Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתג כוונון מראות מאזדה 2

מעבר לפיתרון נפתר ע"י אחרית לעמך,

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, יש לי מאזדה 2 2009 והמתג של הכוונון מראות נדפק כך שצריך ללחוץ על המתג של 'ימין-שמאל' במקביל עם הכוונון כדי שיעבוד, 

ראיתי שאפשר להזמין את המוצר הזה ולהחליף, השאלה היא דבר ראשון כמה זה מסובך לעשות את לבד?

דבר שני, אצלי ברכב יש רק תשתית לכפתור של קיפול מראות אבל אין שם כפתור, ובמוצר הנ"ל יש אופציה ללוח שיש בו גם את הכפתור הזה, והשאלה היא האם זה תואם או שזה צריך יותר חשמל או משהו כזה (או אחר)?

תודה רבה

• פיתרון
פורסם
בתאריך 15.4.2026 בשעה 20:54, מומי ארזי כתב:

כמה זה מסובך לעשות את לבד?

לא מסובך, צריך להכניס כלי חליצה מפלסטיק (או מברג שטוח שעטוף היטב באיזולירבנד כדי לא לשרוט את הדלת) לרווח שבין הפאנל לדלת, ופשוט להרים אותו בעדינות החוצה. לאחר מכן, מנתקים את הקונקטור (תקע החשמל) שמחובר אליו מלמטה, מחברים את הקונקטור לפאנל החדש, ולוחצים אותו חזרה למקום עד לשמיעת קליק.

בתאריך 15.4.2026 בשעה 20:54, מומי ארזי כתב:

האם זה תואם או שזה צריך יותר חשמל או משהו כזה (או אחר)?

כדי שהמראות יתקפלו, נדרשים מנועים חשמליים ייעודיים בתוך בתי המראות עצמם, לכאורה הכפתור ילחץ על ריק ולא יעשה כלום, אבל עלול להיות שזה לא מתאים פיזית.

• רעיון טוב! 3
פורסם

יש שם גם גרסה ללא קיפול מראות, תזמין אותה.

כמו שנכתב קיפול מראות יעבור רק אם תחליף גם את המראות לכאלו עם מנגנון קיפול, מה שלא הגיע עם הרכב. 

• רעיון טוב! 1

פורסם

אל תתאמץ, החלפתי את פאנל מתגי החלון ואחרי תקופה קצרה שוב היה צריך ללחוץ על הכפתורים במקביל. אלא אם כן כמובן, שאר המתגים לא עובדים או שבורים.

• רעיון גרוע 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

נדב, החוויה שלך היא שלך. זה לא אומר שפות"ש יעבור את אותה החוויה, או שלו מפריע פחות או יותר ממך הכפתור התקול. 

לדעתי @אחרית לעמך פתר לך את השאלה ומגיע לו פינוק עם "סמן כפתרון". התגובה שלו פוגעת בול.

• רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

נדב, החוויה שלך היא שלך. זה לא אומר שפות"ש יעבור את אותה החוויה, או שלו מפריע פחות או יותר ממך הכפתור התקול. 

לדעתי @אחרית לעמך פתר לך את השאלה ומגיע לו פינוק עם "סמן כפתרון". התגובה שלו פוגעת בול.

אין פה חוויה, זו עובדה. המתג עבד, לתקופה, ואז לא עבד. זה באמת מפריע לך אם הוא יראה את זה כתוב פה או בעלי אקספרס?

מבחינת עלות תועלת לדעתי - מיותר. העבודה עצמה פשוטה ואין צורך לחזור על זה.

פורסם

עשיתי את ההחלפה הזו באיביזה שלי לפני כשנתיים והמתג עבד פיקס עד שהוא נמכר לפני פחות משנה

אגב החלק שהחלפתי נקנה מעלי אקספרס בעשירית מהמחיר שנמכר בארץ

פורסם

עובדה-עבורך

זה לא אומר שזו תהיה עובדה גם עבור מישהו אחר. 

לא כל מי שקונה, לא יודע, משהו חדש צריך לתקן אותו אחרי חודש, כמו שלא כל מי שקונה משהו חדש צריך לתקן אותו גם אחרי 3 שנים. 

גם העלות תועלת. כמו שציינת בהודעה הזו- לדעתך.

מה שלא כתבת ולא השתמע מההודעה הקודמת שלך. 

מה שמפריע לי זה שמישהו בא להתייעץ, שאל שאלה מפורטת, וקיבל תשובה בסגנון של "עזוב, רד מזה, לא שווה, אל תנסה". 

מעבר לזה שזה ממש לא קרוב למטרה של פורום שנועד לעזור ולייעץ, מעבר לזה שזה לא עוזר ולא מקרב את פות"ש לפתרון (כי גם לא הצעת שום דבר אחר), זה גם חסר התחשבות וזילזול משתמע למה שפות"ש ביקש. 

