Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הציעו לי ללמוד הנדזת מכונות בהדגשת רכב ואז שירות בצה”ל 3 שנים

השאלה מה עושים עם זה באזרחות?

וגם אם זה רק תעודת הנדסאי מכונות ולא מהנדס מה עושים עם זה?

בקצרה הרקע, אני בחור ישיבה בן 19, כנראה אני יקבל פרופיל 21 בגלל אלרגיות

(יש לי צו ראשון עוד שבוע והאלרגולוג שלי טען שאני יקבל פטור)

אמרו לי שאני יוכל להתנדב בצבא אחרי שאני יקבל פטור,

בקיצור אשמח לתשובות ממי שיש לו ניסיון.

תודה רבה..

פורסם

עובדים אצל יבואן רכב או מוסך.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אתה קצת מתבלבל במינוח. מה שהוצע לך אלה לימודי הנדסאי (או הנדסאות). אלה לימודים שאורכים כשנתיים לקבלת תעודה מקצועית, שעיקרם לימודים מעשיים.

זאת בניגוד ללימודי הנדסה - לימודים אקדמיים בהיקף 4 שנות לימוד במוסד אקדמי (אוניברסיטה/טכניון או מכללה אקדמית) שעיקרם לימודי יסוד תיאורטיים מעמיקים מאוד, שבסופם ניתן תואר אקדמי במקצוע הנדסה.

כדי לקבל מושג על מה מדובר, גם אם בתחום אחר, אני מפנה אותך לשרשור של חבר פורום שהשלים לא מזמן לימודי תעודת הנדסאי, במקרה זה מיזוג אוויר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

@דאבל קלאצ השאלה היא, איפה אתה רואה את עצמך בעתיד?

המקצוע נראה לך מעניין?

אתה רוצה לשרת בצבא?

איזה אפשריות עתידיות עומדות לפניך?

אני, לפני הצבא תכננתי ללמוד הנדסאי מכונות, הצבא אישר לי תרומת חתימה על שנת קבע מראש.

אחרי שנת לימודים החלטתי להפסיק את הלימודים וניגשתי לבחינות טכנאי מכונות.

ז"א שבמקום להתשחרר מהצבא בגיל 21 השתחררתי כמעט בגיל 23... והכי חשוב עם תעודה שלא הייתה לי כוונה לעסוק במקצוע.

בעידן של היום שבו בהרבה מקצועות בעלי הסמכה עוסקים בעבודה שתואמת הסמכה בדרגה יותר נמוכה מהתעודה שלהם. לי נראה שבצבא תמצא את עצמך עובד כמכונאי רכב, וגם אחרי השחרור זאת העבודה שתעבוד בה.

עכשיו, אין רע בלעבוד כמכונאי רכב, אני רוב שנות העבודה שלי עבדתי בעבודות טכניות כגון בניית מקררים מסחרים, או בתחזוקת חשמל.

ואהבתי את העבודה הזאת.

כמובן שיתכן שאני טועה בהערכה שלי.

מה זמן הלימודים שהצבא מתכנן עבורך?

יש לך תעודת בגרות מלאה?

• רעיון טוב! 1
פורסם

עצה טובה של קודמי. בנוסף למה שכתב, צריך לדעת האם מבחינת הצבא הפרופיל יאפשר לך לעבוד במקצוע. בשביל זה אתה צריך לדעת מה הפרופיל ומה סעיפי הליקוי. אולי אחרי קביעת הפרופיל הצבא ימשוך את ההצעה - כי הוא זקוק למכונאי בגדודים, ועם פרופיל נמוך לא תוכל להיות מוצב בהם.

חוץ מזה - אתה צריך לקבל החלטות על סמך מה שאתה יכול ורוצה לעשות בחיים, עם בחינה לטווח ארוך. האם למדת לימודי ליבה ברמה מספקת? כמה יחידות לימוד יש לך במקצועות מדעי הטבע, מתמטיקה ואנגלית? האם יש לך כוונה ללמוד לימודים אקדמיים, ואם כן באיזה תחום? ההצעה שקיבלת מהצבא היא לשנים הקרובות. האם, מבחינתך, זו נקודת מוצא לקריירה עד גיל 70? או, אולי, הזדמנות לרכוש מקצוע ולעבוד בו כמה שנים כדי לחסוך כסף ללימודים גבוהים או להקמת עסק או בניית עתיד אחר? כל אלה שיקולים שעליך להביא בחשבון.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, Ron Poh כתב:

@דאבל קלאצ השאלה היא, איפה אתה רואה את עצמך בעתיד?

