Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7616 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאז שקניתי את הרכב יש לו את הבעיה ,ונראה לי שזה בגלל שהוא קיבל מכה מעליה חזקה על מדרכה.

כאשר הרכב נוסע ישר גלגל ההגה מופנה שמאלה ,האם יש דרך ליישרו?

אם יש כאן מישהו שיישר אותו ב 205 בבקשה שיענה.

תודה

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם
מאז שקניתי את הרכב יש לו את הבעיה ,ונראה לי שזה בגלל שהוא קיבל מכה מעליה חזקה על מדרכה.

כאשר הרכב נוסע ישר גלגל ההגה מופנה שמאלה ,האם יש דרך ליישרו?

אם יש כאן מישהו שיישר אותו ב 205 בבקשה שיענה.

תודה

א.תבדוק אם הג'אנט לא התעקם-במידה וכן תנסה ליישר בפנצ'ריה או תחליף (עםעדיפות להחלפה).

ב.תבדוק את מצב הצמיגים הקידמיים ע"י מבט ומעבר עם היד עליהם-האם שחיקתם זהה?-אם לא, יש לך בעיה בכיוון הפרונט.

ג.גש למכון פרונטים מוכר שיבצעו לך כיוון פרונט+כיוון גלגלים(כלול) מלא +יישור שפור במידת הצורך(מירכוז גלגל ההגה).

ד.במידה והצמיגים שחוקים בצורה לא אחידה ו\או בלויים,מומלץ להחליפם ורק לאחר מכן לבצע את סעיף ג' (במיידי, בטווח של ימים).

כמו כן יש לדאוג לאיזונם-99 אחוז מהפנצ'ריות מאזנות את הגלגל לאחר החלפת צמיג(כלול במחיר ההחלפה).

במידה ואין צורך בהחלפתם מומלץ לאזנם בכל מיקרה(לפני או אחרי כיוון הפרונט-לא משנה).

בצע פעולות אלו לפי הסדר ותגיע למצב שהרכב נוסע ישר ללא רעידות באף מהירות ללא משיכות ועם גלגל הגה ישר שמתיישר לאחר סיום פניה.

בהצלחה

ניצן

פורסם

תודה

אבל אין לי בעיה של שחיקת צמיגים וכבר החלפתי גנט ועשיתי כוון פרונט .

הבעיה היחידה שגלגל הההגה לא ישר וזה מפריע ויזואלית.

ואולי יש עוד דבר שקשור לזה,כשאני מסובב את ההגה שמאלה צריך להפעיל קצת יותר כח מאשר לסובב אותו ימינה.

חוץ מזה הכל בסדר טפו טפו טפו.

פורסם
תודה

אבל אין לי בעיה של שחיקת צמיגים וכבר החלפתי גנט ועשיתי כוון פרונט .

הבעיה היחידה שגלגל הההגה לא ישר וזה מפריע ויזואלית.

ואולי יש עוד דבר שקשור לזה,כשאני מסובב את ההגה שמאלה צריך להפעיל קצת יותר כח מאשר לסובב אותו ימינה.

חוץ מזה הכל בסדר טפו טפו טפו.

לחץ אויר שווה בצמיגים?

בצע בדיקה במוסך או במכון בדיקה(עלות 100 ש"ח-בדיקת בטיחות כללית במכון בדיקה) ויזואלית של תפוחי ההגה(BALLJOINTS)-אולי ישנה שחיקה בגומיות?

ולסיום-בקש מהמוסך לבצע יישור שפור.

ניצן

פורסם

תודה ניצן.

מה זה מכון בדיקה?יש לך אחד מומלץ?

חשוב לציין שהרכב עבר טסט בהצלחה לפני שבוע...אבל אני לא יודע אם בודים שם את זה.

פורסם
תודה ניצן.

מה זה מכון בדיקה?יש לך אחד מומלץ?

חשוב לציין שהרכב עבר טסט בהצלחה לפני שבוע...אבל אני לא יודע אם בודים שם את זה.