אני לא נוהג להשתמש בסימול של "רעיון גרוע" לעיתים קרובות. אפילו לא לעיתים רחוקות. נדיר ביותר.

אבל אני כן משתמש בו כשאני נתקל בעצה גרועה, כמו "אל תנסה אפילו". 

ועוד עם תירוץ של "בשביל מה לאכול, עוד שעה תהיה רעב שוב פעם". 

פורסם
לפני 3 שעות, ברווז כתב:

מה שלא כתבת ולא השתמע מההודעה הקודמת שלך. 

הבנת הנקרא. את השפה המשפטית נשאיר למשפטנים, כאן מספיקה שפה חופשית ומכבדת.

לפני 4 שעות, nadavd4 כתב:

זה באמת מפריע לך אם הוא יראה את זה כתוב פה או בעלי אקספרס?

@ברווז לא ענית לי על השאלה. זה מפריע לך? כי אם הייתי במקומו, הייתי רוצה לקבל מידע גם על טיב החלק.

לפני 3 שעות, ברווז כתב:

מעבר לזה שזה ממש לא קרוב למטרה של פורום שנועד לעזור ולייעץ

האם זה מועיל לדעת מה קרה לחלק שמישהו אחר החליף? כן. מה הוא יעשה עם המידע? זה נתון אך ורק לשיקול דעתו, בדיוק כמו ביקורת על מוצר בכל מקום אחר.

אולי יזמין דווקא חלק מקורי ויקר, אולי יזמין כמה חתיכות ואולי ימשיך ללחוץ על 2 הכפתורים כדי להזיז את המראות.

לפני 3 שעות, ברווז כתב:

זה גם חסר התחשבות וזילזול משתמע למה שפות"ש ביקש. 

זה מוסיף מידע לדיון, ומקדם אותו גם אם לא בדיוק בדרך שאליה התכוונת. להגיב בצורה כזו למישהו שחושב שונה ממך אך בא לעזור לפות"ש לקבל החלטה, זה זלזול.

פורסם
לפני 15 שעות, nadavd4 כתב:

לא ענית לי על השאלה. זה מפריע לך? כי אם הייתי במקומו, הייתי רוצה לקבל מידע גם על טיב החלק.

אענה לך בצורה ברורה. לא מפריע לי. 

האם קנית את אותו החלק בדיוק? אותו יצרן, אותו ספק, אותו הכל? 

גם אם כן: האם יכול להיות שפשוט החלק האחד שקנית, יצא עם דפקט מהמפעל (כמו שקורה לפעמים ללא מעט מוצרים)? התשובה, בהחלט יכול להיות. כבר נתקלתי בפאקים בייצור גם של מותגים רציניים ונחשבים. כך ששוב: מה שעבר עליך. פעם אחת. עם מוצר אחד. לא! בהכרח יקרה למישהו אחר, לא בהכרח יקרה עם מוצר דומה-זהה, לא בהכרח יקרה עם מוצר מאותו יצרן- הסיכוי שזה יקרה גם לו לא גבוה כל כך. 

ועדיין לא התייחסת בכלל לנושא של עד כמה זה מפריע או לא מפריע לפות"ש שהוא טרח לשאול שאלה בכלל. אולי עבורו זה ממש מעצבן אבל עבורך זה יותר מטרד להתעסק מאשר לפתור?

האם זה מועיל לדעת מה קרה לחלק שמישהו אחר החליף? כן.

רק אם הוא רוכש ממך את החלק הישן.

לחלק חדש, ביקורת לא תזיק, כן. אבל אין שום הבטחה שמה שקרה לך יקרה גם לו.

בדיוק בשביל זה יש עוד ביקורות באתר המכירה.

זה מוסיף מידע לדיון, ומקדם אותו גם אם לא בדיוק בדרך שאליה התכוונת. להגיב בצורה כזו למישהו שחושב שונה ממך אך בא לעזור לפות"ש לקבל החלטה, זה זלזול.

באת להוריד את פות"ש מהרעיון בכלל. הפוך ממה שהוא רצה וביקש.

הגבתי בצורה עניינית.

בוא ונסכם- בפעם הבאה שתשאל שאלה בפורום על איך עושים משהו, אני אקפוץ ואגיד לך "לא שווה, עזוב אותך, תסתדר ככה, החלק גם ככה יתפגר לך אחרי חודש".

נראה איך זה יתקבל. נשמע טוב?

פורסם (נערך)

תגיב לי איך שאתה רוצה, תביע איזו דעה שבא לך, כל עוד זה בשפה מכובדת ובלי זלזול באלה שחושבים אחרת ממך.

לפות"ש - קיבלת ביקורת על טיב החלק. כמו שאמרו אולי זה יהיה המצב בחלק שתזמין ואולי הוא יחזיק עשור, אין לדעת.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
  • רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...