Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 962 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אחרי תיקון אחד יותר מידי של גיר שעלה צפונה מ-10 אני מחפש רכב אחר.
הייתי בכיוון של אלנטרה 23 חדשה מהניילון לאחר שהובטח לי ע״י סוכנות יונדאי מחיר מעל 70 בטרייד על האוקטביה, בסוף רגע לפני סגירה השתנתה ההצעה למחיר מגוחך נמוך מ-55, מה גם שעם האכזבה הזו נפל לי האסימון על כך שהמחיר הנוכחי של אלנטרה חדשה הרבה הרבה הרבה יותר מידי יקר, בצורה מחרידה.

חשבתי ללכת על מאזדה cx3 סביבות 2022 ראיתי שהמחיר שלה באיזור ה-110k, בתקווה לטרייד הוגן יותר.
מה דעתכם? תחת שרגיל לאוקטביה יתאים ל-cx3?

הסתכלתי גם על ניסאן סנטרה 2022 ולא היה לי נוח בכלל.

אני נוסע בעיקר לבד, לפעמים עם אישתי
איזור ה-15 אלף ק״מ בשנה.
מחפש שקט נפשי בעיקר.

עריכה אחרונה על ידי Evil-u
פורסם

cx3 רכב נהדר אבל לדעתי ירגיש לך ירידה מהרכב הנוכחי. אתה גם רגיל לתא מטען גדול יחסית, זה לא המצב בcx3. 

אם הכיוון הוא ג'יפון, הייתי שוקל לרדת בשנתון ולקחת cx30, לדעתי התמורה תהיה טובה יותר. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 4 שעות, Moshe c כתב:

cx3 רכב נהדר אבל לדעתי ירגיש לך ירידה מהרכב הנוכחי. אתה גם רגיל לתא מטען גדול יחסית, זה לא המצב בcx3. 

אם הכיוון הוא ג'יפון, הייתי שוקל לרדת בשנתון ולקחת cx30, לדעתי התמורה תהיה טובה יותר. 

נקודה טובה למחשבה, 
אני אסתכל על ה-cx30, תודה על הטיפ!

פורסם

CX3 מאכזב, צפוף, רועש ועגלתי בגירסת 1.6. ואלו שלוש התכונות שבאוקטביה תמצא את היפוכן. CX30 שונה לחלוטין ולטובה, גם אם בנושא הצפיפות עדיין לא בת תחרות אמיתית לאוקטביה.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, רועי5 כתב:

CX3 מאכזב, צפוף, רועש ועגלתי בגירסת 1.6. ואלו שלוש התכונות שבאוקטביה תמצא את היפוכן. CX30 שונה לחלוטין ולטובה, גם אם בנושא הצפיפות עדיין לא בת תחרות אמיתית לאוקטביה.

אם לאמר את האמת גם אלנטרה לא בת תחרות לאוקטביה בנושא המרווח.

יתרונות וחסרונות.

• אהבתי 1
פורסם

אם אתה הולך על אמינות, מאזדה נחשב ליותר אמין מיונדאי.

ב- CX3 יש רמת-גימור pure white עם מנוע משופר ובעיקר מושב-נהג חשמלי ומתכוונן שנחשב לנוח.

זאת רמת הגימור הגבוהה ביותר שכוללת גם רמקולים איכותיים, אמצעי בטיחות-אקטיבית משופרים, וככל הנראה גם בידוד-רעשים משופר.

אם תמצא אקזמפלר טוב,  שווה לבדוק. קח בחשבון שהמחיר שיבקשו, בהתאם.

בהצלחה

פורסם

אני נאלצתי לעבור מאוקטביה 20 לאלנטרה 23 מחוסר ברירה של אילוצי הליסינג.

יש לך אוקטביה 2019 ליסינג הדגם המאובזר עם המערכת הנורמלית, ומאבזור בטיחות?

מה הקמ וממי קנית אותו?

כי על 2019 לא מזמן רצו נראה לי מחיר שדומה ל95 כשחבר התעניין לקנות את שלו.

ואם קנית הרגע גיר משופץ, אז למה לא להנות מהרכב? שיפוץ גיר אמור להחזיק תקופה יפה אם עשו עבודה טובה. אתה צופה עוד הוצאות? אם אין צריכת שמן משמעותית, מה הבעיה?

