Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טלויזיה לסלון

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי 14 שנה עם טלויזיה 42" אני חושב על להחליף אותה.

הסיבה שלא נגעתי עד היום, זה שיש לי גם מקרן, ולקנות טלויזיה אחרת (וגדולה יותר) בעצם תבטל לי את שטח ההקרנה בגלל הגודל.

אבל החלטתי שהגיע הזמן.

המליצו לי על OLED lg 77" C5 ב 9500 או B5 ב 7000

ביום יום הילדים רואים טלויזיה, אבל לפעמים רואים סרטים עם אור כבוי (רק מנורה אחת קטנה דלוקה) ורוצים להנות מהאיכות.

פרט חשוב (אם כי לא יודע אם אומר הרבה) - יש לי מערכת סאונד מקצועית אז אני צריך יציאה מתאימה ולכן ייתכן שאצטרך בנוסף גם סטרימר.

הלכתי לראות את ה C5 לעומת ה B5, היה נראה (אולי פסיכולוגית) ש C5 צבעים בהירים/חדים יותר, ההפרש לא קטן ומתלבט אם שווה להשקיע.

או בכלל יש המלצות אחרות ?

תודה.

פורסם (נערך)

אין הבדל ממשי אם בכלל. ברגע שזה oled זה עולם אחר בכל מקרה, המוצר אפוי וההבדלים שנותרו הם ברמת הפיצ'רים של תוכנה שאישית אני מעדיף לכבות. אל תשכח להתנסות ב-filmaker mode עם מקור באיכות טובה, בסרטים המתאימים. 

לא הבנתי מה זאת מערכת סאונד מקצועית. תחבר אליו את יציאת הסאונד של הטלוויזיה וזהו, יש כמה אפשרויות. אם זה רסיבר קולנוע ביתי, תחבר את הטלוויזיה לרסיבר דרך ה-hdmi arc המתאים. 

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 3 דקות, hans כתב:

אין הבדל ממשי אם בכלל. ברגע שזה oled זה עולם אחר בכל מקרה, המוצר אפוי וההבדלים שנותרו הם ברמת הפיצ'רים של תוכנה שאישית אני מעדיף לכבות. אל תשכח להתנסות ב-filmaker mode עם מקור באיכות טובה, בסרטים המתאימים. 

מה זה ה filmaker ? מה הכוונה תתנסה ? איפה ?

יש שאומרים שבאור יום ה C5 נותן ביצועים טובים יותר ?

לפני 3 דקות, hans כתב:

לא הבנתי מה זאת מערכת סאונד מקצועית. תחבר אליו את יציאת הסאונד של הטלוויזיה וזהו, יש כמה אפשרויות. אם זה רסיבר קולנוע ביתי, תחבר את הטלוויזיה לרסיבר דרך ה-hdmi arc המתאים. 

זה לא רסיבר, זה מגבר שאליו מחובר מיקסר. החיבורים שיש לי זה או USB לכרטיס קול, או PL גדול או XLR. (סיפור ארוך, חבר ילדות עם חברת הגברות מכר לי רמקולים מטורפים ואני נהנה :))

פורסם (נערך)

אם כך, אז יש לי הצעה מעשית בשבילך.

אחרי שתקנה את הטלויזיה המשובחת שתבחר,

תזמין את החבר שמכר לך את מערכת הקול, 

והוא יחבר לך את הטלויזיה למערכת. 💡

אני לא יכול לייעץ לך לגבי טלויזיות מתקדמות גדולות ויקרות. (אני בצד של 42 אינצ' , מקסימום 50 בסלון)

אבל כל טלויזיה שקניתי,  (כולן דגמי בסיס זולים), חיברתי למערכת קול חיצונית.

הרמקולים של המערכת, (כמעט) תמיד יהיו טובים יותר ממה שהטלויזיה יכולה לתת.

למה רק כמעט?

יש דיגמי קצה שבאמת הלכו חזק בהשקעה על סאונד מתוך ה TV. אבל הם יקרים פחד.

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, phpclub כתב:

מה זה ה filmaker ? מה הכוונה תתנסה ? איפה ?

יש שאומרים שבאור יום ה C5 נותן ביצועים טובים יותר ?

זה לא רסיבר, זה מגבר שאליו מחובר מיקסר. 

Filmmaker זה אחד המצבים לעיבוד תמונה ב-oled שמוסיף פריים שחור בין לבין, במקום החלקת תנועה. עזוב הסבר, זה פשוט גורם לסרט להיראות קרוב יותר לטבעי בהשוואה לכל שאר ההחלקות והעיבודים המוגזמים שמוגדרים כברירת מחדל בדרך כלל. 

מכיוון שהצפייה הקריטית תהיה בלילה והפחות קריטית (סליחה ילדים) תהיה ביום לא הייתי מייחס משמעות מיוחדת לביצועים באור יום. כל oled כיום מתמודד מצוין עם תאורה.

