Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 942 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן,

עלתה בפני זוגתי האפשרות לקנות טויוטה יאריס היברידית 2021 יד שניה ממגרש עם כ-46k קילומטר.

המחיר המבוקש הוא 80k.

אין לי הרבה ניסיון בקניה ממגרשים אבל מהמעט שכן יש לי את הרושם שהם אף פעם לא מפסידים ויש מקום לחשדנות.

אקדים ואומר שאין לי דוח בלק"ר ושאני אמור לקבל אותו ביום ראשון מהמגרש.

מדובר על רכב שעבר תאונה וככל הנראה (נאמר בסוג של השערה על ידי הסוכן) עבר אובדן גמור להלכה ונקנה על ידי חברה לשיפוץ והעלאה חזרה.

הרכב היה בליסינג אצל נהג יחיד לפי הרישיון למשך חודש, לאחר מכן נרכש על ידי חברה למשך שנתיים ולאחר מכן הגיע לסוחר שאצלו ביקרנו, שם נמצא כחודשיים.

ברישיון רכב מופיע שהוא יד 1 (אני לא מבין איך לא 2 אם הוא עבר מליסינג לחברה).

התאונה שהייתה, הייתה בצד ימין קדמי. הוחלפו דלת ימין, כנף ימין, שלוחה ימין, שמשה קדמית ושני הצמיגים הקדמיים. הצמיגים הקדמיים של חברה הונגרית גנרית כלשהי האחוריים של קונטיננטל ואני מניח שהם הסטוק המקוריים.

מבחינה שטחית נראה שעשו תיקון ברמה יפה. לא ניכר נזק, הבדלי גובה בין הדלת לכנף או כל תזכורת אחרת. הדלת נעה על הציר מושלם. טרם לקחנו את הרכב לנסיעת מבחן.

הרכב נלקח למכון בדיקה והדוח מציין "תקוני מרכב משמעות נמוכה" וגם "תקוני מרכב משמעות גבוה", ששם כבר מצוין כיפופים ומעיכות בקצה שלדה קדמית צד ימין.

ביקשתי לדעת אם יש דוח שמאי ונאמר לי שאין. אולי אדע יותר בראשון.

מצרף את הדוח, את רישיון הרכב וצילומסך ממשומשת.

אשמח אם תעזרו לי להבין

1. איך הרכב יד 1 אם הוא עבר יותר מ-2 ידיים?

2 . האם הקניה כדאית מבחינת מחיר או האם אולי לא להתקרב בשום מחיר מבחינה בטיחותית?

רישיון רכב טויוטה יאריס 21 ממגרש.jpg

בדיקת מכון.jpg

היסטוריית בעלויות טויוטה יאריס 21.JPG

עריכה אחרונה על ידי Hitromor
פורסם

ברישיון רשום שהוא יד 2 = בעלים קודמים 02.

יותר מריח לי שהרכב נקנה ע"י החברה כרכב 0 ק"מ ( למרות שב 2021 עקב הקורונה לא היה אפשרויות כאלה).

יותר מדי מנורות אדומות וסימני שאלה - הייתי מחפש רכב אחר.

• רעיון טוב! 1
פורסם

1. הרכב אכן יד שניה. כשאתה יד ראשונה מופיע בעלים קודמים 00. רשום 01, כלומר בנוסף לבעלים הנוכחיים היו לרכב עוד בעלים. סוחר לא נספר כיד ולכן זה יד שניה ואתה תהיה יד שלישית, שזה די גבוה לרכב שיהיה בן 3 תכף.

2. אני הייתי נמנע מהרכב הזה. הנתונים סבירים מבחינת קילומטראז' (אם כי מעל הממוצע, אבל זה לא הדבר שמטריד אותי), אבל כמות הידיים גבוהה יחסית לגיל הרכב, בעלות קודמת של חברה ושל חברת ליסינג אומר שהמחירון המשוקלל נמוך יותר ובנוסף הרכב אובדן להלכה עם משמעות גבוהה.

הייתי מתפשר אפילו על יאריס בנזין מהדור הנוכחי או על רכב אחר אפילו, אבל לא קונה את זה.

הצצה זריזה ביד 2 - רוב היאריס ההיברידיות מ-2021 עולות כ-100 אלף ש"ח, פרטיות מרמת גימור גבוהה ועם קילומטראז' ממוצע ומטה יעלו יותר.

אפילו אחת יוצאת ליסינג עם 53 אלף ק"מ עולה 98 אלף ש"ח.

