Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 978 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 שעות, יש מקום בעולם כתב:

גם סוללות של היברידי דומות?

כן, אבל במימדים הרבה פחות גדולים.

בהיברידי אנחנו מדברים בדרך כלל על 50-100 קילוגרם של סוללה, בחשמלי מלא מדובר לרוב על שור מועד של 400-900 קילוגרם סוללה, שחלק גדול מהאנרגיה שלה זה כדי לסחוב את עצמה.

אם רכב חשמלי מלא יתחיל להישרף (גם לא באשמתו, גם אם זו שריפה ממקור אחר שהציתה אותו) באחד מהחניונים התת קרקעיים בירושלים/תל אביב/גוש דן שיש להם כניסה ויציאה צרה שגם פיקנטו עוברת שם באיטיות ובזהירות, אני לא רוצה לחשוב מה יהיה שם.

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם
בתאריך 18.8.2023 בשעה 11:45, יש מקום בעולם כתב:

ראיתי כתבה באתר 'ווינט'

האם אזדקק בהכרח לביטוח נזקים לחניון של בניין? גם אם יש מערכת כיבוי אש?

תודה

נ.ב.

אולי עדיף להטעין בקניון וזהו במקןם להסתבך עם שכנים

יש כבר עשרות אלפי רכבים חשמליים בארץ ולא היה מקרה אחד של בניין שנפגע.

בקיצור הרבה פייק שמתאים ל-YNET.

אם אתה רוצה רכב חשמלי אף שכן לא יכול למנוע ממך את זה כולל עמדת טעינה ויש לזה כבר תקדימים משפטיים.

פורסם (נערך)
בתאריך 18.8.2023 בשעה 11:45, יש מקום בעולם כתב:

ראיתי כתבה באתר 'ווינט'

האם אזדקק בהכרח לביטוח נזקים לחניון של בניין? גם אם יש מערכת כיבוי אש?

תודה

נ.ב.

אולי עדיף להטעין בקניון וזהו במקןם להסתבך עם שכנים

2 עצות של זהב כדי לקבל תשובה אמיתית:

1. אל תאמין לאף אחד כאן, גם לי אל תאמין. גש לחבר שהוא לוחם אש, ולכן קיבל הדרכות מקצועיות רציניות, ושאל אותו.

2. בדוק מי העונים לך ואיך הם מדברים באופן כללי על רכב דלק מול רכב חשמלי. אם אתה רואה שהם תמיד יגנו בלהט על רכב חשמלי ויציגו אותו בתור כליל השלמות תוך האדרת יתרונותיו והתעלמות מחסרונותיו, או אלו מהצד השני שתמיד יגנו בלהט על רכב דלק ויציגו אותו בתור כליל השלמות תוך האדרת יתרונותיו והתעלמות מחסרונותיו, אל תתייחס ברצינות.

עריכה אחרונה על ידי harhanegev
  • אהבתי 2

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם (נערך)

התמונה שמצטיירת היא שדליקות ברכב חשמלי נדירות בהשוואה לאלה של רכב דלק נוזלי (בערך עשירית, יחסית לנסועה), אבל כאשר הן מתרחשות הן הרבה יותר חמורות, כי קשה מאוד לכבות אותן.

אגב, לפני כמה ימים הזכרתי אוניה שנשרפה לפני מספר שבועות מול חופי הולנד. החשד (החקירה רק בתחילתה) היה שדליקה בסוללת אחד מכ-500 רכבים חשמליים שהיו עליה גרמה להשמדת האוניה, כולל 3,800 מכוניות שנשאה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

בעקבות כמה סירטונים מזירות פגיעה בכלי רכב, אחד הסירטונים שמשך את תשומת ליבי היה של הרכבים שנשרפו בקרית אונו. הרכב שבער הכי הרבה זמן היה הפריוס שלידו נחתה הפצצה. 

בסירטון שהופיע באתרי החדשות רואים את העירה החזקה וגיצים במשך זמן רב. 

