Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, יש ברשותי סקודה פאביה 2016 (עריכה) ידנית, שהגיעה ברמת האבזור על גבול העירומה.

רציתי לשאול מהן ההשלכות להחלפת מידת הג'אנט הקיים?

תודה

פורסם

השלכות?

רכישת חישוקים, רכישת צמיגים מתאימים, ביצוע שינוי מידה במכון רישוי לבחירתך בעלות סמלית.

מה תעשה עם החישוקים והצמיגים הנוכחיים? 

תזדכה עליהם? תמכור אותם? תשמור אותם? 

חישוקים חדשים עדיף מקורי או חברות מוכרות ופחות סינים עלומים. אותו הדבר מבחינת צמיגים. 

• אהבתי 2
פורסם

אפשר לקנות חישוקים מקוריים משומשים ממישהו שמשדרג מ 16 ל 17 למשל ולשלב את השידרוג עם החלפת צמיגים ש"בכל מקרה צריך כבר להחליף". 

השלכות - פגיעה מסויימת בנוחות נסיעה בגלל גובה דופן נמוך יותר, שיפור מראה, שיפור אחיזה כי רוחב הצמיג יעלה, שיפור בחדות ובדיוק היגוי כי כאמור חתך הצמיג נמוך יותר והוא מתעוות פחות תחת כוח פניה. 

אני בספק שזה מודל 2026...

• אהבתי 1

פורסם
לפני שעה, perez123 כתב:

סקודה פאביה 2026 ידנית

אשמח לשמוע איך רכשת אותה. 

תתחדש, תהנה.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 23 שעות, saar5555 כתב:

אשמח לשמוע איך רכשת אותה. 

תתחדש, תהנה.

אני יכול לחלום לרכוש ידנית 2026, התבלבלתי וזה 2016

לפני 23 שעות, Buki כתב:

אפשר לקנות חישוקים מקוריים משומשים ממישהו שמשדרג מ 16 ל 17 למשל ולשלב את השידרוג עם החלפת צמיגים ש"בכל מקרה צריך כבר להחליף". 

השלכות - פגיעה מסויימת בנוחות נסיעה בגלל גובה דופן נמוך יותר, שיפור מראה, שיפור אחיזה כי רוחב הצמיג יעלה, שיפור בחדות ובדיוק היגוי כי כאמור חתך הצמיג נמוך יותר והוא מתעוות פחות תחת כוח פניה. 

אני בספק שזה מודל 2026...

תודה!

טעות אנוש, קניתי 2016

בתאריך 5.6.2025 בשעה 13:24, Tom_22 כתב:

השלכות?

רכישת חישוקים, רכישת צמיגים מתאימים, ביצוע שינוי מידה במכון רישוי לבחירתך בעלות סמלית.

מה תעשה עם החישוקים והצמיגים הנוכחיים? 

תזדכה עליהם? תמכור אותם? תשמור אותם? 

חישוקים חדשים עדיף מקורי או חברות מוכרות ופחות סינים עלומים. אותו הדבר מבחינת צמיגים. 

תודה

פורסם

אפשר לשאול למה? אתה רוצה לשפר ביצועים/נהיגה ספורטיבית יותר? אמנם ידנית, אבל של פאביה?

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
לפני שעה, Jack457 כתב:

אפשר לשאול למה? אתה רוצה לשפר ביצועים/נהיגה ספורטיבית יותר? אמנם ידנית, אבל של פאביה?

אני יכול לענות במקומו?

יש לי פיאט 500 1.2, 69 כ"ס, הרכב הכי לא ספורטיבי שיש. הוא מגיע עם חישוקי פח 14" בגרסת איבזור שיש לי.

אני מחפש (בהזדמנות ובלי לחץ) להחליף לחישוקים קלים מקוריים 15" שהגיעו בדגם המאובזר יותר. 

למה? אין סיבה מיוחדת חוץ מזה שהם הרבה יותר יפים והרכב נראה פי כמה יותר טוב איתם. 

רק זה. פספסתי כבר הזדמנות לקנות סט משומש ב 1000 ש"ח. לא כזה כסף גדול אפילו שאין באמת סיבה חוץ מזה שזה יפה. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם

אה, אוקי. בהצלחה.  

ברכבי שטח מסוימים, למשל טרופר, נהוג להחליף את ה-16 ב-15, לטובת חתך גבוה יותר ויותר דגמי צמיגי שטח טובים. זה ממילא לא רכב שאמור להתמודד עם עיוות הדופן בפניות מהירות, ותוספת נפח האוויר שבצמיג מאפשרת להוריד PSI בשטח ועוזרת בדרכים משובשות. 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

מה שכן, במקרה של הפאביה, זו קפיצה קצת יותר משמעותית. אאל"ט, ממידה 185/60R15 למידה 215/45R16.

בניגוד למשל לפיאט 500, ששם זה יהיה מ-175/65R14 ל-185/55R15.

זה שינוי שיורגש יותר לרעה מבחינת נוחות וצריכת דלק.

בשני המקרים מומלץ לבחון גם את זמינות הצמיגים המידה הרצויה. ההיצע אולי משתנה לטובה, אבל גם העלות עולה.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אני החלפתי לאותה מידה מגאנט פלדה למגנזיום-האוטו נוסע יותר חלק-פחות ויברציות לעומת הפלדה. משכך המפרים אותו דבר. ומצד שני יותר יפה. וגם המחיר של קטן זול לעומת גדול

אז זה גם אופציה לא לשנות מידה

עריכה אחרונה על ידי דובצע

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...