Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 30 דקות, chezik כתב:

ואתה נשאר בשלך, מבין יותר טוב מכולם מי הוא הנכה האמיתי.

תראה לי עוד מדינה בעולם איפה שיש כזאת הגדרה רופפת לנכות שמצדיקה תעדוף על פני שאר החברה. 

עריכה אחרונה על ידי Cranky_CPA
  • תגובות 682
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 41 דקות, Cranky_CPA כתב:

תראה לי עוד מדינה בעולם איפה שיש כזאת הגדרה רופפת לנכות שמצדיקה תעדוף על פני שאר החברה. 

לא ההגדרה רופפת, אלא בדיקת הבקשות המוגשות ואכיפת זייפנים - זה מה שרופף.

לא מכיר מדינות אחרות, אבל מעריך שבכל מדינה בעולם שמכירה בזכותם של נכים לחניה מועדפת - ההטבה ניתנן לכל מי שאינו מסוגל להתנייד כמו כולם בגלל מגבלה רפואית, ולאו דוקא משותק רגליים.

אדרבה, מי שמכיר מדינה שכן מחלקת ביניהם שיציין את זה, ונראה אם מדובר במדינות שהיינו שמחים להידמות להם.

• אהבתי 1
פורסם

אני מציין עובדה אנושית מעצם היותנו בני אדם. מטרתו של תו נכה היא ליצור 'מגרש משחקים הוגן' ככל האפשר עבור אנשים עם מוגבלות. הבעיה טמונה בהגדרת הנכות ובשאלה היכן עוברים הגבולות והקווים האדומים. 

פורסם
בתאריך 9.12.2024 בשעה 12:55, לב טוב כתב:

לא מבין איך תמיד המשטרה "עולה" על הדברים האלו אחרונים? הם לא חיים בין אנשים?

בטח מפקד התחנה לא הצליח למצוא חניה בשביל לקנות פלאפל כי כול המדרכות חסומות אז שלח את החוקרים שלו למצוא למה יש פתאום כול כך הרבה נכים.

• אהבתי 1
  • משעמם 1
  • מצחיק 1
פורסם
בתאריך 9.12.2024 בשעה 17:39, fatboy1340 כתב:

ממש לא קשה לאכוף זאת. נתתי עשרות,אם לא מאות דוחות על חניה בחניית נכים/מקומות אסורים כאשר הנכה בכלל לא קרוב למקום. הכי פשוט לעשות זאת כאשר הרכב נכנס או יוצא מחנית נכים/מדרכה וכד'. אבל יש עוד הרבה דרכים אחרות.

היי FATBOY, אני רוצה להתיעץ איתך אם אפשר. רננה אורן 0523897014

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בדיוק היום הייתי בבניין מסחרי בראשון לציון, ספרתי שם 7 חניות שמיועדות לנכים. אמצע יום עבודה רגיל, כל 7 החניות תפוסות.

בזמן שאני יושב ברכב ומתכתב בוואטסאפ, אחד הרכבים יצא מהחניה ובמקומו נכנס רכב אחר עם 2 בנות צעירות. לפחות לפי העין הלא מקצועית שלי- מגבלת הליכה לא ראיתי עליהן. מגבלת כישורי חניה דווקא כן. מיד אחריהן יצא רכב מחניית נכים אחרת וכשעדיין לא הספיק לצאת מאיזור החניה, חנה במקומו רכב אחר.

אני אגיד שוב שברור לי שאני לא יכול לדעת מה יש לאותו אדם וכמובן שלא כל דבר רואים בעין ושבכלל- זה לא ענייני. 

אבל תהיתי לעצמי איך יכול להיות שבבניין מסחרי בודד בעל 7 חניות נכים- כל החניות האלה תפוסות כל הזמן וכשחניה מתפנה- מיד נתפסת על ידי רכב אחר.

הרי אחוז הנכים ביחס לאוכלוסיה לא גדול כל כך. איך ייתכן שיש 7 נכים בו זמנית בבניין קטן בעיר אחת?