אם הרכב עבר טסט בהצלחה אז או שהמכון "פישל" או שכיוון הפרונט שלך תקין כיוון שבודקים את זה בצורה ממוחשבת(עד סטיה של 4 מטר ל-1 ק"מ=פרונט תקין).

גש למכון שביצע לך כיוון פרונט,הצג בפניו את הבעיה ודרוש יישור שפור ללא תשלום, ורצוי אף בדיקה חוזרת של הכיוונים(ליתר ביטחון).

מכון בדיקה זה כל מכון המתמחה בבדיקות רכב ממוחשבות ,לאו דוקא בדיקות רישוי.

אני ביצעתי בדיקת מערכות בטיחות בלבד, יזומה ב"סנטר-טסט" ליד מכון הרישוי בחולון בעלות של 100 ש"ח.

בטסט בודקים את אותם דברים(עברתי לפני חודשיים) אך בנוסף מבצעים בדיקת עשן אורות ועוד אך לא מבצעים בדיקת תקינות בולמי זעזועים.

מצו"ב טופס הבדיקה(לפני שהחלפתי את זוג הבולמים הקידמיים בריכבי).

ניצן

scan0009.jpg

פורסם

תחזור למי שעשה לך כיוון פרונט ותבקש ממנו שימרכז לך את ההגה. (תסביר לו בדיוק כמה ההגה נוטה ולאיזה כיוון).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

טוב תודה לכולם

אבל נראה לי שחלק מכם קצת לא הבינו..

הרכב לא מושך לכוון מסויים , רק גלגל ההגה שבתא הנהג נוטה ב30 מעלות ימינה.

ואני נוסע כך כבר הרבה זמן ,היתה לי פעם פורד אריקה עם אותה הבעיה,וראיתי שזה קרה לעוד כמה אנשים.

מישהו פעם הסביר לי שזה לא כל כך מסובך, עושים את זה מתוך תא הנהג ,אמורים לפרק את הגלגל מהמוט ליישר ולחבר בחזרה.

בכל מקרה אני אלך שוב לכוון פרונט. תודה.

פורסם

לא מפרקים כלום, לתפוחי ההגה מתחברים מוטות ברזל עם הברגה בסוף, ההברגה מתחברת לחילזון הגה פשוט משחררים קצת את ההברגות, (המוט שיוצא מהמסרק נכנס למוט שמתחבר לתפוח) וממרכזים את ההגה עם מתקן שנלחץ לכיסא ואז מחזקים את ההברגות כמה שצריך, זה כל הסיפור. כמובן שאת הכל מכון לכיוון פרונט מבצע כי יש לו את המכשירים לבדוק שמעבר לזה לא זזו דברים אחרים לאחר המשחק בהגה.

• אחראי פורום
פורסם

למרכז את ההגה זה שטויות, אם בזמן היגוי קשה לך לסובב לצד אחד יותר מהשני -

כנראה שהבולם באותו צד בעייתי. ככה זה אצלי לפחות.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

מוטי מה קורה לך לא ישנת בלילה?

קרא בבקשה שוב בעיון את הבעייה של כותב השרשור, ותגלה שהבעייה היא במרכוז גלגל ההגה, שלא מורכז בעת הטיפול במכון הפרונט, שלדעתי לא מקצועי, אם הוא שחרר רכב במצב כזה!

תחזור למי שעשה לך כיוון פרונט ותבקש ממנו שימרכז לך את ההגה. (תסביר לו בדיוק כמה ההגה נוטה ולאיזה כיוון).

איציק

היחידי ששם לב לכך זה ידינו איציק, בעייתך קשןורה למרכוז ההגה, עבודה של 10 דקות,

יש לישר גלגלים, לפרק את הגלגל הגה, למרכז, להחזיר למקום ולנסוע לשלום!

( וזאת בתקווה שכוון הפרונט בוצע במקצועיות גבוהה יותר , מאשר אי מירכוז גלגל ההגה!)

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

לי היתה את הבעיה הזאת והכשילו אותי בטסט על זה.

הפתרון היה כיוון גלגלים שלקח חמש דקות ו-100 ש"ח ולא דרש פירוק גלגל ההגה אלא נעשה דרך המסרק.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...