בשירשור אחר שאלו מה כדאי להחזיק הרכב לחירום. לאור מה שראיתי, נראה שכדאי להחזיק גם מטף של 3 קילו הרכב הייברידי על מנת לצמצם את האפשרות שהסוללה תידלק במקרה וחס וחלילה פורצת שריפה ברכב שעלולה להגיעה למקום הסוללה. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני שעתיים, zaf כתב:

בשירשור אחר שאלו מה כדאי להחזיק הרכב לחירום. לאור מה שראיתי, נראה שכדאי להחזיק גם מטף של 3 קילו הרכב הייברידי על מנת לצמצם את האפשרות שהסוללה תידלק במקרה וחס וחלילה פורצת שריפה ברכב שעלולה להגיעה למקום הסוללה. 

אם אתה חושב על שימוש במטף אבקה ברכב היברידי/ חשמלי, כבר עדיף לך שהרכב ישרף וזהו.

האבקה גורמת לקורוזיה. אם תשתמש בה, תשאר עם רכב שלם אך כל הרכיבים החשמליים שלו זקוקים להחלפה עקב קורוזיה -> ואת זה הביטוח לא יכסה (בניגוד לרכב שנשרף).

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם

אני לא יודע מה ההמלצות לכיבוי שריפות ברכב חשמלי (או היברידי), אני רק יודע ששירותי ההצלה צריכים ידע ומציוד מיוחדים.

חיפשתי במרשתת קצת חומר על שריפות ברכב חשמלי. המסקנה היא שהכלי החשוב ביותר הוא זוג רגליים בריאות כדי להתרחק מהרכב במהירות ולתת לכבאים לעשות את עבודתם, גם זה ייקח כמה שעות.

@guya72 לפי מה שקראתי נראה שרכב חשמלי שנדלק (אני מדבר על הסוללה הראשית) יהיה טוטאל לוס בלי קשר לאמצעי הכיבוי, כך שהדאגה מקורוזיה מיותרת.

• אהבתי 2

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

רכב שעלה באש במרבית המיקרים לא יהיה בר תיקון או כדאי לתיקון. לכן אני לא אהיה מודאג מקורוזיה אלא אנסה למנוע את התפשטות האש והפיצוץ של הסוללה שהוא הרבה יותר מסוכן כפי שרואים בסירטון.
אני מניח שהכבאים בזירה למשל לא היו מודעים לעובדה שהיה מדובר ברכב עם סוללה שעלול להתפוצץ כפי שקרה בפועל. אחרת היו מכבים את הרכב מהר יותר או מרחיקים אנשים ממנו מהר יותר.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

ההסתברות שרכב חשמלי יתלקח ספונטנית נמוך, אבל אירוע כזה לא ניתן לטיפול עצמי. הכבאים ייזקקו לציוד הגנה בפני החום הרב והחומרים המסוכנים המשתחררים, ולנקניק מים כדי לצנן את הסוללה עד שהחומרים הדליקים יתכלו. המצב היחיד בו כיבוי עצמי יוכל, אולי, לעזור הוא דליקה במערכת ה-12 וולט כמו ברכב ICE.

אם רכב חשמלי התלקח הדבר היחיד שעליך לעשות הוא לברוח ולהזעיק את כב״ה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1

פורסם

כמה תשובות  לנקודות שעלו עד עכשיו

1. כיבוי אש - מצברי ליתיום כמעט בלתי אפשרי לכבות לגמרי ,ניתן לחנוק את מקור החמצן לפעמים אבל כאשר החמצן יחזור המצבר יתלקח שוב עד שכל האנרגיה שאצורה בו תגמר, זה נכון לצעצוע של הילד, למחשב נייד, למקדחה ולמכונית חשמלית.

אם יש שרפה או חשש לשרפה של מצבר ליתיום בכל גודל, להרחיק אנשים מהאזור, להתקשר 102 ולציין שמדור בשריפה של מצבר ליתיום, בכל מקרה אין להשתמש במטף אבקה (לא יעזור בכל מקרה וחבל על המאמץ), אם האש לא חזקה מאוד או שהמצבר רק מעלה עשן להרחיק מהמצבר חומרים דליקים ולקרר אותו ואת הסביבה עם מים.

