Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני קצת פחות משנה חניתי בחניה של הבניין והייתה רוח חזקה, וכשפתחתי את הדלת הרוח העיפה אותה כזה והדלת פגעה ברכב שחניתי לידו ועשתה לו דנט קטן בדלת. מה זה קטן? מיניאטורי. הרכב הוא פולקסווגן טיגואן. אפילו לא ממש שמתי לב לזה, אבל השכן שהרכב שלו כמובן שם לב לזה והוא התחיל להגיד לי שהוא בדיוק רצה למכור תאוטו ושזה ממש מבאס כי זה פוגע בערך שלו ואני כמובן התבאסתי כי בכנות אם זה היה הפוך הייתי אומר לו לא נורא אחי שאלה יהיו הצרות שלנו, אבל עשיתי שמיניות באוויר לנסות למצוא מי שיתקן לו את זה, ובסוף הוא אמר שהמוסכניק שלו מביא מישהו אחת לכמה שבועות שמתקן כאלה דברים והעלות של זה היא 1,200₪, אז העברתי לו את הסכום ובזה סגרנו את זה.

אממה, עברה כמעט שנה (במרץ) והבנאדם לא טרח לתקן את זה, ואני בספק אם הוא יעשה את זה כי זה באמת נזק ככ מזערי שהוא פשוט למד לחיות איתו, והוא גם לא מכר את הרכב ולא נעליים.

וזה ממש מעצבן אותי.

אני לא עובד כבר שנה וחצי וחי על קצבת נכות, ואני מוכן להתערב שהבנאדם הזה ביחד עם אשתו מכניס פי עשר ממני לפחות בחודש, ו1,200₪ זה סכום משמעותי מבחינתי.

כשהעברתי לו את הכסף זה לא היה על עוגמת נפש או משהו כזה, ממש לא. זה היה נטו כדי שהוא יתקן את זה, ומבחינתי אם הוא בוחר לא לתקן את זה אז אין סיבה שהכסף יישב אצלו.

יכול להיות שאם מסתכלים על הדברים בצורה מאוד יבשה אז אין לי זכות להתלונן ולו יש זכות מלאה לבקש ממני כסף על נזק שנגרם לו בגללי, אבל מבחינה אנושית ומוסרית זה מרגיש לי ממש לא הוגן ואני ממש כועס על זה, ואני שוקל לכתוב לו הודעה/לדבר איתו על זה כשאפגוש אות במעלית.

מה אתם הייתם עושים?

עריכה: רק חשוב לי להבהיר שכמובן שה-1,200 שקל האלה זה סכום יחסית זניח שאני לא מרגיש אותו בשום צורה, זה פשוט חוסר הצדק שנעשה והאופן שבו הוא ביקש ממני את הכסף כדי שפשוט יישב לו בחשבון.

• מבאס 1
פורסם

גרמת נזק, שילמת לניזוק, מבחינתך הסיפור הסתיים. מרגע זה בעל הרכב רשאי להחליט האם לתקן, היכן ואיך. זה לא עניינך.

אני מקווה שקיבלת מהניזוק אישור ששילמת לו ושאין לו תביעות נוספות בגין האירוע.

• אהבתי 3
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ככה נראה צדק: שברת = שילמת.

מעבר לזה, כל הרגשות שאתה מערב בעניין הזה הם שלך ואצלך,

ואין רלוונטיות לערך של הכסף הזה בעיניך,

בין אם זה:

לפני כשעה, חיילוס כתב:

זה סכום משמעותי מבחינתי.

ובין אם זה:

לפני כשעה, חיילוס כתב:

זה סכום יחסית זניח שאני לא מרגיש אותו בשום צורה

ולגבי:

לפני כשעה, חיילוס כתב:

אני שוקל לכתוב לו הודעה/לדבר איתו על זה כשאפגוש אותו במעלית.

Untitled_196.jpg

פורסם

תדמיין סיפור אחר,

שכן חוזר מהסופר עם תבנית 30 ביצים, אתה נתקל בו בחוסר שימת לב ומפיל 2 ביצים על הרצפה, -נעזוב את נושא הניקוי- אתה מתנצל, נותן לו 2 ש"ח, ושניכם ממשיכים הלאה בחיים.

