Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה טכנית חשובה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7637 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בספר רכב משנות השישים קראתי שבמערכת הקרור,בנקודות חמות מאד במנוע,

כמו באזור השסתומים ,הקרור נוצר ע"י "רתיחה מקומית",כלאמר המים רותחים בנקודות אלו

ונוצר שם קרור יעיל יותר.

מזהירים שם,להוציא האנטיפריז בקיץ ולהשתמש במים רגילים,כי האנטיפריז מעלה גם את

נקודת הרתיחה,מונע רתיחה מקומית,ונוצר בלאי גבוהה דווקא במקומות החמים במנוע.

כמובן שמאותה סיבה,אסור לשים פקק לחץ בראדיאטור,שלחצו אינו תואם הוראות יצרן.

מכיוון שרוב התוספים נגד קורוזיה מכילים אנטיפריז,וכולנו כנראה משתמשים בהם כדי להגן על מערכת הקרור.אני מציע למצוא תוסף הגנה שאינו מכיל אנטיפריז ולהשתמש בו.

מה דעתכם?

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

פורסם

אודה על האמת,לא שמעתי על רתיחה מקומית כסוג של קירור ויתכן ואני טועה בתשובתי אבל מים שרותחים פירושם אדים,אדים הם מעבירי חום גרועים,גרועים יותר ממים וזאת מסיבות שונות. ככל שידוע לי,המטרה במערכות הקירור היא במוצהר לעלות את נקודת הרתיחה ולא להורידה ובאופן כזה ניתן לקבל קירור אפקטיבי גם כשטמ"פ המים עוברת את נקודת הרתיחה. בין היתר זו הסיבה מדוע מכסי רדיאטור אינם פורקים מיידית ומאפשרים בניית לחץ שכן ככל שעולה הלחץ,עולה גם נקודת הרתיחה. אין אף יצרן שמוכר לי שממליץ להשתמש במים רגילים בקיץ במקום נוזל קירור וההמלצה היא הפוכה. נוזלי הקירור מונעים גם קיפאון אך משהים את הרתיחה ומשפרים את הקירור זאת בנוסף לתכונות חשובות אחרות כמו הקטנת קורוזיה וכיו"ב.

גם אם יש משהו בתיאוריה שקראת,כנראה שמדובר במשהו זניח ביותר ואינני חושב שיש מנוע שהלך לעולמו מהסיבה שלא החליפו את נוזל הקירור ב"מים רגילים" (אלוהים ישמור כשמדובר במי ארץ הקודש)

נראה לי שמדובר בעוד אגדת שנות ה 60 שאין לה בסיס או חשיבות אמיתית.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

המנועים המודרניים מתוכננים לעבוד גם ב130 מעלות צלסיוס,הרבה תודות לתוספים מודרניים,ותכנון מעברי מים ללא נקודות קריטיות לחימום.

המאמר מדבר על מכוניות משנים שעוד ראו קרור טרמו סיפוני,אבל לא רק.

אל תבטל את המאמר,כי הוא שווה התיחסות,שמא בכל זאת יש בו משהוא ששוה לנו לקחת בחשבון.

אני לא מתכוון לנסוע עם מי ברז זכים,אלא להשתמש בתוסף ללא האתילן גליקול,שהוא האנטיפריז.

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

פורסם

אכן המנועים עשו כברת דרך אך התרמודינמיקה נשארה כמו שהיא... הפקפוק שהעליתי נוגע לכך שהרתיחה בנקודות הקריטיות גורמת לקירור (טוב יותר ממים). יכול להיות שהמים החמים אשר מגיעים לנקודות הקריטיות הופכים לאדים ואחר כך מתעבים שוב אבל לטעמי לא מדובר בתופעה רצויה אלא בתופעה קיימת שצריך לחיות איתה. הורדת טמ"פ הרתיחה לא תביא (ושוב לטעמי ואיך שאני מבין את הענין) לקירור טוב יותר.

בשנות ה 60 כבר ביו מצויידים רבים מכלי הרכב במערכות קירור סגורות ולא מעט מנועים שרדו או היוו בסיס למנועים של מכוניות משנות ה70 ואפילו ה80

אם יש לך את המאמר סרוק,יהיה מענין לקרוא אותו

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

רתיחה מקומית היא תקלה !!! היא מתרחשת כתוצאה מצטברת של שימוש בחומר לא מתאים במערכת הקירור. בשום מצב אין להוציא את האנטי פריז מנוזל הקירור.

אנטי פריז הוא ערבוב של חומר הנקרא "מונו אתילן גליקול" עם חבילה של תוספים לסיכה (למשאבת המים), למניעת חלודה, למניעת אבנית, ולנטרול כלור וגם צבע. חבילת התוספים מהווה כאחוז וחצי עד שניים מהאנטי פריז.

את האנטי פריז יש למהול במים, אלא אם מגיע כבר מהול. יחס התמיסה הוא כ 50%. התמיסה תוריד את טמפרטורת הקיפאון ותעלה את טמפרטורת הרתיחה.

למרות התוספים, המהילה במי ברז ישראלים הרת אסון. מי הברז שלנו מכילים בערך פי 6 יותר כלור ופי 20 יותר סידן (אבנית) בהשוואה למי הברז במרכז וצפון אירופה. בריכוזים האלו, החומר לא מסוגל לטפל. לכן יש לערבב עם מים מזוקקים. מים מעמוד מרכך מרחיקים את האבנית אולם לא את הכלור, והוא בתורו יוצר קורוזיה באלומיניום. מים מזוקקים קל להשיג. מלאו לכם ג'ריקן מהצינו המטפטף מהמזגן. בחורף אפשר לאסוף מי גשם, ולא לשכוח לסנן אותם. סינון במסנן דלק מספיק.

אני מציע לרכוש אנטי פריז ולדלל לבד. מי יודע באיזה מים דיללו לכם אתו. כדאי גם לקנות חומר טוב ולא סתם "מים ירוקים". באופן אישי, אני יכול להמליץ על "Paraflu" של פיאט ועל "+G12" של פולקסווגן.

שתי נקודות חשובה נוספות לסיום: הראשונה, אנטי פריז תוקף צבע, אז אם נשפך מומלץ לשטוף מיד במים. השניה, ערבוב אנטי פריז מיצרנים שונים עלול לגרום לראקציות כימיות לא רצויות. זה בגלל חבילת התוספים השונה של כל אחד.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

כידוע לכם, אני עוסק רק במכוניות מקוררות אויר, כך שכל הנושא הזה זר לי. אי לכך, אני מביא לכם כמה מילות חוכמה מספר הרכב של הפורד פופולר, משנת 1954. בכלל זה ספר מדהים, שאני ממליץ לכל אחד לקרוא:

Water used to fill the radiator should be as nearly neutral (soft) as possible to minimise corrosion. Whenever possible use fresh rain water.

. . .

In order to protect the cooling system during frosty weather, it is advisable to use an anti-freeze mixture.

Should a good quality anti-freeze not be available, or in an emergency, drain all the water from the cooling system, especially if the car is to be left standing for any considerable legth of time.

. . .

Salt solutions, such as calcium or magnesium-chloride, sodium, honey, glucose and sugar solutions are extremely harmful and should not be added.

אז עכשיו אתם יודעים - תשתמשו במי גשם, ואל תכניסו דבש לרדיאטור!!!

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

• תוכן חדש...