Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קידוד שלט בוש ישן לרכב

מעבר לפיתרון נפתר ע"י CiUiK,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי, איבדתי את השלט והמפתח וכעת נאלץ להשתמש במפתח ספייר (מקורי הונדה עם צ'יפ אין בעיה עם אימובילייזר) ובשלט ספייר של בוש שאיבד קידוד.

ברשותי רכב הונדה ישן ובעבר היו מתקינים מערכת של בוש עם אזעקה וניתוקים (אצלי יש ניתוק אחד לסטרטר) 

אני חופר בכל האינטרנט ולא מוצא דרך לקודד את השלט (לא מעוניין בשלב זה ללכת ולשלם למישהו, יש לי את הזמן כרגע ללמוד לחקור ולהתייעץ) . מצאתי פה

מסמך pdf  עם מדריך לשכפול אבל זה לא עבד לי, נראה שגם לבחור ההוא - 

לא עבד.

השלט המדובר זה מה שתראו בתמונה בקובץ שצירפתי.

אשמח לעזרה..

כרגע אני נוסע עם הרכב אבל צריך לחכות כל פעם חצי שעה לפני הנעה וזה מאוד לא נוח

עריכה אחרונה על ידי CiUiK
פורסם

ערב טוב

אני הוא זה של הפוסט עם השלט בוש אני גם ניסיתי לשכפל ככה ולא הצלחתי

אצלי מדובר בטיוטה יאריס ידנית

שמתי לב לזה שהוא מחובר רק לסטרטר וגם זה מה שאתה אמרתה זה אומר שאני יכול להכניס את ההילוך לשני ולזרוק קלאץ והאוטו מונע כי זה אוכף את הסטרטר (מעניין אם מחברים כבלים זה יניע או לא) זה מאוד מעניין שזה מחובר לסטרטר אולי אפשר לבטל אותו ככה בקלות 

יש לי מכשיר שנקרא פליפר זירו https://flipperzero.one/ ניסיתי דרכו לשכפל אבל כנראה זה קוד מתגלגל ולכן זה רק נתן לי לפתוח אותו פעם אחת וזהו אשמח לשמוע אולי יש דרך לנתק אותה בקלות מהסטרטר או משהו כזה ככה לבד בלי תשלום

עוד משהו נראה לי שאם משאירים את המפתח בסוויץ אז זה מניע גם לאחר הרבה זמן אבל לא בטוח בזה 

(לי הכפתור הימני מבוטל רק השמאלי עובד בליחצה אחת פותח ואחת סוגר

פורסם
לפני 7 דקות, יונתן הקטן כתב:

ערב טוב

שמתי לב לזה שהוא מחובר רק לסטרטר וגם זה מה שאתה אמרתה זה אומר שאני יכול להכניס את ההילוך לשני ולזרוק קלאץ והאוטו מונע כי זה אוכף את הסטרטר (מעניין אם מחברים כבלים זה יניע או לא) זה מאוד מעניין שזה מחובר לסטרטר אולי אפשר לבטל אותו ככה בקלות 

יש לי מכשיר שנקרא פליפר זירו https://flipperzero.one/ ניסיתי דרכו לשכפל אבל כנראה זה קוד מתגלגל ולכן זה רק נתן לי לפתוח אותו פעם אחת וזהו אשמח לשמוע אולי יש דרך לנתק אותה בקלות מהסטרטר או משהו כזה ככה לבד בלי תשלום

עוד משהו נראה לי שאם משאירים את המפתח בסוויץ אז זה מניע גם לאחר הרבה זמן אבל לא בטוח בזה 

איש יקר ממש עולם קטן שאתה מגיב לי פה, כשראיתי את ההתראה ממך ישר אמרתי לעצמי "זה לא ההוא שראיתי את השרשור שלו?", וואלה יפה שנתקלת בי.

תשמע, לגבי הלהמתין כמו שכתבתי זה חצי שעה ואז החרא הזה נדרך, אבל זה לא משהו לחכות כל פעם חצי שעה.

ממה שראיתי זה מחובר מתחת לנהג לפיקוד איפה שהקופסאת פיוזים הפנימית. פירקתי גם את הפלסטיקה של ההגה ואין שם משהו שקשור למערכת בוש.

אני לא יודע להתעסק בחשמל, כן ראיתי בסרטון בחול שהמערכת מחוברת לריליי שהוא אפטר מרקט והוא מוציא ומכניס את המתנע, במקרה שלי לא מצאתי אולי הוא מתחבא.