המקצוע נראה לך מעניין? מאוד, רכבים מעניין אותי מגיל שנתיםם

אתה רוצה לשרת בצבא?זה לא דחוף לי עם יהיה לי פטור, אבל אם יש לי מסלול שהוא מה שאני אוהב אז זה אחלה היזדמנות

איזה אפשריות עתידיות עומדות לפניך? כרגע אני עדיין לא יודע עד שיהיה לי פרופיל צבאי, ואז אני ידע מה לחפש (כל מיני מסלולים לחרדים שאפשר רק עם פטור)

בעידן של היום שבו בהרבה מקצועות בעלי הסמכה עוסקים בעבודה שתואמת הסמכה בדרגה יותר נמוכה מהתעודה שלהם. מזה אני חושש, כי להיות מכונאי עם כל הכבוד אפשר גם בלי ללמוד כלום, לי נראה שבצבא תמצא את עצמך עובד כמכונאי רכב, זה השאלה, האם זה מכונאי או שזה יותר מפתח/מתכנן מערכות/מיגונים וכו׳. וגם אחרי השחרור זאת העבודה שתעבוד בה.

עכשיו, אין רע בלעבוד כמכונאי רכב, אני רוב שנות העבודה שלי עבדתי בעבודות טכניות כגון בניית מקררים מסחרים, או בתחזוקת חשמל.

ואהבתי את העבודה הזאת.

כמובן שיתכן שאני טועה בהערכה שלי.

מה זמן הלימודים שהצבא מתכנן עבורך?אני לא יודע עדיין, לא ירדתי לפרטים המדויקים של התוכנית עדיין

יש לך תעודת בגרות מלאה?אין בכלל אבל תחלת המסלול זה השלמת בגרויות

לפני 44 דקות, sperial כתב:

עצה טובה של קודמי. בנוסף למה שכתב, צריך לדעת האם מבחינת הצבא הפרופיל יאפשר לך לעבוד במקצוע. בשביל זה אתה צריך לדעת מה הפרופיל ומה סעיפי הליקוי. אולי אחרי קביעת הפרופיל הצבא ימשוך את ההצעה - כי הוא זקוק למכונאי בגדודים, ועם פרופיל נמוך לא תוכל להיות מוצב בהם.

חוץ מזה - אתה צריך לקבל החלטות על סמך מה שאתה יכול ורוצה לעשות בחיים, עם בחינה לטווח ארוך. האם למדת לימודי ליבה ברמה מספקת?לא, התוכנית זה להשלים. כמה יחידות לימוד יש לך במקצועות מדעי הטבע, מתמטיקה ואנגלית? האם יש לך כוונה ללמוד לימודים אקדמיים, ואם כן באיזה תחום?כן, עשיתי יעוץ תעסוקתי וההמלצה זה שהמקצעות שמתאמים לי זה הנדסאי/מהנדס (כן אני ניודע שיש הבדל אבל לא יודע מה ההבדל בתחום הרכב) ההצעה שקיבלת מהצבא היא לשנים הקרובות. האם, מבחינתך, זו נקודת מוצא לקריירה עד גיל 70? או, אולי, הזדמנות לרכוש מקצוע ולעבוד בו כמה שנים כדי לחסוך כסף ללימודים גבוהים או להקמת עסק או בניית עתיד אחר? כל אלה שיקולים שעליך להביא בחשבון.

בכל אופן אולי השאלה זה גם מה עושה מהנדס מכונות

זה הסילבוס על הנדסאי/מהנדס תוכנה 

זה אמור להיות אותו דבר רק במכונות בהדגשת רכבScreenshot_20251230_203350_Chrome.thumb.jpg.e54ef18491ba170f237b7ae8ac8809e9.jpg

פורסם

סביר שתהיה מכונאי רכב. איזה רכב כל דבר, מג׳יפ ועד מרכבה - לפי ההכשרה שתקבל.

האם יש למסלול שהוצע לך מסלול המשך - השלמה לתואר מהנדס?

אני חוזר על השאלה - מה ההשכלה הקיימת שלך?

באיזה מוסד מדובר?

אם אתה שואף ללימודים אקדמיים אתה צריך לשאוף להגיע לאחת מאוניברסיטאות המחקר. הדרישות בהן גבוהות, הלימודים קשים, אבל תואר של אחת מהן שווה הרבה להמשך הדרך. אם אינך מתאים להן - יש מכללות אקדמיות, גם ביניהן יש מדרג. אבל, בכל מקרה, לימודי הנדסה מצריכים בסיס טוב, במיוחד במתימטיקה ובאנגלית, רצוי בעוד תחומים ממדעי הטבע וההנדסה. לך יש יתרון גדול - אתה צעיר, וגם אם יש לך חסר בהשכלה תוכל לנצל את היכולות שאני מקווה שיש לך ולהשלים לימודים במסגרות ייעודיות להשלמה או מכינות קדם אקדמיות. אבל אפשר שאלה יהיו מחוץ לעולם החרדי - מה שלא צריך להפחיד אותך, לפי השרשור כאן ברור לי שאתה פתוח.