לגבי יציאת סאונד אנלוגית - זה מה שאתה צריך - תבדוק טוב טוב אם היא קיימת במפרט, היום נוטים להשמיט אותה. אם היא לא קיימת, אז סטרימר עם יציאה אנלוגית יטפל בזה במקום הטלוויזיה.

עריכה: אכן, אין יותר יציאות אנלוגיות, בשתיהן. תיאלץ או לקמבן ממיר אופטי בגרושים, או שוב - סטרימר. שטויות, קליל. אגב LG סוף כל סוף למדו לייצר רמקולים נורמליים לטלוויזיות, יכול להיות שהסאונד יפתיע אותך לטובה, במיוחד בדגם C.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 16 דקות, IsraCar כתב:

אם כך, אז יש לי הצעה מעשית בשבילך.

אחרי שתקנה את הטלויזיה המשובחת שתבחר,

תזמין את החבר שמכר לך את מערכת הקול, 

והוא יחבר לך את הטלויזיה למערכת. 💡

מנסה להבין אם זה נכתב ברצינות או בציניות מזלזלת ?

אני לא צריך להזמין אף אחד ואין לזה שום קשר לשאלה על הטלויזיה עצמה.

לפני 6 דקות, hans כתב:

עריכה: אכן, אין יותר יציאות אנלוגיות, בשתיהן. תיאלץ או לקמבן ממיר אופטי בגרושים, או שוב - סטרימר. שטויות, קליל. אגב LG סוף כל סוף למדו לייצר רמקולים נורמליים לטלוויזיות, יכול להיות שהסאונד יפתיע אותך לטובה, במיוחד בדגם C.

יודע איך הממשק של הטלויזיה לעומת סטרימר - יכולות / מהירות תגובה ?

והאם ניתן להתקין תוכנות חיצוניות על הטלויזיה - לדוגמא תוכנה כדי לראות סרטים שנמצאים בשיתוף על המחשב ברשת ?

תודה רבה.

• מבאס 1
פורסם (נערך)

ב-LG אתה מתקין אפליקציות מהחנות של LG, אין שם הנגשה של תוכן פיראטי. רוצה לשתף מהמחשב וכו' - רק סטרימר.

מהירות תגובה - משום מה יש פה בפורום כאלה שמתלוננים על LG, אין לי מושג על מה מדברים אבל אולי אני לא רגיש לזה. דיסני/נטפליקס/אמזון מובנים, לי זה מאוד נוח. סטרימרים זה סיפור נפרד עם פערים גדולים של מחיר/ביצועים/חיבוריות, אני לא מבין בתחום.

עריכה אחרונה על ידי hans

פורסם

כל טלויזיה חדשה שתקנה - אתה תשפר את הצפייה אליה התרגלת. OLED בהחלט מדהימה, רק יקרה מאוד. אם התקציב מאפשר, סבבה. אם לא, כל 4K של LG SAMSUNG TCL תעשה את העבודה. כמובן לשים לב לדגם הכי חדיש שניתן בתקציב.

לגבי יציאת הקול, אתה תצטרך המרת כבל אופטי IN של סאונד למשהו שמתאים לך למיקסר. כמו זה מתאם אודיו דיגיטלי לאנלוגי Gold 

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 7 שעות, hans כתב:

אין שם הנגשה של תוכן פיראטי.

לא יודע לגבי שיתוף מהמחשב האישי, אבל יש אפליקציה של סטרימיו.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 10 שעות, phpclub כתב:

הלכתי לראות את ה C5 לעומת ה B5, היה נראה (אולי פסיכולוגית) ש C5 צבעים בהירים/חדים יותר, ההפרש לא קטן ומתלבט אם שווה להשקיע.

אל תסתמך על העין. אני לא בעניין בשנים האחרונות, אבל אם תמצא ביקורות טכניות, לא תצטרך להסתמך על העין בשביל לדעת איזו טלוויזיה טובה יותר, טכנית. 

כשאתה רואה משהו בחנות, אתה לא יודע מה המקור ומה עובר האות בדרך, אתה לא יודע מה הכיוונון של המכשיר (שלפעמים משחקים איתו בכוונה) וכו'.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 8 שעות, phpclub כתב:

מנסה להבין אם זה נכתב ברצינות או בציניות מזלזלת ?

למה הבנת את זה ככה?!

זה הגיוני להביא מישהו שמבין.

להבנתי אתה מחבר את כרטיס הקול (מיקסר) לטלוויזיה עם USB כיציאת קול דיגיטאלית?

אתה בטוח שזה USB ולא HDMI?

לפני 10 שעות, hans כתב:

לגבי יציאת סאונד אנלוגית - זה מה שאתה צריך - תבדוק טוב טוב אם היא קיימת במפרט, היום נוטים להשמיט אותה. אם היא לא קיימת, אז סטרימר עם יציאה אנלוגית יטפל בזה במקום הטלוויזיה.