אי אפשר לקודד עם פליפר כי זה רולינג קוד (rolling code )

זה עד כה הנסיון שלי, קיוויתי שאולי אתה כבר יצאת מזה.. מצחיק שאתה עדיין בסיפור הזה

מקווה שמישהו פה יגיב

• רעיון טוב! 1
  • פיתרון
פורסם
לפני 22 שעות, יונתן הקטן כתב:

ערב טוב

היי, אחרי מאמץ רב הצלחתי

המערכת חכמה אז אל תנסה להתעסק עם החשמל (פיוזים ריליי) כי היא ישר מבטלת את עצמה

תבדוק שהשלט משדרת ולאחר מכן תכניס מפתח סוויץ on תחכה חצי שעה הלד ידלק חכה שהוא יכבה ואז תשים מפתח מצב 1 וישר תחליף switch on תחכה שיכבה ותעשה ככה 11 פעמים עד שהלד מרצד

כשהוא מרצד תלחץ על הכפתור בשלט ואז תוציא מפתח ממכלול תחכה 10 דקות ותניע
יש לעשות את התהליך עם דלתות סגורות מהרגע שהכנסת מפתח תחילת 30 דקות

ועל זה רצו ממני 300 שקל, בדיחה

כל מי שרוצה לחסוך את ה 300 שקלים האלו אני פה לעזור לכם - זה הפיתרון. שיהיה יום טוב

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

וואי אני שמח מאוד שהצלחתה

האמת שלא כל כך הבנתי האם הצלחתה לבטל את המערכת או לשכפל את השלט

יש לי 2 שלטים אבל אני מעוניין לבטל את המערכת כי זה ממש מציק כל פעם ללחוץ פעמיים לפני ההנעה וגם שהחלונות עולים כשנועלים ככה שזה מציק אם יצאתי לכמה דקות וחזרתי והחלונות היו למטה אז זה עולה

פורסם
לפני שעתיים, יונתן הקטן כתב:

וואי אני שמח מאוד שהצלחתה

האמת שלא כל כך הבנתי האם הצלחתה לבטל את המערכת או לשכפל את השלט

יש לי 2 שלטים אבל אני מעוניין לבטל את המערכת כי זה ממש מציק כל פעם ללחוץ פעמיים לפני ההנעה וגם שהחלונות עולים כשנועלים ככה שזה מציק אם יצאתי לכמה דקות וחזרתי והחלונות היו למטה אז זה עולה

אפשר לבטל את זה שהחלונות עולים 
הצלחתי לשכפל, לבטל אותה זה כאב ראש מטורף אבל תלוי איך התקינו אותה אצלך אולי זה יותר נגיש

פורסם

לא מזמן אחרי מעל 20 שנה המערכת בגדה ומתה במפתיע.

כתוצאה מכך לא קלטה שום שלט ולא הצלחתי להניע. בסוף מסתבר שסוויץ על on חצי שעה+ (טויוטה) המערכת נכנעת וניטרול הסטארטר מתבטל והלד האדום מפסיק להבהב. 

אין לי מושג אם האזעקה היה מתחילה לעבוד אם הפטנט הזה היה עובד, אבל זה חסך גרירה.

בסוף פורקה המערכת והרילי.

פורסם
לפני שעתיים, CiUiK כתב:

הצלחתי לשכפל

אפשרי לשכפל כמה שלטים שאני רוצה ולא דווקה של בוש ?

משהו מעניין לא יודע אם זה קשור אבל ממי שמכר לי את הרכב היה הבעלים הראשון והוא נתן לי 2 מפתחות ברזל ויש קופסא במכסה מנוע שאפשרי לנעול ולפתוח ע"י המפתחות ואני חושב שזה קשור לאבטחה אבל לא ניסיתי אתה יודע על מה אני מדבר?

אני ישתדל לצלם מחר 

ככה נראה המפתחות בערך

image.png.38217eadcbf2f3eb9adae149144f9527.png

פורסם (נערך)
בתאריך 15.10.2023 בשעה 03:51, יונתן הקטן כתב:

מצאתי פה סרטון של ניתוק לקורולה אולי זה אותו דבר?

קודם כל הוא מסביר ממש גרוע ולא נראה לי שהוא מתכוון לאימבולייזר (שגם את זה הם לא יודעים לבטא|) אלא שהוא מתכוון למערכת אזעקה עם ניתוקים בהתקנה מקומית
אם זה של בוש, אז זה אותו דבר. אבל אצלנו יש בוש 2002 אולי שינו קצת וגם לפחות אצלי הריליי של המערכת מוחבא בצורה שאתה צריך לפרק ולהתעסק המון עם הרבה חלקים, פלסטיקה ואפילו לפרק את הקופסאת פיוזים ולהוציא מהמקום

בתאריך 15.10.2023 בשעה 00:52, יונתן הקטן כתב:

אפשרי לשכפל כמה שלטים שאני רוצה ולא דווקה של בוש ?

