Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכוני טסטים :|

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 27 דקות, avizaz כתב:

11 בבוקר באמצע שבוע זאת שעה לחוצה?

אתה שואל אותי?... מעולם לא הייתי במכון טסטים בשעה הזו, אבל אלו שהגיבו מעליי אומרים שהם עומדים בפקק/תור של עשרות מכוניות.

אז אנחנו מתווכחים על איזו שעה היא לחוצה או שלא, או שמדברים עובדות? :-)

אם יש איזה מכון טסטים פנוי וראוי בשעה 11:00 בבוקר באמצע השבוע, ומי שהיה שם יותר מפעם אקראית אחת בטעות יודע לומר שהוא כזה - שיכתוב ונדע להגיע לשם... גם לי נוח ב- 11:00 בבוקר באמצע השבוע כמו שלכמעט כולם נוח בשעה הזו. 

לפני 28 דקות, avizaz כתב:

אני עצמאי, איך שכיר יכול לצאת באמצע היום להעביר טסט?

עם האוטו... שוב, אנחנו בוונטילציה ואתה מחפש הבנה או שמדברים עובדות?

סליחה שאני לא בנאדם מלטף, אני מנסה להיות ענייני ולהיצמד לעובדות היחסיות ולמה שאני מכיר ויודע.

אתה עצמאי ולי יש טחורים. כל אחד והבעיות שלו.

מבחינתי לאחר לא מעט טסטים שהעברתי בחיים, ה"טריק" שלי הוא:

(1) להגיע מוקדם על הבוקר (בדר"כ ב- 06:50) ולחכות על השער של מכון הטסטים 10 דקות לפני שהוא נפתח (ואני קם מוקדם ובמיוחד בשביל זה, זה נוח? את מי זה מעניין אם זה נוח או שלא? שאני אתעצבן שלא נוח לי? את מי זה מעניין ולמה זה יועיל בדיוק?),  ומקווה לתפוס את הבוחנים על הסובאח בפתיחת היום מנומנמים, עייפים, רצוצים, עוד לא פתחו עיניים, עוד לא שתו קפה של בוקר בעבודה וחסרי סבלנות, תוך כדי שהם שותים את הקפה של הבוקר בעבודה וחסרי סבלנות, ורק רוצים שאעוף משם כדי לעזוב אותם בשקט ולשלח אותי לחופשי.

(2) ביום שישי, 5 דקות לפני שעת הסגירה הרשמית (בדר"כ 15:55) ומקווה לתפוס את הבוחנים בסוף היום עייפים, מותשים, רצוצים, חסרי סבלנות, שבורים ורק רוצים לעוף הביתה לשלח אותי לחופשי.

זה הפטנט שלי. זו ההמלצה שלי. וזה מה שעובד בשבילי פגז וכל פעם מחדש.

לפני 32 דקות, avizaz כתב:

בנוסף, אתה מוזמן להגיד לי איך העבירו טסט בעבר, הטסטר הגיע אליך הביתה או שעדיין עמדת בתור בדיוק כמו היום? על זה דיברתי, לא השתנה בכלום.

איך העבירו טסט בעבר?...

אנשים כמוני מצאו פטנטים שעובדים 90% מהפעמים ולא עמדו בתור. אנשים כמוך עמדו בתור והתלוננו למה הם עומדים בתור ולמה ככה ולמה שמה ולמה פיכסה.

סבבה. להתלונן זה אחלה. אני לא נוטה להתלונן. אני נוטה למצוא פתרונות.

רשמתי לך ולאחרים, שאני לא יודע מה זה תור בטסט (ואני מתכוון לתור שהם דיברו עליו של עשרות מכוניות ושעה או שעה וחצי המתנה, ותור שנמשך לאורך הרחוב וכו')... ברור שהרבה מאוד פעמים הגעתי למכון טסטים והיו לפניי 2-3 מכוניות (לא אני המצאתי את השיטה של להגיע 10 דקות לפני הפתיחה או 5 דקות לפני הסגירה דווקא ביום שישי) ומבחינתי זה לא תור.

שורה תחתונה, מעבר לכל בילבולי המקלדת, עצמאי או שכיר, פרילאנסר או מובטל - תנסה את מה שרשמתי ותחזור לעדכן אם עבד.

לא אישי. לא נגדך. מדבר תכל'ס. וסליחה.

• רעיון גרוע 1
פורסם (נערך)

הכללים לא לגמרי קבועים. היו כמה שנים שהיו לי שעות חופשיות ביום רביעי בצהריים, אז הורדתי את אישתי בסופר והלכתי למכון הטסטים הסמוך, לפעמים המתינו 3 רכבים ולפעמים שמונה, אבל תמיד הייתי חוזר לסופר לפני שהיא סיימה את הקניות.

סיכום הטסטים במשפחה בחצי השנה האחרונה:

פברואר, 7:30 (שעת הפתיחה) - אני שני בתור, 7:55 שותה קפה בבית.

חוה״מ פסח - כנ״ל.

גשר בין שבת לשבועות (לפני 5 ימים) - הבןן שלי מסיים טסט תוך 7 דקות.

לפני 30 דקות, DAHUJI כתב:

ולי יש טחורים. כל אחד והבעיות שלו.

@locomotive ממליץ על ד״ר גנאדי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • מצחיק 4
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תשמע, ההערה הזו היא לותיקי הפורום. רק מי שהיה פעיל ב-2013 יבין.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קחו עצה לבדוק באיזה שעות המכון טסטים שלכם הכי פחות עמוס - תחפשו אותו בגוגל מפות.

