Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביטחתי את הרכב שלי לשנה נוספת.

יצא לי, 4886 ביחד. ב-9000000 . שיחה עם נציג. נשלח לי למייל, כולל הכל .

כן כן חברים, לא טעות . 2 הביטוחים יחד .סוף סוף הוזלה. [לפחות מבחינתי] .

מקווה שהתופעה תלך ותזלוג גם אצל האחרים .

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תשמע, זו משוואה אחת ב-5 נעלמים.

באיזה רכב מדובר? מה ההיסטוריה הביטוחית? כמה שילמת קודם? מה מאפייני המבוטח?

ושאלת השאלות - מה הקשר שלך ל-IDI?

• מצחיק 4
  • רעיון טוב! 3
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מעניין שלקראת חידוש הביטוח שלי של סוזוקי קרוסאובר 2016 ההצעה מ9 מיליון נראתה לי גבוהה למרות שאני לקוח ותיק.

הפניקס נתנו הצעה זולה ב500 שקל ולקחתי אותה

פורסם

- ASX 2021.

- ללא תביעות, או תאונות...

- מעל 50.

שילמתי שנה שעברה 2 הביטוחים ביחד 6100 , בחברת "שלמה ביטוח" .

הייתי בטוח שהשנה עם כל סיפורי ההתייקרויות שאני קורא כאן, זה יגיע הרבה יותר רחוק.

בסופו של דבר יצאה הפתעה לטובה, בסך הכל .

פורסם (נערך)

ממש מקוה שזו תופעה חדשה ולא רק משהו חד פעמי... 

אני אמור לחדש את הפוליסות שלי לקראת ינואר הקרב ובא, אם יהיה חידוש מרענן אני אעדכן בל"נ.

עריכה אחרונה על ידי לב טוב

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
לפני 23 דקות, zvigolden כתב:

מעניין שלקראת חידוש הביטוח שלי של סוזוקי קרוסאובר 2016 ההצעה מ9 מיליון נראתה לי גבוהה למרות שאני לקוח ותיק.

הפניקס נתנו הצעה זולה ב500 שקל ולקחתי אותה

מספרים…

בפברואר חידשתי לקרוסאובר 2016 בביטוח ידיר (האח של 9 מיליון), שילמתי קצת פחות מ-4,500 ש״ח לחובה ומקיף לכל נהג מעל 24. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 36 דקות, sperial כתב:

מספרים…

בפברואר חידשתי לקרוסאובר 2016 בביטוח ידיר (האח של 9 מיליון), שילמתי קצת פחות מ-4,500 ש״ח לחובה ומקיף לכל נהג מעל 24. 

רק אני ואשתי נוהגים ואין תביעות

9 מיליון רצו 3900 . פניקס 3400 וגם ביטול השתתפות עצמית

פורסם (נערך)

המקיף שלי התייקר ב-10% 

לא ברור על מה

הרכב מתיישן וביטוח מתייקר 

מרוב שהרכב לא גניב אני יכול לנטוש אותו לא נעול בהוד השרון עם מפתח בסוויץ 

עריכה אחרונה על ידי Cranky_CPA
  • אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם

כל נושט הביטוחים הוא דינמי לחלוטין, חברותה ביטוח עובדות על מספרים ונתונים, מה הסיכוי שהרכב שלך יגנב אל מול כמה כאלה יש על הכביש, בחישוב של מי נוהג באוטו, איפה אתה גר, כמה קילומטרים אתה עושה בשנה וכו וכו, בנוסף גם חישובים סטטיסטיים של כמה יעלה לתקן תאונה או פגיעה כזו או אחרת אל מול הסיכוי שתצטרך להשתמש בביטוח.

לדוגמא אם הסיכוי הסטטיסטי שלך להצטרך להחליף פנס אחורי והוא יעלה 3000 שקל זה יחושב בתכליל שלהם בחישוב הביטוח השנתי.

אבל הסעיף הכי משמעותי הוא הסיכוי של הרכב שלך להגנב, יש רכבים גניבים יותר וגניבים פחות תלוי בדרישה לחלקי חילוף בשוק השחור/אפור/לבן/בורדו עם נקודות.

אם יש לך טויוטה קורולה היא רכב גניב בהרבה מסוזוקי סוויפט,  ולכן תשלם פרמיה בהתאם לסיכוי של הרכב שלך להגנב, אותו דבר רכבים מקבוצת פולקסווגן, כאשר מנוע-גיר-מכלולי הנעה-מתלים-מערכות היגוי וכו וכו יושבים על מגון רכבים, ולכן חלקים מסקודה אוקטביה יתאימו גם לגולף, גם לאיביזה, גם לאאודי אי 3, גם ל סקודה קודיאק וכו וכו ולכן לגנוב אוקטביה מעלה את הסיכוי להפטר להחלקים במהירות.

