Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שנה וחצי רכשתי רכב זיקר איקס קריפטון, במאי 2024.... נקנה ב215 אלף חדש ללא מימון, בהעברה בנקאית.

הרכב השתנה בעקבות כמה מקרים שמתליו האחוריים היו רכים מדי ומחלת ים ליושבים מאחור והקאות. הוחלפו בולמים

אחוריים למטרת בטיחותית , אחרת כנראה שלא הייתי נשאר עם הרכב ומוכר עם 1000 קמ. כרגע הרכב שונה ונוסע שונה מקצה לקצה והוא

יותר ממספק ומהנה יותר, אם  כי יותר קשיח ב 15 אחוז אבל עדיין נעים ורך וגומע אוטוסטרדות מוכשר מהיר ובטיחותי ביותר מזיקר רגיל.

כנראה היום לאחר שנה וחצי עם הרכב, נמכרים הרכבים ביד 2 ובעוד אתרי מכירה בסביבות ה 170 אלף לצערי.

הגעתי למקום בו אני מחפש רכב אחר מחשש לירידה נוספת בהמשך בעוד חצי שנה או בעוד שנה מהיום. וכל מיני הצעות לרכישה שאינני מבין

בהן כלל.

ליסינג פרטי? האמנם? מצאתי חברות שמתבצע תשלום של  2100 שח לחודש לדוגמה לא כולל ביטוחים וכמובן לא כולל טיפולים או כל הוצאה אחרת

והרכב על שמי.   אם הרכב על שמי, אז למה קוראים לזה ליסינג,   הסבר מישהו ואיפה הקאטצ?

כמובן עסקה ללא יציאה ל 36 חודשים שבהם נאמר בעל פה שאני מחזיר מפתחות וביי או רוכש את הרכב לפי המחירון אם רוצה ואו מחליף אצלם

לרכב אחר, כמובן שכחתי להוסיף שבעסקה הזו יש סכום של בערך 14000   או יותר תלוי ברכב וכמובן רכב 2026.

מנגד , נמצאו מקומות של  2500 שח כולל הכל, טיפולים אגרות שנתיות טסט ורק חשמל לטעינות אני משלם כהוצאה.

לא יודע אם הרכב על שמי, אבל אחרי 36 חודש אני מחזיר מפתחות וביי מה שנקרא ואין נפילת ערך ולא סופג אותה, פשוט עובר לרכב הבא ורוכש ממשיך לשלם חודשית סכום תלוי רכב יקר או אחר.

או שמפסיק וממשיך לדרכי מבלי לרכוש כלום.

אז מה כאן הקאטצ??? או שאין כזה?

מישהו יכול להסביר לי פליז איפה אני תוהה ולמה מתבלבל? או חושש.

הרכבים שאני מעוניין בהם הם חשמליים עם למעלה מ 300 כוח סוס ונוחים לנהיגה ואולי גם מהנים, כרגע לא הוחלט.

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, bigmik כתב:

אז מה כאן הקאטצ??? או שאין כזה?

אני מדגיש, אינני מומחה בעניין, וזאת רק דעתי האישית. 

כשאני קניתי מכונית חדשה הציעו לי ליסינג פרטי. ובהתחלה חשבתי שכדאי.

בסופו של דבר, ולאחר מחשבה נוספת סירבתי. מהטעם שאני לא רוצה לשלם על המימון (כך שיבואן הרכב מוכר לי לא רק רכב, אלא גם כסף)  - אני אישית, מעדיף רכוש שנשאר על שמי, עם כל המשתמע מכך. למרות שבהחלט יש כאלו שמעדיפים אוטו שלא אכפת להם ממנו, ואחרי 3 שנים מחליפים. בדוק מה אתה מעדיף, ועשה היטב את החישובים שלך.

אני מתכנן להחזיק את האוטו כמה שנים טובות. 