יש להם פיצ'ר שמראה כמה העסק עמוס לאורך שעות היום, בכל אחד מימות השבוע, על סמך ניטור של הgps בטלפונים.

הנה דוגמה על המכון רישוי בפרדס חנה (אחלה מכון, דרך אגב. לא מכשילים סתם)

Screenshot_20250606_143917_Maps.thumb.jpg.74f7b13531fda935306d9a447df815c0.jpg

• אהבתי 2
  • מעניין 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם

מי האנשים המוזרים האלה שלוקחים רכב לטסט? 

250 שקל ונחסך ממני כול הזיון מוח הזה, למה בכלל לחשוב על זה? יש אנשים שמוצאים כול שבועיים סכום כזה על מנקה לבית. על פעם בשנה זה בכלל לא שיקול. 

פורסם

נעזרתי גם באפשרות הזאת, אבל זה לא חוסך שום זמן. רק עולה את ה200-300 ש"ח.

כי צריך להשאיר את הרכב במוסך, להמתין שם שעה וחצי עד שהמכונאי יחזור ממכון הטסטים, או לנסוע עם אופניים ולחזור. 

אז באותה מידה אני יכול לחכות את השעה במסלול.

וכשיש לך 4-5 טסטים לעשות בשנה, זה כבר הוצאה ממש מיותרת.

משתמש במוסכניק שיעביר טסט רק במקרים בעייתיים, כרגע אין לי כאלה.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 22 שעות, IsraCar כתב:

עמדת שעה וחצי?

בוא למכון סטסטים ליד יוקנעם, יש תור קצר.

גם תרוויח שעה וחצי של נסיעה בכביש מהיר משובח וחדש בנופי ארציינו ואויר נקי.

כבר לא. היום בשעה 7:20 (הוא נפתח ב-7:30) הייתי החמישי בתור, עד 7:30 הגיעו עוד 15 רכבים.

• מבאס 2
פורסם
לפני 5 שעות, davemustaine87 כתב:

מי האנשים המוזרים האלה שלוקחים רכב לטסט? 

250 שקל ונחסך ממני כול הזיון מוח הזה, למה בכלל לחשוב על זה? יש אנשים שמוצאים כול שבועיים סכום כזה על מנקה לבית. על פעם בשנה זה בכלל לא שיקול. 

לי פשוט חבל לבזבז 250 שקל בשביל לעמוד 5 דקות בתור.

אך גם גם כשהייתי מחכה 20 דקות עדיין, 250 שקל זה משהו שהייתי מעדיף לחסוך.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אתה יודע, זה הרבה עניין של ניסוח. 

אם אתה בא לחדש ביטוח, אחד יעלה 4500 שקל, וביטוח אחר זהה יעלה 4250 אבל תצטרך לנסוע למרכז שירות לעשות בדיקת מיגון שתיקח 20 דקות. במה היית בוחר? 

אותם 250 שקל, אותו זמן המתנה, אבל אני ממש לא בטוח שההחלטה תהיה אוטומטית לביטוח הזול יותר. 

פורסם
בתאריך 5.6.2025 בשעה 19:19, sperial כתב:

למדתי לעשות טסט בחגים. או ביום ראשון בבוקר. 7 דקות מפקידת הקבלה לפקידת השחרור. הכי טוב בערב יום כיפור ב-11:45.

בדיוק. יש דברים שצריך לדעת מתי לעשות. קניות גדולות בסופר, או טסט, או שטיפת רכב -- בבוקר למחרת חג שהיה צמוד לסופ״ש.
ובאמת ערב יום כיפור הכי טוב -- כמעט אף אחד לא עושה סידורים אז.

• רעיון טוב! 1
פורסם

ליד העבודה שלי יש מכון רישוי שאני יכול לראות את התורים אליו מהחלון וגם רואה אותם בבוקר כשאני מגיע לעבודה. לא הצלחתי למצוא חוקיות של ממש. יש בקרים בהם כבר בשבע בבוקר מחכות למעלה מעשרים מכוניות, יש בקריםם בהם בשבע וחצי יש רק עשר (נפתח בשבע וחצי).
בינואר נסעתי לעשות טסט שם (לראשונה מזה שנים שלקחתי את האוטו לטסט בעצמי). הגעתי בשבע ועשרים והיו כעשרים מכוניות לפני! לקח לי יותר משעה לצאת לשם  (ולא היו כל בעיות ברכב - רק הייתי צריך לחכות הרבה).

אגב, יש כל מיני חברות או אנשים פרטיים (לא מוסכים) שמציעים לקחת את הרכב לטסט עבורך מהבית או מקום העבודה ולהחזיר לשם תמורת 150-300 שקלים (או יותר). מישהו התנסה בשירות כזה? 

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני 10 דקות, motior כתב:

אגב, יש כל מיני חברות או אנשים פרטיים (לא מוסכים) שמציעים לקחת את הרכב לטסט עבורך מהבית או מקום העבודה ולהחזיר לשם תמורת 150-300 שקלים (או יותר). מישהו התנסה בשירות כזה? 

בהקשר הזה, אני מציע להיזהר ולקרוא את משהו שכתבתי עליו לפני כמה שבועות:

https://www.bizportal.co.il/car/news/article/20017016

• מעניין 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...