Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כתבה מבית ICAR. 

מעייף כמה שטויות הכתבים רושמים, לוקחים מחיר מחירון של 2022 כבסיס להשוואה בשביל לראות עד כמה היתה ירידת ערך.

בעוד שרכבי הבנזין התיקרו מאז, והמחירון עלה בהתאם, מחירים החשמליות עלו בפחות, וחלקן אף זולות יותר ביחס למחירי 2022 (למשל טסלה Y שמאוד רלוונטית להשוואה אמיתית ונטען שהיא ירדה ב45% דימיוניים). 

https://www.icar.co.il/electric-cars/s1inibyvgx/

עריכה אחרונה על ידי GTאי
  • אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם

לא קראתי את הכתבה הזו, יחד עם זאת, במבט על רכבים חשמליים בעולם, ירידת הערך שלהם גבוהה מאוד.

מאמין שגם בארץ המצב דומה, או יתכנס למשהו דומה.

יש גם בעיות ייחודיות לרכבים חשמליים חדשים, מתי בפעם האחרונה ראית יבואן ותיק שיודע דבר או שניים על מכירת רכבים, נאלץ להוריד 30% ממחיר המחירון כדי למכור רכבים- ראה ערך קיה בעיקר עם ב EV6 המעולה, טויוטה עם BZ4X ופולקסווגן  עם הID4.

אלה דברים שלא קרו בעבר.

פורסם

לא מכיר את כל המחירים.

אבל מבדיקת רפרוף ביד2 המחירים שמבקשים עבור רכבים חשמליים 2022 די דומים למה שכתוב בכתבה.

אולי יש שוני קטן של אחוזים בודדים.

כמו שאמרו מומחים ממני.

מה שלא משלמים בדלק 

משלמים בירידת ערך

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

.

פורסם

יש לי קושי ללמוד מהנתונים של הכתבה, לא מכיוון שהם לא נכונים אלא מכיוון שהם לא בהכרח רלוונטים עבור המצב כיום.

שנת 22 היתה שנה בה היבואניות הצליחו למכור הרבה דגמים במחירים לא הגיוניים ביחס לתמורה, ובמשך הזמן  עם השתנות השוק היבואנים החלו לחתוך אגרסיבית במחיר, דבר שגרר ירידות דרמטיות גם ביד 2.

היום לטעמי השוק לא נמצא במקום של אז והרכבים נמכרים במחירים יותר ריאלים ביחס לתמורתם, ומי שלא אז לבסוף הוא נמכר במחיר ריאלי במסלול 0 קמ כלשהו.

לכן אני מניח שמי שקונה היום רכב חשמלי פופלרי, עם טווח סביר, בסביבת מחיר של עד כ180 אלף ש"ח יאבד באופן יחסי פחות כסף מהממוצע המתואר בכתבה עבור רכבים חשמליים.

פורסם
לפני שעתיים, tepic כתב:

יש לי קושי ללמוד מהנתונים של הכתבה, לא מכיוון שהם לא נכונים אלא מכיוון שהם לא בהכרח רלוונטים עבור המצב כיום.

שנת 22 היתה שנה בה היבואניות הצליחו למכור הרבה דגמים במחירים לא הגיוניים ביחס לתמורה, ובמשך הזמן  עם השתנות השוק היבואנים החלו לחתוך אגרסיבית במחיר, דבר שגרר ירידות דרמטיות גם ביד 2.

הפוך, המחירים היום לחשמליות הרבה יותר גבוהים(נומינלית בוודאות אבל גם ריאלית) ממה שהיה בשנת 2022. טסלה מולד 3 עלתה 200 אלף והיום היא עולה 215. האטו 3 עלתה 165 ועכשיו הוא 181. 

מה שכן, אתה באמת לא יכול ללמוד מהכתבה הזאת כלום כי היא מבוססת על מחירון ולא על מחירים בפועל (שכידוע בלוי יצחק, לא מבוסס על סטטיסטיקות ואלגורתמים מתקדמים, אלא על מיטב הטכנולוגיה של שנות ה-80, אם בכלל אפילו זה). 

ואם אתה נכנס קצת יותר לעומק אתה מגלה שרוב המוחלט של הרכבים החשמליים לא נסחרים במחירון, אלא נסחרים ב-20-30 אחוז פחות.

לפני שעתיים, tepic כתב:

לכן אני מניח שמי שקונה היום רכב חשמלי פופלרי, עם טווח סביר, בסביבת מחיר של עד כ180 אלף ש"ח יאבד באופן יחסי פחות כסף מהממוצע המתואר בכתבה עבור רכבים חשמליים.

אני חולק עלייך. 

ב-2023 רכבים חשמלים כמו MG ZS או אווייס, איבדו המון מהמחיר שלהם, אפילו כתבתי על זה מהיכרות, שאפילו בתקופה שעדיין היה מחסור ברכבים(קורונה, מלחמה באוקראינה) , הרכבים החשמליים הללו הציעו עליהם 50 אחוז מהמחירון בטרייד אינים. אז בזמנו תירצו שזה ככה בגלל שאלו רכבים עם טעינה איטית וטווח קצר, ועם הדורות הבאים זה כבר לא יהיה ככה. 

אז תנחש מה? 2025 וזה בדיוק ככה גם עם רכבים עם טעינה מהירה וטווח ארוך. 

אני אתן הימור שגם ב-2028, זה עדיין יהיה ככה. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...