פורסם

לא מייצרים פה מכוניות, ככה שמהנדס רכב, מה יש לו לעשות כאן? אולי רק דברים בתעשיות בטחוניות, אבל...

הבעיה עם תעשיות בטחוניות שיש איזה 30 מועמדים לתפקיד, יעדיפו תמיד בוגר אוניברסיטה מהארץ, עם ממוצע טוב, ושעובר להם את כל הראיונות בסבבה ואת המבחנים שנותנים לו.

בכל מקרה, זה לא הייטק. שמור על ממוצע גבוה ושאף לעשות תואר 2 או 3. זה יתן לך יתרון גדול.

פורסם

שמע, 

הדרך הכי "זולה" להתנסות וללמוד בלי להתחשבן, זה להיות מכונאי בצבא. 

אם תסיים את את הלימודים ותהיה מדופלם, 

לרוב הצבא קודם ינסה לשבץ אותך בתחום

#1, הכבד / רק"מ מוביל כגון, MK4, נמר, איתן. 

#2, רכב טקטי 

#3 שאר תפקידי מכונאות, כגון צמ"ה ושאר הרק"מ

#4 שאר תפקידי מכונאות כגון גנרטורים( למרות שיעדיפו הנדסאי חשמל) ועוד כל מיני. 

מכונאי בצבא, שונה מאוד ממכונאי באזרחות. 

בחלק מהמקומות בצבא, לרוב בסדנאות, יצא לך לעשות הכל מהכל,

בלמים, בולמים, גירים, מנועים, תיקונים כלליים, וגם קצת עבודות חשמל,

אבל איבחון ומציאת התקלה, לרוב יחנה אצל הוותיקים והמנוסים יותר. 

• אהבתי 1
פורסם

השאלה אם אתה יכול לעבוד בשטח בחוץ כל היום עם האלרגיות גם?

או שעדיף לך משהו משרדי?

יש הבדל בין לטפל ברכב שלך 4-5 שעות פר שנה במקרה הטוב למשהו יומיומי

• מעניין 1
פורסם

אתה לא חייב לעבוד במקצוע, אם אתה לא בהכרח מעוניין. 

תעודת הנדסאי מכונות פותחת עוד דלתות, למקצועות שהם לא בהכרח קשורים. 

אני מגיע מתחום הרכש, והשנה סיימתי (שנה שעברה, תאכל'ס, תעודה רשמית קיבלתי השנה) הנדסאי מכונות בדגש על מכטרוניקה. 

ברכש מחפשים מינימום הנדסאים, והתחום תמיד משך אותי אז זו הייתה הבחירה הטבעית שלי ללימודים. 

לפני 16 שעות, גולדן191 כתב:

שאף לעשות תואר 2 או 3. זה יתן לך יתרון גדול.

מישהו יכול בבקשה להסביר לי מה הכוונה ב"תואר שני"? 

תואר נוסף, אפילו שהוא מקביל בגובה שלו לקיים (הנדסאי X + הנדסאי Y)? נמוך מהקיים? (הנדסאי X + חשמלאי מוסמך)? 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 18 דקות, ברווז כתב:

תואר נוסף, אפילו שהוא מקביל בגובה שלו לקיים (הנדסאי X + הנדסאי Y)? נמוך מהקיים? (הנדסאי X + חשמלאי מוסמך)? 

תואר 2 או 3 בהנדסת מכונות או כימיה 

למדת הנ כימיה, תואר שני בתחום

ואז יותר קל להיכנס למקומות שבמקור רצו רק כאלה עם תואר 1 אבל בגלל ריבוי המהנדסים מי שתופס את המקום זה כאלה עם תואר 2 ומעלה

כנל במכונות

פורסם (נערך)
לפני 37 דקות, ברווז כתב:

תואר שני (אנ'- מאסטר) זה בדר"כ התמחות מסוימת.

אם לדוגמא למדת תואר ראשון בהנדסת מכונות, שם הקורסים היו כלליים בתחום,

אז בתואר שני אתה תבחר קורסים מסוימים ספציפים לנושא שמעניין אותך ובדר"כ עושים איזה מחקר.

אם יש לך תואר ראשון במדעי החברה, אתה לא יכול לעשות תואר שני בהנדסת מכונות סתם ככה.

בכל מקרה כל התארים האלו לא קשורים לעניין פות"ש...

עריכה אחרונה על ידי דג
  • רעיון טוב! 1
פורסם

תודה חברים.

לפני 44 דקות, גולדן191 כתב:

תואר 2 או 3 בהנדסת מכונות או כימיה 

מעניין שאתה הזכרת כימיה, זו הייתה המגמה שלי בתיכון, אני בעוונותי לבורנט בהכשרתי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...