Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7649 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חיבור פלוס סוויץ' אל הוונטה של המזגן כאשר הסוויץ' פתוח והמזגן כבוי , למעשה תזרים אוויר קר באופן קבוע אל תא המנוע ותוריד משמעותית את הטמפ' תא המנוע .

כל זה כמובן עלה לי בראש כדבר שיכול להועיל , האם מישהו ניסה ? מכיר ? יש השלכות ? רעיונות ?

JDM :twisted:

פורסם

לא תוריד משמעותית,אך תוריד את הטמפרטורה של המנוע בכמה מעלות וגם תתרום לאוורור תא המנוע .

אפשר להוסיף עוד וונטה קטנה בתור אקסטרה על הרדיאטור מבחוץ ,במקום להתעסק עם הוונטה של המזגן.

במקום להפעילה כל הזמן , ניתן לחבר מפסק ובימים חמים - להפעיל אותה - רק יתרום למנוע וגם אם חס וחלילה הוונטה המרכזית שובקת, אז יש לך משהו לגיבוי שיכול להציל לך את המנוע.

פורסם

תעשה חור במכסה מנוע, זה הכי יעיל שיש.

תחשוב איזה הבדל זה עם מכסה ובלי מכסה

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

מיותר לחלוטין, אין כל צורך להוריד את חום נמוע ו/או תא המנוע.

אין גם צורך במאורר גיבוי וכו' כמו שאין לך צנרת מים כגיבוי.

התקנת מתג לא נכונה עלולה לגרום לנזק.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

פילטר אויר פתוח?

מה הוא קשור לקירור?

טורבו צריך קירור ובשביל זה יש קולר, אבל פילטר אויר?

in the face

with a chair

פורסם

לא יעזור, הונטה מקררת את הרדיאטור והרדיאטור את המים, זה עדיין לא יקרר את האויר שמסביב.

כל רעיון של ליצור סרקולציה של אויר לא יעזור לדעתי כל עוד אין פתחים מספקים שהאויר יכול לצאת מהם למשל כמו כונס אויר באיבו.

in the face

with a chair

פורסם
פילטר אויר פתוח?

מה הוא קשור לקירור?

טורבו צריך קירור ובשביל זה יש קולר, אבל פילטר אויר?

ללא שום קשר לקירור פילטר אוויר פתוח מן הסתם שואב אוויר מתוך תא המנוע . אם נוריד את הטמפרטורה בתא המנוע אז המנוע ינוק אוויר קר יותר ולמה זה טוב אני חושב שאין צורך להסביר . על אחת כמה וכמה ברכב עם טורבו שבו יש יניקה גדולה מאוד והורדת הטמפ' תיהיה משמעותית עוד יותר .

ושוב בלי קשר לאוויר הנכנס לתהליך השריפה מי שלא הבין ,לא התכוונתי להוריד את טמפרטורת העבודה של המנוע אלא פשוט להכניס אוויר קר כדי לצנן אותו ואת הרכיבים ש"מתבשלים" מתחת למכסה כגון אלטרנטור / מחשב /צינורות וכד' או כל רכיב אחר שמתבלה עם הזמן עקב החום העודף .

לא יעזור, הונטה מקררת את הרדיאטור והרדיאטור את המים, זה עדיין לא יקרר את האויר שמסביב.

כל רעיון של ליצור סרקולציה של אויר לא יעזור לדעתי כל עוד אין פתחים מספקים שהאויר יכול לצאת מהם למשל כמו כונס אויר באיבו.

עם הוונטה של המזגן בניגוד לוונטה של רדיאטור האוויר שיכנס יהיה קר וכל עוד הוונטה מכניסה אוויר קר לתא המנוע הוא יצא בכל דרך אחרת כל שהיא בעיקר ממתחת לרכב .

JDM :twisted:

פורסם

הוספת / הפעלת מאוורר נוסף היא לא פתרון להורדת הטמפ' מתחת למכסה המנוע, היא פתרון להורדת טמפ' העבודה של המנוע עצמו.

אם אתה מנסה להוריד את טמפ היניקה, מוטב לך לבודד את הפילטר בעזרת מגן חום / קופסת אויר כמו שניתן לראות בפרוייקט שלי.

אם אתה מנסה לקרר את המנוע עצמו, הוונטה תועיל מאוד וכך גם פתחי איורור שמעוצבים בצורה נכונה, ולא - לא מדובר בכונסים למיניהם - כונס משמע כניסה לאויר, אתה לא רוצה להכניס אויר, אתה רוצה להוציא את האויר הקיים וליצור סירקולציה יותר טובה של אויר מתחת למכסה המנוע.

אם אתה מוכן לחתוך ויש לך ידיים טובות אני יכול להראות לך איפה חותכים ואיך לייצר פתחי איוורור יעילים למכסה המנוע, שים תמונות של מכסה המנוע מלמטה ומלמעלה.

מוטי.

פורסם

מנוע עובד טוב יותר כשהוא חם. אצלי למשל היוניט של המאוורר היה תקוע ותמיד עם הדלקת הסוויץ' הוונטה החלה לפעול. המנוע היה כל הזמן ב 85-88 מעלות. אחרי שהחלפתי את היוניט המנוע החל להתחמם לטמפ' נורמלית 90-92 מעלות. הרגשתי שהמנוע שקט יותר, מגיב טוב יותר לדושת הגז וגם תצרוכת הדלק ירדה.

תיצמד להוראות היצרן, המהנדסים שם יודעים מה יותר טוב לרכב שלך ממך.

פורסם

המנוע עובד יותר טוב מבחינת ביצועים , כשהוא קצת יותר קר(לדוגמא במקום 90-92, 86-88 מעלות) , את זה תוכל לקרא באין ספור מאמרים באנגלית בנושא, חפש בגוגל.

לילה טוב.

פורסם

המהנדסים שם בגרמניה גם לא מכירים את הקיץ הישראלי, אצלי היוניט על המינימום האפשרי ברכב שלי

לא לוקח סיכונים מיותרים

בדקתי את האוטו עם כמה חיישני חום , האוטו נוסע חזק בכל טמפ' עבודה

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם
המהנדסים שם בגרמניה גם לא מכירים את הקיץ הישראלי
אני מחכה שאגדת העם הזו תמות כבר.

מדובר באחת השטויות הכי מטופשות שרצות בפורום.

אתה יכול לקרוא עוד קצת כאן, אמנם בהקשר אחר אבל המשמעות זהה.

מוטי.

• תוכן חדש...