Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום למומחים,

גיס שלי נכנס לתאונה ביום שישי, ועל פניו נראה שהוא צודק- אבל זה לא נראה לי הגיוני משום מה, אז אני רק מוודא.

מצ"ב התמונה הכי טובה שהצלחתי להשיג.

הגיס נכנס לחניה ופנה שמאלה (המסלול האדום) והנהגת הפוגעת הגיחה מאיפה שעומדת כרגע הסיטרואן (המסלול הכחול)- לשניהם לא היה תמרור 301

ממה שאני יודע ובדקתי, בצומת לא מרומזרת הזכות קדימה לבאים מימין, אבל נראה לי תמוה שמי שפונה שמאלה ובעצם חותך את שנוסע ישר, הוא הצודק. 

השאלה גם, אם העובדה שהוא נכנס לחניה, בעוד שהיא כבר שם, לא נותנת לה זכות קדימה.

אשמח לדעתכם,

שכויח

image.thumb.png.1273651bd8940204651d014cf7b671aa.png

עריכה אחרונה על ידי laplug
פורסם (נערך)

גיסך צודק.

זכות קדימה לרכב מימין.

לפני 53 דקות, laplug כתב:

אבל נראה לי תמוה שמי שפונה שמאלה ובעצם חותך את שנוסע ישר, הוא הצודק. 

הטענה שלך לחיתוך מסלול לא ברורה, בצומת רכבים חותכים מסלול של רכבים שונים כל הזמן, בגלל זה צריך להסדיר מי נוסע קודם, וכאמור  בהעדר תמרור, ז"ק לרכב מימין.

לפני 53 דקות, laplug כתב:

אם העובדה שהוא נכנס לחניה, בעוד שהיא כבר שם, לא נותנת לה זכות קדימה.

נראה שהמתחם כולו הוא חלק ממגרש חניה, ובכל צומת בתוך המתחם יש לנהוג לפי חוקי התנועה.

גם אם לא כל המתחם הוא חניה וגיסך נסע בכביש ונכנס למתחם, גם אז זכות הקדימה שלו, כי רכב ש"יוצא מחצרים" צריך לתת ז"ק לרכב שנוסע בכביש.

כל זה לא אומר שלגיסך אין רשלנות תורמת. יתכן שנסע מהר, או שפנה בקשת לא רחבה. אין לנו דרך לדעת בדיוק מה היה שם, אבל זכות הקדימה היתה שלו.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 27 דקות, Be roo כתב:

גיסך צודק.

זכות קדימה לרכב מימין.

הטענה שלך לחיתוך מסלול לא ברורה, בצומת רכבים חותכים מסלול של רכבים שונים כל הזמן, בגלל זה צריך להסדיר מי נוסע קודם, וכאמור  בהעדר תמרור, ז"ק לרכב מימין.

נראה שהמתחם כולו הוא חלק ממגרש חניה, ובכל צומת בתוך המתחם יש לנהוג לפי חוקי התנועה.

גם אם לא כל המתחם הוא חניה וגיסך נסע בכביש ונכנס למתחם, גם אז זכות הקדימה שלו, כי רכב ש"יוצא מחצרים" צריך לתת ז"ק לרכב שנוסע בכביש.

כל זה לא אומר שלגיסך אין רשלנות תורמת. יתכן שנסע מהר, או שפנה בקשת לא רחבה. אין לנו דרך לדעת בדיוק מה היה שם, אבל זכות הקדימה היתה שלו.

תודה.

פורסם

האם זה צומת T? או צומת X?

איפה בדיוק התרחשה התאונה? (בנתיב של החץ האדום? בנתיב שעליו מצויר חץ כחול? בתוך גבולות החניה?)

מה מיקום הפגיעות ברכבים?

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, fatboy1340 כתב:

האם זה צומת T? או צומת X?

איפה בדיוק התרחשה התאונה? (בנתיב של החץ האדום? בנתיב שעליו מצויר חץ כחול? בתוך גבולות החניה?)

מה מיקום הפגיעות ברכבים?

- צומת X

image.png.d6ae1e244753ee74fd34d296c479673f.png

- אני לא יודע בדיוק איפה התרחשה התאונה. לפי ההסבר שלו (הוא שלח לי סרטון של המקום) בערך איפה ששני החצים מתנגשים.