משהו מעניין לא יודע אם זה קשור אבל ממי שמכר לי את הרכב היה הבעלים הראשון והוא נתן לי 2 מפתחות ברזל ויש קופסא במכסה מנוע שאפשרי לנעול ולפתוח ע"י המפתחות ואני חושב שזה קשור לאבטחה אבל לא ניסיתי אתה יודע על מה אני מדבר?

אני ישתדל לצלם מחר 

ככה נראה המפתחות בערך

image.png.38217eadcbf2f3eb9adae149144f9527.png

אני חושב שזה של הכספת אל תתפוס אותי במילה לא יצא לי להתעסק עם זה

בתאריך 14.10.2023 בשעה 23:53, windows כתב:

לא מזמן אחרי מעל 20 שנה המערכת בגדה ומתה במפתיע.

כתוצאה מכך לא קלטה שום שלט ולא הצלחתי להניע. בסוף מסתבר שסוויץ על on חצי שעה+ (טויוטה) המערכת נכנעת וניטרול הסטארטר מתבטל והלד האדום מפסיק להבהב. 

אין לי מושג אם האזעקה היה מתחילה לעבוד אם הפטנט הזה היה עובד, אבל זה חסך גרירה.

בסוף פורקה המערכת והרילי.

נכון יש הנעת חירום אחרי חצי שעה
אני במקומך הייתי מתקן את הרסיבר, ולא מבטל אותה
מערכת מעולה בסך הכל, היה לי מאוד קשה לבטל אותה ואם לי היה קשה אז לגנב גם יהיה 
בנוסף, ייתכן שהקידוד ברח, והיית בסך הכל צריך לקודד שוב כמוני

עריכה אחרונה על ידי CiUiK
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 13.10.2023 בשעה 20:16, CiUiK כתב:

כשהוא מרצד תלחץ על הכפתור בשלט ואז תוציא מפתח ממכלול תחכה 10 דקות ותניע

עשיתי כמו שאמרתה בדיוק אבל אני רוצה לקודד אותו על שלט כזה זה רק על שלט בוש נכון?

כי פשוט לא הצלחתי על השלט ההוא

Tomson-a3-433-remote-control.jpg

פורסם
בתאריך 26.10.2023 בשעה 14:40, יונתן הקטן כתב:

עשיתי כמו שאמרתה בדיוק אבל אני רוצה לקודד אותו על שלט כזה זה רק על שלט בוש נכון?

כי פשוט לא הצלחתי על השלט ההוא

Tomson-a3-433-remote-control.jpg

אין מצב שלא תצליח אם עשית כמוני 

אני ניסיתי כמה פעמים עד שהצלחתי, תקשיב יש שיטה עם הדלתות בהתחלה הן צריכות להיות פתוחות 4 שניות אם אני זוכר ואז תסגור משהו כזה ואז צריך לחכות חצי שעה עם דלתות סגורות 

אגב אם תלא צריך תשלט של הבוש אני אשמח

פורסם
לפני 21 דקות, CiUiK כתב:

אין מצב שלא תצליח אם עשית כמוני 

אני ניסיתי כמה פעמים עד שהצלחתי, תקשיב יש שיטה עם הדלתות בהתחלה הן צריכות להיות פתוחות 4 שניות אם אני זוכר ואז תסגור משהו כזה ואז צריך לחכות חצי שעה עם דלתות סגורות 

אגב אם תלא צריך תשלט של הבוש אני אשמח

אני יגיד לך מה יש לי כרגע 2 שלטים של בוש שעובדים ו 3 מפתחות ואני רוצה עוד שלט אז ניסיתי לשכפל לא הייתי צריך לחכות חצי שעה כי יש לי שלט קיים שעובד ותכלס לא הצלחתי לשכפל וא אבא שלי אומר לי שלא עובד לו השלט אז עשיתי את אותו דבר עוד פעם ולחצתי גם על השלט השני וזה החזיר אותו לעבוד לכן אני יודע שעשיתי טוב העניין כנראה ששלט סתם מאלי אקספרס לא טוב וצריך דווקא של בוש (לא אפשרי להשיג של בוש במחיר שפוי) 

• תוכן חדש...