2. הצתה עצמית- למצבר ליתיום אמורה להיות הגנה אלקטרונית שתגן עליו כדי שהוא לא יגיע למצב שתהיה בו "הצתה עצמית" בנוסף יש גם הגנה פיזית אבל היא מוגבלת.

מצבר ישן יש את אותה סבירות להתלקח מעצמם ואכן אין להם כל תחזוקה (יתרון לא מבוטל).

3. שריפה של רכב חשמלי בעמדת הטעינה תהיה בעיה גדולה ובחניון תת-קרקעי תהיה בעיה גדולה מאוד, לרגולטור בעולם ובארץ אין עדיין תקנות או פתרונות.

מאוד חשוב לשים לב איפה אתם טוענים מצברי ליתיום קטנים בבית או במשרד (במיוחד קורקינטים או אופניים) אם אתם משאירים אותם בטעינה ללא השגחה קרובה תוודאו שאתם לא חוסמים לעצמכם או לאחרים את אפשרות המילוט.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, sperial כתב:

@guya72 לפי מה שקראתי נראה שרכב חשמלי שנדלק (אני מדבר על הסוללה הראשית) יהיה טוטאל לוס בלי קשר לאמצעי הכיבוי, כך שהדאגה מקורוזיה מיותרת.

אני הבנתי שכוונתו לכיבוי כאשר יש רק התחלה של בעירה. ממש בשניות הראשונות. אז עוד יש סיכוי לכיבוי השריפה (אני מחריג מכך את התלקחות הסוללה - כיבוי אפשרי רק באמצעות קצף. המון קצף. לא משהו שזמין לקניה עבור הצרכן)

לפני שעתיים, sperial כתב:

ההסתברות שרכב חשמלי יתלקח ספונטנית נמוך, אבל אירוע כזה לא ניתן לטיפול עצמי. הכבאים ייזקקו לציוד הגנה בפני החום הרב והחומרים המסוכנים המשתחררים, ולנקניק מים כדי לצנן את הסוללה עד שהחומרים הדליקים יתכלו. המצב היחיד בו כיבוי עצמי יוכל, אולי, לעזור הוא דליקה במערכת ה-12 וולט כמו ברכב ICE.

ברגע שיש בעירה של הסוללה ו/או בעירה של מתכת - יש צורך בציוד הגנה בפני חום (סדר גודל של מאות מעלות צלסיוס).

תעשה מה שתעשה, אל תעז לשפוך מים על הסוללה. גם לא כדי לצנן אותה.  זה רק יחמיר את המצב (להזכירך, מים + חשמל = חמצן + מימן שהם תוספת חומר בעירה נפיץ).

לפני כשעה, דוב המערות כתב:

או שהמצבר רק מעלה עשן להרחיק מהמצבר חומרים דליקים ולקרר אותו ואת הסביבה עם מים.

ממליץ להשריש את צורת המחשבה הזאת - לא מצנננים ולא מקררים מצבר עם מים.

לפני כשעה, דוב המערות כתב:

מאוד חשוב לשים לב איפה אתם טוענים מצברי ליתיום קטנים בבית או במשרד (במיוחד קורקינטים או אופניים) אם אתם משאירים אותם בטעינה ללא השגחה קרובה תוודאו שאתם לא חוסמים לעצמכם או לאחרים את אפשרות המילוט.

דבר חשוב נוסף - להשתמש אך ורק בציוד איכותי לטעינה. חלק לא קטן מהשריפות שאירעו בזמן שריפה זה עקב שימוש בציוד לא-איכותי (ואני לא מציין את מדינת הייצור שידועה במכירת ציוד לא-איכותי בזול, דבר שקוסם לצרחן הישראלי -> העיקר המחיר הזול)

עריכה אחרונה על ידי guya72
  • אהבתי 1
פורסם

אינני יכול לעדכן הודעה קודמת : כוונתי לשימוש במטף זה לדוגמא במקרה בו בדל סיגריה הצית דבר מה בתא נוסעים/ תא מטען. ממש בתחילת השריפה (כאשר היא עדיין קטנה), יש טעם להשתמש במטף.

• תוכן חדש...