• מבאס 1

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם
לפני 2 דקות, Pavlik כתב:

בזמן שאני יושב ברכב ומתכתב בוואטסאפ, אחד הרכבים יצא מהחניה ובמקומו נכנס רכב אחר עם 2 בנות צעירות.

בול מה שקרה לי לפני כמה שנים. אולי אלו אותן נערות..

אפילו אמרתי להן בנימוס שזו חניית נכה (חשבתי שאולי לא שמו לב) והן ענו שהכל טוב ויש תו על הרכב.

מאז אני בעצבים על עניין ניצול התווים שלא על ידי הנכה.

פורסם
לפני 14 שעות, Cranky_CPA כתב:

הבחור עם הפתיל הקצר, שלא מסוגל לעמוד בתור בשביל אבטיח ובירה (אבל אין לו בעיה לשתות למרות הפתיל הקצר), לא צריך לקבל פטור מתור – הוא צריך לקבל בעיטה בבטן. 

לפני 15 שעות, Cranky_CPA כתב:

יאללה, בוא ניתן גם לכל מי שיש לו פתיל קצר תו נכה. בעצם, בוא ניתן לכל המדינה תו נכה, כי לפי הקריטריונים שלכם כולם פה נכים ממילא – כאבי גב, כאבי ברכיים, גב, רגליים, עצבניים, לחוצים, ולא יודעים לעמוד בתור

ראשית, בלי ציניות, בעיטה בבטן זו גם צורת טיפול, אולי לא מקובלת אצלנו, כמו גם כריתת יד לגנבים ומוות לרוצחים. זה לא ירפא אותו, אבל יגרום לך ולכולנו פחות להרגיש אותו.

אני סבור שהשיטה הערבית לטיפול בהפרעות נפשיות - עבודה חקלאית קשה, לדוגמא, מרפאת את החולה יותר מכל טיפול אחר. מכות לא (גם זה מהשיטה הערבית).

התעכבתי בתגובה הארוכה שלי לעיל על ההבדל בין תג חניה לנכה לבין פתור מתור. יש בהחלט הבדל ביניהם.

נדמה לי כי הרחבת הקריטריונים (לא הזיופים) לתג נכה נובעת מפסיקה בעניין. לא חיפשתי. 

אגב, לא הבנתי למה מי שסובל מפתיל קצר לא רשאי לרכוש אבטיח ובירה.

• אהבתי 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 20 שעות, Cranky_CPA כתב:

אני מציין עובדה אנושית מעצם היותנו בני אדם. מטרתו של תו נכה היא ליצור 'מגרש משחקים הוגן' ככל האפשר עבור אנשים עם מוגבלות. הבעיה טמונה בהגדרת הנכות ובשאלה היכן עוברים הגבולות והקווים האדומים. 

הבעיה טמונה בקומבינות וב abuse שעושים כאן בתו נכה, לא בקריטריונים.

גם אם ישונו הקריטריונים כך שנכה הוא אדם בלי יד רגל ועם עין אחת - תמשיך להתקיים תעשיית הקומבינות הזאת וחניות נכים יישארו תפוסות לעד, כל עוד לא יטפלו בבעיה האמיתית.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 8 שעות, tinoki כתב:

אגב, לא הבנתי למה מי שסובל מפתיל קצר לא רשאי לרכוש אבטיח ובירה.

לגמרי רשאי,

רק לא הבנתי למה אני צריך לסבול את הפתיל הקצר שלו או להתחשב בזה. 

גם הפתיל שלי קצר, ואתה לא רואה אותי מתפוצץ.

בכל מקרה, הבירה זה כנראה טוב בשביל להאריך את הפתיל- והאבטיח זה לקנה מידה.

לפני 23 דקות, nadavd4 כתב:

כל עוד לא יטפלו בבעיה האמיתית.

שהיא, לתפיסתך?

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...