אלנטרה 2023 הדגם הפרטי או הדגם ליסנג?

בדגם ליסינג מושבים מזעזעים, גם נהג ועוד יותר הנוסע, מסך אומלל ומראות שעדיף להדביק עליהן תפילת הדרך.

מושב נוסע לא מתכוונן לגובה.

תא מטען חסר כל שימושיות עם זרועות כמו בשנות ה90, במקום זרועות טלסקופיות קטנות בצדדים.

המראות בדגם המאובזר יותר זהות (מקווה שיש בהם חימום מראות פריט בסיסי בכל רכב ומאוד עוזר בגשם) אבל יש מערכת שטח מת שזה יתרון במראות האמריקאיות הנוראיות האלה.

גם המזגן לא כזה חזק, במיוחד שהחלל ברכב לא כזה עצום.

בקיצור, אם מוכנים לתת לך 50 אלף על אוקטביה ליסינג 2019, לא הייתי משתדרג בחיים לאלנטרה 2023 אלא רק בשביל חסכון דלק שצריך להיות משמעותי.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, KipodYam כתב:

אני נאלצתי לעבור מאוקטביה 20 לאלנטרה 23 מחוסר ברירה של אילוצי הליסינג.

יש לך אוקטביה 2019 ליסינג הדגם המאובזר עם המערכת הנורמלית, ומאבזור בטיחות?

מה הקמ וממי קנית אותו?

כי על 2019 לא מזמן רצו נראה לי מחיר שדומה ל95 כשחבר התעניין לקנות את שלו.

ואם קנית הרגע גיר משופץ, אז למה לא להנות מהרכב? שיפוץ גיר אמור להחזיק תקופה יפה אם עשו עבודה טובה. אתה צופה עוד הוצאות? אם אין צריכת שמן משמעותית, מה הבעיה?

אלנטרה 2023 הדגם הפרטי או הדגם ליסנג?

בדגם ליסינג מושבים מזעזעים, גם נהג ועוד יותר הנוסע, מסך אומלל ומראות שעדיף להדביק עליהן תפילת הדרך.

מושב נוסע לא מתכוונן לגובה.

תא מטען חסר כל שימושיות עם זרועות כמו בשנות ה90, במקום זרועות טלסקופיות קטנות בצדדים.

המראות בדגם המאובזר יותר זהות (מקווה שיש בהם חימום מראות פריט בסיסי בכל רכב ומאוד עוזר בגשם) אבל יש מערכת שטח מת שזה יתרון במראות האמריקאיות הנוראיות האלה.

גם המזגן לא כזה חזק, במיוחד שהחלל ברכב לא כזה עצום.

בקיצור, אם מוכנים לתת לך 50 אלף על אוקטביה ליסינג 2019, לא הייתי משתדרג בחיים לאלנטרה 2023 אלא רק בשביל חסכון דלק שצריך להיות משמעותי.

תודה על הנקודות היפות.
הרכב על גבול ה-90k בקילומטראז׳.
זה דגם האמבישן הבסיסי, זה היה הרכב שלי בליסינג וקניתי אותו כשעברתי חברה (הוא סיים ליסינג ואהבתי אותו).

לפי לוי יצחק זה 78k אחרי ירידה של יד ראשונה ליסינג, מסכים שמתחת ל-55 שהוצע לי בהתפתעה זה שערוריה.

אני מסכים שאלנטרה זה הרבה פשרה לעומת האוקטביה, חשבתי על דגם הלקסרי (המחיר צפונה מ-170k מגוחך, אני מסכים עם זה), מכיר את הבעיה של המראות האמריקאיות,מכיר את העניין הבגאז׳ הקטן.
העניין עם המזגן חדש לי.

רציתי למכור בגלל אינסטינקט ראשוני אחרי בעיית הגיר (במיוחד כשזה משהו שאומרים שחוזר בסופו של דבר).

פורסם (נערך)

אני חושב שאם תמכור אותו לבד בטוח תקבל יותר. אם יש לך אישור שזה היה הרכב הצמוד שלך ושאז קנית אותו, זה כמעט יד1 רק עם טיפולי ליסינג.

וכן, לשים עוד 100 אלף לרכב סהכ דומה רק עם צריכת דלק טובה יותר, צריך סיבה חזקה לזה, לפחות עבורי.