הכי זולה בלוח כרגע מסוכנות מחיפה, עם 116 אלף ק"מ ועולה 90 אלף ש"ח.

בקיצור - לא.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

אל תיגע, סכנה בטיחותית ורכב שלעולם לא תמכור במחיר נורמלי אחר כך וגם לא בקלות. לא שמים 80 אלף על רכב שכולו הוחלף ועבר תאונה גדולה, יש מספיק יאריס או מתחרות טובות שמורות במחירים האלה 

עריכה אחרונה על ידי nissan1211
  • רעיון טוב! 2
פורסם

יתכן שהרכב נרכש על ידי חברה כ"אפס קילומטר".

אולי לא שמת לב, אבל בתיאור הנזקים מופיעים גם תיקונים + חומר בגג, כלומר התאונה היתה יותר חמורה מכפי שנדמה לך.

לא סתם הרכב הזה הגיע לידי סוחר ושוכב אצלו כבר 3 חודשים (מ-20.9.23) - לא מעט בשביל רכב מבוקש. לדעתי - אם בריאות זוגתך חשובה לך שישאר אצל הסוחר. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש עוד מיליון דברים שצריך להחליף ברכב שעבר תאונת דרכים -

מה הסיכוי שלא הופעלו כריות אויר?

אז כריות אויר. נדמה שגם מחשב כריות אוויר או מחשב abs יש חובה להחליף אחרי תאונה.

קדם מותחנים לחגורות.

האם המנוע זז בתאונה? מה עם מתלה ימין? תושבות מנוע?

דלת נפתחת חלק ופחחות יפה זה החלק הקל. מה עם בדיקת פרונט ממוחשבת? תקינה וטובה?

זה המון דברים שאי אפשר לדעת שהחליפו או עשו קומבינה או שלא החליפו וזה המצב.

לא קונים רכב כזה בלי דוח שמאי, שכולל תמונות, ותיעוד מלא.

הבעיה שלדעתי אין הליך שמאות נורמלי. לא תהיה לך רשימה מקיפה של דברים שצריך להחליף. השמאי אומר שזה אובדן להלכה, לא חושב שהוא עושה רשימת חלפים וכו, חברת הביטוח מקבלת את הרכב ומוכרת את זה לסוחר. משם נדמה לי שכן צריך שמאי בסוף להעלות את הרכב חזרה לכביש.

ועוד משהו, טלפן לסוכן הביטוח שלך, תן לו מספר רכב, תבדוק איתו כמה שווה רכב כזה אחרי אובדן להלכה, כלומר, אם קנית את הרכב ואחרי דקה פגע בך משאית.

ברכב היברידי יש עוד יותר מערכות.

ביונדאי למשל יש מערכת קירור נוספת למנוע החשמלי. ראיתי שאצלי למשל המרכזיית שמן ברקסים הידראולי בצד ימין. ממש על כנף ימין.

דוח בלקר לא יעזור לך הרבה פה. אתה יכול להוציא דוח סליקה בכמה שקלים שיראה לך מתי היו תאונות. זה גם מה שיתן הדוח בלקר, אבל כנראה באופן קצת יןתר ברור

• אהבתי 1
פורסם

Don't.

פשוט שכח מהרכב הזה, ושמישהו אחר יהנה מהבונבוניירה.

גם ב 40.0 אש"ח לא הייתי קונה את הרכב הזה. 

• רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 15 שעות, discoTD5 כתב:

Don't.

פשוט שכח מהרכב הזה, ושמישהו אחר יהנה מהבונבוניירה.

גם ב 40.0 אש"ח לא הייתי קונה את הרכב הזה. 

בדיוק!!!

פשוט לא!!!

גם סוחר, גם שקרים, גם אובדן להלכה, גם בדיקה מלוכלכת ביותר

שמישהו אחר יהנה מהסוכריה

פורסם

אתן לך את ה2 סנט שלי.

בעלה של אחותי עובד כבר אזור ה15 שנה בכל חברות הליסינג וטרייד אין שרק תחשוב עליהם. 

אם פעם אחת בחיים שלך היית עושה סיור במגרשים שלהם שבו הם מאחסנים את הרכבים שסיימו עסקה ועוברים השבחה. 

הייתי מבין טוב מאוד שלא מתעסקים בשום צורה עם רכבים כאלה ובטח לא קונים ממגרשים.

תעשה עם המידע הזה מה שאתה חושב לנכון.

• תוכן חדש...