אתן דוגמא, לפני כמעט שנה הייתי בחיפוש לרכוש רכב יד 2, בין האופציות עלו סקודה אוקטביה מודל 2019 או 2020, הצעת המחיר לביטוח שקיבלתי היתה קרוב ל11000 שקל בשנה, בין היתר נאמר לי שבגלל שאני גר במודיעין ומכת גניבות הרכבים גבוהה אז הפרמיה שלי תהיה גבוהה, ויתרתי על האוטו ורכשתי אופל אינסיגניה 2019, רכב יקר בהרבה, מורכב בהרבה ונמצא לפחות קטגוריה אחת מעל האוקטביה כמעט בכל האספקטים מלבד מחיר הביטוח. שילחתי 5990 שקל לשנה בניטוח מקיף פלוס חובה על אותם פרמטרים שהוצגו בהצעת המחיר לאוקטביה, פשוטו בגלל שהאינסיגניה לא גניבה,  בכלל המכונית הספציפית שלי בגרסת הקצה עם רמת הגימור הגבוהה ביותר כנמכרה ב19 יחידות בלבד.

המחירים משתנים משנה לשנה לפי חישוב שחברותה ביטוח עושות במשך השנה, לגוכמא מכת הגניבות החדשה היא הדגמים החשמליים של חברת BYD ולכן מחירי הביטוח שלהם צפויים לעלות, ובמידה ופופולריות של דגם מסויים יורדת והדרישה לחלקים יורדת וכתוצאה מכך הרכב נגנב פחות, חברות הביטוח יכולות להוריד את מחיר הביטוח הנדרש על אותו הרכב.

בכל מקרה המחירים שונים בצורה משמעותית בין חברה לחברה ולכן תמיד רצוי לבדוק בכמה חברות, אך במקביל להתייחס גם הפרטים בקטנים בהצעת הביטוח כמו אם יש או אין ביטוח שמשות, גרירה, רכב חילופי, השתתפות עצמית ואפילו השתתפות משפטית במקרה הצורך.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

AIG היו הכי זולים אצלי שנה שעברה בפער... ועכשיו הקפיצו לי בחידוש לביטוח זהה לחלוטין בלי תביעות של ה3008 את המחיר מ3800 שקל ל4600 במקיף.🤬 והחובה עוד 110 שקל...

אני בודק בעוד מקומות 🤬

עריכה אחרונה על ידי TZR84

פורסם (נערך)

אני שילמתי על קורולה 2020 האצ׳בק 7800 שקלים מקיף וחובה ועכשיו משלם על ארונה 1.5 2022 4500 מקיף וחובה.

כשבדקתי גם על איביזה מאותה שנה ואותו נפח מנוע הביטוח היה יקר משמעותית ויותר קרוב למחיר של הקורולה... 

עריכה אחרונה על ידי Rongaflugen

2018 Mazda 3 2.0 Hatchback Premium.

פורסם

אני שילמתי על מאזדה 3 7500 ש״ח חובה ומקיף. 

מקווה שבחידוש הבא נראה איזו ירידה, לאחר שהמחירים רק עלו בהדרגה משנה לשנה. ב-2021 שילמתי 4300 על אותו אוטו בדיוק.

פורסם
בתאריך 1.12.2024 בשעה 20:29, Cranky_CPA כתב:

המקיף שלי התייקר ב-10% 

לא ברור על מה

הרכב מתיישן וביטוח מתייקר 

מרוב שהרכב לא גניב אני יכול לנטוש אותו לא נעול בהוד השרון עם מפתח בסוויץ 

זה בדיוק מה שאני אומר. 

אם הרכב מתיישן, וכלכלית, שווה פחות (בטח אוטו חדש שכל לשנה ערכו יורד בהרבה) למה הביטוח שלו עולה? וכשתמיד אני שואל סוכני ביטוח על זה, אין להם תשובה. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 10 דקות, saar5555 כתב:

זה בדיוק מה שאני אומר. 

אם הרכב מתיישן, וכלכלית, שווה פחות (בטח אוטו חדש שכל לשנה ערכו יורד בהרבה) למה הביטוח שלו עולה? וכשתמיד אני שואל סוכני ביטוח על זה, אין להם תשובה. 

רוב העלות היא לא על הסיכון של הרכב שלך אלא על נזקי גוף וצד ג', להם זה לא משנה כמה הרכב שלך שווה

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...