בימים חמים, לתחושתי, לוקח יותר זמן לקרר את האלנטרה מאשר האוקטביה.

אני עדיין לא אומר שבאלנטרה המזגן מאוד חלש, אולי זה קשור גם לכך שהרכב היברידי.

בשורה התחתונה, ביום חם, לוקח לדעתי כ10 עד 20 דקות לקרר כמו שצריך את הרכב, לרמה שאתה מעלה את הטמפ ומקטין את המפוח. זה מרגיש יותר מאשר האוקטביה. אולי זה גם בגלל שבאוקטביה השמשה אחורית והחלונות צד מוכהים מהיצרן. פה הכל שקוף.

כשלוחצים על הגז בחניה, המיזוג משתפר.

יש לי תחושה שאפשר לכוון / לתחמן את זה ושזה חלק מהחיסכון באנרגיה.

באלנטרה בנוסף אין פתיחת סגירת חלונות דרך השלט. גם אין אוטומטית. באוקטביה לפעמים הייתי פותח את החלונות מרחוק, במיוחד אם הייתי נכנס עם הילדים בצהריים.

אגב, שלושה פסים עליונים בחימום שמשה אחורית, לא עובדים. יש חוסר רציפות בפס חימום. דפקט ישר מהמפעל. למי יש כח לטפל בזה ברכב ליסינג חדש. זה בטח חודשיים של לנגס ואולי לסיים עם שמשה חלופית בסוף.

לגבי בעיות חוזרות בגיר - לא יודע להגיד לך. השאלה מה היתה הבעיה - בלאי מצמדים או עוד דברים. אם זה רק בלאי מצמדים - זה אמור היה להיות יותר זול ונראה לי שהקטע בלשים גיר משופץ זה חיסכון בזמן של המוסך.

הכנסת לעוד מוסך לחוות דעת? היו סימני אזהרה או שיום אחד הגיר התפגר? עוד חברים אצלי שוקלים אם לקנות את האוקטביה הצמודת ליסינג שלהם.

עוד נקודה - אלנטרה נמוך בטירוף. כל עליה על מדרכה היא סכנה. כנל חניה אגרסיבית ליד מדרכה וכו.

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
פורסם
לפני 22 שעות, Evil-u כתב:

אחרי תיקון אחד יותר מידי של גיר שעלה צפונה מ-10 אני מחפש רכב אחר.

היו מספר תיקונים והאחרון על מעל 10,000 בעצמו? או בסך הכל.

תשמע, היתה לנו קליאו שנרכשה על ידי אבי מהיצרן. הוא שילם איזה 4000 ש"ח אצל היבואן על מחשב גיר. ואנחנו במוסך פרטי שילמנו 8000 להחלפת כל הגיר.

וגם בחלופי  היו צרות. נמכר בפרוטות למגרש. הובא לשם באמצעות גרר... לא היו לו 60,000 ק"מ לרכב הרקוב הזה.

מכה. אני מזדהה עם הרצון למכור.

אבל אני לא בטוח שאצלך המצב זהה. יייתכן ויש לך אופק לא רע ברכב הנוכחי. נראה שלמעט הגיר אתה מאוד מרוצה מהרכב.

אולי במקום כעת להוציא עשרות אלפי ש"ח רק לטובת שקט נפשי שים בצד 10,000 שח לתיקון הגיר הבא ותמשיך עם הרכב שלך.

לגבי טרייד אין, זה שירות והוא עולה כסף. אם המחירון 78 והציעו לך בטרייד אין 55 אז הימור סביר הוא שבעצמך תמכור אותו ב 65 לפחות. 

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, KipodYam כתב:

אני חושב שאם תמכור אותו לבד בטוח תקבל יותר. אם יש לך אישור שזה היה הרכב הצמוד שלך ושאז קנית אותו, זה כמעט יד1 רק עם טיפולי ליסינג.

וכן, לשים עוד 100 אלף לרכב סהכ דומה רק עם צריכת דלק טובה יותר, צריך סיבה חזקה לזה, לפחות עבורי.

בימים חמים, לתחושתי, לוקח יותר זמן לקרר את האלנטרה מאשר האוקטביה.

אני עדיין לא אומר שבאלנטרה המזגן מאוד חלש, אולי זה קשור גם לכך שהרכב היברידי.