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

כן לקנות חדש סבבה, אבל אחרי 3 שנים לאבד 100 אלף מרכב שעלה 200 אלף נראה לי הזוי, ועדיין עם רכב חשמלי כמו שלי שגם ככה עושה מטעינה לטעינה

250 קמ בממוצע לפעמים פחות ולפעמים יותר, מה יהיה עוד שנה וחצי כשהסוללה תעניק 200 קמ לטעינה ומי יקנה את הרכב אחרי

3 שנים ובכמה???

פורסם (נערך)
לפני כשעה, bigmik כתב:

מה יהיה עוד שנה וחצי כשהסוללה תעניק 200 קמ לטעינה ומי יקנה את הרכב אחרי

3 שנים ובכמה???

אני לא חושב שהסוללה תעניק הרבה פחות.

אין לי תשובה לשאלה שלך. 

אם זה הכיוון, אם אתה חושב שהערך הולך ויורד ויורד, אז אולי כדאי לך ליסיניג. אבל קח בחשבון שמה שתרויח בצד אחד, תפסיד בצד השני (לדעתי..). 

אתה אמור ליהנות מאוטו חדש, לא לחשוב מה יקרה עוד 3 שנים. אף אחד לא נביא. ולא יודע לענות במדוייק. 

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2025 

פורסם

גם אני הגעתי לתובנה שאני מעדיף ליסינג במקום לקנות רכב חדש. כלכלי או לא? כלום לא כלכלי אבל מאוד נוח. הלכתי על ליסינג פרטי כי דרך חברה על אותו רכב אתה משלם הרבה יותר. כאן כבר כן יש שיקול כלכלי כי זה אותו מוצר. תברר בדיוק מה הליסינג נותן. סתם דוגמא נניח ומדובר בעשרים אלף קמ לשנה. יש חברות שמחייבות לא לעבור את העשרים לשנה ויש שמסתכלות בסוף התקופה ואז שנה אחת תעשה 15 ובשנה הבאה 25 זה מסתדר. יש עוד מלא פרטים כגון מה באחריות (בלמים לא למשל) וכן מי מסיע את הרכב לטיפול וכו' בכל מקרה גם אני חושב שליסינג נותן ראש שקט. בהצלחה!

פורסם

לפני 4 שעות, bigmik כתב:

לא יודע אם הרכב על שמי, אבל אחרי 36 חודש אני מחזיר מפתחות וביי מה שנקרא ואין נפילת ערך ולא סופג אותה, פשוט עובר לרכב הבא ורוכש ממשיך לשלם חודשית סכום תלוי רכב יקר או אחר.

לא בא להעליב/לפגוע/וואטבר, רק מדגיש לך משהו שהייתי שמח אם היו מדגישים לי אם הייתי במצב ההפוך - חסרה לך הבנה. בעסקה כזו, ירידת הערך היא בדיוק מה שאתה משלם, +מעבר. אין כסף חינם, מישהו הולך לשלם על העובדה שהרכב יהיה שווה פחות אחרי 36 חודשים של שימוש, וזה מן הסתם לא הולך להיות הצד השני. אז זה יהיה אתה. הדבר היחיד שצריך לעניין זה עלות חודשית כוללת שמשקללת את כל ההוצאות (גם ירידת ערך זו הוצאה).

לפני 4 שעות, bigmik כתב:

כנראה היום לאחר שנה וחצי עם הרכב, נמכרים הרכבים ביד 2 ובעוד אתרי מכירה בסביבות ה 170 אלף לצערי.

הגעתי למקום בו אני מחפש רכב אחר מחשש לירידה נוספת בהמשך בעוד חצי שנה או בעוד שנה מהיום. וכל מיני הצעות לרכישה שאינני מבין

בהן כלל.

זתומרת אכלת חלק גדול מירידת הערך על הנייר ועכשיו אתה מעוניין לממש אותו? אם כבר, כלכלית, היה מעניין לראות איפה אתה נמצא בעקומת ירידת הערך של הרכב הזה. אם כבר עברת את החלק הגדול, יותר הגיוני להישאר איתו (במיוחד אחרי שהתאמת אותו עבורך).