אני לא חושב, אם הבנתי נכון, שהוא צריך יציאה אנלוגית לרמקולים. הרמקולים מוגברים מהמגבר. הוא צריך יציאה דיגיטאלית למיקסר (כרטיס קול)

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני גם עומד להחליף את הנוכחית (LG C9 55") ב-77, הכיוון היה ה-G5 אבל אני אחכה ל- G6/C6 שאמורות להגיע בקרוב

ה-C6 מסתמנת בנתיים לפי הביקורות כ -G6 רק בלי העיצוב שלה ובמחיר יותר נמוך (טרם תומחר בישראל) 

אם זה לא דחוף לך הייתי ממתין על הגדר עד שנראה מה המחירים יהיו כשיגיעו לארץ, כולל מבצעי מונדיאל אם יהיו.

אם זה ישתלם אקנה את הסדרה החדשה ואם פחות אז לפחות את הסדרה הנוכחית אולי אפשר יהיה להוזיל מעט. 

לגבי הסטרימר, למרות שהטלויזיה חכמה, אני מעדיף את הממשק והאיכות של Apple TV אז הכל עובר דרכו אבל אין לו יציאה אופטית אם לזה התכוונת בשביל המערכת שלך? (אצלי ה ATV מחובר לרסיבר באמצעות hdmi וממנו לטלוויזיה) 

• מעניין 1
פורסם
לפני 6 שעות, falou כתב:

למה הבנת את זה ככה?!

זה הגיוני להביא מישהו שמבין.

ההודעה נשמעה בנימה של זלזול, כלומר דחפו לך משהו אז תביא אותו.

אני מבין בזה בעצמי ורשמתי איזה חיבורים אני יכול לחבר.

לפני 6 שעות, falou כתב:

להבנתי אתה מחבר את כרטיס הקול (מיקסר) לטלוויזיה עם USB כיציאת קול דיגיטאלית?

אתה בטוח שזה USB ולא HDMI?

יש כרטיס קול שמקבל USB, מציג את עצמו ככרטיס קול USB ומוציא סאונד למיקסר.

יש מיקסר שמקבל אנלוגית - PL גדול או XLR. יש גם USB - שייתכן שיעבוד ככרטיס קול, וייתכן שלא, טרם בדקתי. אבדוק את החיבורים שיש ואראה איך אפשר לחבר, מקסימום ארכוש ממיר בין יציאה כלשהיא לאחד החיבורים האלה.

לפני 3 שעות, hunter22 כתב:

אני גם עומד להחליף את הנוכחית (LG C9 55") ב-77, הכיוון היה ה-G5 אבל אני אחכה ל- G6/C6 שאמורות להגיע בקרוב

ה-C6 מסתמנת בנתיים לפי הביקורות כ -G6 רק בלי העיצוב שלה ובמחיר יותר נמוך (טרם תומחר בישראל) 

אם זה לא דחוף לך הייתי ממתין על הגדר עד שנראה מה המחירים יהיו כשיגיעו לארץ, כולל מבצעי מונדיאל אם יהיו.

אם זה ישתלם אקנה את הסדרה החדשה ואם פחות אז לפחות את הסדרה הנוכחית אולי אפשר יהיה להוזיל מעט. 

לגבי הסטרימר, למרות שהטלויזיה חכמה, אני מעדיף את הממשק והאיכות של Apple TV אז הכל עובר דרכו אבל אין לו יציאה אופטית אם לזה התכוונת בשביל המערכת שלך? (אצלי ה ATV מחובר לרסיבר באמצעות hdmi וממנו לטלוויזיה) 

מצד אחד יכול להמתין, מצד שני כבר הדליקו אותי ועכשיו קשה .. יודע כמה זמן הצפי ?

ה G הרבה יותר יקר בפער, זה לגימיינג ?

פורסם
לפני 4 שעות, hunter22 כתב:

בדקתי היסטוריית מחירים על ה C5 כאינדיקציה ל C6, כש C6 יגיע לארץ אני מנחש שהוא יהיה כפול במחיר :

https://camelcamelcamel.com/product/B0DYQFW6TR?context=search

https://camelcamelcamel.com/product/B0GS3TBTH3?context=search

וכדי שהוא יגיע למחיר סביר (לא יודע מה יהיה בארץ, לפחות בחו"ל) , כנראה שיקח 3-4 חודשים, וגם אז הוא לא יהיה כמו המחיר של ה C5 היום.

מבחינת מחיר אני לא אוציא יותר מזה (וגם על ה C5 יש לי התלבטות, כדי לקנות C5 במקום B5 זה עוד 2500 שקל - מייבש שאני צריך להחליף :))

אני חושב שארכוש עכשיו, אחרת זה גלגל שלא נגמר.

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...