בשורה התחתונה, ביום חם, לוקח לדעתי כ10 עד 20 דקות לקרר כמו שצריך את הרכב, לרמה שאתה מעלה את הטמפ ומקטין את המפוח. זה מרגיש יותר מאשר האוקטביה. אולי זה גם בגלל שבאוקטביה השמשה אחורית והחלונות צד מוכהים מהיצרן. פה הכל שקוף.

כשלוחצים על הגז בחניה, המיזוג משתפר.

יש לי תחושה שאפשר לכוון / לתחמן את זה ושזה חלק מהחיסכון באנרגיה.

באלנטרה בנוסף אין פתיחת סגירת חלונות דרך השלט. גם אין אוטומטית. באוקטביה לפעמים הייתי פותח את החלונות מרחוק, במיוחד אם הייתי נכנס עם הילדים בצהריים.

אגב, שלושה פסים עליונים בחימום שמשה אחורית, לא עובדים. יש חוסר רציפות בפס חימום. דפקט ישר מהמפעל. למי יש כח לטפל בזה ברכב ליסינג חדש. זה בטח חודשיים של לנגס ואולי לסיים עם שמשה חלופית בסוף.

לגבי בעיות חוזרות בגיר - לא יודע להגיד לך. השאלה מה היתה הבעיה - בלאי מצמדים או עוד דברים. אם זה רק בלאי מצמדים - זה אמור היה להיות יותר זול ונראה לי שהקטע בלשים גיר משופץ זה חיסכון בזמן של המוסך.

הכנסת לעוד מוסך לחוות דעת? היו סימני אזהרה או שיום אחד הגיר התפגר? עוד חברים אצלי שוקלים אם לקנות את האוקטביה הצמודת ליסינג שלהם.

עוד נקודה - אלנטרה נמוך בטירוף. כל עליה על מדרכה היא סכנה. כנל חניה אגרסיבית ליד מדרכה וכו.

תודה על החוויה ההשוואתית, זה עוזר מאוד.

לגבי הגיר, שמתי לב שהוא התחיל לקפץ בין ה-2 ל-3 בפקקים באיילון, אמרתי שאני אבדוק את זה בטיפול, לאחר כשבוע שבועיים נסעתי לירושלים והגיר התחיל להתנהג מוזר בעליות, משך מאוד הילוכים.
פתאום מופיעה לי הודעה שיש תקלה בגיר, אין רוורס.
שמתי לב שכמו שאין רוורס אין גם הילוכים זוגיים בכלל, ניסיתי למשוך על 1-3 למקום שאפשר לעצור בו וגררתי למרכזי ראשל״צ.
זכיתי לטיפול די על הפנים, בדיעבד (בדיקה במצלמות) התברר לי שלא נגעו ברכב לפחות שבוע וחצי למרות שהצקתי יום יום (ובאמת, בלתי אפשרי להשיג ואתם) בסוף נראה לי שהלכו על הפתרון הקל והיקר של להחליף את כל התיבה, שקלתי במהלך ההמתנה אם לא שווה יותר פשוט לגרור למוסך אחר, אבל איכשהו קיוויתי שמרכז השירות הרשמי יתן את הפתרון הכי טוב.

מעבר לסיפור הזה הרכב היה אמין, טיפולים היו יקרים, כולם במוסך המרכזי.

האמת היא שעכשיו אני צריך לעשות טיפול ואני שוקל אם למשוך כמה ימים כדי שתתבהר התמונה בכמה אפשר למכור או לעשות אצל מוסך שקצת יותר אוהב את הלקוחות שלו (המליצו לי מאוד על אופיר).

פורסם (נערך)

נתנו הסבר למה לא נגעו שבוע וחצי?

איך הצלחת להגיע לבדיקת מצלמות? אני אופתע אם נתנו לך את הקבצים. ולצורך בדיקה עצמית הם לא צריכים אותה בשביל לדעת מה עשו או לא עם הרכב....

זו החלפה של כל התיבה בחדשה? זה אולי הפתרון הקל והיקר. אבל זה גם הפתרון הכי רציני ולטווח רחוק.

