לי תשובה לתת לך אם התקלה שלך סודרה. גם יכול להיות שהנזילה היא בכלל לא מהצינור שדיברת עליו קח זאת בחשבון.

מה שאני כן יכול להגיד לך שאין שום בעיה עם בנד רגיל שנסגר ע"י הברגה

גם אני אישית החלפתי למאזדה שלי לפני שבועיים נוזל קירור והחלפתי את הבנד המקורי (קפיצי) באחד רגיל

לא אמורה להיות שום בעיה

כמו שאמרו רק לוודא שהוא מאיכות טובה (צירפתי תמונה של הבנד הרגיל שעושה עבודתו נאמנה)

יא.JPG

פורסם
שלום לכם

לזאהר

לחץ של 1 אטמוספירה הינו לחץ די גבוה,1 אטמ'=P.S.I 14.5 שזה חצי מלחץ הניפוח של הצמיגים ברוב המכוניות.

בכול זאת אני לא ממש מתכוון להשאיר את הבנד עם הבורג.

זה שבמוסך הם מרכיבים בנד עם בורג כי פשוט זה מתוך עצלנות בין היתר.

כאשר רציתי לרכוש את הבנד המקורי במחסן של VW התשובה שקיבלתי הבנד עם הבורג זה מה שאנחנו מקבלים ומרכיבים (מקבלים מגרמניה לפי מק"ט).

ביקשתי לעיין בספרות המקצועית של הרכב ותוך שתי דקות מצאתי את הצינור והבנד בשרטוט ההרכבה.

פלא ופלא יש גם במלאי.

אולי 'האילתור' נובע מכך שפשוט רוצים לחסוך הוצאה כספית מהלקוח ולא מחליפים את הצינור שנראה אחרי 5 שנים במצב טוב.

בכול זאת תודה על המאמץ שלכם.

מרק

מרק שלום!

אתה כותב "לא סומך על המכונאי..." ואתה גם "לא מחליפים צינור מכך שפשוט רוצים לחסוך ללקוח".

אתה לא סומך על המכונאי,ואתה סומך שמישהו באמת יחסוך לך ולא יחליף צינור.מוזר

ד.א זאהר צודק,אתה בטח לא יודע שמערכת הקירור מותאמת ללחץ בו היא אמורה לעבוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

שלום

תודה על ההתייחסת והתמונה של הבנד.

לפי דעתי הבנד הזה מצויין אבל לצינור השקייה של הגינה שלי.

הבנד הזה הינו בעל חריצים (תבריג או אום עבור הבורג) החריצים יגרמו בעוד זמן לא רב לחתכים בצינור המים של הרכב שלך.

אם כבר אז בחר בבנד מנירוסטה וחלק בהיקף הפנימי שלו.

מרק

פורסם

נראה לי שקצת נסחפת עם התאוריות שלך על בנדים. זה כולה בנדים!!! התפקיד שלו הוא לחזק צינורות ולאטום ע"י לחץ

כל העולם משתמש בבנדים האלה והם עושים עבודתם נאמנה מאוד (בדוק!) ככה שאתה יכול להסיר חשש מליבך... לא הולך לקרות לי שום דבר לצינור ולא יהיו שום חתכים. ככה שאני לא הולך להחליף שום דבר.

את הציניות תשמור לעצמך ואתה מוזמן להרכיב ולעשות כמה בלגאן שאתה רוצה בגלל בנד על הגולף שלך רק אל תבוא ותתיעץ אחר כך לאחר שאתה מקבל תשובות מפורטות מתוך רצון לעזור ומתוך נסיון בלבד!

שיהיה לך יום טוב

פורסם

אני נאלץ להסכים עם מרק, כבר נתקלתי בחריץ שנוצר בצינור ראשי מרדיאטור למנוע במיצובישי כריזמה שעזרתי למישהי. הנזק לא קורה מהיום להיום אבל לאורך זמן הבנד הזה יזיק לצינור, עובדה שבמקור היצרנים לא משתמשים בבנדים אלה וגם אף מוסך מקצועי לא!

הבנדים האלה בגלל החריצים ובעיקר בגלל הכתפיים (הצדדים שלהם) חדות ולא מעוגלות כמו בנדים אורגינלים של רכב

ועוד דבר קטלני, לדעתי אתה יותר מידי מתלהם כי לא מזמן דיברנו על הסוגייה הזו של הבנדים לא זור איפה וגם שמר אמר שלא כדאי להשתמש בבנדים של הצינורות גינה, לא חסרים בנדים עגולים ולא חדים שלא יזיקו לצינור לטווח הארוך

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

אני מתייחס לכול רכיב ברכב ברצינות.

גם את הבנד ואת הלחץ שהוא יוצר על הצינור תיכננו מהנדסי רכב בהתחשב בסוג הצינור מידות הצינור הלחץ במערכת אופי החיבור חיבור לצנרת עשוייה מפלדה או מאלומניום או מפלסטיק לכול צורת חיבור יש את החישוב שלו.

לרכב שעלותו בסביבות 100.000 שקל יש להתייחס ברצינות גם לבנד 'מסכן'.

מרק

פורסם

מרק

תיקון: לחץ של 1 אטמוספירה הוא הלחץ השורר סביבינו באטמוספירת כדור-הארץ.

1 אטמוספירה = 0 PSI.

אפי.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

מרק, עשית עניין רציני מהבנד הזה, וסתם.

אם אתה רוצה להרכיב בנד מקורי ללא בורג, תחליף גם את הצינור גומי וגם את יציאת המתכת שעליו מורכב הצינור, ואז אני יכול להבטיח לך שלא יהיו נזילות.

במידה והצינור כבר לחוץ מעט, מומלץ להשתמש בבנד מתכת רגיל ,כמו בתמונה,אשר יעשה את העבודה. כמובן יש לסגור בכח סביר (לא צריך ידית מומנט) וברגש של מכונאי מיומן.

במידה והצינור גומי במצב תקין ויציאת המתכת לא רקובה ונקייה, לא תהיה לך שום נזילה לטווח הקרוב ולרחוק.

סע בזהירות.

פורסם

לאפי

קבל תיקון !!

הלחץ האטמוספירי הנמדד על כדור הארץ שווה פחות או יותר ל-1 אטמוספירה.

מכשירי מדידה מכויילים ל-O כשאר נלקח בחשבון לחץ של 1 אטמוספירה כלומר כשאר מחברים מד לחץ לפיית המילוי של הצמיג אז הוא מציג 1 אטמוספירה.

זה בדוק

• תוכן חדש...