Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי סובארו XV בן פחות משלוש שנים. הרכב שלי נפגע מאחור. הפעלנו ביטוח צד ג' של הרכב הפוגע והלכתי לתקן את הנזק במוסך מורשה יבואן סובארו שגם מורשה חברת הביטוח. הם הבטיחו לי שהם יבדקו הכל ממש טוב ויחליפו את כל החלקים שנפגעו בחלקים חדשים ומקוריים. הם הביאו שמאי ואז החליפו את הפגוש האחורי ושני תומכי פלסטיק שלו שנשברו, ואמרו לי שאין עוד שום נזק. סמכתי על זה שהם יודעים מה הם עושים.

כבר ביום שלקחתי מהם את הרכב בעצירה הראשונה נפל חיבור פלסטיק קטן. פשוט החזרתי אותו למקום. עכשיו, כמה שבועות מאוחר יותר גיליתי שנעלם מכסה של פתח על הפגוש מאחורה - אמרו לי שזה נקרא מכסה וו גרירה. כתבתי למוסך. הם בהתחלה התכחשו לחלוטין לאחריות שלהם וטענו שאולי מישהו גנב לי אותו. אחרי ששאלתי קצת שאלות, הבנתי מה קרה. מסתבר שלמרות שהם החליפו את הפגוש האחורי, דווקא את מכסה וו גרירה, שהיה במוקד הפגיעה וחד משמעית נפגע בתאונה, הם העבירו מפגוש הישן שלי לפגוש החדש שהם שמו. לכן הוא כמובן נפל. בסוף הם הסכימו לשים לי אחד אחר, אבל הם לא רוצים להביא חדש, אלא הביאו אחד מרכב ישן, צבעו אותו, ומציעים להדביק אותו עם דבק. הוא נראה די מצ'וקמק. הם טוענים שכדאי להדביק עם דבק כי הוא הרבה פעמים נופל. אצלי אבל עד לתאונה קרוב לשלוש שנים הוא לא היה מודבק ומעולם לא נפל. זה נראה לי סידור מוזר. הם לא מסכימים להזמין חדש ולשים אותו וטוענים שאין בכלל חלק כזה מקורי ומה שעושים זה מביאים מרכב ישן. כאמור הלכתי אליהם לתיקון כי הם הבטיחו שהם שמים רק חלקים חדשים ומקוריים. זה חלק קטן, אבל זה נראה הזוי.

זה גם מעלה אצלי חשדות לגבי כל התיקון בכלל. האם יכול להיות שיש עוד נזק עמוק יותר שהם פספסו? הם טוענים שאין נזק לשלדה, אבל איך אני יודע? האם הם שמו לי רק חלקים חדשים ומקוריים כמו שהבטיחו? איך אני יכול לדעת? הם טוענים שזה שבפירוט התיקון רשום לחלקים מספר פריט, והוא מתחיל ב-5770, זה אומר שזה מקורי.

מה אני אמור לעשות?

פורסם

מוזר שאמרו לך כי מחליפים לחלקים מקוריים. לפי התקנות מחליפים למקורי רק בשנתיים הראשונות, לאחמ”כ מחליפים לחלקים תחליפים, וזה אמור להיות מצוין גם בדו”ח שמאי, אם יצא.

• אהבתי 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם (נערך)
לפני כשעה, traveler1 כתב:

האם יכול להיות שיש עוד נזק עמוק יותר שהם פספסו?

כמובן.

ויש לרשום "פספסו".

קרה לי במורשה סיטרואן שטיפלתי בו 3 שנים. המוסך שלך, לא תסמוך עליו?

לא.

תאונת צד ג', במקום שיוציאו אותך כמו שצריך ויפילו את הנזק על הביטוח, אתה מגלה שמבחינתם אתה חתיכת סמרטוט שאפילו לא שווה שינגבו איתו את הרצפה והקשר שלהם עם חברת הביטוח של הנתבע הרבה יותר חשוב ממך.

עזוב שהם גם שקרנים. לכל קליפס ושייבה של הרכב יש מק"ט.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

מה שנראה לי הכי סביר הוא שהשמאי שהם הביאו פשוט שכח לרשום את החלק הזה, למרות שהוא בעצמו צילם אותו כמה פעמים וראה שהוא שבור. יש את התיעוד אצלו. כיוון שהוא לא רשם אותו, לא החליפו אותו. ועכשיו הם ממציאים כל מני תירוצים. השאלה מה אני עושה עכשיו ואיך אני מוודא שהוא לא שכח עוד משהו.

פורסם
לפני 4 שעות, traveler1 כתב:

הם הביאו שמאי

פה מתחילה ומסתיימת הבעיה שלך.

אם זה נורא חשוב לך, קח שמאי משלך שיבדוק את הרכב. עלות של 700 שקלים בערך.

או לכל הפחות- לך למוסך שאתה סומך עליו ובקש שיבדקו על ליפט.

קח בחשבון, שעכשיו, כשהכל מורכב, יהיה מאד קשה לראות אם יש נזקים פנימיים שלא טופלו.

למכסה הזה יש מק"ט, ויש אותו אפילו בעלי אקספרס. (אני יודע כי גנבו לי אותו פעמיים לפני שהתייאשתי. לפחות במאזדה, היה לו מעין "אזיקון" כזה, שמחובר לפגוש עצמו, ומונע ממנו ליפול וללכת לאיבוד רנדומלית, ככה שזה בטוח גניבה.. )

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

אחרי יותר מחודש והרבה שיחות קיבלתי סוף סוף דו"ח שמאי. לפי מה שרשום בדו"ח הפגוש והתומכים שהם שמו מקוריים. יש ירידת ערך של 1.5% כי הם צבעו את הפגוש והצבע לא מקורי. האם זאת הערכה נכונה ומקובלת?

השמאי לא מוכן לתקן את הדו"ח ולהוסיף את מכסה וו גרירה כדי שהמוסך ישים חדש במקום השבור שנפל. אני אדבר שוב עם המוסך ואבקש שישימו חדש, ואם לא, אפנה לחברת הביטוח כי זה ממש לא לעניין.

עוד משהו?

פורסם

חבל על האנרגיות שלך. שישימו משומש צבוע. תדביק עם סיליקון וכל עוד אף אחד לא תולש אותו זה שורד לנצח. מנסיון

• רעיון טוב! 5
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני שעה, traveler1 כתב:

יש ירידת ערך של 1.5% כי הם צבעו את הפגוש והצבע לא מקורי. האם זאת הערכה נכונה ומקובלת?

כנראה שזאת הנורמה, מאחר וזה היה גם אצלי

• חודש מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

בסוף במוסך הסכימו לשים מכסה חדש. ממתינים שיגיע מחו"ל. אלא שבינתיים שמתי לב שהופיעה חלודה במקום שחסר המכסה. כאמור הרכב בן 3 ולא ראיתי חלודה שם קודם או בשום מקום אחר. מה זה אומר? האם זאת בעיה והאם צריך לעשות משהו?

הרכב באחריות(קניתי עם הרחבה לחמש שנים). לא עשיתי שום שימוש בחלק בחלק שבו הופיעה החלודה. המוסך שעשה את התיקון אחרי התאונה הוא מורשה יבואן.

20250811_132754.jpg

עריכה אחרונה על ידי traveler1
  • מבאס 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...