Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משאיות וולוו אמרקיות

פוסטים מומלצים

פורסם

שמתי לב שסדרת וולוו האמרקיות [אף מקדימה]המנוע החזק זה 500 או 540 כ"ס אני לא זוכר [נדמה לי שמקסימום 500 כ"ס]

ולכן אני שואל להאמריקים לא מגיע מנוע של fh16?לא מגיע להם מנוע 600 ו700 ו780 כ"ס?

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם

המשאית זמינה עם מנוע D13 עם ארבע אפשרויות הספק בין 405 ל-500 כוחות סוס (302 ו-373 קילוואט), ושלוש אפשרויות מומנט בין 1,750 ל-1,950 פאונד-רגל (2,370 ו-2,640 ניוטון מטר).

לדעתי זה נוע כמו הFH המקביל [אין לי אפשרות כרגע לבדוק בוודאות ] אבל זה וודאי לא מתקרב למומנט של הfh16 780 780 כוחות סוס ו-3,800 ניוטון מטר

אבל עכשיו אני רואה  VNX  עם מנוע וולוו D16 - המספק עד 600 כוחות סוס (2,780 ניוטון מטר)בין 2013 ל2017  וזה נראה [אני לא בטוח] שהפסיקו אם המנוע הנ"ל

ועדיין למה לא לשים את ה780?

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם

לפי האתר של וולבו ארה"ב, הם משווקים שם משאיות עם מנועי D13 בלבד (עד 500 כ"ס).

אני מנחש כי חלק מזה זה התחרות שיש להם עם יצרנים מקומיים, שהם פחות דומיננטיים בשוק האירופי (למשל peterbilt).

ובעקבות כך, אני מנחש שהם הצליחו להתברג לנישה מסויימת שמנועי D13 מספיקים עבורה (בניגוד למנועי D17 בשוק האירופי, שהם בעלי כ"ס יותר גדול)

פורסם

וזה בדיוק מה שמוזר 

האמריקים בעבר היו אם מנועים חזקים יותר, כמו כן הם סוחבים 2 עגלות כמו כן בתרבות האמירקית היא מנוע חזק יותר לכן לכאורה הם יצטרכו מנועים חזקים יותר 

תחשבו על זה שפא בארץ הקטנה הרבה מהמשאיות הגדולות הם מעל 500 כ"ס

והוולוו באמריקה מאוד שולט במשאיות הגדולות אז למה אין אופציה ????.?

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם

בגדול באמריקה יש הגבלות משקל יותר מחמירות מאשר באירופה. כמו כן תוואי נסיעה באירופה כולל יותר עליות תלולות ומרחקים קצרים, לעומת התוואי האמריקאי של נסיעות ארוכות מאוד בכבישים מהירים ומישוריים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעתיים, פשטות כתב:

ה קצת מוזר, באמריקה רואים רכבות כביש אז איך יכול להיות שהמשקל הוא פחות מאירופה?

נראה לי שראית יותר מידי סרטים. (רכבות כביש זה היה מקובל פעם בצורה מוגבלת בכבישים מסויימים באוסטרליה).

הסרטון שפינדר צירף מסביר את ההבדלים יפה.

למה אצלנו משאיות עם יותר כ"ס ?

כי אנחנו זה אמריקה. מה לא ידעת ?

אופס, סליחה אנחנו זה אירופה.

נו טוב, אנחנו זה המזרח התיכון. (המערבי)

• מצחיק 1
פורסם

באמריקה רואים סמיטריילר אם 2 נגררים [אני גם גרתי בילדותי באמריקה5 שנים וכשאינו נוסעים בין ארצות הכל היה מלא סמיטריילרים כאלו] אומנם זה לא רכבבת סטייל אוסטרליה אבל זה עוד נגרר ז"א זה כמאט פי 2 נפח מאשר בישראל [בישראל סמיטריילר זה נגרר 1]

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם

נדמה לי שההגדרה המדוייקת היא פול טרייל+טריילר. וכמו שאמרת זה לא נחשב לרכבת.

גם בישראל ניתן לצפות בקונפיגורציה כזאת.

(*)  הדיון  הולך לשום מקום.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...