אח"כ מתברר לך מפי העובדים בסופר השכונתי שהשכן בכלל לא הגיע לקנות ביצים נוספות, מתברר שהחצוף הזה בכלל לא היה צריך יותר מ-28 ביצים, והוא סתם רצה ש-2 ש"ח שלך ישכבו אצלו בכיס!!

פורסם (נערך)

שחרר אחי...

שיתוף אישי: באופן כללי, לדעתי המצב הזה (שצריך לשלם את עלות התיקון ושכ"ט שמאי ולא את הפער בין מצב הרכב לפני הנזק למצב הרכב אחריו) הוא מעוות מיסודו (גם אם יש מצבים שחייבים לפעול לפיו, כאן למשל זה לא פרופורציונלי) וגורם למצבים רבים שאדם מעדיף לשלם סכום גבוה כדי "להיות מאחורי זה". אבל זה החוק / המנהג כאן, אז אין לנו הרבה מה לעשות עם זה. נקווה לא ליפול לצד הלא-נכון של המשוואה.

ד"א, ביטוח צ"ג לא אמור לכסות כזה דבר?

עריכה אחרונה על ידי אלעדית
פורסם

@אלעדית ומה אם גרמת נזק שלאחר תיקון אינו משאיר הפחתת ערך? הניזוק צריך לשלם תמורת התיקון מכיסו? הכלל הוא שהמזיק משלם את עלות הנזק - כולל עלות התיקון, עלויות נלוות והנזק הנותר (ירידת הערך). הגיוני לחלוטין

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 5 שעות, חיילוס כתב:

מה אתם הייתם עושים?

שכח מזה תנסה להוציא את זה מהראש ושמור על שכנות טובה ומכבדת והמשך בחייך,זה מה שאני הייתי עושה

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

אם דלת של הבניין, נתקה ממקומה וגרמה נזק - הדלת היא הגורם שפגע והיא באחריות הבניין.
נראה כי הדלת לא תוחזקה טוב, וניתקה מהצירים.. או התקינו דלת לא מתאימה.
הייתם צריכים לפנות  לוועד הבית.. הדלת היא של הבניין ובאחריות הבניין, ו  הוועד-בית הם נציגי הבניין.

אייל.

• מצחיק 1
  • לא הבנתי... 1

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

מקובל עוד בימי התנ"ך שאין קשר ישיר בין סוג הנזק לבין תשלום על נזק. אם דרסת את הפרה של השכן אתה לא אמור להביא פרה חלופית, אלא לשלם על ערך של פרה. לשכן אין שום חובה מוסרית או חוקית להשתמש בתשלום כדי לקנות פרה חלופית.

העיקרון הזה נמשך מהעת העתיקה (גם יוון בבל וכו) עד מערכות הצדק של היום. שילמת בעבור נזק, לא בעבור תיקון.

וזהו, הכול טוב.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 12 דקות, ליין מן כתב:

אם דלת של הבניין, נתקה ממקומה וגרמה נזק - הדלת היא הגורם שפגע והיא באחריות הבניין.
נראה כי הדלת לא תוחזקה טוב, וניתקה מהצירים.. או התקינו דלת לא מתאימה.
הייתם צריכים לפנות  לוועד הבית.. הדלת היא של הבניין ובאחריות הבניין, ו  הוועד-בית הם נציגי הבניין.

אייל.

לא הבנתי

לדלת אין חיים משלה. גם לא לבניין. היא ינה אחראית האחראי הוא בעל הדלת - בדוגמה שלך בעלי הדירות. הם אחראים לנזקים שייגרמו כתוצאה מהתקנה או תחזוקה לא תקינים. כמובן שייתכן כוח עליון - למשל טורנדו או רעידת אדמה

אם יגרם למאן דהוא נזק כתוצאה מפגיעה של הדלת הוא ישולם על ידי בעליה - בעלי הדירות - המיוצגים על ידי נציגות הבית המשותף (״ועד הבית״), או, אם קיים ביטוח והוא נתבע ומאשר את התביעה, על ידי חברת הביטוח כמייצגת את בעלי הדירות.

ובאותה מידה - דלת רכבו של פות״ש גרמה נזק לרכבונשל השכן, על כן פות״ש אחראי לפצות את בעל הרכב על נזקו. בעל הרכב רשאי לתקנו במקום ובזמן המתאימים לו, או להחליט לא לבצע את התיקון.