דעתי - ההתקבעות על ירידת ערך בעיני חסרת טעם. זה מרכיב אחד מתוך כמה, כשאת כולם צריך לשקלל ולתרגם לעלות חודשית (או שנתית). 

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

חשוב שתבין את ההבדלים בין ליסינג פרטי כביכול של כל מיני גופי מימון או מתווכי מימון למיניהם, לבין ליסינג אמיתי.

ליסינג פרטי של חברות מימון, זה מימון לרכב לכל דבר ועניין. הרכב עובר על השם שלך. ומכאן כל האחריות היא עליך בלבד. לאחר 3 שנים, יתחיל תסבוכת של החזרת הרכב, כי אתה לא באמת מחזיר, אלא עושה סוג של טרייד אין או מוכר להם את הרכב חזרה. כדאי לקרוא את האותיות הקטנות בחוזה על דבר כזה כי בדרך כלל זה לא משתלם.

ליסינג אמיתי כמו של החברות הגדולות - אלדן/אוויס/פריים ליס/באדג'ט ועוד, אלה הם ליסינגים אמיתיים. אתה נותן מקדמה בסיסית שאינה חוזרת אליך, ויש תשלום חודשי שכולל הכל כמו רכב שכור. הרכב לא על השם שלך, ובתום 3 שנים הרכב חוזר לחברה ללא תנאים ולא אותיות קטנות. דגשים חשובים לעסקאות כאלה- מכסת ק"מ שנתית, זה משנה את המחיר החודשי. חבילת טיפולים וביטוחים מלאה כולל ביטול השתתפות והשבה לקדמות, זה חשוב מאוד לוודא שהעסקה כוללת את כל הדברים הללו. בלי זה, יש סיכון.

עריכה אחרונה על ידי u_mimi
פורסם

עוד משהו שרציתי להגיד, שאוטו חדש, פחות או יותר, נותן שקט נפשי בעניין שעושים טיפולים פעם בשנה, ועולה גם טסט וביטוח. אין הוצאות תחזוקה, כי בשנים הראשונות האוטו בד"כ מראה אמינות גבוהה. 

אז כן, יש ירידת ערך. אבל בסוף X שנים כשסוכמים הכל אפשר לבדוק כמה עולה חודש להחזיק אוטו כשזה ביד פרטית, או ליסינג. 

השאלה כמה זמן תחזיק את האוטו. 

Skoda Fabia 2025 

פורסם
בתאריך 17.12.2025 בשעה 12:02, u_mimi כתב:

חשוב שתבין את ההבדלים בין ליסינג פרטי כביכול של כל מיני גופי מימון או מתווכי מימון למיניהם, לבין ליסינג אמיתי.

ליסינג פרטי של חברות מימון, זה מימון לרכב לכל דבר ועניין. הרכב עובר על השם שלך. ומכאן כל האחריות היא עליך בלבד. לאחר 3 שנים, יתחיל תסבוכת של החזרת הרכב, כי אתה לא באמת מחזיר, אלא עושה סוג של טרייד אין או מוכר להם את הרכב חזרה. כדאי לקרוא את האותיות הקטנות בחוזה על דבר כזה כי בדרך כלל זה לא משתלם.

ליסינג אמיתי כמו של החברות הגדולות - אלדן/אוויס/פריים ליס/באדג'ט ועוד, אלה הם ליסינגים אמיתיים. אתה נותן מקדמה בסיסית שאינה חוזרת אליך, ויש תשלום חודשי שכולל הכל כמו רכב שכור. הרכב לא על השם שלך, ובתום 3 שנים הרכב חוזר לחברה ללא תנאים ולא אותיות קטנות. דגשים חשובים לעסקאות כאלה- מכסת ק"מ שנתית, זה משנה את המחיר החודשי. חבילת טיפולים וביטוחים מלאה כולל ביטול השתתפות והשבה לקדמות, זה חשוב מאוד לוודא שהעסקה כוללת את כל הדברים הללו. בלי זה, יש סיכון.