- מצ"ב הרכבים לאחר התאונה:

הרכב של הנהגת:

image.thumb.jpeg.4d6b27bb925f40741d30286558f69004.jpeg

הרכב של הגיס:

image.thumb.png.ba144bacdf20dc6d0c1b7bdf7c315e75.png

תכלס, כשאני מסתכל על זה עכשיו, זה נראה שהוא נכנס בה ולא להפך- אם לשפוט לפי מיקום המכות והנזק 🤔

פורסם

לצורך העניין, אין זה משנה אם זו צומת X או צומת T, ז״ק היא לרכב הבא מימין כשאין תימרור.

אפשרויות:

1. על פי התמונות, נראה שבעל הסובארו ״חתך״ את הפניה והתנגש בניסאן, ככל הנראה עוד לפני שהנ״ל נכנס אל הצומת.

במקרה זה, האשמה היא של בעל הסובארו.

2. הניסאן נכנס אל צומת בלי לתת ז״ק והסובארו התנגש בו.

במקרה זה, האשמה העקרית היא של הניסאן, כשלסובארו קיימת אשמה תורמת.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם (נערך)
לפני שעה, kompy כתב:

לצורך העניין, אין זה משנה אם זו צומת X או צומת T, ז״ק היא לרכב הבא מימין כשאין תימרור.

אפשרויות:

1. על פי התמונות, נראה שבעל הסובארו ״חתך״ את הפניה והתנגש בניסאן, ככל הנראה עוד לפני שהנ״ל נכנס אל הצומת.

במקרה זה, האשמה היא של בעל הסובארו.

2. הניסאן נכנס אל צומת בלי לתת ז״ק והסובארו התנגש בו.

במקרה זה, האשמה העקרית היא של הניסאן, כשלסובארו קיימת אשמה תורמת.

מבירור נוסף עולה שהם התנגשו במרכז הצומת, אבל משום מה הנהגת בטוחה ב 100% שהיא צודקת ורוצה לתבוע אותו

פורסם

יש סרטון ממצלמת דרך או ממקור אחר?

יש צילומים לפני שהרכבים הוזזו?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מיקום הפגיעה בצד ימין של הנהגת מצביע יותר לאשמה גדולה יותר של הגיס, כי להערכתי היא יכלה להפגע כך רק אם היתה בעיצומה של פניה שמאלה, באמצע הצומת.

זה אומר שאו שהוא נסע מהר מידי, או שחלם, והיה יכול למנוע את התאונה, גם אם זכות הקדימה שלו קופחה.

אבל בלי פרטים נוספים קשה לקבוע.

פורסם

או שנהגת הניסאן פנתה פניה רחבה מדי. או שנהג הסובארו פנה הדוק מידי. או שילוב של השניים.

בדיוק מסיבה זו שאלתי על תמונות לפני הזזת המכוניות ממקום המפגש, וכעת אני מרחיב. - תמונוֹת בהן ניתן לראות את מיקום המכוניות ביחס לצומת ולאיים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ממיקום הפגיעה בניסאן נראה כי הנהגת יצאה למרכז הצומת ומגעה בסובארו לפני שהחל את הפניה שמאלה.

אם כן, האשמה שלה בלבד.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

לפי אופי הפגיעה אני מעריך שהניסאן הוא הרכב הפוגע, כי אם הסובארו פגע היה צריך להיות מוקד נזק מעיכה משמעותי יותר בשביל להסביר את עקירת כל הטמבון ממקומו.

יש סבירות להניח שהניסאן נסע תוך כדי נגיחה קלה לאורך הטמבון של הסובארו וכך הוריד אותו מהמקום

פורסם
לפני שעה, laplug כתב:

אין, לצערי

המלץ לכל מי שאתה מכיר, אחרי תאונה, דבר ראשון מוודאים שכולם בסדר, דבר שני שולפים טלפון ומתחילים לצלם וידאו שמתעד את הרכבים, הפגיעות, המיקום היחסי בכביש, הנוסעים ותגובותיהם.

פורסם

זכות קדימה זה משהו שמקבלים לא לוקחים. נראה  כאילו שניהם היו במרכז הצומת ובתנועה. אפשר לתבוע בשביל זה יש חברת ביטוח. לפי דעתי שניהם ישלמו השתתפות. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...