פורסם
לפני 27 דקות, ליין מן כתב:

לפני 6 שעות, חיילוס כתב:

לפני קצת פחות משנה חניתי בחניה של הבניין והייתה רוח חזקה, וכשפתחתי את הדלת הרוח העיפה אותה כזה והדלת פגעה ברכב שחניתי לידו

פורסם (נערך)
לפני 37 דקות, hans כתב:

מקובל עוד בימי התנ"ך שאין קשר ישיר בין סוג הנזק לבין תשלום על נזק. אם דרסת את הפרה של השכן אתה לא אמור להביא פרה חלופית, אלא לשלם על ערך של פרה. לשכן אין שום חובה מוסרית או חוקית להשתמש בתשלום כדי לקנות פרה חלופית.

זה מוסכם וברור. אני לא חושב שפות"ש היה מלין על זה אילו היה מרגיש שהניזוק עקץ אותו בסכום (כי הוא חישב לפי הערך הגבוה כאילו הוא רוצה למכור ובסוף לא מכר). תיקון של דפיקה כזו כנראה יכל להסתיים בפחות, ושמאי רכב (בנזקים כאלה) זה בדיחה עצובה שנוצרה מאותה גישה.

אז לא היה טעם להביא שמאי ולשלם את שכרו, וגם ביטוח הוא לא רצה להפעיל, ועכשיו הוא מרגיש שהוא נדפק.

ולכן כתבתי את מה שכתבתי... בלי להיכנס יותר מידי לפרטים, יש דיון הלכתי האם החיוב הוא לשלם כמה שעולה התיקון (כמקובל היום) או כמה שהחפץ הניזוק שווה פחות בגלל הנזק. לדעתי בתיקונים קלים כמו זה השיטה השניה היא יותר קרובה לאמת.

הזכרת את התנ"ך, אני מזכיר את הפסוק "והמת יהיה לו" - בעל הבור משלם לניזק את ערך הבהמה שניזוקה בקיזוז הסכום שהניזק מוכר ומקבל על הנבלה (אמנם שם זה סוג של טוטאלוס). אני לא אומר שזה מה שצריך לעשות היום אלא רק מציין את הדיון.

עריכה אחרונה על ידי אלעדית
  • אהבתי 2
פורסם

סליחה.. לא ברור היה לי,  אם זו הדלת של הבניין או של הרכב.
במידה וזו הדלת של הרכב אשר גרמה לנזק .. הרי האחריות המלאה היא של בעל הרכב.

וזכותו של בעל הרכב הנפגע, לתקן או לא לתקן מתי ואיך , לפי שיקול דעתו.

אייל.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

לפני שנים. נסעה לפני מכונית של לימוד נהיגה. אם תלמיד או תלמידה. רצה הגורל. והרכב בלם. זה היה ביציאה בצומת. אני נכנסתי בו.

היה שפשוף על הטמבון. נתתי למורה נהיגה תטלפון שלי. מתקשר המורה. אומר 500 שקל. אמרתי בסדר. נפגשנו נתתי לו 500 שקל. והחתמתי אותו. ידעתי שלא יתקן. אבל שילמתי.  לא שווה לקלקל שחנות אם שכן.

• רעיון טוב! 1

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

דפקו אותי 3 פעמים ברכב הנוכחי - 2 מאחור 1 מקדימה. לא תיקנתי.

אני מגלגל את התיקון לקונה של הרכב, או שאתקן אותו לפני המכירה.

בשלושת המקרים צד ג' היה אשם והביטוח שלהם שילם. בדפיקה הרביעית (השלישית מאחורה) שמתי לב כי לפוגע לא נגרם נזק ולכן ויתרתי לו בכדי שלא יצטרך להפעיל את הביטוח (הוא רק העמיק לי את השקע בפגוש אחורי שאושר להחלפה ולכן לא הייתי מקבל תמורתו מהביטוח של הפוגע).

פות"ש, קצת עקצו אותך, אולי, במחיר אבל שחרר. התמימות היא פרס ענק לאישיות שלך, חבל לקלקל אותה בשביל כמה מאות ש"ח

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...