נראה לי שכדאי לך להשאר עם הרכב. יש לך רכב טוב ומטופל. עם גיר שיכול לעשות בעיות. ויכול לא לעשות בעיות. ונראה שבינתיים זכה לטיפול הטוב ביותר (אף אם בדרך עקומה ושירות רע)

נניח תקנה רכב אחר היום ב 120,000 או 150,000. בכל שנה אובדן הערך שלו יהיה גדול משמעותית מ 10,000 ש"ח שאתה יכול פעם אחת לשים בצד בשביל השקט הנפשי.

מעל 10,000 נשמע לי זול לתיבה חדשה אצל היבואן. לקליאו אמרו לי (בטון בו ברור שזו הצעה מזעזעת) 14,000 לתיבה משומשת. לפני מע"מ....  

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
  • אהבתי 1
פורסם

הוא דיבר על תיבה משופצת ב12 אצל היבואן. השאלה מה זה משופצת, האם זה שיפוץ על פי מפרט יצרן או שהם עובדים עם מכון גירים, ומה המפרט תיקון של המכון גירים.  האם היצרן מגדיר שמחליפים את הקלאצ ועוד , והאם זה יחידה שהיתה בה תקלה במוח או לא והאם המוח הוחלף או תוקן.

אני אישית הייתי נשאר עם הרכב שלך אלא אם כן יש לו עוד סיפורים, נניח אכילת שמן.

אני אישית חושב שהתדמית של יונדאי יותר טובה מהמצב בשטח - היונדאי זה רכבים מפוצצים בריקולים, וקריאות לתיקון שקטות שעושים בארהב ובארץ היבואן לא מביא שום דבר מזה. אומר שזה רכבים שונים פה. רק שיש פה רכבין אמריקאים לחלוטין גם. עיין ערך סונטה שנשרפה לא מזמן על כביש 6. או כל חודשיים שמישהו נכנס לפה על קיה סורנטו או יונדאי סנטה פה עם בעיות מכניות של עשרות אלפי שח, ואז נעלם מהשרשור.

• מעניין 1
פורסם

מחירי המרכזי של צ׳מפיון (גם של יבואנים אחרים) הם הגבוהים ביותר שקיימים בשוק. יש מוסכים מתמחים שעושים עבודה מצויינת ולא פחות מקצועית במחירים הרבה יותר סבירים ובזמן קצר.

מוסך רון בתל אביב, אופיר המכונה המכונאי האקדמאי, גיא מוטורס בשילת , טי ג׳י בפתח תקווה. בכל אחד מהם היו מחליפים לך מצמדים ו/או מכטרוניקס במחירים זולים בהשוואה למרכזי.

לו אני במקומך, הייתי נשאר עם הרכב, בוודאי מול האלטרנטיבות שציינת, ועובר לטפל אצל המתמחים. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)
לפני 27 דקות, razi_pazi כתב:

נתנו הסבר למה לא נגעו שבוע וחצי?

איך הצלחת להגיע לבדיקת מצלמות? אני אופתע אם נתנו לך את הקבצים. ולצורך בדיקה עצמית הם לא צריכים אותה בשביל לדעת מה עשו או לא עם הרכב....

זו החלפה של כל התיבה בחדשה? זה אולי הפתרון הקל והיקר. אבל זה גם הפתרון הכי רציני ולטווח רחוק.

נראה לי שכדאי לך להשאר עם הרכב. יש לך רכב טוב ומטופל. עם גיר שיכול לעשות בעיות. ויכול לא לעשות בעיות. ונראה שבינתיים זכה לטיפול הטוב ביותר (אף אם בדרך עקומה ושירות רע)

נניח תקנה רכב אחר היום ב 120,000 או 150,000. בכל שנה אובדן הערך שלו יהיה גדול משמעותית מ 10,000 ש"ח שאתה יכול פעם אחת לשים בצד בשביל השקט הנפשי.

מעל 10,000 נשמע לי זול לתיבה חדשה אצל היבואן. לקליאו אמרו לי (בטון בו ברור שזו הצעה מזעזעת) 14,000 לתיבה משומשת. לפני מע"מ....  

הבהרה, זו מצלמת הרכב שלי (שנדלקת כשמדליקים את הרכב או כשמזיזים אותו חזק)
אתה יכול לדעת בדיוק מתי נגעו ברכב בצורה הזו.

אני מעריך את חוות הדעת שלכם, עושות לי הרבה סדר בענן הזה בראש.

• תוכן חדש...