כן תכלס צודק, מחשיבה שלי עם כל העניין הגעתי למסקנה הזו שזה בעצם מימון לקניית רכב חדש בעצם, סוג של אם רוצה הולך לבנק ומקבל, רק שאצלם בחוזה כתוב מחיר מחירון לוי יצחק שליסינג 

כביכול, ומה שרשמתי, שאם הרכב רשום על שמי, זה בעצם לא ליסינג בכלל. קודם כל תודה על החידוד עכשיו השכלתי יותר מלפני יומיים.  ובעצם הם רשמו לי שאני מקבל צק בסיום התקופה, כביכול קונים ממני את הרכב.

לעומת זאת בקיה, יש להם על הEV6 סוג של ליסינג ששם אתה מחזיר את הרכב בתום 3 שנים והוא לא רשום עלייך , חוץ מאגרות ביטוח מקיף (הם נותנים בעסקה חובה וצד ג בלבד וחשמל שאתה משלם, ומקדמה. הרכב עובר אליהם בתום ה 36 חודש. אבל שם הוא סיכם את הנושא. אמר אתה בעצם "משכיר" (נפלט לו) את הרכב מאיתנו לתקופה של 3 שנים ב 2500 שח בחודש.

פורסם

אם אתה רוצה לשמור על הערך, תקנה טויוטה\הונדה.

גיליתי שזה חוק שתקף, לא רק בישראל 🤣 

ליסינג זה השכרה לטווח ארוך, פתרון נחמד ברכבים שיורדים במחירון במהירות. 

אם אתה מתכנן להחזיק את הרכב 5+ שנים, ליסינג פחות משתלם. 

יש מלא מחשבונים באינטרנט.

פורסם
בתאריך 16.12.2025 בשעה 12:08, bigmik כתב:

לא רוצה לבאס אבל כניראה שגם 170 זה לא מחיר ריאלי, ראיתי כאלה ב-155-165 עם קילומטראז נמוך. זה גם לא עוזר שהתחילו למכור את הגרסא הרגילה ב-147 ל-מודל 24 ב-0 קילומטר.

מכאן, ירידת הערך יכולה להמשיך להיות חריפה, אבל היא לא תמשיך להיות חריפה כמו עד עכשיו, כי פשוט אין לאן לרדת. 

בלי קשר, הכול תלוי מה האלטרנטיבות שלך. 

אלטרנטיבה של 14 אלף מקדמה +2100 כול חודש שם אותך במחוזות הירידת ערך של 100 אלף ב-3 שנים. שזה יהיה כניראה גרוע יותר ממה שעם הזיקר במצב הנוכחי. 

אם אתה מרוצה מהרכב בסה"כ, וממילא חושב על אלטרנטיבות בטווח המחיר של הליסינג שציינת, אני באמת שלא רואה סיבה שלא להמשיך עם הרכב הנוכחי 

הרבה קוני רכבים חשמליים(ביחוד סיניים) מהשנים האחרונות שהיו רגילים להחליף רכב כול שנתיים שלוש שינו כיוון ומחזיקים את הרכב להרבה יותר זמן, עקב ענייני ירידת ערך.

טוב שלא הלכת לברר על טרייד לרכב, ההצעות ששמעתי שקיבלו בעלי רכב חשמליים.. 

ההצעה שהיית מקבל מהם באמת הייתה מוציעה לך את הרוח מהמפרסים. 

• אהבתי 1
פורסם

ביד 2 מכיר מכירה לדגם כמו שלי הקריפטון, מוצעים למכירה.  אין לי מושג כמה בפועל נמכרים בדגם הבכיר כמו שלי אלו רק מספרים. מפרסמים ביותר אבל אבל

אלו הממוצע הגדול... תמיד מגיע אחד בסיבות משלו שנמוך מכל השאר. נתתי מספרים של הרוב המוכר בדגם הרגיל גם ב 135 אלף מוכרים ובפחות ראיתי בנוסף.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...