Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Subsonic filter at Kicker KX600.1

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא רציתי לפתוח תרייד חדש, ונראה לי שהשאלה שלי פה תסגור יפה את הנושא הזה,

ההבדל בין סאב סוניק פילטר לפילטר רגיל זה שסאב סוניק פילטר חותך מתדר מסויים ומטה, ופילטר זה מתדר ומעלה?

נגיד SUBSONIC FILTER ב25הרץ יחתוך לי שלא ישמעו כל תדר מתחת ל25?

ופילטר רגיל ב 50 הרץ יחתוך לי שלא ישמעו מעל 50 הרץ?

(בתחום של הסאב כמובן...)

SPL @ 136.6DB!

with KICKER KX600.1 and KICKER 10" L7 @ ported 40hz box!

פורסם

את האמת אלון, אתה לא ממש מדייק..

התחימה תתחיל מהתדר המדובר, אבל אין זה אומר שלא ישמעו כלל את כל התדרים מתחתיו או מעליו. (לפי התחימה).

זה תלוי בSLOPE שלו כמובן.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

גם פילטר "רגיל" יכול להיות LOW PASS ולכן זה שגוי להגדירו כHIGH PASS בלבד.

SUBSONIC הוא בעצם פילטר HIGH PASS שנועד לחתוך מהסאב תדרים נמוכים במיוחד. השימוש העיקרי שלו הוא בתיבות פתוחות שכן תדרים שנמוכים מתדר הכיוון של הפורט יכולים לגרום לסאב נזק. יש מגברים בהם ניתן לכוון אותו ויש כאלו שבהם הוא קבוע (ניתן רק להפעיל אותו או לכבות).

לרוב הוא יהיה 24DB על מנת לספק חיתוך חד יותר אך הוא יכול להיות גם 12DB ובעצם בכל SLOPE שהוא כאשר כמובן ככל שהSLOPE הוא מסדר גבוה יותר, החיתוך יהיה חד יותר, דבר שיספק לנו הגנה טובה יותר לסאב.

פורסם

ואם מותר לציין בנוסף:

בסך הכל מדובר בהמצאה של השנים האחרונות, וגם לפני שהמציאו את ה subsonic filter עדיין

היינו משתמשים בתיבות פתוחות, ועם הגברות חזקות, והסאב הסתדר יופי.

יש כאלו שעדיין טוענים שזה גימיק, ויש כאלו שלא.

בסך הכל ממליצים על הפילטר הנ"ל באופן כללי כשמדובר בהגברות חזקות במיוחד, שבעלות אופי של

"השמדת סאבים", ובדרך כלל מעל לכ- 1000 וואט.

אבל כל אחד והבחירה שלו.

אני יכול להראות לך מערכת של כ 1500 וואט על סאב אחד, עם או בלי הפילטר, ונשמע אותו הדבר...

לא גורע, ולא ממש מוסיף... (בעיקר כי מדובר גם בתדרים שלא כ"כ ניתן לשמוע אותם... :) )

גל

פורסם

אוקיי, הבנתי

אז הסאבסוניק פילטר הוא למקרה שיש באיזשהו שיר במקרה תדר של פחות מ 25 נגיד...

עכשיו בפאנל שלי אני יכול לחתוך (ALPINE 9835) ב24 DB OCTAVE, ובעצם איזה אוטקבה שאני רוצה, אפשר לבחור, אבל זה לא יעזור לי כי אני צריך חיתוך הפוך, זאת אומרת שלא ישמעו מתחת לתדר של 25... אז אין מה לעשות עם החיתוך הזה בפאנל.. נכון? (מלבד להגדיר אותו עד ל... 80 הרץ? מה אתם ממליצים?)

SPL @ 136.6DB!

with KICKER KX600.1 and KICKER 10" L7 @ ported 40hz box!

פורסם

אי אפשר להמליץ לך דרך האינטרנט.

זה תלוי בהעינות של התיבה שלך, של הסאב שלך, של הקומפוננט שלך... וכו ...

רק האוזניים שלך יכולות להחליט מה יותר יפה עבורך, כל אחד והעדפה שלו.

ודרך אגב, טיפ קטן .. העובדה ש24DB זאת תחימה חדה יותר, זה לא בהכרח אומר שהיא האידיאלית עבורך.

אז אני במקומך גם היתי מנסה סלופ של 12 DB.. אולי זה ישתלב לך יפה יותר.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

ערכתי את ההודעה המקורית שלי, בטעות רשמתי שסאבסוניק הוא LOW PASS כשהוא בעצם HIGH PASS (למה אף אחד לא תיקן אותי? ;) ).

ביציאת הסאב של ה35 אתה יכול להגדיר רק LOW PASS.

דווקא בחיתוך של סאב ומידבאס לרוב התוצאות טובות יותר עם חיתוך חד. כשהסאב לא חתוך חד התדרים הגבוהים שהוא יפיק הם תדרים יותר כיווניים שיכולים "להסגיר" את מיקומו יותר בקלות. אבל כמו ששי אמר, תמיד כדאי לנסות דברים שונים ולמצוא את מה שנשמע הכי טוב.

פורסם

איל, גם בשורה הראשונה עשית טעות...

אבל בוא לא נהיה קטנוניים ...

:)

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

את האמת לא דיברתי על הגהה ...

אני ממליץ לך לקרוא את דבריו של אלון שוב, לפני שאתה מנסה לתקן עוד טעות שלא שמתי לב אליה :)

המשתמש עזב את הפורום.

• תוכן חדש...